X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, gratuluję ;) będzie prezent na dzień kobiet :D

ines31 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo spodobało mi się wasze forum a ponieważ nie mam z kim porozmawiam na typowe tematy dotyczące, nas kobiet w ciąży postanowiłam do was dołączyć :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, lepszego prezentu chyba nie można sobie wymarzyć :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Kasha a musi sie zwalniac? Nie moze poszukac wczesniej czegos innego i wtedy dac wypowiedzenie?

Niestety nie z tego co mówił, bo inaczej jego zwolnią. Po tym kierowniku można się wszystkiego spodziewać :( A w papierach będzie... Ja mu własnie szukam czegoś innego.

ines31 serdecznie witamy i gratuluję synka.
    Obowiązek każdej mamusi, to wstawić zdjęcie brzusia. :p Więc czekamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:09

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja mam taki z ikei i bylam bardzo zadowolona. Ale fakt ze mielismy oddzielny pokoik dla Oli i miejsce na taki regalik z przewijakiem byl fajny bo pod spodem trzymalam paki z pieluchami zeby byly pod reka i inne klamoty.
    Kasss na odparzenia talk albo pudry wlasnie dla niemowlat sa skuteczne ja tez mam czasem z tym problem. A jak nie masz to zwykla maka ziemnczana.
    Emily duzy chlopak rosnie:-) ciesze sie ze wszyko dobrZe na wizycie.
    Kasha nie zlamuj sie, moze sie pogodza. Jakos sie wszystko ulozy. Faceci unosza sie honorem czesto i tak pochopnie podejmuja decyzje. A pozniej ida na piwo i sie godza

Emily83 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Ines, rozgość się ;-) skad jestes? Ustaw sobie suwaczek ;-)

Gosiaczek a kupilas sobie wkladki laktacyjne? ile mam kupic na poczatek tych wkladek?
    Kasha wspolczuje ;/ w ciezkiej jestescie sytuacji , rok temu znalazlam mezowi prace po tygodniu wiec oby u was tez tak bylo.

Emily super duzy dzidzus juz;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:13

gosiaczek31, Emily83 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie na temat smarowania dziecka oliwką po kąpieli bo słyszałam że dziecka nie powinno się niczym smarować

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 no właśnie nie wiem jak ;(

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 nie wiem ile wkładek się przydaje, ale wczoraj słyszałam po raz pierwszy o czymś takim jak muszle laktacyjne. Podobno wkłada się to do stanika i tam ścieka nadmiar pokarmu, który można odlać i zamrozić lub jeśli wiemy, że nie zużyjemy to wyrzucić. Chyba to też ciekawe rozwiązanie, bo przynajmniej są wielokrotnego użytku, ale jak sprawdzają się w praktyce tego niestety nie wiem.

noa8 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z okolic Opola, mam 31 lat. To będzie moje pierwsze dziecko- wyczekane. Jestem w 27 tygodniu ciąży, przytyłam nie cale 13kg;(

noa8, gosiaczek31, loszcz, Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 suwaczek możesz sobie wybrać jaki chcesz na tej stronce https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html potem kopiujesz kod i wklejasz w ustawienia >> społeczność >> podpis na forum :)

ines31 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines witaj i rozgość się u nas :) Emliy ale Ci duży syn rośnie :) Kass ja do biustu mam balsam Lirene i nie narzekam. Kurcze Kasha nieciekawie. Może coś da się jeszcze zrobić?

Wkładki laktacyjne kupiłam przy okazji zamówienia na Allegro. Jedno opakowanie chyba 60 sztuk. Ogółem nie chce za dużo inwestować w rzeczy związane z kamieniem bo nie wiem jak mi to wyjdzie choć na pewno chciałabym spróbować karmić naturalnie. Jak mi wyjdzie to pewnie kupię co będzie potrzebne.. laktator, pojemniki na pokarm, biustonosz, maści etc. No i dziś czekając na łóżeczko oglądałam nakładki ochronne na sutki. Wydały mi się super pomysłem bo mam bardzo wrazliwe piersi ale nie znam opini nikogo kto ich używał. Co Wy o nich myślicie?

Ines nam położna mówiła że jeśli używa się Oilatum to oliwka nie jest niezbędna.

A mam pytanie nie ciążowe. Czy któraś z Was jest biegła w tematach telefonów komórkowych? Ja nie mam serca do gadżetów ale coraz mocniej odczuwam konieczność wymiany telefonu. Niby za gadżetami nie przepadam ale z telefonu sporo korzystam. Głównie do gadania, przeglądania Internetu i czasami robienia zdjęć. W obecnej sytuacj wolałabym nie zostać bez kontaktu ze światem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:28

Emily83 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa :)

justwol, Anastacia33 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    przewijaki w sklepach są w granicach 50-70zł tylko mi koleżanka pomąciła, bo powiedziała, że będę sobie przewijać na łóżku albo na kanapie...i będzie wygodnie i że ona nie kupowała...dlatego Was pytam czy wszystkie kupujecie
    ja nie kupuje bo mam zamiar wlasnie przewijac jak twoja kolezanka mowila

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co piszecie to prawie wszystko macie już skompletowane do maluszków, ja narazie tylko kilka ciuszków. Myślałam że jeszcze jest czas ale chyba też wezne się za zakupy :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah mamy prawie ten sam termin :)

Sarah88 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te muszle lajtacyjne to chyba naciaganie na kase. Tego mleka duzo nie wtplywa. Wkladka jest potrzebna zeby nie bylo plam na bluzce ale nie ma tyle zeby to mrozic. No i nam watpliwosci co do higieny. Czy takie noszone i zbierane.mleko nadaje,sie do mrozenia.... Wkladki zmienialam okolo 2x dziennie. Zalezy jak lecialo. Polecan Johnsona
    przewijalam roznie. W nocy w lozku bo maly spal ze mna. W dzien w salonie. Sypialnie mam na pietrze a kupa byla co karmienie wiec nie chcialo mi sie po schodach biegac. Po kapieli przewihalam w lazience. I tak ciagle gdzie indziej. A ze moj strzelal 8 kup na dobe.... Kupa roboty, doslownie

SunSun, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy widziałyście gazetke z biedronki jest tam komoda taka 80x35x80 za 150zl dzis ja kupilismy dla Aleksa akurat będzie na jego rzeczy :) bo w naszych szufladach sie nie mieszcza a oddalismy mu po jednej od nas a nasze rzeczy do toreb :/ lepiej zeby mial swoja mimo ze malo miejsca bedzie w pokoju

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i wam powiem ze czuje ze urodze w polowie lutego, wszystkim to mowie, dlatego jak juz sie przeprowadzimy do mieszkania to reszte rzeczy szybko będzie trzeba kupowac

gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ