X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Gratuluję mamuśkom wstąpienia w 3 trymestr ;-) To teraz już tylko jedna prosta przed Wami.. ;-)

Widzę , że nocki miałyście cieżkie, ja za to spałam jak zabita aż 11godzin..;-)
    Super coraz wiecej Was zaopatruje się w łóżeczka i wózki.. ;-) Scarlett jaki kolor łóżeczka kupiliście? z baldachimem? Myślę , że przewijak jest bardzo pomocny i przewijanie jest sprawniejsze.

Kasss śliczny brzuś ;-) i słodkie ubranka ;-)

Endi faktycznie super strona , przejrzałam pare tematów m.in zalety i wady spania z dzieckiem. A wy jak zamierzacie spać z maluchem czy odkładać do łóżeczka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 17:56

Niunia86, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko kupiliśmy brązowe. Nie szczególnie podobają mi sie białe meble :) bardzo proste i klasyczne bo to mój styl. Bezl baldachimu ale za to z szufladą na dole. I z jednym niewielkim elementem dekoracyjnym (obrazek) z boku. Materac gryka i kokos. Położna na SR polecała.

Ponieważ wybraliśmy już wózek i pozostaje nam go tylko zamówić to pod kątem wyprawki czuje się coraz spokojniej. Mam jeszcze do ogarnięcia mnóstwo drobnych rzeczy i zakupów ale czuje że dam radę. Ten dzisiejszy zakup dobrze na mnie wpłynął bo do tej pory kupowaliśmy tylko drobiazgi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek to dobrze ze to nic strasznego tylko tak zapytalam bo to dziwne uczucie jakby ktos mnie kopnol tam :) heh. dzisiaj jak szlam ze sklepu to co krok to szlam wolniej. przezyje :))

scarlett ta szyjka to przestraszyli mnie w szpitalu a ja osotatnio bardzo aktywny tryb zycia prowadze i juz mi sie po nocach ona sni bo w piatek do lekarza i modle sie zeby byla dluga bo jakby lekarz kazal mi lezec to bym chyba sie na miejscu rozplakala

• Emca Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :) ja też kiepsko sypiam ostatnio. I dzisiejsza noc ciężka. Ale dzien juz lepszy bo 100 dni do porodu. Zamowilam tez te ksiazeczki i karty oczami dziecka. Karty sa super :)

Trzymam kciuki za pozytywne wieści z badań, bo nic jeszcze dziewczyny nie napisaly, albo przegapilam.
    Co do spania z dzieckiem, to ja będę odkladac do łóżeczka.
    Przewijak kupimy, wózek wybrany :)

Niunia86, bella82 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska gwarantuje Ci że i mój styl życia ciężko od początku ciąży nazwać kanapowym :) pewnie że lepiej sprawdzić ale nie martw się na zapas.

Gosiaczek to chyba właśnie taki pokrowiec na przewijak jeszcze kupie. Nie jest drogi a pewnie będzie mi wygodniej niż z pieluszką.

Emca ja właśnie dostałam smsa że dziś wyslali do mnie te karty oczami maluszka :)

Emca, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze ten facet, który we mnie wjechał był totalnie nieogarnięty! 47 lat a musiałam mu dyktować co ma w oświadczeniu pisać. Na pocieszenie właśnie przyszedł kurier z paczką ze smyka, więc nie czekam na męża i biorę się za rozpakowywanie :) oby nic mi nie odpadło przy składaniu bujaczka ;)

Scarlett gratuluję zakupów! U mnie pokój małej powoli zaczyna się wypełniać. Mamy już złożoną szafę, komodę i łóżeczko. W niedzielę zamówiliśmy też fotel rozkładany. Nad rodzajem przewijaka długo się zastanawiałam, ale ze względu na to, że mamy dosyć miejsca, mąż namówił mnie na ten z ikea.
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/ Na dole staną kosze ze wszystkimi potrzebnymi przyborami i mamy jeszcze te pojemniczki i zawieszki. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/

Teraz nie mogę się zdecydować na materac, czy lepszy lateksowy czy z pianki termoelastycznej. Wczoraj wieczorem próbowałam zgłębić temat w internecie, ale wiem chyba mniej niż wcześniej :P

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek wzieła bym ten przewijak dziekuje ci bardzo napewno się jakoś dogadamy w sprawie tego przewijaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 18:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zgadamy sie po swietach bo mam go w domu a wracam tam pewnie koniec grudnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis kupilam sobie 2 koszule do szpitala:-) w porownaniu z tymi ktore ogladalam w warszawie za 80 zl to tu kupilam 2 za 60zl:-) i cale szczescie bo to i tak tyle co w szpitalu polazic. W domu bede w normalnych ciuszkach biegac a nie w koszulach:-) jeszcze stanik do karmienia nowy bo ten po 1 ciazy co mam to tylko po domu wkladki poporodowe i bede gotowa do szpitala. Dla malutkiej kombinezonik cienszy tez juz kupilam wiec o reszte drobiazgow to juz sie nie martwie. Wlasciwie pieluch mi brakuje.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• justwol Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM na drodze niestety trzeba by mieć oczy dookoła głowy, coraz więcej wariatów za kółkiem. Czasem aż strach. Dobrze jednak, że nic poważnego się nie stało, ale w razie jakiś niepokojących objawów czy bólu lepiej od razu to sprawdzić.

My z mężem nawet nie rozważaliśmy czy kupić przewijak czy też nie, był to jeden z pierwszych zakupów. Stoi już w łazience skręcony ;)
    Co do kwestii spania z dzieckiem w łóżku to ja raczej ją wykluczam, tzn. oczywiście nie zupełnie, czasem może się zdarzyć, ale wolę jednak od początku przyzwyczajać do spania w łóżeczku.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wszystko ok, ale za bardzo 4D nie było bo mały się zasłaniał raczkami. Po za tym waży już 1250 g :D to już wiem, czemu mam taki wielki brzuszek :D

Marta dobrze że nic Ci się nie stało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:08

Scarlett2014, kasss, Madzik82, gosiaczek31, Emca, noa8, Niunia86, bella82, MamaAdasia, slodka100, kaczamila lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my kupiliśmy łóżeczko w sklepie KrakWit. Zostawiam linka bo myślę że mają przyzwoite ceny:

http://www.krak-wit.pl/mobile/ sklep stacjonarny mają w Libertowie. Myślę że my jeszcze tqm pojedziemy bo ja średnio lubię zakupy przez internet a tu mogłam wszystko obejrzeć dokladnie.

Marta mi się podobają te przewijaki z Ikei ale na ten moment nie mamy na taki miejsca a jak się przepwadzimydo domu to już pewnie nie będzie sensu go kupować.

Gosiaczek ja chyba na przyszły miesiąc zostawię zakupy kosmetyczne plus dla mnie np. koszule. ? Mam nadzieję ze rzeczy do szpitala przydadzą mi się najwcześniej w połowie lutego.

W lutym mam zamiar zacząć prać etc. Jeśli mój plan z pracą jeszcze w styczniu wypali to wcześniej nawet nie zamierzam próbować się oczekiwać że ogarnę to początkiem roku.

Dziewczyny dziś po raz pierwszy poczułam że nie mamy już tak dużo czasu do porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i żeby nie było że jestem taka idealna i dobrze zorganizowana to przyznam się Wam że słodycze mnie ostatnio pokonują i diabli wzięli moje racjonalne żywienie. Po ciężkim dniu ratuje mnie kawałek czekolady. Jednak nie umiem trochę jeść słodyczy a trochę nie. Jestem maksymalistką :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym mogę smarować brodawki? Ostatnio są takie zgrubiałe i twarde na dodatek robią mi sir odparzenia pod piersiami a smaruje dwa razy dziennie
    Emyly gratuluje udanej wizyty synek juz duzy;-)
    Scarlet no nie zasostalo nam dużo czasu tak się tylko wydaje 2/3 za nami została 1/3

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass jak odparzenia, to pozostaje luźny stanik, przemywać, dobrze osuszać i sypnąć talkiem. Wysusza. Kremu nie polecam, bo są "mokre".

A ja muszę się Wam troszkę pożalić.
    Właśnie mój A. dzwonił do mnie bym pisała mu wypowiedzenie z pracy ...
    Z tego co mówił, pożarł się z kierownikiem. Kierownik ma pretensje że mój za mało robi w pracy. Dziwne bo bardzo często zostaje na bezpłatne nadgodziny kiedy kierownik potrzebuje. A drugi pracownik nie robi kompletnie nic i jemu nie zmył głowy kierownik. Pracujemy w jednej firmie, ale innych "oddziałach" i orientujemy się w temacie kierowników. Co za szuja, co za chamstwo. I teraz ... od 1 stycznia... bez pracy będzie. Załamka :(

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijak mam ale nie korzystalam. Orzewijalam gdzie popadlo, na kanapie najczesciej.
    polecam Wam zakup jakiegos koszyka czy czegos. Ja kupilam w Pepco taki ladny wiklinowy. Trzymam w nim wszystkie niezbednevrzeczy do przewijania: pieluchy, chusteczki, sudocrem, pielucha tetrowa, kren do buzi, octenisept, skarpetki, masci rozne... Tak zeby wszystko bylo w jedynyn miejscu. Warto miec wszystko pod reka a nie potem szukac. U mnie ten koszyk sie speawdza do dzis i porzadnie wyglada. Nie ma balaganu.

Na odparzenia wszelakie, nawet pod piersiami - sudocrem. A brodawki chyba mozesz wszystkim smarowac. Jakis tlusty krem?

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha a musi sie zwalniac? Nie moze poszukac wczesniej czegos innego i wtedy dac wypowiedzenie?

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem nowa i witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:55

justwol, noa8, SunSun, Scarlett2014, gosiaczek31, loszcz, Dorka1979, Anastacia33, MamaAdasia, slodka100, Emily83 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ines31 :)
    na kiedy masz termin i kogo chowasz w brzuszku? :)

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin mam na 8 marca i będę miała syna- Szymona

Emca, Madzik82, SunSun, gosiaczek31, loszcz, Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ