Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka!
Gratuluję mamuśkom wstąpienia w 3 trymestrTo teraz już tylko jedna prosta przed Wami..
Widzę , że nocki miałyście cieżkie, ja za to spałam jak zabita aż 11godzin..
Super coraz wiecej Was zaopatruje się w łóżeczka i wózki..Scarlett jaki kolor łóżeczka kupiliście? z baldachimem? Myślę , że przewijak jest bardzo pomocny i przewijanie jest sprawniejsze.
Kasss śliczny brzuśi słodkie ubranka
Endi faktycznie super strona , przejrzałam pare tematów m.in zalety i wady spania z dzieckiem. A wy jak zamierzacie spać z maluchem czy odkładać do łóżeczka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 17:56
Niunia86, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyŁóżeczko kupiliśmy brązowe. Nie szczególnie podobają mi sie białe meble
bardzo proste i klasyczne bo to mój styl. Bezl baldachimu ale za to z szufladą na dole. I z jednym niewielkim elementem dekoracyjnym (obrazek) z boku. Materac gryka i kokos. Położna na SR polecała.
Ponieważ wybraliśmy już wózek i pozostaje nam go tylko zamówić to pod kątem wyprawki czuje się coraz spokojniej. Mam jeszcze do ogarnięcia mnóstwo drobnych rzeczy i zakupów ale czuje że dam radę. Ten dzisiejszy zakup dobrze na mnie wpłynął bo do tej pory kupowaliśmy tylko drobiazgi. -
nick nieaktualnygosiaczek to dobrze ze to nic strasznego tylko tak zapytalam bo to dziwne uczucie jakby ktos mnie kopnol tam
heh. dzisiaj jak szlam ze sklepu to co krok to szlam wolniej. przezyje
)
scarlett ta szyjka to przestraszyli mnie w szpitalu a ja osotatnio bardzo aktywny tryb zycia prowadze i juz mi sie po nocach ona sni bo w piatek do lekarza i modle sie zeby byla dluga bo jakby lekarz kazal mi lezec to bym chyba sie na miejscu rozplakala -
Cześć mamusie
ja też kiepsko sypiam ostatnio. I dzisiejsza noc ciężka. Ale dzien juz lepszy bo 100 dni do porodu. Zamowilam tez te ksiazeczki i karty oczami dziecka. Karty sa super
Trzymam kciuki za pozytywne wieści z badań, bo nic jeszcze dziewczyny nie napisaly, albo przegapilam.
Co do spania z dzieckiem, to ja będę odkladac do łóżeczka.
Przewijak kupimy, wózek wybrany
Niunia86, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyska gwarantuje Ci że i mój styl życia ciężko od początku ciąży nazwać kanapowym
pewnie że lepiej sprawdzić ale nie martw się na zapas.
Gosiaczek to chyba właśnie taki pokrowiec na przewijak jeszcze kupie. Nie jest drogi a pewnie będzie mi wygodniej niż z pieluszką.
Emca ja właśnie dostałam smsa że dziś wyslali do mnie te karty oczami maluszkaEmca, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
A jeszcze ten facet, który we mnie wjechał był totalnie nieogarnięty! 47 lat a musiałam mu dyktować co ma w oświadczeniu pisać. Na pocieszenie właśnie przyszedł kurier z paczką ze smyka, więc nie czekam na męża i biorę się za rozpakowywanie
oby nic mi nie odpadło przy składaniu bujaczka
Scarlett gratuluję zakupów! U mnie pokój małej powoli zaczyna się wypełniać. Mamy już złożoną szafę, komodę i łóżeczko. W niedzielę zamówiliśmy też fotel rozkładany. Nad rodzajem przewijaka długo się zastanawiałam, ale ze względu na to, że mamy dosyć miejsca, mąż namówił mnie na ten z ikea.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/ Na dole staną kosze ze wszystkimi potrzebnymi przyborami i mamy jeszcze te pojemniczki i zawieszki. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
Teraz nie mogę się zdecydować na materac, czy lepszy lateksowy czy z pianki termoelastycznej. Wczoraj wieczorem próbowałam zgłębić temat w internecie, ale wiem chyba mniej niż wcześniejgosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzis kupilam sobie 2 koszule do szpitala:-) w porownaniu z tymi ktore ogladalam w warszawie za 80 zl to tu kupilam 2 za 60zl:-) i cale szczescie bo to i tak tyle co w szpitalu polazic. W domu bede w normalnych ciuszkach biegac a nie w koszulach:-) jeszcze stanik do karmienia nowy bo ten po 1 ciazy co mam to tylko po domu wkladki poporodowe i bede gotowa do szpitala. Dla malutkiej kombinezonik cienszy tez juz kupilam wiec o reszte drobiazgow to juz sie nie martwie. Wlasciwie pieluch mi brakuje.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
MartaM na drodze niestety trzeba by mieć oczy dookoła głowy, coraz więcej wariatów za kółkiem. Czasem aż strach. Dobrze jednak, że nic poważnego się nie stało, ale w razie jakiś niepokojących objawów czy bólu lepiej od razu to sprawdzić.
My z mężem nawet nie rozważaliśmy czy kupić przewijak czy też nie, był to jeden z pierwszych zakupów. Stoi już w łazience skręcony
Co do kwestii spania z dzieckiem w łóżku to ja raczej ją wykluczam, tzn. oczywiście nie zupełnie, czasem może się zdarzyć, ale wolę jednak od początku przyzwyczajać do spania w łóżeczku. -
Jestem po wizycie, wszystko ok, ale za bardzo 4D nie było bo mały się zasłaniał raczkami. Po za tym waży już 1250 g
to już wiem, czemu mam taki wielki brzuszek
Marta dobrze że nic Ci się nie stało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:08
Scarlett2014, kasss, Madzik82, gosiaczek31, Emca, noa8, Niunia86, bella82, MamaAdasia, slodka100, kaczamila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny my kupiliśmy łóżeczko w sklepie KrakWit. Zostawiam linka bo myślę że mają przyzwoite ceny:
http://www.krak-wit.pl/mobile/ sklep stacjonarny mają w Libertowie. Myślę że my jeszcze tqm pojedziemy bo ja średnio lubię zakupy przez internet a tu mogłam wszystko obejrzeć dokladnie.
Marta mi się podobają te przewijaki z Ikei ale na ten moment nie mamy na taki miejsca a jak się przepwadzimydo domu to już pewnie nie będzie sensu go kupować.
Gosiaczek ja chyba na przyszły miesiąc zostawię zakupy kosmetyczne plus dla mnie np. koszule. ? Mam nadzieję ze rzeczy do szpitala przydadzą mi się najwcześniej w połowie lutego.
W lutym mam zamiar zacząć prać etc. Jeśli mój plan z pracą jeszcze w styczniu wypali to wcześniej nawet nie zamierzam próbować się oczekiwać że ogarnę to początkiem roku.
Dziewczyny dziś po raz pierwszy poczułam że nie mamy już tak dużo czasu do porodu
-
nick nieaktualnyA i żeby nie było że jestem taka idealna i dobrze zorganizowana to przyznam się Wam że słodycze mnie ostatnio pokonują i diabli wzięli moje racjonalne żywienie. Po ciężkim dniu ratuje mnie kawałek czekolady. Jednak nie umiem trochę jeść słodyczy a trochę nie. Jestem maksymalistką
-
Dziewczyny czym mogę smarować brodawki? Ostatnio są takie zgrubiałe i twarde na dodatek robią mi sir odparzenia pod piersiami a smaruje dwa razy dziennie
Emyly gratuluje udanej wizyty synek juz duzy;-)
Scarlet no nie zasostalo nam dużo czasu tak się tylko wydaje 2/3 za nami została 1/3[/url]
-
kass jak odparzenia, to pozostaje luźny stanik, przemywać, dobrze osuszać i sypnąć talkiem. Wysusza. Kremu nie polecam, bo są "mokre".
A ja muszę się Wam troszkę pożalić.
Właśnie mój A. dzwonił do mnie bym pisała mu wypowiedzenie z pracy ...
Z tego co mówił, pożarł się z kierownikiem. Kierownik ma pretensje że mój za mało robi w pracy. Dziwne bo bardzo często zostaje na bezpłatne nadgodziny kiedy kierownik potrzebuje. A drugi pracownik nie robi kompletnie nic i jemu nie zmył głowy kierownik. Pracujemy w jednej firmie, ale innych "oddziałach" i orientujemy się w temacie kierowników. Co za szuja, co za chamstwo. I teraz ... od 1 stycznia... bez pracy będzie. Załamka -
Ja przewijak mam ale nie korzystalam. Orzewijalam gdzie popadlo, na kanapie najczesciej.
polecam Wam zakup jakiegos koszyka czy czegos. Ja kupilam w Pepco taki ladny wiklinowy. Trzymam w nim wszystkie niezbednevrzeczy do przewijania: pieluchy, chusteczki, sudocrem, pielucha tetrowa, kren do buzi, octenisept, skarpetki, masci rozne... Tak zeby wszystko bylo w jedynyn miejscu. Warto miec wszystko pod reka a nie potem szukac. U mnie ten koszyk sie speawdza do dzis i porzadnie wyglada. Nie ma balaganu.
Na odparzenia wszelakie, nawet pod piersiami - sudocrem. A brodawki chyba mozesz wszystkim smarowac. Jakis tlusty krem?gosiaczek31 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Witam. Jestem nowa i witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:55
justwol, noa8, SunSun, Scarlett2014, gosiaczek31, loszcz, Dorka1979, Anastacia33, MamaAdasia, slodka100, Emily83 lubią tę wiadomość