X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do wanienki i stelaża to już przerabiałam kąpiel dziecka w wanience na stole i podziekował, kręgosłup siada jak nic i chcę kupić takie cudo. http://allegro.pl/przewijak-z-wanienka-i4853737479.html
    Albo takie. http://allegro.pl/ceba-suzie-zestaw-komoda-wanienka-przewijak-3w1-i4878903786.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 03:10

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Witam. Jestem nowa i witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie:)
    Witaj Ines

ines31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet z telefonow polecam Samsung galaxy S4 lub HTC sa bardzo dobre i w miare za rozsadna cene.samsunga S5 nie oplaca sie kupic bo prawie nie różni się od S4

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    jak myślicie kiedy powinnam mieć już wszystko naszykowane do dzidzi i spakowaną torbę do szpitala żeby mnie nie zaskoczyło ;)
    W polowie 8 miesiąca dobrze juz miec spakowana torbe bo nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie nam rodzic

MamaAdasia, ines31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia mamusie.dzis w pomorskim zimno

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja mam stelaż do wanienki, dostałam taki metalowy. Teść nam pomalował i jest ok, od dawna stoi na strychu, ale go używałam. Było wygodniej kąpac.teraz mały nadal z wanienki korzysta, stawiam wanienkę w dużej wannie, bo on sie bawi i chlapie.

Co do przewijaka u mnie też była kilka razy dziennie kupa, ale że łozeczko miałam w pokoju małego i tam go przewijałam, u mnie się sprawdził.Plecy by mi wysiadły, jakbym miała się schylać do łożka.Tez mam problem z plecami tak jak Scarlett.

Ines, witaj ja mam termin na 6 marca i też będzie mały Szymuś :)Dopisz się do listy, jest na 1szej stronie forum.

Ja torbę w 1szej ciązy spakowałam chyba z tydzien przed terminem, a urodziłam 2 dni po terminie. Teraz spakuję w połowie lutego.

Ja musze kupić jeszcze kombinezon, rzeczy dla siebie(podkłady wkładki)i małego(kosmetyki,kremy),nowy przewijak i chyba tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 07:36

Scarlett2014, ines31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah, czemu czujesz że urodzisz w połowie lutego? Czyżby w walentynki ? :D

Ja czuję ze przenosze znów, tak jak wtedy, oby nie dłużej niz z synkiem.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet kregoslup spoko. Nie stalam jak przewujalam. Tez siedzialam na kanapie. Po cesarce ciezko by mi bylo stac albo chodzic po schodach do przewihaka. Ale to nie jest droga rzecz. Warto miec chociaz uzywany.

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj ogólnie jakas marna jestem. Wczoraj doszedl mi wózek. Ogólnie sprawny, kompletny, nie porysowany ale spacerowka byla tak brudna, ze się zastanawiam jak można dziecko w takim syfie wozić. Na szczęście udalo mi się sciagnac wszystkie części i juz się susza. Chociaz i tak będę musiała jeszcze raz w wyzszej temp wyprać bo masakra.
    no i ostatnio zastanawialiśmy się w końcu nad imieniem dla naszego synka i mamy 4 wybrane i teraz decyzja które ostatecznie będzie ciężka. Moze wy cos pomożecie? Artur, Dominik, filip, Maksymilian i ewentualnie Leon. Co myślicie?

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mial byc Jan lub Leon, ale Filip tez bardzo mi się podoba :)

Mmarina lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) U mnie dzisiaj piękny choć ponury dzionek. Drzewka są całe oszronione i wyglądają przepięknie :) OD razu i humorek lepszy :)
    Noc minęła całkiem dobrze. Czekam na kuriera,który ma mi dostarczyć kurtkę i prezent dla M na urodziny :)

Miłego dzionka :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    no i ostatnio zastanawialiśmy się w końcu nad imieniem dla naszego synka i mamy 4 wybrane i teraz decyzja które ostatecznie będzie ciężka. Moze wy cos pomożecie? Artur, Dominik, filip, Maksymilian i ewentualnie Leon. Co myślicie?

fajne imiona oprócz Artur jak dla mnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 09:01

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) witam się z Wami z nad filiżanki pysznej i aromatycznej kawy :) W Krakowie też dziś trzeba oszronione ale temperatura całkiem przyzwoita :)

MMarina mi z grona tych imion które wymieniłaś najbardziej podoba się Filip (może nawet też zdecydowalibyśmy się na Filipa gdyby nie to, że moja babcia ma już jednego wnuka o tym imieniu) i Leon ewentualnie Maksymilian. Artur i Dominik dla mnie są średnie ale to może być efekt złych skojarzeń z przeszłości.

Niunia co kupiłaś jako prezent urodzinowy? chciałabym kupić mojemu coś fajnego ale nie mam pomysłu.

Ja dziś powinnam mieć paczkę od rodzyneczek i karty oczami maluszka.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett karty oczami maluszka co to?

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny, nie bylo mnie pare dni bo mialam problem z dostepem do neta... i stwierdzam ze jestem uzalezniona od forum ;) myslalam ze dostane swira ;D w rezultacie wysprzatalam na blysk kuchnie i lazienke ;)

mnie dopadlo chorobsko na dobre ;/ i chyba nie obejdzie sie bez lekarza... ;/

witam nowa mamusie INES ;*

A hitem mojego weekendu byl tekst mojego meza : :) w niedziele wieczor lezelismy i ogladalismy TV i odlonilam sobie bluzke zeby popatrzec jak maly szaleje a moj maz tak patrzy na ten brzuch i mowi : "kochanie a widzialas ze peka Ci brzuch ?! " (chodzilo mu o ta ciemna linie na brzuchu ) ;D

on to ma takie pomysly i teksty w tej ciazy ze wysiadam poprostu ;P az mi go czasem zal ze jest taki nieswiadomy ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 09:19

gosiaczek31, Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Sarah, czemu czujesz że urodzisz w połowie lutego? Czyżby w walentynki ? :D

Ja czuję ze przenosze znów, tak jak wtedy, oby nie dłużej niz z synkiem.
    mam takie przeczucie ze moje maleństwo szybciej bedzie chciało nas poznać ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Scarlett karty oczami maluszka co to?

Czarne białe-obrazki (albo książeczki) z dodatkami żółtego lub czerwonego czyli kolorów na które taki maluch reaguje w pierwszej kolejności. Ponoć super nadają się na pierwszą książeczkę dla dziecka. Jeszcze na studiach słyszałam o nich pozytywne opinie a teraz sobie o tym przypomniałam. Aczkolwiek jak wyjdzie w praktyce zobaczymy. Kupiłam na razie tylko karty, bez książeczek.

http://www.oczamimaluszka.pl/

• SunSun Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was Brzuszki
    Te czarno -białe obrazki ma teraz przyjaciółka i mała jest tym zachwycona!Widziałam jak super na to reaguje ,jaka zaciekawiona,zainteresowana w momencie przestaje marudzić.No szok!Też na pewno kupie ;)
    A ja wczoraj byłam na glukozie-poszłam na twardziela.Nie chciałam się zle nastawiać i co?Wypić -wypiłam(z cytryna).Ale po jakiejś pół godzinie myślałam że zejde!Zaczeło mną telepać i omdlałam.Babka mnie nastraszyła ze pewnie mam wysoki cukier i przez to.A ona nie ma glukometru żeby zmierzyć :/ No ale jakoś póżniej mi przeszło choć przyszłam do domu i poszłam spać i do wieczora byłam bardzo osłabiona.Oczywście wyniki są ok i niepotrzebnie się martwiłam:
    na czczo 74
    po godzinie 134
    po dwóch 100
    Za to skoczyło mi tsh znowu.Ostatnio miałam 2,6 i mi gino zwiększyła dawkę z 25 a 50(bo weekendowe zażywanie 50 nic nie dało).A tu wczoraj wynik 3,9.Oczywiście nie jest to wynik tak wysoki jak Anastaci ale dobrze że jutro do lekarza idę..
    Miłego dnia dziewczynki

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wczoraj wrzucić zdjęcie z okazji naszego trzeciego trymestru :) Więc dzisiaj nadrabiam :)
    Mój M stwierdził,że brzunio już duży :)

fctxud.jpg

<3

SunSun cieszę się,ze cukier ładny :) Wcale nie jest wysoki:)
    Ja ostatnio tsh mam dobre na szczęście,nawet raz miałam ciut za niskie. Obiecałam sobie,ze w tym roku już się nie będę kuć ale zobaczymy co lekarz powie na następnej wizycie za tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 09:47

Scarlett2014, SunSun, bella82, madziutek 23, Rubi, gosiaczek31, Emartea, Madzik82, MamaAdasia, Emca, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett dzieki za odp

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ