Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie mamusie dziś piękna pogoda u mie szron leży i wygląda jak śnieg
ines witam cię fajnie że do nas dołączyłaś
Emily duży już jest twój synuś
niunia super brzuszek
mamarina mi się podoba osobiście bardzo inie DominikWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 12:17
ines31, Niunia86, Emily83, Mmarina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmrica super że wszystko z małą w porządku że nóżki są w porzadku jednak woda działa cuda co do macierzyńskiego to niestety nie pomogę bo mi będzie przysługiwać tylko pół roku więc nie mam wyboru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 12:28
Emrica lubi tę wiadomość
-
Jezeli miedzyczasie konczy sie umowa to przysluguje zasilek macierzynski na prawach urlopu macierzynskiego lub rodzicielskiego. Dla mamy nic sie nie zmienia
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyJa idę na cały rok i wpisze sobie zeby przez cały rok dawali mi 80 % zarobków odczuje niby 300 zł mniej ale lepiej tak niż najpierw dostawać całość a później nagle połowę. Szczeze nie wyobrażam sobie zostawić małej po pół roku. wogóle zobaczymy jak będziemy dawali rade finansowo to może i na wychowawczy pójdę byle być jak najdłużej z mala
ines31, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Justyska89 wrote:Ja idę na cały rok i wpisze sobie zeby przez cały rok dawali mi 80 % zarobków odczuje niby 300 zł mniej ale lepiej tak niż najpierw dostawać całość a później nagle połowę. Szczeze nie wyobrażam sobie zostawić małej po pół roku. wogóle zobaczymy jak będziemy dawali rade finansowo to może i na wychowawczy pójdę byle być jak najdłużej z mala
-
Justyska89 wrote:Ja idę na cały rok i wpisze sobie zeby przez cały rok dawali mi 80 % zarobków odczuje niby 300 zł mniej ale lepiej tak niż najpierw dostawać całość a później nagle połowę. Szczeze nie wyobrażam sobie zostawić małej po pół roku. wogóle zobaczymy jak będziemy dawali rade finansowo to może i na wychowawczy pójdę byle być jak najdłużej z mala
u mnie tak samo, tylko musze sie dopytac czy bedzie mis ie nalezalo -
nick nieaktualny
-
Ja od razu idę na rok, podobno trzeba to zgłosić w c-gu 2 tygodni od porodu.Takze jest niewiele czasu.Jeśli zadeklarujesz od razu będziesz mieć 80% płatne całe 52 tygodnie, a jeśli nie , 26 tyg 100 % , a kolejne 26- 60%.
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewa, tak jak Madzik pisze, każdemu kto ma w dniu porodu stosunek pracy należy się urlop macierzyński,a później rodzicielski. Jak np Cię zwolnią w trakcie jego trwania to Zus Ci kasę będzie płacił w tej samej wysokości.
Ja też tak będe miała, mam umowę na zastępstwo, wiec po powrocie koleżanki moja umowa wygaśnie, ale normalnie 52 tygodnie będą płatne. Ja chcę zostać z małym dopóki nie pójdzie do przedszkola, czyli ok 2.5 roku napewno. Będę składać wniosek o przyjęcie do przedszkola Adasia teraz w marcu, wiec moze od września pójdzie do państwowego. A ja już przechodziłam to proszenie mamy, babci, siostry, teściowej i kogo popadło o zajęcie się synkiem, więc teraz już czekam aż obaj chłopcy podrosną i dopiero zacznę coś działać z pracą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 12:53
Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik82 wrote:Ewka jak to tyljo pol roku. Kazdemu przysluguje 56 tygodni. Niewazne co. Jezeli masz umowe w dniu porodu co masz calosc
-
Dokladnie tak. Jezeli ktos ma zatrudnienie i ma prawo do urlopu macierzynskiego moze skorzystac z opcji 56 tygodni, niewazne kiedy konczy sie umowa i niewazne jaka ona jest.
warunek jeden - zatrudnieniecw dniu porodu. Moja umowa konczy siecw kwietniu. Od tego czasu bede na zasilku na prawach urlopu macierzynskiego, dodatkowego i rodzicielskiego a to znaczy rok w domu z dzieckiemMamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Ewka spokojnie. Pracodawca musi Ci przedluzyc do dnia porodu. Potem przechodzisz na zasilek. Zus Ci normalbie wyplaca kase tak jakbys byla zatrudnioba. Jedyna roznica, nie masz wtedt zatrudnienia ale to niewazne
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Pracodawca musi przedluzyc umowe jezeli w chwili wygasniecia minal trzeci miesiac ciazy. Luz dziewczyny! Wszystkie nas czeka rok w domu
kazdemu sie nalezy
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!