X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjjjjjjjj, no to pięknie! :) Mój szef się zdziwi ;), bo mi powiedział że się nie nalicza!

SunSun lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    A wlasnie, ze sie nalicza :) i na macierzynkim i na dodatkowym i na rodzicielskim. Za cale 56tyg sie nalicza
    Ale mi dzisiejszy kiepski humor poprawiłas :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec jak ktos w ciazy jest na l4, potem rok macierzynskiego i urloo za rok bierzacy az do konca roku to sie uzbiera. Mi wyszlo 3 miesiace wolbego jeszcze po macierzynskim. I mialam 3 strzaly na ciaze. Udalo sie na szczescie

SunSun, bella82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za 3 razem to ładnie :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Ines wszystko sprawdzilam w zusie. Moj szef byl tak zly ze zglosil sprawe do prawnika ale wyszlo na moje :) prawo jest po naszej stronie

SunSun, bella82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Hehe Ines wszystko sprawdzilam w zusie. Moj szef byl tak zly ze zglosil sprawe do prawnika ale wyszlo na moje :) prawo jest po naszej stronie
    Widocznie nie wszyscy wiedzą że mamy taki przywilej, mój też się zdziwi:)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszlam w ciaze za pierwszym strzalem. Mialam krwawienia od razu poszlam na l4 i jeszcze urlop wypoczynkowy zaoszczedzilam. Umowa mi sie konczy miesiac po porodzie wiec szef bedzie musial wyplacic ekwiwalent

SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines urlop normalnie przysluguje. Ja mialam tak jak madzik, po macierzynskim bezposrednio wykorzystalam caly zalegly i przyslugujacy na bierzacy rok urlop i tym sposobem macierzynski wydluzyl mi sie o prawie 3 mce. Tyle ze ja poprzednio nie zalapalam sie na roczny macierzynski. Tylko na starych przepisach 5 mcy z kawalkiem. Plus urlopy i udalo sie pociagnac dosc dlugo z mala w domu. W rezultacie do pracy wrocilam jak Ola miala skonczony rok bo musialam. Umowa mi sie konczyla i gdybym nie wrocila to rozwiazalaby sie automatycznie a tak zdecydowalam sie wrocic wywalczyc doslownie z szefem umowe.

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines jakby co to pytaj bo te sprawy mam obcykane. W zusie to juz mbie chyba znaja tyle razy tam dzwonilam hehe ale musialam byc pewna. Szef czekal na moj najmniejszy blad. Kazdy moj wniosek od,razu szedl do ksiegowego i prawnika. Taka mam nagonke. Ale sie nie dalam

ines31 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ines jakby co to pytaj bo te sprawy mam obcykane. W zusie to juz mbie chyba znaja tyle razy tam dzwonilam hehe ale musialam byc pewna. Szef czekal na moj najmniejszy blad. Kazdy moj wniosek od,razu szedl do ksiegowego i prawnika. Taka mam nagonke. Ale sie nie dalam
    Fajnie że poznałam kogoś kto się na tym zna, dla mnie to czarna magia. Ale z drugiej strony przykro trochę że o prawa które nam się należą musimy walczyć!!!

Madzik82 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bylo przykro jak moj pracodawca sie na mnie obrazil ze jestem w ciazy. Lezalam w szpitalu i wiedzialam ze jak poronie to mnie od razu zwolni bo koledzy mnie uprzedzili ze tak pkanuje. Ale donosilam ciaze. Jezeli mialam wrocic do pracy po maxierzybskim tylko po wypowiedzenie to wolalam zajsc od razu w druga ciaze i bez,wyrzutow byc na l4. I tak umowa sie konczy w kwietniu. Niestety moj peacodawca nie jest taki super jak scarlet

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Mi bylo przykro jak moj pracodawca sie na mnie obrazil ze jestem w ciazy. Lezalam w szpitalu i wiedzialam ze jak poronie to mnie od razu zwolni bo koledzy mnie uprzedzili ze tak pkanuje. Ale donosilam ciaze. Jezeli mialam wrocic do pracy po maxierzybskim tylko po wypowiedzenie to wolalam zajsc od razu w druga ciaze i bez,wyrzutow byc na l4. I tak umowa sie konczy w kwietniu. Niestety moj peacodawca nie jest taki super jak scarlet
    No niestety i tak bywa:(

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze ze sie nie dalas. Widze ze Twoj szef jak i moj:-) kazda sytuacje chce wykorzystac aby bylo na jego a pracowanika dobro najmniej wazne. Poprzednia moja dyrektorka byla super, rozumiala kobiety w ciazy i byla za nimi murem, zadnej nigdy klody pod nogi nie rzucala a teraz to co u mnie sie dzieje w pracy to szok. Nikt nie ma pewnej sytuacji. Tnie na pracownikach jak tylko moze. Dziadownia sie zrobila. I mimo ze lubie swoja prace bardzo i zawsze chetnie tam chodzilam i nie wyobrazam sobie siedziec w domu cale zycie jako gospodyni:-) to tam juz pewnie nie wroce i bede szukala czegos innnego.

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bedziemy szukac razem Gosiaczek :) poki co mamy jeszcze duuuuzo czasu. Nie,warto sie teraz stresowac tylko cieszyc malenstwami :)

ines31, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny witam się z Wami. Ja wróciłam z przedszkola byłam na "chwilkę" bo koleżanka z pracy ma 50tke i postawiła tort. Zjadłam kawał tortu i po dwóch godzinach mam 128 cukru. nie wiem czy dobrze czy za wysoko. podobno po 2 h od zjedzenia czegoś jest najwyższy poziom cukru, później spada.
    Kaczamila najwyższy cukier jest po godzinie od spożycia i po godzinie zaczyna spadać, po godzinie powinnaś mieć do 120, a skoro po 2 godz miałaś 128 to po godzinie było o wiele wyższe.
    To już będziesz wiedziała że tortu jeść nie możesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Dziewczyny pracujące a ile zamierzacie być na macierzyński pól roku czy będziecie potem brać jeszcze rodzicielski drugie pół, mnie w pracy pytają czy zamieram być pół czy rok bo chcą wiedzieć jak ustawić zastępstwo, a ja ciągle nie wiem, a WY?
    Ja biorę cały rok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    mamy mające własną działalność, jak wygląda składanie wniosku o macierzynski, gdzie sie udac? co wypisac itp. nie mam ksiegowej a tego nie wiem ;/
    Muisz iść do ZUSU i zgłosić że idziesz na macierzyński, i w jednym dniu najpierw składasz druczek z wyrejestrowaniem się z wszystkich składek a następnie tego samego dnie jak już Ci w Zusie to przyjmą to składasz kolejny druczek o zarejestrowaniu się tylko do dobrowolnego chorobowego i oczywiście przez cały macierzyński opłacasz miesiąc w miesiąc skladkę 270,4 zł. Jakie druczki mają być to nie pamiętam ale na infolinii Zusu podadzą Ci dokładnie jak to ma być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    to ja już nie rozumiem lekarz mi mówi jedno widzę ze wam lekarze mowia inaczej masakra
    Mi lekarka mówiła tak jak MisiaMonisia napisała i jak dostałam do glukometru taką książeczkę to tam też te normy były

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie

Niunia86, SunSun, SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ