X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Witam i ja, wczoraj już wróciłam ze szpitala, mam pytanie czy miałyście robione przepływy (usg)?

Aaaa i u mnie zaczyna się 3 trymestr i 7-my miesiąc, cieszę się, że nie musiałam do tego czasu leżeć:)

Aaa i moje maluchy ważą 850 i 870 to chyba całkiem niezły wynik jak na bliźniaki:)

Pocahontas, ja miałam robione przepływy,i to kilkakrotnie, miałam mało wód i sprawdzali czy nie powoduje to gorszych przepływów, wyszły mi dobrze, twoje dzieci mają piękną wagę, ja mam jedną dzidzie i też teraz waży 850 gram

Pocahontas lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już już... bo zapomniałam o najważniejszym- Pokahontas fajnie że dzieciaczki rosną w brzucholku :) i w ogóle miłego dnia reszcie dziewczyn

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontas ja miałam sprawdzane przepływy na pierwszym badaniu prenatalnym i połówkowym chyba też chociaż na tym połówkowym od tej baby nic się nie dało dowiedzieć...

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila rez bym sie poryczala... Jeszcze przy naszych hormonach to juz w ogole.
    pocahontas super chlopaki!

Ja,wlasnie czekam u gina na nfz a w poniedzialek prywatny

MamaAdasia, Pocahontas, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila mi tez sie to wydaje bez sensu ale faktycznie tak jest. przy rejestracji telefonicznej musialam podkreslic ze jestem w ciazy

• justwol Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila jakieś to dziwne, lekarz przyjmuje pacjentki, które sobie wybierze? a jak nie to je odsyła do przychodni odległej o prawie 100 km, nienormalne to jest. Mam nadzieję, że w drugiej przychodni są bardziej przyjaźni ludzie i nie spotkasz się tam z podobnymi zachowaniami.
    Pocahontas ja miałam raz robione przepływy podczas badania anatomii płodu jakoś chyba w 22 tc.

Ja się cieszę jak szalona dziś. Wreszcie normalnie się wyspałam, nie męczyło mnie w nocy uporczywe swędzenie. Chyba udało mi się tego świństwa pozbyć :)

SunSun, Niunia86, loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie:)

bella82, Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jakoś mam kiepskie samopoczucie i ból żołądka, nie wiem czy dziecko mi dziecko coś ugniata ;) czy już nie wiem co:(

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki u mie dzień zaczoł sie kiepsko byłam u lekarza i dowiedziałam sie że moje hemorojdy nadają się już do leczenia chirurgicznego i to dopiero kilka miesięcy po tym jak urodzę a narazie o tylko maście ale to mało pomaga w moim przypadku a ja chodze jak kaczka bo tak mie bolą te hemorojdy :(

pokachontas super jest ta waga twoich chłopców :)

kaczamila normalnie masakra co za lekarze tam przyjmują nie dziwie ci się że sie popłakałaś

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z czego się robią hemoroidy? mój tata to ma i nie raz mu krew przez to leciała...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    z czego się robią hemoroidy? mój tata to ma i nie raz mu krew przez to leciała...
    U kobiet w ciąży sa bardzo często. Powodem są zaparcia i zły przeplyw krwi przez żyły a powodem jest ucisk dzieciątka. Ja też mam, niestety, utrapieństwo i niestety w ciąży ciężko to wyleczyć a po porodzie podobno jeszcze się powiększają:(. Zdarza się że po ciąży się po prostu wchłoną ale rzadko.

madziutek 23 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines te hemorojdy to jest koszmar :( właśnie się tego boję że po porodzie sie jeszcze powiekszą choć i tak teraz moje hemorojdy są ogromne i niestety moje są za duże żeby się same wchłoneły

• ines31 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno podczas parcia porodowego zwiększa się ciśnienie w żyłach dlatego się powiększają. Moje też mnie doprowadzają do szału, ale cóż takie uroki ciąży ;)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taki zabieg jak "gumkowanie" chyba albo jakos podobnie. Lekarz powiązuje je i one z powodu braku dopływy krwi usychaja i odpadają ale nie wiem czy jest ten zabieg refundowany

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Magda91 ale wydaje mi sie, że diabetolog to diabetolog i zajmuje się cukrzycą, jest "wyuczony" w tej jednej! chorobie. Przecież nie ma stomatologów "normalnych" i stomatologów dla kobiet w ciąży, nie ma endokrynologów normalnych i endo od chorób w ciąży.
    A ten gość jeszcze kasuje za wizytę!!

co do dentysty to z nimi jest podobnie mnie w pierwszej ciąży złapał ból zęba to nikt mnie nie chciał przyjąć normalnie traktowali mnie jak trędowatą jakąś a byłam u 5 prywatnie i każdy że w ciąży to tylko chirurg szczękowy może mnie przyjąć

magda91 lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wiziycie wszystko ok hemoglobine mam tylko słabą troche 11,7 a wcześniej miałam 12,5 i 12,9 ale nic nie kazała brac

a cukier na czczo 87 po 2 godz 114 powiedziała że dobrze

dostałam skierowanie na usg i zwolnienie na miesiąć

ja na szczęście nie mam problemów z hemoroidami i nigdy nie miałam

sarah ja mam własną działalność ale mnie rozlicza biuro rachunkowe i oni wszystko załatwiają to nie wiem najlepiej w zusie zapytać czy coś jeszcze potrzeba

Niunia86, loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzisiaj przyszły pieniądze z zusu i tak nie bardzo wiem jak to rozgryźć bo pierwsza kasa przyszła mi za całe zwolnienie (3 tyg) a następne zwolnienie miałam na 4 tyg a kwota przyszła jakaś mała taka i nie wiem jak oni to wypłacają bo za zwolnienie to liczyłam że mi przyjdzie ok 27 grudnia cała kwota a tu przyszło mi 400 zł teraz jakiś bonus na święta czy co?

Rubi lubi tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia.mi tez,teraz zus wyplacil w dwoch ratach w odstepie tygodnia. Zadzwobilam tam u powiedzieli, ze pierwsza rata byla za listopadiwa czesc zwolnienia a druga za reszte z grudnia. Tez mnie to zdziwilo.

Hemoroidow tez na szczesvie nie mam. Wspolczuje dzieeczyny. Wiem, ze to utrapienstwo

Ja po wizycie na nfz. Lekarz zrobil usg bardzo dokladne ivwszystko jest super. Mala ciagle w polozeniu miednicowym.
    teraz w poniedzialej ide do mojego prowadzacego prywatnie. Juz,sie nie moge doczekac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 13:49

Niunia86, Rubi, sylwia85, MamaAdasia, loszcz, SunSun, Emca lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    a mi dzisiaj przyszły pieniądze z zusu i tak nie bardzo wiem jak to rozgryźć bo pierwsza kasa przyszła mi za całe zwolnienie (3 tyg) a następne zwolnienie miałam na 4 tyg a kwota przyszła jakaś mała taka i nie wiem jak oni to wypłacają bo za zwolnienie to liczyłam że mi przyjdzie ok 27 grudnia cała kwota a tu przyszło mi 400 zł teraz jakiś bonus na święta czy co?
    hahahaaa ale mnie rozbawiłaś....to na pewno bonus...:P ahh ten wspaniały ZUS ;)

sylwia85, loszcz lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy do wyprawki powinnam kupić jakieś mm? jeśli tak to jakie?

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ