X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ja dziś wstalam lewa noga wiec ani sie nie udzielam ani nie oddzywam do nikogo juz mam dość tych hormonów tez czekam na pieniadze z zusu za zwolnienie wystawione 5 listopada mialam dzwonic ale wstrzymam sie do poniedzialku u mnie taki plus ze mam napisane za jaki okres pieniadze dostaje bo przynosi listonosz z potwierdzeniem miłego dnia!

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah nie kupuj mleka. Jak bedzie potrzebo to kupisz w kazdym sklepie za rogiem. Teraz szkoda kasy bo pewnie sie nie przyda.
    a mleka sa rozne, wszystkie dobre. Pytanie tylko ktore zasmakuje Twojemu dziecku. Ale obys przez pierwsze miesiaxe nie musiala sie tym martwic

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się ubawiłam czytając o bonusie z ZUSu!

Kaczamila współczuję ci tych porannych nerwów. Też bym się pewnie popłakała z bezsilności.

Dziewczyny biedne jesteście z tymi hemoroidami, ale trzymajcie się. Jeszcze 3 miesiące i powoli wszystko będzie wracać do normy.

A ja dziś od rana mam dobry dzień. Wstałam wyspana i w dobrym humorze. Po śniadaniu zadzwonił z pracy M i powiedział, że kolega chce mu dać wanienkę i przewijak i pytał czy ma brać. No pewnie, że brać! Jak się nie będą podobać to kupię nowe, ale zobaczyć można. Ich córeczka skończyła właśnie pół roku i trochę się zdziwiłam, że już pozbywają się takich rzeczy. No więc z poczuciem, że uda nam się trochę zaoszczędzić, zasiadłam przed kompem i kupiłam na allegro komplet pościeli do łóżeczka i wypełnienie do tego. Wykorzystując kupon rabatowy zapłaciłam 55 zł. Niby są to niewielkie kwoty bo ani przewijak, ani wanienka ani pościel (bez rabatu) nie kosztują nie wiadomo jak drogo, ale zawsze to coś!

4e3f84b95f.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    hahahaaa ale mnie rozbawiłaś....to na pewno bonus...:P ahh ten wspaniały ZUS ;)

a bo tak dziwnie przysłali to może za końcówkę października
    nie to że sie nie przydały he he właśnie sprawdziłam do kiedy prąd trzeba zapłacić i sie okazało że do jutra więc już prawie po peniążkach

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam przyjemność pracować w Zusie i nie jest to w sumie żadne odkrycie, że chętni to oni są jak trzeba ściągnąć długi..aleeee do bonusów to im daleko...już ciężko im przychodzi wypłacanie tego co się należy :P

ale dobrze, że jakiś ochłap przysłali to tak jak mówisz coś zawsze się zapłaci..;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas gratuluję dużych dzieciaczków :) Niech rosną dalej!

Kaczamila ja bym zareagowała tak samo, współczuję Ci nerwów... ale na pewne sprawy niestety nie mamy żadnego wpływu.

Scarlett ja co roku piekę piernicznki z przepisów mojewypieki.com. Takie zwykłe (tylko bez kakao) http://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-przepis-i i w zeszłym roku lebkuchen http://www.mojewypieki.com/przepis/lebkuchen. Póżniej robiłam znajomym na spotkania świąteczne takie paczuchy :)

30netso.jpg 2e58ndh.jpg

W tym roku już mi dojrzewa w lodówce ciasto na piernik staropolski http://www.mojewypieki.com/przepis/piernik-staropolski, ale jeszcze nie wiem czy będzie piernik czy nadziewane pierniczki i może pokuszę się na norymberskie http://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-z-norymbergi. I tak najwięcej muszę zrobić babeczek z gwiazdką (z bakaliami i whisky), bo wszyscy się o nie dopominają ;)

A tu mój mały świąteczny pomocnik :) Już teraz czuję, ze idą święta! ruaefr.jpg

Rubi, Emartea, kaczamila, Pocahontas, Justyska89, ines31, madziutek 23, Niunia86, Madzik82, loszcz, kasss, slodka100, SunSun, MisiaMonisia, Emca lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoroidów na szczęście nie mam, ale o żylakach trochę czytałam, pisałam Wam o moim żylaku (wrrr). Niestety nie mamy na nie wpływu, macica uciska i tyle. Ale cały czas, żyję nadzieją, którą dał mi internet, że po porodzie często znikają.

Za to z chodzeniem i siedzeniem u mnie coraz gorzej bo bardzo bolą mnie pachwiny i kości w kroczu (spojenie łonowe?). Co to jest za ból! A to jeszcze 2,5 mca...

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM mnie też boli spojenie lonowe zaczęło od pon nie przyjemne uczucie czasem ciężko wstać. ale pocieszyla mnie tu gosiaczek chta ze będzie nam łatwiej urodzić także łącze się z tobą w bólu :)

MartaM lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Hemoroidów na szczęście nie mam, ale o żylakach trochę czytałam, pisałam Wam o moim żylaku (wrrr). Niestety nie mamy na nie wpływu, macica uciska i tyle. Ale cały czas, żyję nadzieją, którą dał mi internet, że po porodzie często znikają.

Za to z chodzeniem i siedzeniem u mnie coraz gorzej bo bardzo bolą mnie pachwiny i kości w kroczu (spojenie łonowe?). Co to jest za ból! A to jeszcze 2,5 mca...

ale kochana jeśli ten żylak jest "tam" to to nic innego jak hemoroidy właśnie...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej mamuśki ja dziś wstalam lewa noga wiec ani sie nie udzielam ani nie oddzywam do nikogo juz mam dość tych hormonów tez czekam na pieniadze z zusu za zwolnienie wystawione 5 listopada mialam dzwonic ale wstrzymam sie do poniedzialku u mnie taki plus ze mam napisane za jaki okres pieniadze dostaje bo przynosi listonosz z potwierdzeniem miłego dnia!
    Kasss nie smuć się..hormony, a poza tym pogoda nie sprzyja, ale pomyśl o czymś miłym zjedz coś pysznego....zamów coś dla malutkiej na poprawę humoru, albo weź sobie jakąś relaksującą kąpiel...a jutro na pewno będzie lepiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 15:39

kasss lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    MartaM mnie też boli spojenie lonowe zaczęło od pon nie przyjemne uczucie czasem ciężko wstać. ale pocieszyla mnie tu gosiaczek chta ze będzie nam łatwiej urodzić także łącze się z tobą w bólu :)
    mie też boli spojenie łonowe niestety dobrze że chociaż tyle dobrego z tego bólu że będzie nam łatwiej urodzić

Justyska89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik super ze wizyta udana :)

MartaM pysznie wyglądają te pierniczki i napewno pysznie smakują no i masz ślicznego pomocnika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 15:48

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam do was prozbe trzymajcie za mnie kciuki jutro bo mam wizytę a mam jakieś dziwne przeczucie śni mi się po nocach ta skracająca sie szyjka. ze jeden wredny lekarz ze szpitala na mnie krzyczy ze moja wina ze skrucila mi się szyjka i ze wogóle wstawać nie mogę masakra mam jakieś zle przeczucie pierwszy raz tak się stresuje przed wizytą i jeszcze ten cukier będę pytala lekarza o to czy mogę powtórzyć krzywa cukrowa na nast wizyte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 15:46

• ines31 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie może jak sobie pomóc z bólem żołądka? Herbate miętową piję i nie pomaga:(

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska będe trzymać jutro kciuki za ciebie nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze a snem się nie przejmuj w ciązy śnią się takie niestworzone rzeczy

ines31 a może sprubuj herbaty z rumianku mi pomaga a z tabletek to nospe można wziąść na ból brzucha w ciaży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 15:55

ines31 lubi tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ale kochana jeśli ten żylak jest "tam" to to nic innego jak hemoroidy właśnie...

No własnie nie http://wylecz.to/pl/choroby/chirurgia/zylaki-warg-sromowych.html, nie mam ani problemu z hemoroidami, ani z żylakami na nogach. Na szczęście jest nieduży i nie dokucza. Mam nadzieję, że to się nie zmieni, a po porodzie szybciutko zniknie. Innej opcji nie dopuszczam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 15:56

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    No własnie nie http://wylecz.to/pl/choroby/chirurgia/zylaki-warg-sromowych.html, nie mam ani problemu z hemoroidami, ani z żylakami na nogach. Na szczęście jest nieduży i nie dokucza. Mam nadzieję, że to się nie zmieni, a po porodzie szybciutko zniknie. Innej opcji nie dopuszczam ;)

a to ok myślałam, że masz je na odbycie (wybaczcie dosłowność)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma czego wybaczać, niestety takie 'uroki' ciąży też się zdarzają.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska bedzie dobrze :* a kiedy wizyta rano czy wieczorem??

Marta super te pierniczki wygladaja ;* a piesek uroczy ;)

ja wiem gdzie moj skarbus ma plecki , glowke nozki i stopki bo caly czas czuje go tak samo i juz od 24 tyg jest glowka w dol ;*

ale wczoraj to ryczalam jak bobr bo lezalam na boku i jedna reke mialam pod brzuchem a druga na brzuchu i dokladnie czulam jak odbija sie nozkami i czulam male piętki odbijajace sie od mojej reki... itak kilkanascie razy podskakiwal. przecudowne uczucie ;* :')

i czesto czuje jakby pocieral nóżką o nóżkę... ;)

Niunia86, loszcz, Emartea, SunSun, MamaAdasia, Emca, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek o 13.30

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ