X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica super że u ciebie wszystko jest już w porządku

scarlett będę trzymać kciuki za twoją przyjaciółkę aby wszystko było w porządku swoją drogą to życie jest strasznie niesprawiedliwe bo dziewczyny które chcą mieć dziecko to nie mogą albo mają problemy z donoszeniem ciąży sama mam kolezanke ktora o dziecko starała się 9 lat i w końcu po dziewięcioletnim leczeniu zaszła w ciąże i ma ślicznego synka

Co do łóżeczka to ja zamierzam moje złożyć pod koniec lutego

Emrica lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    ja bede miala te sama wanienke w tym perłowym kolorze ;) a przewijak tez super ale niby mam dostac pożyczony ;)

2 dni temu zamówiłam w koncu wozek ;) którego wybrałam juz chyba z 2mies temu ;) w przyszlym tyg ma przyjsc ;) juz się nie moge dozcekac ;)

o taki ;) https://www.youtube.com/watch?v=2z1lfiibHS8
    wózek extra, jaka cena? Ja myślałam o https://www.youtube.com/watch?v=uSyKb4SJhxo tylko w innych kolorach

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica cieszę się ze wyniki się poprawiły...

Dziewczyny powiedzcie mi co się dzieje z kobietami i ciążami... co chwile sie słyszy o poronieniu, czy zagrożonej ciąży. U mnie szwagierka poroniła w lutym teraz jest w 16 tygodniu i bierze leki na podtrzymanie na szczęście jest wszystko ok.
    W poniedziałek dzwoniła kuzynka ma dwie córeczki raz poroniła i teraz jest w 20 tygodniu, była na wizycie i okazało się,że szyjki w ogóle nie ma dziecko ułożone już w kanale rodnym bardzo nisko... nie chcę siać żadnego zamętu na forum cieszę się że u nas naprawdę jest wszystko ok. Ale nie potrafię tego zrozumieć co się dzieje :( wiele wspaniałych małżeństw stara się o dzieci tyle lat i szczęście jak im sie udaje nawet po wielu latach zajść w ciążę ale wiele jest, ze nic nie wychodzi... przykre to i niesprawiedliwe...

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Emrica cieszę się ze wyniki się poprawiły...

Dziewczyny powiedzcie mi co się dzieje z kobietami i ciążami... co chwile sie słyszy o poronieniu, czy zagrożonej ciąży. U mnie szwagierka poroniła w lutym teraz jest w 16 tygodniu i bierze leki na podtrzymanie na szczęście jest wszystko ok.
    W poniedziałek dzwoniła kuzynka ma dwie córeczki raz poroniła i teraz jest w 20 tygodniu, była na wizycie i okazało się,że szyjki w ogóle nie ma dziecko ułożone już w kanale rodnym bardzo nisko... nie chcę siać żadnego zamętu na forum cieszę się że u nas naprawdę jest wszystko ok. Ale nie potrafię tego zrozumieć co się dzieje :( wiele wspaniałych małżeństw stara się o dzieci tyle lat i szczęście jak im sie udaje nawet po wielu latach zajść w ciążę ale wiele jest, ze nic nie wychodzi... przykre to i niesprawiedliwe...

jak to mi lekarz powiedział "chemia, chemia i jeszcze raz chemia" ;/ podobno będzie coraz gorzej...martwię się na jaką skale nasze dzieci będą borykać się z tym problemem..ja nie miałam pojęcia jak wiele kobiet to spotyka do puki nie zobaczyłam kolejki do zabiegu;/ a potem zgłębiłam w internecie więcej informacji...dzieci to prawdziwe skarby..niektóre kobiety nie doceniają jakie spotkało je szczęście..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny witam się z Wami.
    Dorka fajne to ubranko :) a napis jeszcze lepszy :)
    Ja właśnie chcę coś takiego tylko z napisem o tatusiu bo to w końcu jego wymarzony synek to niech ma tą miłość wypisaną na brzuszku :)
    to u tego allegrowicza kupiłam http://allegro.pl/body-kopertowe-z-nadrukiem-kr-56-nowe-wzory-i4801159828.html

kaczamila lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siostra mojego P starała się o dzidziusia przez wiele lat.Miała UWAGA 14 in vitro!!! Zaszła w ciąże i teraz ma zdrowego 6ciolatka :-) Tylko ze od razu po porodzie mąż ją zostawił bo latami żyli w ciągłym stresie i długach,ona była ciągle na hormonach więc też miała swoje humory i nie dał chłop rady.Znalazł sobie inną (potem wyszło na jaw że się spotykali kiedy Anna była w ciąży).Efekt końcowy to zdrowy syn z rozbitej rodziny.Nie fajnie...

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dokładnie 7 tyg temu urodziła się córeczka bratu mojego P .Też z in vitro i też mieli wiele prób.Każdą ciążę poroniła aż w końcu teraz jest z nami na świecie piękna Nyla :-) Urodzona w 37 tyg z pewnymi problemami zdrowotnymi (ma coś z odbytem,że nie umie zrobić kupki bo jej się w ogóle nie otwiera)ma to załatwić jakiś zabieg.ogolnie oprócz tego jest zdrowa.Tylko się cieszyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:48

SunSun lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 Dni :-D <3 <3 <3

SunSun, noa8, Madzik82, Niunia86, gosiaczek31, Emca, Dorka1979 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to straszne ze nie mozna sie cieszyc z zajscia w ciaze bo nie wiadomo czy sie uda ja donosic... ;/

ja sie ciesze ze u nas na forum juz dawno nie bylo zlych wiadomosci ;*

a zmi3niajac temat mam pytanie: jaka masc polecalyscie do sutkow po porodzie i co do pepuszka ?? wzielam sie za liste wyprawkowa w koncu... ;D lepiej pozno niz wcale;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś pisała że Maltan jest bardzo dobry i nie trzeba być sutków po nim żeby karmić, więc ja mam w notesiku i na pewno kupię ;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzieki Rubi... a do pepka spirytus 70% czy jakis inny specyfik ? ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek do pepuszka Octanisept

MamaAdasia lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :) wizyta udana :) lekarz sprawdził szyjkę 45 mm żeby mnie uspokoić to nawet walnął ze mogę przy takiej szyjce 7 raczki nosić :). mówił ze tak właśnie jest w szpitalu ze straszą szyjka bo mierzą na szybko i wychodzi krótsza niż jest w rzeczywistości.
    mała znów zaslaniala się rączka i lekarz na początku znów nie mógł pooglądać jej buzki ale na sam koniec pokazała i mam ładne zdj mała wazy 800 g i według usg mała jest tydz starsza. ale to od jakiegoś czasu tak już wychodzi. malutka uparta jest jeszcze się nie ustawiła główka w dół. ale zadowolona jestem z dzisiejszego badania. a i mam do świąt powtórzyć glukozę lekarz był w szoku ze z własnej nieprzymuszonej woli chce powtórzyć. Zaczęłam się śmiać ze po smakowała mi. no cóż jak mus to mus tam mi źle pobrali bo bo po godz nie pobrali a to dla niego wazne

kasss, madziutek 23, Emrica, MamaAdasia, kaczamila, Niunia86, SunSun, slodka100, gosiaczek31, loszcz, Emca, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o justyska to super !! ;* ze malutka tak ladnie rosnie... ;)

i przynajmniej nie musisz sie martwic o szyjke juz bo jest dluuuga ;D

ciekawe ile wazy juz moj mezczyzna brzuszkowy ;) 3 tygodnie temu wazyl 849 g to teraz moze z 1300g? ;)
    jeszcze tydzien do wizyty... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 14:49

MamaAdasia, Justyska89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Ja właśnie wrociłam od teściów, robiłam z teściowa pierogi z mięsem, z kapustą i z grzybkami, 3 rodzaje :D Pycha :)

Justyśka, a nie mówiłam że za dużo sie naczytałaś :) Pięknie :)

U mnie dziś nowy 28 tydzień :)

madziutek 23, Rubi, Justyska89, Niunia86, SunSun, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłą plastikową wanienkę, do tego kupię tylko gąbeczkę i będzie git :)

Słodka, fajny wózeczek, super kolor ;)

Ja brodawek niczym nie smarowałam,ale podobno dobry jest Maltan i Bephanten.

Wczoraj na all zaszalałam zrobiłam zamówionko podkłady, witaminy dla mnie, z wykorzystaniem kuponu 20 zł ;)
    Jakby coś to link http://allegro.pl/seni-super-majtki-poporodowe-2-siatkowe-rozmiar-xl-i4869975272.html
    mają tez wkładki laktacyjne Johnsona, podkłady Bella, smoczki, majtki wielorazowe, Linomag itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 15:01

Madzik82, madziutek 23, slodka100, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie na temat smoczków dla maleństw. Kupujecie czy nie, wiele opini słyszałam. A jeżeli tak to jakiej firmy polecacie?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka cieszę się, że wizyta udana i najważniejsze, ze jesteś spokojna ze wszystko jest ok :)
    Ja mojego szkraba zobaczę w poniedziałek i powiedziałam że nie odpuszczę i chcę zdjęcie :) jak byłam 17.11 to Oskar ważył 800-900 g więc teraz myślę, że będzie już ponad kilogramowe chłopisko :)

Justyska89 lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines, mozesz kupić na próbę ze 2-3 smoczki różnych firm. Na pewno je wygotyj lub wyparz w sterylizatorze. Ja mam Canpol i zamówiłam NUK.

ines31 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines ja smoczek mam w zestawie z butelkami, tata zamówił mi ten zestaw butelek z punktów ing i tam była szczotka do czyszczenia butelek i smoczek od 0 mies uspokajający?? ale nie wiem czy będę używać może doświadczone mamy coś poradzą :)

ines31 lubi tę wiadomość

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ