Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica super że u ciebie wszystko jest już w porządku

scarlett będę trzymać kciuki za twoją przyjaciółkę aby wszystko było w porządku swoją drogą to życie jest strasznie niesprawiedliwe bo dziewczyny które chcą mieć dziecko to nie mogą albo mają problemy z donoszeniem ciąży sama mam kolezanke ktora o dziecko starała się 9 lat i w końcu po dziewięcioletnim leczeniu zaszła w ciąże i ma ślicznego synka

Co do łóżeczka to ja zamierzam moje złożyć pod koniec lutego

Emrica lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    ja bede miala te sama wanienke w tym perłowym kolorze ;) a przewijak tez super ale niby mam dostac pożyczony ;)

2 dni temu zamówiłam w koncu wozek ;) którego wybrałam juz chyba z 2mies temu ;) w przyszlym tyg ma przyjsc ;) juz się nie moge dozcekac ;)

o taki ;) https://www.youtube.com/watch?v=2z1lfiibHS8
    wózek extra, jaka cena? Ja myślałam o https://www.youtube.com/watch?v=uSyKb4SJhxo tylko w innych kolorach

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica cieszę się ze wyniki się poprawiły...

Dziewczyny powiedzcie mi co się dzieje z kobietami i ciążami... co chwile sie słyszy o poronieniu, czy zagrożonej ciąży. U mnie szwagierka poroniła w lutym teraz jest w 16 tygodniu i bierze leki na podtrzymanie na szczęście jest wszystko ok.
    W poniedziałek dzwoniła kuzynka ma dwie córeczki raz poroniła i teraz jest w 20 tygodniu, była na wizycie i okazało się,że szyjki w ogóle nie ma dziecko ułożone już w kanale rodnym bardzo nisko... nie chcę siać żadnego zamętu na forum cieszę się że u nas naprawdę jest wszystko ok. Ale nie potrafię tego zrozumieć co się dzieje :( wiele wspaniałych małżeństw stara się o dzieci tyle lat i szczęście jak im sie udaje nawet po wielu latach zajść w ciążę ale wiele jest, ze nic nie wychodzi... przykre to i niesprawiedliwe...

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Emrica cieszę się ze wyniki się poprawiły...

Dziewczyny powiedzcie mi co się dzieje z kobietami i ciążami... co chwile sie słyszy o poronieniu, czy zagrożonej ciąży. U mnie szwagierka poroniła w lutym teraz jest w 16 tygodniu i bierze leki na podtrzymanie na szczęście jest wszystko ok.
    W poniedziałek dzwoniła kuzynka ma dwie córeczki raz poroniła i teraz jest w 20 tygodniu, była na wizycie i okazało się,że szyjki w ogóle nie ma dziecko ułożone już w kanale rodnym bardzo nisko... nie chcę siać żadnego zamętu na forum cieszę się że u nas naprawdę jest wszystko ok. Ale nie potrafię tego zrozumieć co się dzieje :( wiele wspaniałych małżeństw stara się o dzieci tyle lat i szczęście jak im sie udaje nawet po wielu latach zajść w ciążę ale wiele jest, ze nic nie wychodzi... przykre to i niesprawiedliwe...

jak to mi lekarz powiedział "chemia, chemia i jeszcze raz chemia" ;/ podobno będzie coraz gorzej...martwię się na jaką skale nasze dzieci będą borykać się z tym problemem..ja nie miałam pojęcia jak wiele kobiet to spotyka do puki nie zobaczyłam kolejki do zabiegu;/ a potem zgłębiłam w internecie więcej informacji...dzieci to prawdziwe skarby..niektóre kobiety nie doceniają jakie spotkało je szczęście..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny witam się z Wami.
    Dorka fajne to ubranko :) a napis jeszcze lepszy :)
    Ja właśnie chcę coś takiego tylko z napisem o tatusiu bo to w końcu jego wymarzony synek to niech ma tą miłość wypisaną na brzuszku :)
    to u tego allegrowicza kupiłam http://allegro.pl/body-kopertowe-z-nadrukiem-kr-56-nowe-wzory-i4801159828.html

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siostra mojego P starała się o dzidziusia przez wiele lat.Miała UWAGA 14 in vitro!!! Zaszła w ciąże i teraz ma zdrowego 6ciolatka :-) Tylko ze od razu po porodzie mąż ją zostawił bo latami żyli w ciągłym stresie i długach,ona była ciągle na hormonach więc też miała swoje humory i nie dał chłop rady.Znalazł sobie inną (potem wyszło na jaw że się spotykali kiedy Anna była w ciąży).Efekt końcowy to zdrowy syn z rozbitej rodziny.Nie fajnie...

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dokładnie 7 tyg temu urodziła się córeczka bratu mojego P .Też z in vitro i też mieli wiele prób.Każdą ciążę poroniła aż w końcu teraz jest z nami na świecie piękna Nyla :-) Urodzona w 37 tyg z pewnymi problemami zdrowotnymi (ma coś z odbytem,że nie umie zrobić kupki bo jej się w ogóle nie otwiera)ma to załatwić jakiś zabieg.ogolnie oprócz tego jest zdrowa.Tylko się cieszyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 13:48

SunSun lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 Dni :-D <3 <3 <3

SunSun, noa8, Madzik82, Niunia86, nick nieaktualny, Emca, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to straszne ze nie mozna sie cieszyc z zajscia w ciaze bo nie wiadomo czy sie uda ja donosic... ;/

ja sie ciesze ze u nas na forum juz dawno nie bylo zlych wiadomosci ;*

a zmi3niajac temat mam pytanie: jaka masc polecalyscie do sutkow po porodzie i co do pepuszka ?? wzielam sie za liste wyprawkowa w koncu... ;D lepiej pozno niz wcale;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś pisała że Maltan jest bardzo dobry i nie trzeba być sutków po nim żeby karmić, więc ja mam w notesiku i na pewno kupię ;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzieki Rubi... a do pepka spirytus 70% czy jakis inny specyfik ? ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek do pepuszka Octanisept

MamaAdasia lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :) wizyta udana :) lekarz sprawdził szyjkę 45 mm żeby mnie uspokoić to nawet walnął ze mogę przy takiej szyjce 7 raczki nosić :). mówił ze tak właśnie jest w szpitalu ze straszą szyjka bo mierzą na szybko i wychodzi krótsza niż jest w rzeczywistości.
    mała znów zaslaniala się rączka i lekarz na początku znów nie mógł pooglądać jej buzki ale na sam koniec pokazała i mam ładne zdj mała wazy 800 g i według usg mała jest tydz starsza. ale to od jakiegoś czasu tak już wychodzi. malutka uparta jest jeszcze się nie ustawiła główka w dół. ale zadowolona jestem z dzisiejszego badania. a i mam do świąt powtórzyć glukozę lekarz był w szoku ze z własnej nieprzymuszonej woli chce powtórzyć. Zaczęłam się śmiać ze po smakowała mi. no cóż jak mus to mus tam mi źle pobrali bo bo po godz nie pobrali a to dla niego wazne

kasss, madziutek 23, Emrica, MamaAdasia, nick nieaktualny, Niunia86, SunSun, slodka100, nick nieaktualny, loszcz, Emca, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o justyska to super !! ;* ze malutka tak ladnie rosnie... ;)

i przynajmniej nie musisz sie martwic o szyjke juz bo jest dluuuga ;D

ciekawe ile wazy juz moj mezczyzna brzuszkowy ;) 3 tygodnie temu wazyl 849 g to teraz moze z 1300g? ;)
    jeszcze tydzien do wizyty... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 14:49

MamaAdasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Ja właśnie wrociłam od teściów, robiłam z teściowa pierogi z mięsem, z kapustą i z grzybkami, 3 rodzaje :D Pycha :)

Justyśka, a nie mówiłam że za dużo sie naczytałaś :) Pięknie :)

U mnie dziś nowy 28 tydzień :)

madziutek 23, Rubi, nick nieaktualny, Niunia86, SunSun, nick nieaktualny, Emca lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłą plastikową wanienkę, do tego kupię tylko gąbeczkę i będzie git :)

Słodka, fajny wózeczek, super kolor ;)

Ja brodawek niczym nie smarowałam,ale podobno dobry jest Maltan i Bephanten.

Wczoraj na all zaszalałam zrobiłam zamówionko podkłady, witaminy dla mnie, z wykorzystaniem kuponu 20 zł ;)
    Jakby coś to link http://allegro.pl/seni-super-majtki-poporodowe-2-siatkowe-rozmiar-xl-i4869975272.html
    mają tez wkładki laktacyjne Johnsona, podkłady Bella, smoczki, majtki wielorazowe, Linomag itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 15:01

Madzik82, madziutek 23, slodka100, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie na temat smoczków dla maleństw. Kupujecie czy nie, wiele opini słyszałam. A jeżeli tak to jakiej firmy polecacie?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka cieszę się, że wizyta udana i najważniejsze, ze jesteś spokojna ze wszystko jest ok :)
    Ja mojego szkraba zobaczę w poniedziałek i powiedziałam że nie odpuszczę i chcę zdjęcie :) jak byłam 17.11 to Oskar ważył 800-900 g więc teraz myślę, że będzie już ponad kilogramowe chłopisko :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines, mozesz kupić na próbę ze 2-3 smoczki różnych firm. Na pewno je wygotyj lub wyparz w sterylizatorze. Ja mam Canpol i zamówiłam NUK.

ines31 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines ja smoczek mam w zestawie z butelkami, tata zamówił mi ten zestaw butelek z punktów ing i tam była szczotka do czyszczenia butelek i smoczek od 0 mies uspokajający?? ale nie wiem czy będę używać może doświadczone mamy coś poradzą :)

ines31 lubi tę wiadomość

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ