Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
noa8 wrote:Ja smoczków nie kupuję , w szpitalu dadzą nam próbki + smoczek więc zobacze czy mały wogóle zaakceptuje smoczka.. niektóre dzieci wogóle odrzucają smoczki.
MamaAdasia i Scarlet gratuluję nowych tygodnisory jak kogoś pominełam
Justyska super wieści ;p ja sama jestem ciekawa ile mój synio waży ...
A teraz ważne pytanie.. powiedzcie mi proszę czy wy codziennie odczuwacie intensywne ruchy? czy zdarzają się dni , że maluchy są leniwe? Mój kopał mocno a od 2 dni się ociąga i czuje tylko leciutkie smyrania .. ech martwie się...noa8 lubi tę wiadomość
-
Noa, spokojnie, ja teraz czuje codziennie jak sie rozpycha, ręce mi po bokach wystawia, ale wcześniej z 2 tyg temu też delikatnie czasem kopał, na pewno jest wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 15:52
noa8 lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki. Moja mała ostatnio prawie wcale nie chce się ruszać. Czasem coś poczuję, ale rzadko. Nawet czkawki nie ma już tak często jak jeszcze tydzień temu. Przeczytałam w mądrej książce, że w okresach aktywności powinnam naliczyć ok. 10 ruchów w ciągu 10 minut, tylko ona chyba nie ma takich okresów lub ma jak śpię. Czasem czuję jak się przekręca i tyle. A dziś postanowiłam ją trochę rozruszać i puszczałam brzuszkowi piosenki Fasolek. Przy "ogórku" tak się rozbrykała, że już się nie martwię. Chyba jest po prostu leniwa. Wiadomo, nadal się trochę obawiam czy to dobrze że z niej taki leniuszek, ale we wtorek wizyta więc dam radę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 16:22
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej a dostałyście już karte ruchów płodu? bo ja właśnie na ostatniej wizycie
przy Idze zapomnieli mi dać to miałam spokój dopiero tydz przed porodem kazali liczyć ruchy szczerze powiedziawszy to upierdliwe to jest sama obserwuje czy sie rusza czy nie jak długo cisza to postukam w brzuszek albo zjem coś słodkiego a za każdym razem lecieć zrobić kreske na kartce to męczące jednak
u was też są te karty? -
Ja nie kupuje gabki do wanny bo ogolnie gabek sie brzydze wszelkiego rodzaju. Tak mi sie jakos kojarzy gabka - wilgoc - grzyb - bakterie hehe
ruchy liczy sie 10 ruchow w ciagu godziny. Czkawka sie nie liczy. Nie moze byc mniej niz 4 ruchy. Jezeli doliczymy sie 10 ruchow to mozna przestac liczyc.
moja juz nie kopie. Tyljo sie przesuwa, przeciagaNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualny
-
ja mam wizytę w poniedziałek więc jeśli będzie miała być jakaś karta to pewnie ją dostane, jak nie to wcale nie będę się domagać...
ja chyba nic nie będę kupować do wanienki...chociaż wyjdzie w trakcie, jak mi będzie jakoś bardzo niewygodnie to cos się pomyśli..
mój Franuś też już dawno nie miał przestojów...kopie mnie codziennie, a właściwie już bardziej się rozpycha i wierci niż kopie...ale ciągle go czuję mniej lub bardziej...
też słyszałam o liściach sałaty na zapalenie piersi...mam nadzieję, że mnie to ominie
aha i przepraszam, wiem, że ten temat był już wiele razy poruszany, ale czy możecie mi przypomnieć które majtki poporodowe są najwygodniejsze? oś mi się kojarzy, że te a'la spodenki jednorazowe tak?Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi wielorazowe, siateczkowe. Je jednorazowe sa slabe...
poszukaj firmy hartmannWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 17:02
gosiaczek31, Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Macie rację dziewczyny. W książce jest napisane, że na ogół odczuwa się 10 ruchów w ciągu 10 minut (w okresie aktywności dziecka), czasami może to trwać dłużej. Jeżeli nie odczuje się. 10 ruchów w ciągu godziny to po małym posiłku trzeba powtórzyć liczenie.
-
nick nieaktualnyOUdalo mi sie nadrobic 2 dni niobecnosci. Wczoraj net mi nie dzialal w tel s dzis bylam od 5 w drodze i niedano wrocilam. Przepraszam dziewczyny ze nie odpisze wszystkim z osobna ale duzo by bylo a ja klikam z tel. W kazdym razie gratuluje wizyt udanych, glukoz pokonanych, studniowek i nowych tygodni:-)
Wspolczuje smutnych wiadomosci scarlett. Nie wiem co Ci napisac na pocieszenie bo slowa i tak niewiele pomoga. Ale bede trzymala kciuki za przyjaciolke i jej maluszka.
Super brzuszki i zakupy dziewczyny. Ja wczoraj tez zakupilam 3 bodziaki na 56 kopertowki. Wiec pomalu zaczynam sie rozgladac bo ostatnio co ktos mnie pyta ile jeszcze i mowie ze 3 mies. To mowia ze krotko i czas leci.
Ja dzis tez po wizycie. Generalnie bez usg wiec nie mam sie czym chwalic. Jedynie wyniki mi sie poprawily hemoglobina z 10 skoczyla na ponad 12. Polozna byla milo zaskoczona. Mocz tez czysciutki, przeciwcial do krwinek brak, tsh super bo 2,07. Jedynie crp podwyzszone bo 7. Ale moze to zatoki o ktorych mowilam internscie i stwierdzila ze nic mam nie brac na to.
No i ostatni miesiac przybylo mi 3 kg czyli 5,5 na plus w sumie. Troche jestem zawiedziona bo myslam ze nie przekrocze 6-7 a teraz juz wiem ze pewnie do 10. A to w moim przypadku za duzo. Trudno sie mowi.
Co do smoczkow moja Ola nie chciala od poczatku wypluwala wiec teraz mam 1 na probe. Foczke do kapania kupilam ale nie uzywlam bo mialam wrazenie ze mala.mi sie z niej zsunie. Krotko ale uzywalam gabki jakos pewniej bylo. A na samym poczatku to tetra na dno i malutka na rece a druga mylam. I tez bylo ok.
To tyle co pamietam zeby odpisac. Sorki.
A majty to spodenki wielorazowe z siateczki. Powtorzylam za dziewczynami:-) ale sprawdzone wiec tez polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 17:25
Madzik82, Emca, Rubi, noa8, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny