Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zamówilam dzisiaj zestaw do kąpieli i właśnie w tym zestawie jest gąbka na spód wanienki.
Dzisiejszy dzień minął zakupowo i wydaliśmy z M prawie 1000 zł ale jestem super szczęśliwa bo pani w sklepie powiedziała, że dobrze, że przyjechaliśmy po wózek i łóżeczko teraz bo od stycznia ceny mają iść w górę i juz tak tanio by nie było.
Prezenty pod choinkę tez juz w połowie mamy
Wyprawka dla Małej kompletna w 95%Rubi, gosiaczek31, kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Ja nie kupuje pudrow, zasypek i oliwek. Sa albo za tluste albo zatykaja pory. Ale jak kto lubi.
nivea bardzo lubie. Mam pkyn do kapieli i szampon 2 w 1. Sudocrem, chusteczki nawilzane, octenisept.
w pierwszym miesiacu zycia kapalam malego w emoliencie i wtedy juz sie balsamow nie uzywa.Sarah88, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Emartea wrote:Hej mamuśki. Moja mała ostatnio prawie wcale nie chce się ruszać. Czasem coś poczuję, ale rzadko. Nawet czkawki nie ma już tak często jak jeszcze tydzień temu. Przeczytałam w mądrej książce, że w okresach aktywności powinnam naliczyć ok. 10 ruchów w ciągu 10 minut, tylko ona chyba nie ma takich okresów lub ma jak śpię. Czasem czuję jak się przekręca i tyle. A dziś postanowiłam ją trochę rozruszać i puszczałam brzuszkowi piosenki Fasolek. Przy "ogórku" tak się rozbrykała, że już się nie martwię. Chyba jest po prostu leniwa. Wiadomo, nadal się trochę obawiam czy to dobrze że z niej taki leniuszek, ale we wtorek wizyta więc dam radę.
Mi lekarz w szpitalu powiedział ze mam liczyć ruchy w ciagu jednej godziny 2 razy dziennie....rano i wieczorem....Podobno wystarczy 10 ruchów w ciągu godziny....Mój wykonuje z rana ok. 25 ruchów/1h...a wieczorami to nawet 60Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
madziutek 23 wrote:a jakie kosmetyki kupujecie? wszystkie z jednej firmy..? Nivea jest ok? i co wogole? bo ja myslalam kupic : puder, oliwke, krem na odparzenia i krem do buzi i chusteczki nawilzone... dobrze?
Tu jest fajna stronka http://www.srokao.pl/
..Wejdź w "Analizy dla dzieci"
Ja juz wybrałam kosmetyki dla swojego MaluszkaNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
ines31 wrote:Zastanawiam się też nad temat przykrywania dziecka. Wyczytałam w internecie że nie powinno noworodka przykrywać się kołderką tylko powinno spać albo w beciku albo w śpiworku. Co myślicie na ten temat?.
Ja będę przykrywać kołderką.
Moja bratowa urodziła w październiku b.r. i Małego od początku też przykrywała kołderką.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Madziutek spokojnie. Gdybym nie musiała zwolnić tempa i więcej odpoczywać to tez pewnie bym tyle nie miała
A tak z nudów kompletuje powoli. Dzisiaj przeszło mi przez myśl,że wszystko się może zdarzyć i jeśli szyjka dalej będzie mi się tak szybko skracać to lekarz może mnie położyć w szpitalu wiec wole chociaż mieć spokojna głowę, że niezbędne rzeczy już mam. Resztę może dokupić mama czy któraś z koleżanekStąd mój pęd do zakupu tylu rzeczy
-
A mi gino powiedziała żebym nie liczyła.Ciąża przebiega prawidłowo i nie ma takiej potrzeby jedynie chyba ze po ok 29,30 tc zaobserwuje/zaniepokojeni sie to wtedy w ciągu godziny ok 10 ruchow.I tak jak Madzik napisała nie może być mniej niz 4.A takto liczenie zacznę w okresie okolo porodowym..Ale widzę ze tylko moja gino ma takie podejście hmm
noa8 lubi tę wiadomość
-
SunSun wrote:A mi gino powiedziała żebym nie liczyła.Ciąża przebiega prawidłowo i nie ma takiej potrzeby jedynie chyba ze po ok 29,30 tc zaobserwuje/zaniepokojeni sie to wtedy w ciągu godziny ok 10 ruchow.I tak jak Madzik napisała nie może być mniej niz 4.A takto liczenie zacznę w okresie okolo porodowym..Ale widzę ze tylko moja gino ma takie podejście hmm
SunSun lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny jak mówicie o tych ruchach to od razu spokojniejsza jestem
Sarah Twój synek od początku jest wiercipiętka w dobrym tego słowa znaczeniu
Ines mnie siostra mówiła żebym pierwsze noce nie przykrywała kołderką tylko w różku z rączkami na wierzchu kładła do łóżeczka...według niej tak bezpieczniej..
z kosmetyków to napewno chusteczki wilgotne , płyn do kąpieli od 1 dnia życia , sudocrem , octenisept do pępuszka, płatki do przemywania. Chcę mieć coś na wszelki wypadek żeby nawilżyć skóre a zwłaszcza jak bedziemy wychodzić na spacer..20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia