Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ines co do kąpieli to tylko wanienka z dnem wylozonym tetra maluszka najlepiej myc ręką...gąbki, myjki sa siedliskiem bakterii
    A czemu dno wylozysz tetra?

ex2btv738sn49jef.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie się okazało że mam możliwość dostania łóżeczka drewnianego i zastanawiam się czy warto...bo chcieliśmy kupić turystyczne na wypasie, bo bedzie juz z przewijakiem i nie trzeba ochraniaczy, również ze względu na czeste wyjazdy do naszego domu na wsi i na mazury...więc nie wiem, jeszcze nie widziałam w jakim stanie jest to łóżeczko no i zastanawiam się czy warto...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    własnie się okazało że mam możliwość dostania łóżeczka drewnianego i zastanawiam się czy warto...bo chcieliśmy kupić turystyczne na wypasie, bo bedzie juz z przewijakiem i nie trzeba ochraniaczy, również ze względu na czeste wyjazdy do naszego domu na wsi i na mazury...więc nie wiem, jeszcze nie widziałam w jakim stanie jest to łóżeczko no i zastanawiam się czy warto...
    Ja chyba nie wyobrażam sobie kilkanascie razy dziennie i w nocy (po porodzie) schylać się żeby wyjąć malenstwo z lóżeczka turystycznego. W łóżeczku drewnianym maleństwo masz jednak wyżej. No ale kwestia gustu.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 łóżeczko turystyczne niekoniecznie oznacza konieczność schylania się, teraz są dostępne i takie z regulacją wysokości na dwa poziomy dla młodszych i starszych dzieciaczków

sarah88 może mogłabyś poprosić o jakieś zdjęcie łóżeczka czy coś żeby stwierdzić czy ci odpowiada, w domu przynajmniej nie musiałabyś go na okrągło składać i rozkładać, tylko turystyczne na wyjeździe i spokój

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale my mówimy o łóżeczku z dwoma poziomami...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj to przepraszam, nie wiedziałam że są takie ;)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:

A jak z materacem w takim łóżeczku? Też przez chwilę o takim myślałam, ale poczytalam, że średnio tak na codzien dla maluszka, bo materac za miękki, bo mało stabilne, patrząc na starsze maluszki, no i niewygodne dla rodzica. Zrezygnowałam wiec z niego jako z podstawowego łóżeczka.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już są takie właśnie na wypasie z przewijakami pałąkami z zabawkami moskitierą i w ogóle co przyjdzie do głowy :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj kupiliśmy takie:
    http://www.sklep-tosia.eu/baby-design-dream_p251#

Sarah88 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:

Mam to samo :D

Sarah88, Niunia86 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    A jak z materacem w takim łóżeczku? Też przez chwilę o takim myślałam, ale poczytalam, że średnio tak na codzien dla maluszka, bo materac za miękki, bo mało stabilne, patrząc na starsze maluszki, no i niewygodne dla rodzica. Zrezygnowałam wiec z niego jako z podstawowego łóżeczka.
    już mam kupiony kokosowo piankowy ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    eeej, my własnie tez te chcemy! :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a myslałam, ze tylko ja się na turystyczne do domu zdecydowałam bo jak o nim kiedyś pisałam duzo to żadna na ten temat nic nie mówiła, fajnie, ze wam też się spodobało i to tej samej firmy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od razu sporo osób odradziło drewniane choćby dlatego,że jest mniej praktyczne i na krócej starcza. A to po złożeniu zajmuje mniej miejsca niż torba podróżna :)
    Poa tym oglądaliśmy dzisiaj to łóżeczko i jest i przewijak i pałąk z zabawkami no i zapłaciliśmy za nie 250zł :)
    I zastanawiałam się właśnie nad materacem dodatkowym. Rozumiem,że Ty Sarah kupiłaś dodatkowy tak? Więc i ja zakupię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 20:58

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam dodatkowy :) a u nas w katowicach w sklepie widzieliśmy za 350 te łóżeczko ;/ a stówa piechotą nie chodzi...a wy gdzie kupiliście?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy w Radomiu.Kobitka dała nam rabat bo braliśmy u niej wózek :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ciekawe ile z Was faktycznie bedzie odkladac dziecko do lozeczka a ike wymieknie i zostawi dziecko w swoim lozku hehe
    tez mialam ambitne plany a przez kilka miesiecy lozeczko stalo nietkniete a synek przyklejony do cycka w moim wyrze

Niunia86, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśmy z mężem już rozmawiali na ten temat, zabronił mi czegoś takiego, dziecko ma spać w swoim łóżku, chyba że rano przed pracą bedzie mi go dawał do łóżka albo w nocy kiedy będą problemy z zaśnięciem to wtedy, ale nie całą noc i codziennie

jasmin lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun pielucha tetrowa zapobiega slizganiu sir dziecka w wanience

SunSun lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Sarah... Moj tez tak mowil a po dwoch nocach uciekl spac do pokoju obok i juz mu bylo wszystko jedbo. Ja po cesarce srednio moglam boga ruszyc a co dopiero wstawac co chwile i wyciagac dziecko z lozeczka

SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ