Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Scarlet ja tez mam rozne dni i nie zalezy to od mojej aktywnosci fizycznej. Tez jesrem ciekawa jak to "dziala"
Pocahontas super sie Twoja ciaza utrzymuje! Pozazdroscic bo faktycznie czasami pojedyncza ciaza trudniejsza niz Twoja blizniacza.
lekarz mi mowil na ostatniej wizycie, ze robil cc dziewczynie w 38tc, blizniaki, po 3kg kazde dziecko. Tez jej sie swietnie ciaza trzymala. To nawet ja z jednym dzieckiem do 38tc nie donosilamPocahontas, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
ja nie pieke ani nie gotuje, w tym roku ide na gotowe do Mamusi
jesli chodzi o prezeny to juz dawno z mezem postanowilismy, ze kupujemy sobie to co nam potrzeba i razem wybieramy albo mowimy sobie co chcemy i nie ma problemu
ja mam ten szlafrok z biedry i jestem z niego zadowolona, po praniu nic sie z nim nie stalo
a ja do spzitala zastanawialam sie czy zamiast szlafoku nie moglabym chodzic w bluzie?gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
ewka1990 wrote:kasss ja piekę na święta jabłecznik z kremem i piernikami , sernik , makowca ,ananasowca i pierniczki:)
bellla ja niestety nie mogę sobie uciąć drzemki w ciągu dnia bo bym wogule w nocy bym nie zasneła ale lubie się położyć zamknąć oczy i odpoczywać
kurcze a ja cala ciaze spie ok, w nocy, plus do tego praktycznie kazdego dnia spie jakas godzinke a ostatnio nawet spie po 2 razy (rano i popoludniu) po godzincenoa8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas prezenty juz zrobione
kupilismy sobie nawzajem i naszym rodzicom po upominku
Jesli chodzi o ciasta to robie makowca , sernik, 3 bita. na mojej glowie jest jeszcze salatka ze sledziem reszte robi tesciowamaz w wigilie pracuje do 19 tak wiec bedziemy czekac na niego a u was ? mezowie maja wolne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 16:52
bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
U mnie ze snem nie ma problemu przesypiam cala czasem zdarzy sie nawet drzemka w ciagu dnia
oby sie tak utrzymalo do konca choc zdaje sobie sprawe ze przy koncowce tak nie bedzie.. a ja dzisiaj poszcze
zero pokarmow miesnych
bella82 lubi tę wiadomość
bella82 wrote:Noa moj maz we wtorek idzie ostatni dzien i wraca dopiero 7 stycznia
[/QUOTE
super, moj ma przerąbany grafik w wigilie i szczepana pracuje do 19 ale niestety tak jest w sluzbie zdrowia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 16:57
Bella szlafrok na korytarz i do gosci. A bluze na sali mozesz miec ze spokojem chociaz w tych szpitalach tak grzeja, ze ja bylam ciagle w krotkim rekawku
bella82, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
madzik mówisz że tak może byc? to moze dobrze ze mam ciemny ten szlafrok nic nie bedzie widać w razie czego nie jestem zadowolona ale nowego tez nie kupie już ten musi zostać
mój mężuś wigilie ma wolną i przed wigilią też mówi że podlogi bedzie myl heh chce to zobaczyc bo już może nie być takiej okazji cały styczeń ma mieć wolny więc czeka nas remont sypialni i Pokoiku dla Julci już nie mogę się doczekać
Ewka to masz troche pieczenia nam dwa ciasta wystarcza + sernik od teściowej i tak w domu nas nie będzie bo zawsze gdzieś jedziemy[/url]
-
kurcze ja mam tylko taki gruby szlafrok z froty...muszę więc kupić jakiegoś szmatławca którego potem wyrzucę, bo i tak nie chodzę w szlafroku po domu, podobnie jak w koszulach...koszule mam 3 ale w tą jedną nie wiem czy mi tyłka nie będzie widać bo to kupiona w styczniu jak trafiłam do szpitala..obawiam się że jak Franek jeszcze trochę podrośnie to miałabym tyłek na wierzchu
ja w dzień nie śpię od końca I trym. za to w pierwszym nadrobiłam bo spałam codziennie nawet po 4 godziny, a w nocy zasypiałam jakbym na budowie pracowała...
ja żadnych ciast nie piekę...jedynie robię sałatkę warzywną do mamy na wigilie, a takto nie ma nas całe święta w domu więc nie opłaca się robić...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Nie.... Dziewczyny nie zycze Wam! Ale moze byc roznie, ja mialam cewnik i tez nie chcialam zeby mi cos wisialo jak ide. Szlafrokiem mozna sie bardziej zakryc. Ale na te 2 dni nie oplaca sie kupowac specjalnie nowego.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Do moich ciążowych dolegliwości dochodzi od czasu do czasu ból stóp, uciążliwe to jest, zaczęłam się martwić, ale znalazłam artykuł na ten temat, to jego fragment: "Ból stóp w ciąży to bardzo częsta dolegliwość ciążowa, szczególnie w zaawansowanej ciąży, kiedy brzuszek ma już konkretny ciężar. Zdarza się, że u kobiet ciężarnych pojawia się nie tylko ból nóg i stóp, ale także płaskostopie. Buty stają się za ciasne, może się nawet okazać, że kobieta potrzebuje butów o rozmiar lub pół rozmiaru większych. Na szczęście te zmiany, a także ból stóp, przechodzą STOPNIOWO po porodzie."
A to kilka rzeczy dla chłopców:
bella82, SunSun, Scarlett2014, kaczamila, Niunia86, gosiaczek31, limcia, Emrica, kasss, noa8, Sarah88, MisiaMonisia, Anastacia33, Emca, Rubi, MamaAdasia, Justyska89, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam problem z ciastami na Boże Narodzenie bo ani za piernikim ani za makowcem nie przepadam. W tym roku idziemy do teściowej na Wigilię a potem do moich rodziców na dalszą część Świąt więc chce zrobić jakieś ciasteczka kruche w świątecznych kształtach. Może cynamonowe, może orzechowe. Myślę też że zdecyduje się na ciasto marchewkowe z MoichWypieków. Długo nie mogłam się przekonać do ciasta marchewkowego ale jak spróbowałam tego to oszalałam. Nawet mój mąż je lubi!
Bella ja piłam mięte jak byłam zatruta. Czytałam wtedy że można.bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość