Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny powiedzcie mi bo już normalnie sama nie wiem. Mam pilnować czy mi sie stawia brzuch ale mam z tym wielkie problemy bo w ogóle tego nie czuję, tak jak Madzik pisała czasami czuje jakby mi sie dziecko plecami wypychało więc może to być to. Ale czy Wy ogólnie macie twardszy brzuch? Bo właśnie mój brzuch jest cały czas twardawy (tłumaczę to tym że przecież dziecko już jest spore i zajmuje trochę miejsca). Chodzę i lekko palcem naciskam na brzuch to nie mam tak że palec mi się "zapada" w skórze. Jak jest u /was? bo ja nie wiem czy to normalne czy nie? czy mam się niepokoić i jechać do szpitala... pewna jestem że jak pojadę to raczej na święta już nie wyjdę... wiem że jeżeli będę musiała to pojadę bez gadania bo Oskar teraz jest najważniejszy, ale naprawdę nienawidzę szpitali i zawsze ich unikałam... źle mi się kojarzą..
-
nick nieaktualny
-
Ja na święta pewnie tiramisu zrobię bo mój M nie przepuści
Dzisiaj byłam świadkiem jak M myje okna... Aż mu zdjęcie zrobiłam bo chyba już taka sytuacja się nie powtórzy 
Wreszcie nawiedzil mnie Dzisiaj kurier. Przyszła śliczna fioletowa pościel w owieczki. Jutro pokaże zdjęcia bo dzisiaj juz nie mam siły. Wykończyło mnie pakowanie prezentów
gosiaczek31, SunSun, MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kaczamila ja też mam twardy brzuch. Nawet kolega mi powiedział, że jak jego siostra była w ciąży to miała taki miękki brzuch,ulany taki a mój taki twardy.jakby mnie maksymalnie wydelo po czymś. Moim zdaniem to normalne bo macica duża a przecież skórą się napina i wszystko jest raczej napięte. Dlatego brzuszek wydaje się twardszy.
kaczamila lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybella pewnie że można pić herbatkę z mięty
kaczamila ja też mam twardy brzuch i to od kiedy jestem w ciąży myślę że to jest normalne
pocahontas super rzeczy takie słodziudkie
loszcz współczuje ze musisz pracować w wigilię i to jeszcze tak długoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 18:26
bella82, kaczamila, loszcz, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
Kaczmila wszystko ok, ja tez tak mam. A te wypinania to skurcze przepowiadajace. Macica trenuje. Mam dokladnie tak jak Ty. Jak nic Cie nie boli i nie masz wrazenia, ze masz za malo skory to jest ok. Tzn mam nadzieje bo ja tez tak mam
kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Kaczamila ja tez mam czasem taki twardy brzuch, i ja zawsze to sobie tlumacze, ze Maly sie pleckami obrocil... nie boli mnie brzuch, a jak nacisne to wlasnie jest miekki. i ta "tardosc" zaraz mija. jest mi ciezko Ci poradzic

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi
kaczamila lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, tak jak piszecie nic mnie nie boli, nic mi się nie dzieje. lekarce podczas rozmowy też powiedziała że brzuch mi się nie stawia i dopiero ona na krześle powiedziała inaczej... mnie zamurowało. pocieszyłyście mnie, że macie podobnie twarde brzuszki, a Madzik nie miałam nigdy wrażenia że mam mało skóry. Bedę to cały czas kontrolować jeżeli będzie mnie coś niepokoić to bez zastanowienia szpital, ale na razie tak jak mówie wierzę intuicji i ona podpowiada, ze wszystko jest ok...
-
nick nieaktualnyJa też miewam twardy brzuch ale pojęcia nie mam w jakim stopniu to normalne a w jakim niebezpieczne. Zakładam opcje numer jeden bo nic mnie nie boli przy tym. Mam to też od dawna i na wizytach było ok. Aczkolwiek od kiedy biorę magnez jest to rzadziej i mniej uciążliwe.
Używacie nawilżaczy powietrza? Polecacie jakieś? -
Pocahontas pokazna wyprawka mam taki sam kocyk bialy w brazowe gwiazdki

i tak samo zawiozany we wstąrzeczke.. gdzie go kupilas? bo ja w Primarku w Londynie.
Madzik mowisz ze to sa skurcze przepowiadajace to wypychanie i twardnienie dolnej czesci brzucha? po paru sekundach puszcza mnie i mam normalny brzuch . zawsze myslalam ze to dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 18:40
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
Noa ja tez w pierwszej ciazy myslalam, ze dziecko sie od czegos w srodku odpycha i wystawia plecy. Dopiero na porodowxe sie dowiedzialam ze to skurcze! Macica sie skurcza i wtedy jakby ciasniej "oplata" dziecko. Wtedy lezac widac jego polozenie. Ale to sa skurcze ktore na ktg zobaczycie.
Co do niepokojacych objawow to podobno po wstaniu z pozycji lezacej jezeli czujemy jakby nam brakowalo skory. Wszedzie pisza, ze to bardzo niebezpieczne ale nie wiem dlaczego
noa8 lubi tę wiadomość
Sarah ja polecam chusteczki Fitti z biedronki. 3 paczki, po 72 sztuki kazda kosztuje 9,90. I to jest stala oferta, nie promocja.
sa tak zajebiste, ze wczoraj nawet odswiezylam nimi na szybko lazienke hehe zlew, wanna, kibelek
SunSun, MamaAdasia, Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Dziewczyny... Jak sie bede za bardzo tutaj "madrowac" to mi powiedzcie, ok?
bo to moja druga ciaza, wszystko juz przechodzilam i fajnie mi tu z Wami ale jak moje "zlote rady" wydadza Wam sie przemadrzale czy cos to dajcie znac bo wiem, ze ciocia dobra rada to wkurzajacy typ... HeheNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
Sarah88 wrote:dziś w biedronce widziałam te dziecięce rzeczy po przeceniane i chusteczki dada w 4paku z pudełkiem do przechowywania za 18zł, nie wiem czy się opłaca kupic? 72szt w jednym
Ja kupię chusteczki Dada....bo czytałam ze nie sa złe
Sarah wiesz moze do kiedy trwa ta promocja?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
do wyczerpania zapasów jak zwykle, czyli póki sa w sklepie i nikt nie wykupi
widziałam dziś pościele, kocyki i prześcieradła, moze kupie prześcieradło bo za 12zł było...
te chusteczki dada chyba kupie ze względu na ten pojemnik...
a fitti oczywiście tez, tylko że one są w stałej ofercie a te nie
w f&f też przeceny do 50%, mam zamiar kupić taką fajną czapkę z uszkami(szarą) może będzie w promocji, to bym wzięła na 9-12 miesiecy już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:27
Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość