WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski!
    wczoraj sie pochwalilam, ze nie mam problemow ze snem to w nocy mialam za swoje :-/ Maly kopal dosc mocno cala noc, stresowalam sie droga Siostry (jechali z UK do PL), wiec wiecznie na telefonie i budzilam sie co jakis czas. ale nie narzekam dzis zobacze swoich siostrzencow- jednego z nich po raz pierwszy wiec juz sie nie moge doczekac az Go wysciskam i wycaluje :-) no i zobacze ciuszki dla Juniora :-) :-) :-)

noa8, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tym buntem to moge tylko powiedziec, ze wlasnie Siostra ma synka 2latka i jest czasem baaaardzo marudny- zeby to ladnie ujac ;-) i do teg jest mega zazdrosny o mlodszego braciszka wiec czasem takie afery robi, ze szok :-)

• noa8 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nowy tydzień ;-) Dzień dobry..

Bella kochana umiesz poprawić humor z rana nie ma co ;-P moja sobota samotna , mąż wpracy i na dodatek w święta włącza mi się tesknota z siostra w Uk i siostrzeńcami, niestety nie przyjada w te święta , zobacze ich dopiero pod koniec marca w narodziny mojego synka ;-) Super bedziesz miala dzis radosnie naciesz sie nimi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 08:48

bella82, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Watrobke mozna jesc, nie surowa oczywiscie. Super zrodlo zelaza. Tylko na ta,witamine A trzeba uwazac. No i watroba to narzad ktory filtruje z toksyn i zawsze sie zastanawiam co w niej siedzi... Mi smak nie odpowiada.

Mamuski czy u nas na stanie same dziewczynki? Tylko MamaAdasia i ja mamy synkow? Same dziewczynki? :)

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka ma tez synka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 08:54

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w słoneczną sobotę...u mnie za oknem wiosna..
    Dziś nawet pospalam..
    Ja za to tatara uwielbiam..i teraz co impreza to cierpię bo tak mi pachnie pod nosem ta cebulka..mniam..ale nie odwazylabym się zjeść..podwójne zagrożenie:P niedosc że surowe mięso to jeszcze jajko..
    Dziś mamy mycie okien i ostatnie porządki..pranie i prasowanie..nie mam tylko pomysłu na szybki obiad może coś podrzucicie? :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi bo już normalnie sama nie wiem. Mam pilnować czy mi sie stawia brzuch ale mam z tym wielkie problemy bo w ogóle tego nie czuję, tak jak Madzik pisała czasami czuje jakby mi sie dziecko plecami wypychało więc może to być to. Ale czy Wy ogólnie macie twardszy brzuch? Bo właśnie mój brzuch jest cały czas twardawy (tłumaczę to tym że przecież dziecko już jest spore i zajmuje trochę miejsca). Chodzę i lekko palcem naciskam na brzuch to nie mam tak że palec mi się "zapada" w skórze. Jak jest u /was? bo ja nie wiem czy to normalne czy nie? czy mam się niepokoić i jechać do szpitala... pewna jestem że jak pojadę to raczej na święta już nie wyjdę... wiem że jeżeli będę musiała to pojadę bez gadania bo Oskar teraz jest najważniejszy, ale naprawdę nienawidzę szpitali i zawsze ich unikałam... źle mi się kojarzą..

a jak patrzysz na brzuch czy masz twardy? bo mi dr w szpitalu coś mówiła, że taki bardziej miękki to powinien być jak jesteśmy w spoczynku, czyli jak się położysz na plecach (i jesteś wypoczęta nie od razu po jakimś wysiłku, sprzątaniu, spacerze itp). Jak stoimy, czy siedzimy to ma prawo być twardy czy naciągnięty... o ile dobrze wszystko zrozumiałam:)

kaczamila lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Pocahontas pokazna wyprawka mam taki sam kocyk bialy w brazowe gwiazdki ;-)
    i tak samo zawiozany we wstąrzeczke.. gdzie go kupilas? bo ja w Primarku w Londynie.

Madzik mowisz ze to sa skurcze przepowiadajace to wypychanie i twardnienie dolnej czesci brzucha? po paru sekundach puszcza mnie i mam normalny brzuch . zawsze myslalam ze to dziecko

kocyki dostałam od siostry, ona mieszka właśnie w Anglii, ma do mnie przyjechać na dłużej jak urodzę :) te dreso-pajace z kapturem w gwiazdki też od niej:)

a co do mięty to nie wiem, ale raczej można, ja czasami piję jak mam ochotę, bo lubię :)

ja czasami miałam takie uczucie, że mam taki brzuch, że zaraz mi skóry braknie i pęknie, nie martwiłam się tym, bo myślałam, że po prostu rośnie, jedynie częściej smarowałam, balsamem, by rozstępów nie było, ale później miałam kilka wizyt i nie usłyszałam na żadnej żeby się coś złego działo.

A miałam też w szpitalu zapis ktg i tam mimo, że czasem brzuch twardniał (a przynajmniej ja miałam takie wrażenie), to żadne skurcze się nie zapisały, więc na prawdę spokojnie kobietki:)

gosiaczek31, noa8 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też z 3,5 latkiem wieczne obrażanie, histerie i ciągle coś. W jednej chwili słodziak, aniołek, a za chwilę bomba atomowa. Czasami ręce mi opadają, bo mimo wielu pokładów cierpliwości, to naprawdę trudno wyrobić. Córa z kolei ma niecałe 1,5 roku i też zaczyna powoli manifestować swoje ja. Szczególnie jak wszystko chce "siama, siama".
    Czekamy na kolejnego Niezależnego. Najwyżej zwariuję ;) Pocieszające jest to, że większość mam 3,5 latków ma podobnie. Czyli to nic nadzwyczajnego :)

gosiaczek31, Madzik82, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    U mnie nowy tydzień ;-) Dzień dobry..

Bella kochana umiesz poprawić humor z rana nie ma co ;-P moja sobota samotna , mąż wpracy i na dodatek w święta włącza mi się tesknota z siostra w Uk i siostrzeńcami, niestety nie przyjada w te święta , zobacze ich dopiero pod koniec marca w narodziny mojego synka ;-) Super bedziesz miala dzis radosnie naciesz sie nimi ;-)

oj Kochana, wybacz :-) ale na pocieszenie dodam, ze ja ich ostatnio widzialam ponad rok temu, a Ty Siostre widzialas niedawno :-)

Gratuluje nowego tygodnia :-)

noa8 lubi tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Po pierwsze jest noc, środek nocy tak dokładniej. Po drugie nie śpię. A po trzecie to zastanawia się intensywnie czy mogę zjeść na obiad wątróbkę? Drobiową, wieprzową, cielęcą...jakakolwiek. Teoretycznie wiem że nie powinnam, tak piszą. Ale czy na pewno? A po czwarte to mam iść dziś na badania więc przez kilka najbliższych godzin i tak nic nie zjem. Może więc to głód rzucil mi się na mózg i dlatego nie śpię?

pewnie, że możesz, przecież nie zjesz od razu 3kg, a sporadycznie na smaka można:) bo przecież nie jesz jej codziennie z 10 tabletkami witaminy A

Jedynie co to powinno się unikać dużych ilości szczególnie jak się dodatkowo bierze regularnie suplementy z dużą zawartością wit. A - jednak to szczególnie dotyczy pierwszego trymestru - czytałam w jednej z mądrych książek o ciąży

gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witam się w słoneczną sobotę...u mnie za oknem wiosna..
    Dziś nawet pospalam..
    Ja za to tatara uwielbiam..i teraz co impreza to cierpię bo tak mi pachnie pod nosem ta cebulka..mniam..ale nie odwazylabym się zjeść..podwójne zagrożenie:P niedosc że surowe mięso to jeszcze jajko..
    Dziś mamy mycie okien i ostatnie porządki..pranie i prasowanie..nie mam tylko pomysłu na szybki obiad może coś podrzucicie? :)
    Ja robię szybką ogorkową bo mam lenia

Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zapomniałabym, witam się w 31 tygodniu i 8 miesiącu. Zostało mi 9 tygodni a jak przed czasem z trzy tygodnie bym miała urodzić jak tu była wcześniej mowa to zostało 6 tygodni. A ja mam tylko 1 szt.bodziaków które kupiłam na próbę aby sprawdzić jakość materiału ;)
    Za to przyszła chrzestna pokazała mi przedwczoraj co nakupywała . Ale ona ma 18 lat i wychodzi z takiego założenia, dla mojej chrześnicy, córki mojego chrzestnego dam wszystko. Tu nawet nie było pytania czy będzie chciała zostać chrzestną, bo jak się dowiedziała że jestem w ciąży to zaraz do mnie przyjechała i oznajmiła że tu innej opcji nawet nie ma jak ta, że ona będzie chrzestną córki jej chrzestnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 10:36

kaczamila, noa8, Niunia86, MamaAdasia, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam na jednym z forum, aktualny artykuł. Przerażające.

DLA PAŃ CHCĄCYCH RODZIĆ NA ZASPIE.

http://www.radiogdansk.pl/index.php/wydarzenia/item/19535-zle-warunki-na-porodowce-szpitala-na-zaspie-przezylam-koszmar-totalne-upokorzenie.html

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami :)
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi na temat twardnienia brzucha- pokahontas gdy jestem wypoczęta i leżę na plecach to brzuszek mam miękki. Wczoraj mój mały wariat buszował po brzuchu aż mąż się śmiał co tak mi brzuch goni na wszystkie strony, przyłożył rękę i zaczął się bawić z Oskarem, raz "poklepał" mąż to Oskar odpowiedział i tak na zmianę, po dłuższej chwili mąż mówi, ze dobra dam mu spokój niech idzie spać, a ja na to, że no na pewno pójdzie spać to są jego godziny więc mamusia będzie usypiała z synkiem który ją zaczepia i poszturchuje :)

W ogóle wczoraj przeczytałam że Katarzyna Zielińska będzie miała w styczniu syna i wybrała sie zakupić wyprawkę dla synka, oczywiście nie obyło się bez cennika co kupiła i ile kosztowało, więc kupiła kocyk za 350 zł, kołderkę za ponad 200, karuzelkę do łóżeczka z czymś tam jeszcze za 700zł, ręczniki za 500. pomyślałam tacy to się nie przejmują niczym, ja tu dla dziecka jak kupuję rzeczy to jednak patrzę na cenę, nie jest tak ze kupuje byle jak najtaniej i beznadziejne materiały, ale nie ukrywam że jednak ceny dla mnie są ważne.
    Ostatnio jak przeglądałam szafę to zauważyłam że 90% ubranek jest z ciucholandu

noa8, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila jak bym zarabiala tyle co ona to i tak nie wiem czy przesadzala bym z tak drogimi rzeczami.. Wychodze z zalozenia.ze zadne pieniadze nie zastapia milosci i czasu jakie poswiecimy dziecku ;-)ten jej kocyk od naszego rozni sie pewnie tylko metka i co jej dziecku z tego? Jak zaraz po narodzinach pewnie bedzie go wlekla do pracy ze soba , robi tak wiekszosc aktorow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 11:00

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha przeczytalam ten artykul i powiem ci ze u mnie w miescie tez tak jest a przynajmniej bylo ponad 4 lata temu....boksy oddzieline ściankami toaleta i prysznic na korytarzu dla wszystkich pacjentek.prysznic wiecznie zajęty.w sali 5 osób. Także bez rewelacji

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to jest w 100% prawda, to aż mam ochotę w domu rodzić. Zastanawiam się na co idzie haracz jaki państwu płacimy.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny planujecie wziąść na porodowke 2 mniejsze torby w jednej wszystko dla malucha w drugiej dla siebie czy tylko jedną dużą?

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia ja wezmę dwie mniejsze. Nie będę musiała szukać tego co potrzeba w danej chwili.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ