Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Limcia trzymajcie się zdrowo wszyscy.
Choinka od dziś już stoi w mieszkaniu. Uwielbiam zapach świeżego drzewka
Mimo braku śniegu bardzo czuję te Święta i cieszę się na nie. Jakoś inaczej je przeżywam z Teosiem w brzuchu. A wyobrażenie o wspólnym ubieraniu drzewka świątecznego przyprawia mnie o dziwne, ale jakże piękne, nieznane mi dotąd uczucia...
gosiaczek31, limcia lubią tę wiadomość
-
He he widzę, że już tyle postów dodałam, że mam status ekspertki. Coś mi tu nie gra, bo jestem mega laikiem w dziedzinie dzieci i bycia mamą
dlatego chętnie czytam rady prawdziwych ekspertek od najmłodszych.
Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się wieczorem nareszcie mogę usiąść i odpocząć dziś cały dzień sprzątałam mieszkanie na święta aż spuchły mi ręce i nogi no ale najwyższy czas był na świąteczne porządki

Co do planowanoia płci to u mie się nie sprawdziło kochałam się w dzień owulacji i jeden dzień po i jest dziewczynka
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFajnie macie dziewczynki że już choinki stoją u was ustrojone ja swoją choinkę ustroję w poniedziałek
Co do torby do szpitala to ja wezmę jedną ale będe mieć w niej osobno zapakowane rzeczy dla siebie i dla małej bo u mie w szpitalu trzeba mieć swoje ubranka kosmetyki i pampersy dla dziecka -
A ja nie planowałam płci. Po stracie pierwszego maluszka (wtedy marzyliśmy o dziewczynce)....było mi obojętne jakiej płci będzie Maluszek którego obecnie noszę w brzuszku. Moim marzeniem było i jest donosic ciążę szczęśliwie do końca i urodzic zdrowego Maluszka. Choć mąż bardzo pragnął teraz mieć synka...no i Jego marzenie sie spełniło

http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
Tu jest fajny kalkulator płci dziecka
Fajna zabawa
U mnie sie zgadza...wyszło że będzie chłopiec
gosiaczek31, Madzik82, loszcz lubią tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas też było tylko przed owulacją choć nie było to planowane później gdzieś wyczytałam że przed dziewczynka po i w trakcie chłopiec byłam ciekawa co z tego wyjdzie ale jak widac sprawdziło sięDorka1979 wrote:Jeśli chodzi o płeć dziecka to możesz bardzo ale to bardzo się przyczynić do tego jaka będzie płeć. Drugiego chcieliśmy chłopca i jest bo męża że tak powiem dopuszczałam do seksu tylko w dniu owulacji, teraz chciałam dziewczynkę i w dniu owulacji już bzykanka nie było tylko trzy dni pod rząd przed owulacją.
[/url]

-
nick nieaktualnyJa tez jestem, u mnie z kalkulatora wogole sie nie sprawdzilo ani jedno ani drugie dziecko. z owulacja czytalam o tym. Ale specjalnie nie celowalismy. Maz kierowca wiec nie da sie z dokladnoscia do dnia na owu trafic zeby akurat w pracy nie byl. Ja dzis napieklam "szybkich" piernczkow i polukrowalam, przy okazji babeczki sie upiekly. Wyskoczylam na zakupy, malej kupilam prezent. I tak mi zlecial dzien. Jakos ostatnio mniej zmeczona jestem chyba. Zwykle o 20-21 to juz z mala przysypialan teraz do 1-2 jakos sie krece jeszcze. To pewnie jakis chwilowy przyplyw energii:-)
-
MamaAdasia ja mam takie bole... Jakby mi ktos noz w brzuch wbijal na chwile.
U mnie w szpitalu nie musze brac ciuszkow dla dziecka, pieluch, chusteczek, podkladow... Wszystko dostaje na miejscu
Musze za to zabrac sztuccebi kubek bo te plastiki jednorazowe sa beznadziejne
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
cześć dziewczyny
ja przez te przeboje dopiero dziś miałam robioną glukozę. właśnie przyszedł wynik ale nie mam norm. Wiem, ze wy już dawno jesteście po , ale proszę zerknijcie czy to jest dobry wynik: miałam tą 75g i po godzinie wyszło: 9,66 mmol/l , a po dwóch: 8,53 mmol/l , a na czczo : 4,78 mmol/l czy to są dobre wyniki?

Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
na czczo ok, po dwóch godzinach trochę dużo
zadzwoń dolekarza i zapytaj co robić z takim wynikiem - poza tym wydajemi się że teraz kryteria są nawet bardziej wyśrubowane
Prawidłowe stężenie cukru we krwi na czczo nie powinno przekraczać 99 mg/dl (5,6 mmol/l), a po 2 godzinach od wypicia glukozy (test doustny) 140 mg/dl (7,8 mmol/l).
Stan przedcukrzycowy mogą sugerować wyniki 100–125 mg/dl (5,6–6,9 mmol/l), a po 2 godzinach 140–199 mg/dl (7,8–11 mmol/l).
Cukrzycę potwierdzają wyniki w 2. godzinie testu od 200 mg/dl (11,1 mmol/l). Cukrzycę można rozpoznać także na podstawie pomiaru poziomu cukru we krwi – gdy wynosi on 126 mg/dl (7,0 mmol/l) lub więcej, z tym że taki wynik musi być stwierdzony dwukrotnie.
-
nick nieaktualnyKurcze Ty tą drugą wersję wyniku podałaś, na tej się nie znam, myvtu wszystkie podawałyśmy wctakiej wersji jak np.moje wynikiBlanka85 wrote:cześć dziewczyny
ja przez te przeboje dopiero dziś miałam robioną glukozę. właśnie przyszedł wynik ale nie mam norm. Wiem, ze wy już dawno jesteście po , ale proszę zerknijcie czy to jest dobry wynik: miałam tą 75g i po godzinie wyszło: 9,66 mmol/l , a po dwóch: 8,53 mmol/l , a na czczo : 4,78 mmol/l czy to są dobre wyniki?
Na czczo 97
Godz po 147
Po 2godz 131 -
nick nieaktualny