X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie tak mi wysłali.... kurcze i teraz nie wiem dlatego do was napisałam jak wy miałyście... ja robiłam w medicover ... no nic dalej leżę i czekam do poniedziałku na wizytę, dziękuję wam za takie szybkie odpowiedzi

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pon ide na glukoze, az sie boje. Ale mam nadzieje ze cukrzycy nie mam i w swieta niczego sobie nie odmowie :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kwestii samego badania- dużo daje dolanie odrobiny lodowatej wody do tej ciepławej mikstury i oczywiście cytrynka

na początku trochę muli, ale po 5 minutach już jest spoko :D

km5svcqgfaw599l1.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz próbować zadzwonić na infolinię medicover, może podadzą Ci normy.

Co do biustonosza, to ja bym się nie spieszyła za bardzo z zakupem, bo w czasie karmienia biust powiększa się i u niektórych naprawdę sporo. U mnie najlepiej sprawdził się elastyczny bez fiszbin triumpha, taki do karmienia. I miałam tylko jeden kupiony na sam koniec ciąży. A potem, z 2 miesiące po porodzie i tak kupowałam kolejne, bo ten był już za mały. W ogóle w ciążach i w czasie karmienia to miałam tyle staników, że nie jestem w stanie ich policzyć. Ciągle coś się zmieniało. A jak przestałam karmić, to te sprzed ciąży zupełnie się nie nadawały.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    cześć dziewczyny :) ja przez te przeboje dopiero dziś miałam robioną glukozę. właśnie przyszedł wynik ale nie mam norm. Wiem, ze wy już dawno jesteście po , ale proszę zerknijcie czy to jest dobry wynik: miałam tą 75g i po godzinie wyszło: 9,66 mmol/l , a po dwóch: 8,53 mmol/l , a na czczo : 4,78 mmol/l czy to są dobre wyniki?
    ja nie pomogę bo robiłam 50g ale też miałam podane w tych jednostkach i wiem ze scarlet też w nich miała podane jak się pojawi to na pewno ci powie;-)

Blanka85 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka tak jak pisze Kass ja miałam glukozę 75 i mam wyniki w mmol/l. Normy podane u mnie to :
    Na czczo: 3,90 do 5,50 mmol/l
    Po godzinie: max 11,10 mmol/l
    Po 2 godzinach: max 7,80 mmol/l

Dziewczyny wróciliśmy od weterynarz. Stresowałam się ostatnio zdrowiem mojej ukochanej kocicy ale miała dziś echo serca i nic poważnego jej nie jest. Wygląda na to że będzie mogła bawić się z Juniorem długie lata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 22:58

gosiaczek31, loszcz, Blanka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Możesz próbować zadzwonić na infolinię medicover, może podadzą Ci normy.

Co do biustonosza, to ja bym się nie spieszyła za bardzo z zakupem, bo w czasie karmienia biust powiększa się i u niektórych naprawdę sporo. U mnie najlepiej sprawdził się elastyczny bez fiszbin triumpha, taki do karmienia. I miałam tylko jeden kupiony na sam koniec ciąży. A potem, z 2 miesiące po porodzie i tak kupowałam kolejne, bo ten był już za mały. W ogóle w ciążach i w czasie karmienia to miałam tyle staników, że nie jestem w stanie ich policzyć. Ciągle coś się zmieniało. A jak przestałam karmić, to te sprzed ciąży zupełnie się nie nadawały.

Z biustonoszami to bardzo indywidualna sprawa. Ja kupiłam dwa do karmienia jak byłam jakos w 8 m-cu. Mi biust sie nie powiekszył jakos strasznie w ciązy i po porodzie wiec pasowały jak ulał. Jeden mam Freya specjalnie na zamówienie przerobiona na karmik,jak sie mała urodzi to bede też go używała bo nadal pasuje. Znoszony jest co prawda bo rok karmiłam ale do domu i spania spoko. Drugi miałam polskiej firmy ale dość szybko sie zeszmacił i po roku karmienia nie nadaje sie już do uzywania:)Wiec do szpitala i na wyjścia kupie jakiś nowy. Tyle ze ja biuściasta mocno wiec generalnie problem z dostaniem czegokolwiek. Bede musiała zaopatrzyć sie w panache bo maja moje rozmiary do karmienia ale ponizej 150zł nie schodzi... Ale to bardzo dobra firma jak i freya... nosza sie super i nie niszczą tak szybko jak polskie.
    W sumie to ja po dwóch latach od urodzenia córci rozmiar mam taki sam. Nie wiele sie zmieniło. Teraz tez sie nie powieksza całe szczeście:) i niech tak zostanie. A jak powieksza mi sie do rozmiaru dyni to najwyżej kupie cos taniego bez fiszbin i przerobie u krawcowej na taki do karmienia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 23:39

Scarlett2014, belladonna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ostatnio sporo przegladałam takich biustonoszy do karmienia w necie i polskie firmy robia naprawde ładne. Niestety nie w moich rozmiarach ale na mniejsze to naprawde piękne perełki mozna znaleźć:) Kostar, Gaia, Alles, kris line maja kolekcje dla karmiących

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane brzuchatki.
    Zbliżają się święta. Za chwilkę usiądziemy przy stole wigilijnym z rodziną. Dlatego z tej okazji (ciut wcześnie, ale trzeba domem się zająć porządnie) chciałabym życzyć Wam wesołych, radosnych, spokojnych i rodzinnych świąt Bożego Narodzenia. By Wasze dzieciątka nie zrobiły żadnych psikusów na ten świąteczny czas.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/866b960eab6a.jpg

Madzik82, Ewelaa, noa8, MisiaMonisia, Niunia86, SunSun, limcia, ines31, bella82, kasss, MamaAdasia, gosiaczek31, madziutek 23, loszcz, ewka1990, slodka100, belladonna, Dorka1979, Scarlett2014, kaczamila lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kasha ja Tobie również życzę zdrowych spokojnych Świąt w rodzinnym gronie :)

Dziewczyny co polecacie na przeziębienie ? Wczoraj nic minie było.a dzis obudziłam się z bolącym gardłem i zakatarzona :/

Kasha lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Dzień dobry :)
    Kasha ja Tobie również życzę zdrowych spokojnych Świąt w rodzinnym gronie :)

Dziewczyny co polecacie na przeziębienie ? Wczoraj nic minie było.a dzis obudziłam się z bolącym gardłem i zakatarzona :/
    Dzień dobry. Tak jak kiedyś już pisałam herbata z miodem, borówkami i imbir w moim przypadku zdziałał cuda a działa na kaszel, gorączkę, katar, imbir jest wszechstronny ;) . na ból gardła też polecam haals-y miodowe. Zdrówka życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 11:12

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Dzień dobry. Tak jak kiedyś już pisałam herbata z miodem, borówkami i imbir w moim przypadku zdziałał cuda a działa na kaszel, gorączkę, katar, imbir jest wszechstronny ;) . na ból gardła też polecam haals-y miodowe. Zdrówka życzę

Niestety herbata z miodem odpada :/ Mam cukrzyce :/
    Dziekuje ines :)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Madzik, dokładnie jakby mi ktoś nóż w brzuch wbijał- nieprzyjemne uczucie, ale mija.

Gosiaczek, na tej stronie co podawałam są biustonosze firm Alles itp.
    Przy zapsie do newslettera 7% rabatu.
    http://www.lolita4u.pl/Biustonosze,c,72
    Ja zamwiałam Naturana,ale biały, jest świetny ;)
    Zamówię jeszcze jakiś, niektóre są ładne i ceny przystępne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 12:01

gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie i tak rozmiarowki nie ma z tych firm:-) ale z zazdroscia patrze na to co oferuja teraz dla karmiacych mam. Kiedys to biustonosze takie szkaradne byly a teraz niczym sie nie roznia od normalnych, seksowne, eleganckie, nie wstyd sie w nich pokazac:-) i wygodnie do karmienia.

MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi osobiscie alles nie lezal. Kupilam w poprzedniej ciazy i odsprzedalam bo nie trzymal mi dobrze piersi mimo fiszbin. Ale ja mam duze i ciezkie. Wiec musz mec solidnieszy biustonosz. przy mniejszych rozmiarach wiem ze dziewczyny sa bardzo zadowolone z tej firmy. Ale tanio tez nie ma. Najprostszy model okolo 80 zl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiamonisia to czosneczek wcinaj:-) naturalny antybiotyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 13:03

loszcz, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane moje mamusiątka :-)
    Dalej z katarem i przeziebiona ale przeszczesliwa jestem bo oto nowy tydzień i 3 trymestr huraaaaa :-D :-) <3

madziutek 23, Niunia86, kasss, gosiaczek31, limcia lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień do bry dziewczynki :)

KASHA TOBIE TEŻ ŻYCZĘ ZDROWYCH SPOKOJNYCH RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA W RODZINNYM GRONIE

scarlett super ze z kotką wszystko w porządku jest ;)

Kasha lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha dziękuję bardzo za życzenia, Tobie tez życzę wszystkiego co najcudowniejsze.Spokojnych magicznych, rodzinnych świąt przepelnionych miłością i kolędami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 13:12

Kasha lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny witam sie po 2 dniach nieobecnosci... ;)

wczoraj bylam na wizycie i Nikos wazy juz prawie 1500 g ;*
    lekarz mowil ze nie bedzie duzy i raczej 3 kg nie przekroczy, no zobaczymy ;D

ja przez miesiac przytylam niecaly kg , wiec narazie jestem 9kg na plusie ;)

a maly tak skopal gina ze szok ;) musial poczekac az sie wyszaleje bo nic nie mogl zmierzyc ;D
    odkopywal glowice do gory ;) a ja mowie ze on tak zawsze i malenstwo chyba wogole nie spi a gin
    mowi zebym lepiej wypoczela teraz porzadnie bo po porodzie bedzie maly wariat ;D

a wogole wczoraj pierwszy raz mi gin podal dlugosc szyjki 2,45cm i powiedzial ze prawidlowo dluga jest... hmm... ?

i dla dziewczyn ktore przy wysilku czuja bol w okolicy pepka: to normalne bo wlasnie tam sa wiezadla tak samo jak w pachwinach
    mi akurat bardzo to uprzykrza funkcjonowanie bo czuje juz po chwili wysilku mocne ciagniecie a jak dotkne to jakbym miala duzego siniaka...

co jeszcze... kolejna wizyta za 3 tyg a potem juz chyba co 2 zeby byc pod kontrola ;)

takze ja na swieta jestem uspokojona i szczesliwa bo u mnie same dobre wiadomosci ;))

loszcz, Madzik82, SunSun, MamaAdasia, Sarah88, Krysti, Niunia86, Scarlett2014, Emca, gosiaczek31, kasss, Dorka1979, Kasha, kaczamila lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ