Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi podobaja sie takie wlasnie rozwiazania Emartea. To tez jakas inwestcja dla dziecka. Albo zalozyc jakies konto oszczednosciowe, lokate i wplacic pieniezaki i zbierac np na studia lub mieszkanie:-) to chyba malo popularne ale mi sie podoba:-) zreszta trudne z realizacja bo ktos musi takim kontem i tak dysponowac przez dluzszy czas
Emartea, bella82 lubią tę wiadomość
-
Scarlet ja też bym była zachwycona takim prezentem dla dziecka. W końcu to ono ma mieć pamiątkę. I też wolałabym, żeby dostawało śliczne bajki niż zabawki czy pieniądze. My w tym roku mieliśmy komunię chrześnicy M. Długo myśleliśmy nad prezentem. Z jednej strony dlatego, że to dziecko chyba ma już wszystko a z drugiej wiedzieliśmy, że mamusia dziewczynki liczy na duuużą kasę. I pewne było, że jeśli koperta nie będzie zbyt gruba to przez następnych kilka miesięcy po rodzinie będą krążyć plotki jaki to chrzestny skąpy. Przez te jej kalkulacje obudziły się w nas wredne strony charakterów i stwierdziliśmy, że za żadne skarby świata pieniędzy nie damy! Kupiliśmy złoty łańcuszek z krzyżykiem z 16 diamentami. Dziecko się średnio ucieszyło bo oczywiście jeszcze jest za małe, ale myślę, że za kilka lat będzie zadowolona i będzie miało piękną pamiątkę, ale za to mina kuzynki była bezcenna jak zobaczyła certyfikat na diamenty. Nie było żadnego gadania po rodzinie a i nasz budżet nie ucierpiał zbytnio bo teraz takie kamyczki nie są znowu takie drogie.
gosiaczek31, Scarlett2014, bella82 lubią tę wiadomość
-
U nas chrzestni dają ok 500zl a jako goście dawaliśmy 300 choć i tak uważam ze to dużo każdy powinien dać ile uważa za stosowne ale niestety często rodzice wybierając chrzestnych liczą na pieniądze a nie powinno tak byc
Justyska w Krk w jednym sklepie mieli tylko te wózki ale okazało sie ze juz ich nie maja bo słabo sie sprzedawały wiec nie mogliśmy nigdzie zobaczyc a różnice miedzy tymi z neta a na żywo były ogromne więc w ciemno nie chcieliśmy zamawiać
powiem wam mamuśki ze dziś cały dzień nas nie było wieczorem pojechaliśmy do znajomych teraz dopiero wrucilismy a ja czuje się super 10 razy lepiej niż jak siedzę w domu coś w tym musi być
gosiaczek31, bella82, Scarlett2014, SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość
[/url]

-
Wy smacznie spicie a ja dopiero dotarłam do pokoju hotelowego i układam się do spania
Stwierdzam,że siedzenie na wygodnym krześle jest bardziej męczące niż skakanie całą noc w rytm muzyki... Juz się nie mogę doczekać kiedy znowu stanę i potancze 
Miłego poranka. Dobranoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 05:34
bella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmartea świetny pomysł z tym prezentem!
Bella gratulacje nowego tygodnia i dobrej zabawy dziś!
Kass chyba rozumiesz teraz dlaczego jak diabeł wody święconej boję się siedzenia w domu?
ja NAPRAWDĘ czuje się wtedy gorzej 
Dziś w ramach dbania o dobre samopoczucie idziemy więc na obiad ze znajomymi
mój mąż ktory musiał się naprawdę źle czuć skoro udało mi się zaciągnąć go do lekarza wraca do formy 
Niunia ja ostatnio właśnie myślałam o tym że choć prze całą ciążę sporo wychodzę to brakuje mi takie wyjścia mocno imprezowego. I choć normalnie nie przepadam za głośną muzyką, klubami etc. to teraz z przyjemnością poszłabym potańczyć
Dużo wizyt czeka nas w najbliższych dniach! Anastacia będę trzymać kciuki
Ty od stycznia idziesz na l4 tak?
bella82, Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzytam Was i utwierdzam się w przekonaniu że na wagę w ciąży nie do końca mamy wpływ. Oczywiście powiedzenie że wszystko zależy od genów to piękna wymówka i to też nie do końca jest prawda. Wiem bo kiedyś przez kilka lat żyłam w przekonaniu że przez geny nigdy nie będę super szupła a okazało się że przy odrobinie wysiłku i ja mogę wyglądać prawie jak laska z okładki
dlatego teraz staram się jeść normalnie i nie odpuścić sobie zupełnie dbania o wagę ale i nie obwiniam się o każdy nabyty kilogram i nie przechodzę na diety czy głodówki. Oczywiście mam dni gdy czuje się lepiej i gorzej ze swoim ciałem albo kiedy wkurzam się że kolezanka która całą ciążę przesiedziała w domu i codzinnie jadła pół tablczki czekolady (naprawdę codziennie - samam to mówi) a przytyła mniej niż ja ale to chyba też normalne 
Ogółem wydaje mi się że w ciąży najważniejsze jest żeby nie przestać o siebie dbać. I nie mówię tu o kupowaniu góry ciuchów ciążowych. Ja w tej ciąży kupiłam dosłownie kilka rzeczy - głównie legginsy i spodnie. Chodzi mi o nie traktowanie ciąży jako wymówki "skoro jestem w ciąży to nie muszę o siebie dbać". Ja cały czas staram się ładnie ubierać, robić makijaż, myć codziennie wlosy, malować paznokcie etc. Nie uważam że dresy są złe czy brak makijażu. Ale jeśli ja nigdy nie chodziłam w dresach i zawsze robiłam dekikatny makijaż to myślicie że gdybym nagle dzień po dniu zaczęła ubierać dresy to nikt by tego nie zauważył? Kurcze nie wyglądam w tej ciąży jak gwiazda Hollywood ale staram się nie zamienić w menela i chyba mi wychodzi
znam mojego męża i wiem że kochałby mnie też w dresach ale jeśli mam nie zwariować w tej ciąży to ja też muszę się w niej dobrze czuć
a że tyje więcej niż mniej to po prostu większe wyzwanie przede mną 
I mam tylko nadzieje że po ciąży nie zacznę traktować dziecka jak wymówki "hej urodziłam 3/6/12 miesięcy temu i mogę wyglądać jak mi się podoba" i naprawdę nie chodzi mi tu o powrót do wagi wyjsciowej w ciągu dwóch tygodni czy chodzenie na spacery w szpilkach...
A tak w ogóle to chciałam napisać że Kass wyglądasz naprawdę dobrze
-
Cześć dziewczyny,hm mam pytanko

Od kilku dni mam twardnienie brzucha(wcześniej jak pisałyście to nie bardzo nawet wiedziałam o co chodzi bo brzuch zawsze miałam mięciutki).Kilkanaście razy dziennie brzuch robi mi się twardy jak skała i puszcza.Czuję też kiedy "to" się robi.A wczoraj np przez około trzy godzinny miałam prawie cały czas twardy brzuch i momentami tylko puszczało na chwilkę.Czasami też czuję jakby brakowało mi skóry.Raz w nocy też miałam taki skurcz że obudził mnie-wyprostował i nie mogłam oddychać.Boli mnie też często brzuch takie skurcze delikatne plus miesiączka.I moje pytanie: ma któraś tak?To jest normalny objaw?Zażywam 4 magne+b6 forte oraz czasem nospe i to niewiele pomaga.Będę chyba próbować się dostać do lekarki na wtorek ale nie wiem czy będzie?5 stycznia mam genetyczne i może mogłabym coś na nim podpytać ale boję się aż tyle czekać..No chyba że to normalne i tak ma być tylko ja jakoś później od was tego doświadczam
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 11:15
-
SunSun ja nie pomogę bo mi albo nie zdarzają się takie twardnienia albo może nie zwracam na to uwagi i nie wiem. Ani razu nie brałam magnezu w tej ciąży i nawet go w domu nie mam. Czasem jak was czytam, to zastanawiam się czy to może ze mną coś jest nie tak skoro większość z was ma jakieś objawy, ale mała się rusza, lekarz mówi że wszystko prawidłowo więc chyba jest ok.
Też staram się zawsze wyglądać dobrze. Makijaż jest obowiązkowy na wyjście z domu. Po domu krzątam się co prawda w dresie lub leginsach, ale tak mi wygodniej. No i ogólnie czuję się dobrze ze swoją wagą i ciałem, ale po ciąży nie chcę tak wyglądać. Rozstępów nie mam, ale za to na udach i pupie zrobił mi się taki celulit, że nie wiem czy dam radę go zlikwidować jakoś. Okropnie to wygląda. Fuj.
SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Sunsun mi twardnienia sie zdarzaly ale gora 3 na dzien... i to jakis czas temu... tez nigdy nie bralam nospy ani magnezu...
a bol jak na miesiaczke mam praktycznie co noc... bo czesto sie budze i czasem dosc mocno mnie boli i kluje... ale jak wstaje to caly dzien spokoj i kompletnie nic...
ale jak masz twardnienia kilkanascie razy dziennie to moze powinnas to sprawdzic na IP?? Bo wydaje mi sie ze to bardzo duzo....
SunSun lubi tę wiadomość
-
Sunsun mi twardnienia sie zdarzaly ale gora 3 na dzien... i to jakis czas temu... tez nigdy nie bralam nospy ani magnezu...
a bol jak na miesiaczke mam praktycznie co noc... bo czesto sie budze i czasem dosc mocno mnie boli i kluje... ale jak wstaje to caly dzien spokoj i kompletnie nic...
ale jak masz twardnienia kilkanascie razy dziennie to moze powinnas to sprawdzic na IP?? Bo wydaje mi sie ze to bardzo duzo....
-
Witam po świętach!
U mnie dziś nowy tydzień!!!!!!! Jeszcze TYLKO 10 tygodni nie umiem się już doczekać
!
U mnie przez święta obżarstwa nie było
ale za to "zgubił"
mi się pępęk.
Dziś weszłam na wagę i okazało się że przez ostatni miesiąc przytyłam 3 kg (nie wiem czy to dużo?).
We wtorek do mam wizytę więc wszystkiego się dowiem- oprócz tego jak wygląda moje malenstwo bo już wiem że nie będę miała robionego usg
.
Maleństwo na pewno rośnie jak na drożdżach bo potrafi już wypiąć części ciała i mam wtedy taki niekształtny brzuch
kasss, SunSun, Niunia86, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
ines to gratulacje 3 z przodu

ines a ogolnie ile masz na plusie?? bo ja na poczatku tylam szybciej a teraz przez 2 miesiace waga zwolniła...
ostatnio przez miesiac niecale kg...
zobaczymy jak mi pojdzie w tym miesiacu... bo w sumie sie nie waze wogole w domu , tylko u lekarza zeby sie nie stresowac..
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Zastanawiam się nad czkawką małego tzn. takie delikatne "pukanie" co +/- 3 sekundy to rozumiem że to czkawka? Tylko u mnie czuję to bardzo nisko, nie wiem czy on jest tak ułożony czy po prostu to nie czkawka
Madzik82, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Od początku przytyłam 17 kgmadziutek 23 wrote:ines to gratulacje 3 z przodu

ines a ogolnie ile masz na plusie?? bo ja na poczatku tylam szybciej a teraz przez 2 miesiace waga zwolniła...
ostatnio przez miesiac niecale kg...
zobaczymy jak mi pojdzie w tym miesiacu... bo w sumie sie nie waze wogole w domu , tylko u lekarza zeby sie nie stresowac..
duuuuużo za dużo niż planowałam. miałam nadzieje że zmieszczę się w 20kg 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 12:05
-
tak to czkawka
moj malec ma zazwyczaj 3/4 razy dziennie i w nocy tez ma 
a jesli jest ulozony glowka w dol to czuc ja nisko tam gdzie maluch ma powiedzmy barki i gorna czesc pleckow...
ja naprzyklad wiem gdzie jest co... nozki, plecy itd bo moj jest tak ulozony od 24 tyg i caly czas czuje go tak samo ;* pozatym dokladnie czuje jak odbija sie nozkami i teraz czesto czuje zarys stopki pod reka ;*
ines31, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

i uciekam szykowac sie na chrzest