Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ti mnie trochę pociesza, ale i tak czeka mnie dużo pracy. Bo mi właśnie przybyło najwięcej w pupie i udach (pomijając brzuch).Anastacia33 wrote:EEmarteato tzw cellulit ciążowy tworzy sie w ciąży pod wplywem zgromadzonej wody w organizmie.W wiekszosci przypadków znika po porodzie
-
ines31 czkawka na 100%. Myślę, że Twój Bobas jest ustawiony główką na dół i dlatego czujesz nisko czkanie. Zaczyna do mnie docierać, że ten marzec coraz bliżej. Ja jestem zupełnie opóźniona
nie wiem co z wózkiem, łóżeczkiem, nawet nie mam listy co należy dokupić. Postanowienie noworoczne: zebrać się i choć listę zrobić, co trzeba jeszcze zrobić.
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
ha to nie jestem najgorsza w postepach z wyprawka
bo ja mam liste i spisane orientacyjnie ceny, wybrane lozeczko i mniej wiecej wypatrzony wozek 
i koncem przyszlego tygodnia prawdopodobnie jedziemy po cala wyprawke, wozek i lozeczko !!
potem koncem stycznia bede prac ubranka dla naszego bobasa 
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Ja na ostatnim usg czyli 5 grudnia miałam usg i mały ważył 780g. Ja też chodzę prywatnie ale na ostatniej wizycie mi powiedziała że nie będę miala usg teraz, nie wiem dlaczego. Może zmieni zdanieAnastacia33 wrote:Ines Tak bede miala usg.Ja chodze prywatnie i przy kazdej wizycie mam usg.jestem ciekawa ile waży mój synuś ostatnio ważył 1003g
-
ines31 wrote:Madziutek 23 - a ty ile przytylaś?
ja mam 173 i 68 kg przed ciaza ... i jak sie wazylam u gina tydzien temu to bylo niecale 9 kg na plus...
ines bo tez zalezy ile przed ciaza bylo... raczej te szczuple dziewczyny troche wiecej przybieraja chocto nie ma roznicy...
ja jestem wysoka i zawsze wygladalam na szczupla bo taka mam budowe...(ciezkie kosci)
-
Ines na prywatnej wizycie nie mislas usg?! Skandal! Przeciez placisz za to! Ale bym sie wsciekla...
Co do czkawki to moj synek do porodu byl ulozony miednicowo i czkawke czulam bardzo nisko, nad spojeniem lonowym. Teraz tez tak nisko czuje a corka tez miednicowo wiec nie kumam ale takie rytmiczne ruchy to na pewno czkawka
Sunsun daj znac co z Toba. Jak czujesz, ze cos jest nie tak to moze polez troche a jutro zadzwon do lekarza? Na IP na pewno Cie zatrzymaja na obserwacje na kilka dni, nawet jak nic sie nie dzieje. Moze uda Ci sie skontaktowac z lrkarzem? Lezenie to najlepsze co mozesz zrobic cokolwiek sie dzieje.
SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
No jutro bede próbowała sie z nią skontaktowac choć boję sie że ma przerwę świąteczna no i co wtedy..na IP nie chce jechać ale w razie czego chyba tak zrobię bo boję sie czekac.W razie czego jak mnie zostawia odpoczne od teściowej hehe
loszcz, Madzik82, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Jeżeli sie uprę to zrobi usgAnastacia33 wrote:Ines to miejmy nadzieje ze zmieni zdanie
Po prostu ostatnio jak robiła mi usg 5 grudnia powiedziała że nie jest konieczne 30 grudnia. Wszytko się okaże we wtorek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 13:03
-
Ja przez pierwszych kilka miesięcy (do 3 miesiąca) wszystko piorę w dzidziusiowym i prasuję. Potem już tylko w dzidziusiowym wszystko dla niemowlaka, ale już nie prasuję (bo mi się nie chce, zanim zdążę poprasować, wszystko znowu do prania). Zasadniczo piorę całej rodzinie w dzidziusiowym, albo w białym jeleniu. Ale np. płynu do płukania używam normalnego jak dziecko skończy rok i pod warunkiem że nie ma żadnej alergii.
Ja z wyprawką mam o tyle lepiej, że właściwie ciuszki mam po starszych dzieciach, jakieś akcesoria - również. Przerobiłam co mi się przyda a co nie. Zostaje tylko pytanie czy kupować podwójny wózek czy też liczyć, że dziecko 1 rok 7 miesięcy będzie w stanie w 100% zrezygnować z wózka. No i nie wiem co z łóżeczkiem, bo mała śpi na razie w takim niemowlęcym ze szczebelkami. Nie wiem czy kupować kolejne niemowlęce, czy kupić dla niej już łóżko bez szczebelków (bardziej perspektywiczne). No ale obawiam się, że jest ciut za mała na spanie w normalnym łóżeczku.
No i jeszcze jakieś rzeczy które się zużywają typu pieluszki, czy krem do przewijania... Trochę się nazbiera.
MamaAdasia lubi tę wiadomość