X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emca Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po Świętach :) zleciały szybko. Ja w każdym dniu w innym mieście bylam, bo niestety rodzinka nie w kupie.
    Sporo wizyt we wtorek się szykuje, ja też wtedy mam :)
    u mnie twardnienie brzucha zdarza się w nocy, ale bezpoleśnie zupełnie. W ciągu dnia też czuję napięcie, ale jak się kładę mija. Też biorę magnez i duphaston wg zalecenia lekarza, ze względu na szyjkę.
    Gratuluję trójeczek z przodu. Wrzesniowki się pojawiły. Jak się pojawiają listopadowe mamusie to będzie czas na nas dziewczyny :)

Jakie plany sylwestrowe macie? Ja idę na kameralną imprezkę w restauracji z jeszcze jednymi przyszłymi rodzicami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 15:37

SunSun lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy córce pralam w proszku dla niemowląt do skonczenia przez nia 2 lat pracowałam po każdym praniu przez rok

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) Ja miałam dzisiaj koszmarną noc bardzo męczyła mie zgaga cofał mi się sam kwas nawet renie nie pomogło nie spałam do 3 w nocy z tego wszystkiego aż płakać mi się chciało od początku ciąży nie miałam takiej męczącej nocy

gratuluję dziewczynki nowych tygodni :)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca ja siedze w domu zero planów na sylwka

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Po porodxie jeszcze kupie wit k+d

anastacja a na co dla dzidziusia ta witamina k+d bo nie słyszałam o takiej witaminie

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka dziecko po pprodzie dostaje w szpitalu wit k i wit d później trzeva dalej podawac dziecku te witaminy.wit k zapobiega problemom z krzepnieciem krwi podaje sie dziecku do 3 miesiąca życia.
    Wit d wplywa na przyswajanie wapnia co ma wplyw na mocne kości i zęby. ...podaje sie conajmniej do ukonczenia przez dziecko 3 roku życia. Sa na rynku wygodne kspsulki twist-of witaminę wkrapla sie bezpośrednio do buzi dziecka

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anastacia dzięki za odpowiedz

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    anastacia dzięki za odpowiedz
    Służe pomocą. Wit d jest bardzo wazna odpowiedni poziom zapobiega krzywicy u dziecka

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale się objadłam na koniec tego długiego weekendu :/ ehhh

Co do wyprawki to my chcemy pod koniec stycznia mieć wszystko. W lutym skupie się na praniu, prasowaniu i układaniu. Po Nowym Roku przejrze rzeczy które mam, uporzadkuje i zrobię listę czego mi brakuje a potem pójdziemy do sklepu na duże zakupy :) jutro zadzwonię jeszcze do sklepu gdzie kupiliśmy wózek i zamówię adapter do fotelika. Potem zostaną nam już chyba tylko kosmetyki i drobiazgi typu wanienka, pieluszki, jakies ubranka etc. Myślę że zdołamy to kupić za jednym podejściem :) nie chcę kupować za dużo bo wolę potem coś dokupić niż czegoś nie wykorzystać.

A jak wczoraj byliśmy w aptece po leki dla męża to kupiliśmy termometr Intec. Farmaceutka bardzo chwaliła i faktycznie wydaje się być sesnowny. Porównywaliśmy wczoraj jego pomiary z termometrem rtęciowym któremu najbardziej ufam i wychodziło to samo.

• belladonna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminę D to zalecają dawać nawet do 18 roku życia. Większość dorosłych też ma niedobory. "Sorry taki mamy klimat" ;)
    Dla mam "pierworodnych" polecam zakup aspiratorka do nosa. To jest nie tylko na katar, czasami jak dziecko się zachłyśnie np i noskiem wyleci mleczko, też można szybko i skutecznie oczyścić nosek.

Ewka1990 ja na nocną zgagę poradziłam sobie wyższą poduszką, żeby głowa była wyżej. Nie to, żeby pd razu minęło, ale był zdecydowanie lepiej.

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna tak lekarze zalecaja tyle ze nie znam nikogo kto daje do 18 roku życia.

860isg18r6bpss11.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nikogo takiego nie znam. Ale przedszkolakowi daję nadal w okresie jesienno-zimowym. Tylko, że w postaci tranu albo żelek.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    też nikogo takiego nie znam. Ale przedszkolakowi daję nadal w okresie jesienno-zimowym. Tylko, że w postaci tranu albo żelek.
    Ja tak samo mojej malej daje

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie ;-)

Ja ostatnio odwiedzilam apteke i zakupilam juz Vitum K+D ,termometr i octenisept ;-) Wiekszość macie we wtorek wizyty a ja za to w środę.. Wizyta na 16 mam nadzieje ze szybko zejdzie , wracam i szykuje sie do znajomych na sylwestra ;D
    Mam juz praktycznie wszystko oprocz wozka i wsumie sama mie wiem czy kupowac w styczniu czy w lutym hmm w lutym pranie prasowanie i pakowanie torby ..

KASS ślicznie wyglądasz , odrazu wpadł mi w oko makijaż ;-)

MADZIUTEK ty tez pieknie , odstrzałowa fryzura! ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 18:41

madziutek 23, MamaAdasia, kasss lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje octeniseptu jestem bardzo sceptycznie nastawiona do tego preparatu.stawiam raczej na wietrzenie i utrzymywanie suchego kikuta

860isg18r6bpss11.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    A co do prania rzeczy dla maleństw pościel też zamierzanie prać w specjalnym proszku dla niemowląt czy normalnym proszku lub płynie?

Ja kupiłam do prania Płyn Bobini Baby.
    2 tury ciuszków mam już już wyprane (jedna tura nawet wyprasowana, druga się suszy)...Pościel i kocyki też zamierzam prać w tym płynie. W końcu Mały będzie spał w tej pościeli więc nie chce zeby dostał jakiegoś uczulenia od normalnego proszku i płynu do płukania.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    A jak wczoraj byliśmy w aptece po leki dla męża to kupiliśmy termometr Intec. Farmaceutka bardzo chwaliła i faktycznie wydaje się być sesnowny. Porównywaliśmy wczoraj jego pomiary z termometrem rtęciowym któremu najbardziej ufam i wychodziło to samo.

Scarlett mozna wiedzieć ile zapłaciłas za termometr?

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Scarlett mozna wiedzieć ile zapłaciłas za termometr?

Około 90 zł. Nie powiem Ci dokładnie bo kupowaliśmy też sporo innych rzeczy dla męża . Zakupy robiliśmy w Ziko - w Krakowie to jedna z tańszych aptek. Pani polecała jeszcze firmę Microlife - chyba bardziej popularna i minimalne droższa. Początkowo myślałam o niej ale jakoś Pani mnie przekonała i widzę że opinie są faktycznie dobre. Póki co testowałem na mężu i jest ok :)

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja mam termometr z firmy microlife i jestem zadowolona

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Ja też już się zabrałam za wyprawkę na poważnie, część rzeczy już mam, z grubszych został wózek, rzeczy dla mnie do szpitala, kosmetyki. Myślę też nad poduszką do karmienia. W aptece gemini zaczęłam kompletować 'niezbędne' produkty no i wartość koszyka zbliża się do 400 zł :/

Czy któraś z Was zdecydowała się na zakup monitora oddechu? Bo ja cały czas się zastanawiam.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ