Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po Świętach
zleciały szybko. Ja w każdym dniu w innym mieście bylam, bo niestety rodzinka nie w kupie.
Sporo wizyt we wtorek się szykuje, ja też wtedy mam
u mnie twardnienie brzucha zdarza się w nocy, ale bezpoleśnie zupełnie. W ciągu dnia też czuję napięcie, ale jak się kładę mija. Też biorę magnez i duphaston wg zalecenia lekarza, ze względu na szyjkę.
Gratuluję trójeczek z przodu. Wrzesniowki się pojawiły. Jak się pojawiają listopadowe mamusie to będzie czas na nas dziewczyny
Jakie plany sylwestrowe macie? Ja idę na kameralną imprezkę w restauracji z jeszcze jednymi przyszłymi rodzicami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 15:37
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki
Ja miałam dzisiaj koszmarną noc bardzo męczyła mie zgaga cofał mi się sam kwas nawet renie nie pomogło nie spałam do 3 w nocy z tego wszystkiego aż płakać mi się chciało od początku ciąży nie miałam takiej męczącej nocy
gratuluję dziewczynki nowych tygodni
-
nick nieaktualny
-
Ewka dziecko po pprodzie dostaje w szpitalu wit k i wit d później trzeva dalej podawac dziecku te witaminy.wit k zapobiega problemom z krzepnieciem krwi podaje sie dziecku do 3 miesiąca życia.
Wit d wplywa na przyswajanie wapnia co ma wplyw na mocne kości i zęby. ...podaje sie conajmniej do ukonczenia przez dziecko 3 roku życia. Sa na rynku wygodne kspsulki twist-of witaminę wkrapla sie bezpośrednio do buzi dziecka
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatko ale się objadłam na koniec tego długiego weekendu
ehhh
Co do wyprawki to my chcemy pod koniec stycznia mieć wszystko. W lutym skupie się na praniu, prasowaniu i układaniu. Po Nowym Roku przejrze rzeczy które mam, uporzadkuje i zrobię listę czego mi brakuje a potem pójdziemy do sklepu na duże zakupy
jutro zadzwonię jeszcze do sklepu gdzie kupiliśmy wózek i zamówię adapter do fotelika. Potem zostaną nam już chyba tylko kosmetyki i drobiazgi typu wanienka, pieluszki, jakies ubranka etc. Myślę że zdołamy to kupić za jednym podejściem
nie chcę kupować za dużo bo wolę potem coś dokupić niż czegoś nie wykorzystać.
A jak wczoraj byliśmy w aptece po leki dla męża to kupiliśmy termometr Intec. Farmaceutka bardzo chwaliła i faktycznie wydaje się być sesnowny. Porównywaliśmy wczoraj jego pomiary z termometrem rtęciowym któremu najbardziej ufam i wychodziło to samo. -
Witaminę D to zalecają dawać nawet do 18 roku życia. Większość dorosłych też ma niedobory. "Sorry taki mamy klimat"

Dla mam "pierworodnych" polecam zakup aspiratorka do nosa. To jest nie tylko na katar, czasami jak dziecko się zachłyśnie np i noskiem wyleci mleczko, też można szybko i skutecznie oczyścić nosek.
Ewka1990 ja na nocną zgagę poradziłam sobie wyższą poduszką, żeby głowa była wyżej. Nie to, żeby pd razu minęło, ale był zdecydowanie lepiej.
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Czesc mamusie

Ja ostatnio odwiedzilam apteke i zakupilam juz Vitum K+D ,termometr i octenisept
Wiekszość macie we wtorek wizyty a ja za to w środę.. Wizyta na 16 mam nadzieje ze szybko zejdzie , wracam i szykuje sie do znajomych na sylwestra 
Mam juz praktycznie wszystko oprocz wozka i wsumie sama mie wiem czy kupowac w styczniu czy w lutym hmm w lutym pranie prasowanie i pakowanie torby ..
KASS ślicznie wyglądasz , odrazu wpadł mi w oko makijaż
MADZIUTEK ty tez pieknie , odstrzałowa fryzura!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 18:41
madziutek 23, MamaAdasia, kasss lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
ines31 wrote:A co do prania rzeczy dla maleństw pościel też zamierzanie prać w specjalnym proszku dla niemowląt czy normalnym proszku lub płynie?
Ja kupiłam do prania Płyn Bobini Baby.
2 tury ciuszków mam już już wyprane (jedna tura nawet wyprasowana, druga się suszy)...Pościel i kocyki też zamierzam prać w tym płynie. W końcu Mały będzie spał w tej pościeli więc nie chce zeby dostał jakiegoś uczulenia od normalnego proszku i płynu do płukania.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
Scarlett2014 wrote:A jak wczoraj byliśmy w aptece po leki dla męża to kupiliśmy termometr Intec. Farmaceutka bardzo chwaliła i faktycznie wydaje się być sesnowny. Porównywaliśmy wczoraj jego pomiary z termometrem rtęciowym któremu najbardziej ufam i wychodziło to samo.
Scarlett mozna wiedzieć ile zapłaciłas za termometr?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualnyMisiaMonisia wrote:Scarlett mozna wiedzieć ile zapłaciłas za termometr?
Około 90 zł. Nie powiem Ci dokładnie bo kupowaliśmy też sporo innych rzeczy dla męża . Zakupy robiliśmy w Ziko - w Krakowie to jedna z tańszych aptek. Pani polecała jeszcze firmę Microlife - chyba bardziej popularna i minimalne droższa. Początkowo myślałam o niej ale jakoś Pani mnie przekonała i widzę że opinie są faktycznie dobre. Póki co testowałem na mężu i jest ok
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
Hej hej. Ja też już się zabrałam za wyprawkę na poważnie, część rzeczy już mam, z grubszych został wózek, rzeczy dla mnie do szpitala, kosmetyki. Myślę też nad poduszką do karmienia. W aptece gemini zaczęłam kompletować 'niezbędne' produkty no i wartość koszyka zbliża się do 400 zł

Czy któraś z Was zdecydowała się na zakup monitora oddechu? Bo ja cały czas się zastanawiam.