Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja tez monitoru oddechu nie kupuje.
Co do alergii to obecnie przechodze koszmar. Nikt w rodzinie nie jest uczulony a mohe dziecko tak! Bajgorsze, ze dopiero teraz uczulaja go pokarmy ktore wczesniej jadl przez pobad rok i wszystko bylo ok. Ciezko znalezc taki alergen a dziecko ma cale cialko wysypane. Tragedia... A jeszcze 2 miesiace temu jadl wszystko.
Proszki to samo. W dzidziusiu pralam tylko 2 miesiace i sprobowalam w normalnym. Bylo ok to przez ponad rok pralam w zwyklym no i bez problemu. Teraz synek ma 1,5 roku i musialam wrocic do dzidziusia bo nagle alergiaNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
To racja, że z praniem jak i wszystkim innym - wychodzi w praniu

Tak samo z przydatnością różnych akcesoriów. Przy pierwszym dziecku używałam laktatora, a przy drugim mi się nie chciało i laktator leżał w szafce. Z kolei poduszkę do karmienia korzystałam i przy pierwszym i przy drugim, a koleżanka przy pierwszym korzystała, a przy drugim stwierdziła, że wygodniej jej na zwykłej poduszce. Tak więc wszystko najlepiej samemu przetestować. Dziś w dobie internetu jakby coś zawsze wszystko można sprzedać, jakby się nie przydało.
MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Hej mamuśki ja cala noc nie spalam rozbolal mnie ząb i zbieram się do dentysty powiedzcie mo jeszcze jak to jest z tym z noeczuleniem wolo czy nie? Wiem ze była juz o tym mowa ale wtedy mnie to nie dotyczyło wiec nie pamiętam
Sunsun jak brzuch?
[/url]

-
Hej, witam się po świętach, weekendzie, trochę świętowania było.

Na wagę nie wchodziłam, jutro mam wizytę u lekarza więc zobaczymy jak to wyszło, chodź wydaje mi się że jadłam normalnie.
Ja monitora oddechu też nie kupuję, chyba żeby był taka potrzeba, ale to już jesli była by to sugestia od lekarza.
Teraz w weekend kupiłam dla maluszka i dla siebie książki, dla siebie :Najcudowniejsze dziecko w okolicy" - jestem na początku czytania, oraz "maluszka czas - plan aktywności dzień po dniu" - taki ala notatnik gdzie można wpisywać kiedy dziecko i ile jadło, ile spało, i inne rzeczy, polecały mi koleżanki, bo na początku zawsze jest obawa czy dziecko je i ile je, nie drogie a fajne
A dla dzidziusia - baśnie, mam jej zamiar dużo czytać, i oczami maluszka - książeczka harmonijka z pierwszymi czarno białymi obrazkami.
Co do prania to może najpierw w dzidziusiu, a potem pewnie już normalnie, wyjdzie w praniu
-
kass. Ja byłam nie dawno u dentysty. Na dwóch zabiegach. Dostałam znieczulenie bez problemu. Z tego co czytałam, im "późniejsza" ciąża tym mniej obaw o dziecko. Są też znieczulenia specjalne dla ciężarówek. Bodajże bez adrenaliny.
Bez obaw.
Jeśli chodzi o pranie, to nie mam pomysłu jeszcze w czym prać. Tych płynów i proszków dla dzieci jest cała masa. Ogółem mam problem z wybraniem "chemii" dla dziecka. Każde ma swoje plusy i minusy. Ech...
kasss lubi tę wiadomość
-
Dzieki Kasss że pytasz.Kiepsko.Wczoraj leżałam cały dzien i w ciagu dnia zadko mi twardnial.Ale wieczorem mnie bolał i był przez ponad 3 godziny twardy i napięty.Zmiany pozycji nic nie dawały.Ale udało mi sie dostać na jutro na 10 do lekarza.Może tak ma być ?Ale niech mi powie o tym lekarz
-
Cześć dziewczyny.
Planujecie zakup poduszki do karmienia? Moja koleżanka używała i powiedziała że bardzo fajny wynalazek
że wygodniej dla dzidziusia i mamy. Ale mam dylemat jaka wybrać
. Są dwa rodzaje
pierwszy:
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-rogal-do-karmienia-kojec-bawelna-i4843214065.html
drugi:
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-rogal-do-karmienia-kojec-3w1-duza-i4910439154.html?source=mlt
Jestem bardzo ciekawa waszych opinii na ten temat. Może wy rozwiejecie moje wątpliwosci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 11:30
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się po świętach.
Witam się w kolejnym tygodniu ciąży i w 8 miesiącu
przez świeta próbowałam sie oszczędzać ale i tak coś zawsze było do zrobienia, coś mnie ciągnie i nie wiem czy to pachwiny czy już coś w pochwie... normalnie masakra, teraz znowu duuużo odpoczywam.
dzisiaj idę na trzecie usg i nie mogę się doczekać aż zobaczę Oskarka
co do wagi przez święta... no cóż... trochę rodziny odwiedzić trzeba było a że u każdego coś dobrego... nie wchodziłam nawet na wagę i chyba będę odwlekać ten moment jak najdłużej
gratuluje udanych wizyt, SunSun odpoczywaj dużo i do lekarza jak najszybciej...
MamaAdasia, gosiaczek31, Niunia86, bella82 lubią tę wiadomość
-
Super Sunsun ze juz jutro rano sie dowiesz co i jak. Teraz lez i czekamy na znaka jutro.
Ines ja mam poduszke do karmienia, ta najwieksza. Przydala mi sie do spabia w ciazy, do karmienia, jako kojec jak maly jeszcze slabo sam siedzial a teraz jest wcisnieta miedzy lozko a sciabe zeby mi synek z wyrka nie spadl. Wuec przydaje sie caly czas
SunSun lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyJa mam duza i mala. Duza tak jak u Madzik w uzyciu do dzis. Dla mnie do spania w ciazy byla kupiona, maz tez ja polubil:-) a teraz Ola siedzi oparta o nia w lozku jak oglada bajki, albo wkladam tez miedzy lozko i sciane zeby nie walila glowa bo strasznie sie wierci w nocy:-) mala lezy praktycznie nie uzywana. Mi jakos malo wygodnie sie na niej karmilo. Ale to moze dlatego ze mam duzy biust i z poduszka dziecko mi za wysoko bylo i jakos tak nieporecznie, musialam i tak znalezc sama najlepsza pozycje do karmienia zeby mi i malej bylo wygodnie. Ale duza jak najbardziej polecam. Super wynalazek dla calej rodzinki jak sie okazuje:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 12:47
ines31, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześc dziewczynki witam się w nowym 32 już tygodniu ależ ten czas leci:) Dzisiaj fumor mam lepszy bo nie miałam zgagi w nocy i troszkę lepiej spałam
Emartea ja tak jak i ty zamierzam prać rzeczy dla dzidziusia w zwykłym proszku jeśli pojawi się jakieś uczulenie to wtedy kupię specjalny proszek
co do monitora oddechu to też go nie kupuję
kaczamila gratuluję nowego tygodnia i miesiąca
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 13:04
kaczamila, Niunia86, MamaAdasia, Emartea, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa myslalam o platkach mydlanych by prac ubranka ale ze platki automat niszczą to wybiore delikatny proszek dla dzieci potem juz bede prac w Arielu jak Ignaś bedzie większy
Na poczatku wiadomo dziecko ma delikatną warstwe skóry i trza chronic ,ja nawet chusteczek nawilzających nie będe uzywac na poczatku ,bedzie woda i przemywanie pupy wodą .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 13:12
MamaAdasia, bella82 lubią tę wiadomość
-
Ja mam poduszkę do karmienia motherhood tą mniejszą. Dla mnie była ok. Korzystałam przy dwójce, teraz też zamierzam na początku z niej korzystać. U mnie jest za mało miejsca na wielkiego rogala. No ale to rzeczywiście zależy jak kto karmi, jaki biust, jakie dziecko.
-
Dziewczyny cieszę się z nowych poważnych tygodni

Trzymam tez kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty. Oby wszystko było dobrze. Mi brzuch raczej nie twardnieje ale za to codziennie boli jak na okres. W pierwszych tyg tez tak bolał wiec tłumacze sobie tym, że po prostu Rośniemy z Malutką i stąd pobolewania. Od kilku dni czuje tez klucia w szyjce -mam nadzieje, ze to nie skracanie tylko wynik zaawansowanej juz ciąży...
Miłego dnia
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Heja,
Mnie brzuch nie boli tak jak na okres, ale za to czasem czuję jakby mi ktoś nóż wbijał w brzuch, takie kłucie.
SunSun, trzymam kciuki za wizytę i za inne wizyty również
Ja takiej poduszki do karmienia nie mam, wiec nie doradzę.
U nas też śnieżek dziś padał.
Krysti, karmienie piersią jest ,,zajebiste'' , ale często wymaga poświęcenia ze strony mamy, na poczatku nie jest łatwo. Wiem coś o tym, dlatego wiele dziewczyn woli dać butlę niż próbowac karmić, bo na początku różnie to bywa. U mnie laktacja rozkręciła się po kilku dniach po porodzie.
Chodzi mi o to, że potrzeba czasu, nie warto się zniechęcać, bo faktycznie później sprawia to przyjemność mamie i dziecku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 15:59
SunSun, Madzik82, belladonna, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniunia mie też kłuje w szyjce prawie co dziennie brzuch też mie boli od tygodnia co dziennie tak jak na okres a najbardziej to rano po wstaniu z łóżka i sporadycznie w ciągu dnia ale nie jest to jakiś super silny ból więć też mam nadzieję że to ma związek z zaawansowaniem ciązy i nic złego to nie jest i czekam do 6 stycznia z niecierpliwością na wizytę u ginekologa ale na pewno wszystko bedzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 15:58
Niunia86, Krysti lubią tę wiadomość