X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czkawka tez nisko na dole. Ale moj maluszek ma rzadko czkawke:-) dla porwnania Olka miala po kilka razy dziennie i sie smialan ze lakomczuch tak polyka te wody lapczywie i dlatego ciagle czka.

Emrica ja slyszalam o tych misiach ale cena mnie zniecheca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta to chyba kolejny pomysl po misiach z bijacym serduszkiem, glosem mamy nagranym itp. Nie wiem gdyby byly tansze ok ale za misia z burczaca suszarka to chyba przesada te 120 zl:-)

Madzik82, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek jutro do pracy ide także z leżenia nici . mój Synuś tez jeszcze sie nie odwrócił główka do dołu....pamietam ze córcia bardzo szybko ułożyła sie do wyjścia

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi gratuluję wizyty. Zazdroszczę takiego dużego Malucha.
    Dziewczyny to skoro ja czuje ruchy głównie nad pepkiem i to czasami dość mocne kopniaki, a jak leżę na boku to tez raczej na wysokości pępka tzn,że mała jest ułożona główka i kopie na górze nogami tak? Pytam bo też nie potrafię określić jak jest ułożona.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te misie-szumisie to wg mnie mało trafiony pomysł. Podobnie jak czarno-białe książeczki, które niby są takie dla noworodków, bo noworodki widzą tylko czarno-biało. Tylko nie wiem którego noworodka interesują książeczki. Moje zaczęły się zajmować książeczkami bliżej roku i na początku trudno mówić co bardziej było ciekawe, rozwalanie ich, czy czytanie ;)
    Wg mnie lepiej dziecko przyzwyczajać do zwykłego trybu życia, odgłosów. Dla malenkiego dziecka ważniejsza jest obecność mamy niż misia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje Was nadrobić i już zapomniałam co miałam komu napisać :) na pewno Endi gratuluje udanej wizyty! Niunia ja czuje Juniora tak jak opisujesz a lekarz stwierdził ostatnio że jest ułożony główkowo. No i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Z bólami etc. nie pomogę bo ja właściwie takich nie odczuwam, nawet zgaga ostatnio mi nie dokucza. Mam więc bardzo dobry okres ciążowy. Za to zaczynam coraz mocniej odczuwać brzuch i dodatkowe kilogramy. Albo to jeszcze efekt świąt albo już tak będzie - czuje się wielka i niezgrabna. Przez dzień jak mam zajęcie i jestem w ruchu nie myślę o tym ale wieczorem podnieść się z kanapy już mi czasami ciężko. Mało czuje też teraz kopniaki, bardziej rozpychanie.

Niunia86 lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Endi gratuluję wizyty. Zazdroszczę takiego dużego Malucha.
    Dziewczyny to skoro ja czuje ruchy głównie nad pepkiem i to czasami dość mocne kopniaki, a jak leżę na boku to tez raczej na wysokości pępka tzn,że mała jest ułożona główka i kopie na górze nogami tak? Pytam bo też nie potrafię określić jak jest ułożona.

ja tak odczuwam właśnie ruchy i synek ułożony jest już główkowo.

relg2n0abn31771x.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia tak mi sie wydaje. Moj synek do konca byl ulozony miednicowi i nigdy nie czulam ruchow kolo pepka tylko na dole, nad spojeniem. Kolo pepka byka taka duza twarda kula ktora czasem sie wypinala i to byla glowka. A na dole istna dyskoteka. Jak siedzialam to czulam doslownie jak mi grzebie miedzy nogami.
    mam nadzieje, ze corka sie odwroci. Juz mam 31 skonczonych tygodni i nic... Za tydzien wizyta, zobaczymy

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Heja,

Mnie brzuch nie boli tak jak na okres, ale za to czasem czuję jakby mi ktoś nóż wbijał w brzuch, takie kłucie.

SunSun, trzymam kciuki za wizytę i za inne wizyty również :)

Ja takiej poduszki do karmienia nie mam, wiec nie doradzę.

U nas też śnieżek dziś padał.

Krysti, karmienie piersią jest ,,zajebiste'' , ale często wymaga poświęcenia ze strony mamy, na poczatku nie jest łatwo. Wiem coś o tym, dlatego wiele dziewczyn woli dać butlę niż próbowac karmić, bo na początku różnie to bywa. U mnie laktacja rozkręciła się po kilku dniach po porodzie.
    Chodzi mi o to, że potrzeba czasu, nie warto się zniechęcać, bo faktycznie później sprawia to przyjemność mamie i dziecku :)
    Yo karmienie piersią jest najlepsze niz butelką ,lzej jest .Wiadomo nie kazda moze karmic piersią ale zachęcam sama chcem piersią karmic mam nadzieje ze nie bede miec problemu z tym .

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Niunia tak mi sie wydaje. Moj synek do konca byl ulozony miednicowi i nigdy nie czulam ruchow kolo pepka tylko na dole, nad spojeniem. Kolo pepka byka taka duza twarda kula ktora czasem sie wypinala i to byla glowka. A na dole istna dyskoteka. Jak siedzialam to czulam doslownie jak mi grzebie miedzy nogami.
    mam nadzieje, ze corka sie odwroci. Juz mam 31 skonczonych tygodni i nic... Za tydzien wizyta, zobaczymy
    A powiedz mi czy z synem czulas ruchy kolo zeber ? Bo to co opisujesz jest tak jak u mnie plus do tego smyrania przy zebrach.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    MisiaMonisia to juz poprane masz?

Na razie tylko 2 "tury" ubranek. Jak tylko wyschło to wziełam sie za prasowanie - 2 godziny mi to zajęło :o

Zostały mi kolejne ubranka do prania, kocyki, pościele....Ale to nie teraz....Może po Nowym Roku....bo jak na razie to jestem zbyt słaba. Byłam dziś u lekarza, mam zapalenie oskrzeli. Dostałam antybiotyk :/.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O raju MisiaMonisia to kuruj sie! Też byłam na atybiotyku w ciazy przez prawie miesiąc.Miałam popaśca i lekarka mi zawsze powtarza żeby nie bać sie brać lekow w ciazy bo to mniejsze zło.Trzymaj sie!

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:

MisiaMonisia jest superexpress normalnie ;))

Mam strasznie dużo ubranek i wolę to prać na raty niz wszystko na raz ;) Jeszcze w Święta bratowa przywiozła mi po swoim synku dwie wielkie torby rzeczy. Także jeszcze sporo pracy mnie czeka :P

noa8 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    O raju MisiaMonisia to kuruj sie! Też byłam na atybiotyku w ciazy przez prawie miesiąc.Miałam popaśca i lekarka mi zawsze powtarza żeby nie bać sie brać lekow w ciazy bo to mniejsze zło.Trzymaj sie!

Też tak uważam. Zresztą lekarze wiedzą co robią. Sama i tak bym sobie nie poradziła z zapaleniem oskrzeli....jeszcze Broń Boże żeby weszło mi na płuca :/ Oby antybiotyk szybko zadziałał.....bo już 2 noce z rzędu nie spałam...

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa kolo zeber nic nie czulam za bardzo. Czasem tak delikatnie raczkami z boku brzucha synek ruszal. Ale raczej pod zebrami wystawiala sie taka kula twarda

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy bardzo nisko i mała ułożona miednicowo mam nadzieje że sie obróci ma jeszcze czas a ja nie chciała bym cesarki a tak w ogóle to do kiedy dzieci mają czas by sie obrócic ?
    MisiaMonisia zdrowia zycze;)
    Ja dziś cały dzień spędziłam u dentysty i lekarka stwierdziła ze nie ma żadnych dziur i nie wie od czego ten ból powierciła zakleiła a ja w domu i juz czuje że znów boli mam dość
    SunSun byliśmy w świecie dziecka i tam zamówilismy wózek niestety camarelo juz nie maja na sklepie więc nie można zobaczyć

MisiaMonisia, SunSun lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz w pierwszej ciazy kiedy poszlam w 32 skonczonym tygodniu i zobaczyl polozenie miednicowe to powiedzial "juz powinien sie odwrocic bo teraz ma coraz mbiej miejsca i szanse spadaja. Ma teraz 50% szans na obrot".
    w 35 skonczonym tygodniu powiedzial, ze na bank cesarka. Mowil ze sa przypadki ze dzieci fikaja dzien przed porodem ale w jego 30letniej karierze tak sie stalo 2x.
    wiec martwimy sie dopiero po 32 tygodniu i to skonczonym

Emartea lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny nie ma szans żebym Was nadrobiła...coś z SunSun doczytałam że nie za dobrze, i że Misia Monisia jest chora i jeszcze coś jest nie tak ale już się pogubiłam :( kurujcie się mamusie...

niunia piękny brzuszek..:) Kass Twoje świąteczne zdjęcia też widziałam..bardzo ładna z Ciebie mamusia ;)

ja detektora nie kupuje...chcę tą poduszkę ale ciągle mi szkoda kasy...

mój maluch na ostatniej wizycie był ułożony główkowo...i teraz ciekawi mnie jakie jest prawdopodobieństwo, że on się jeszcze przekręci jakoś inaczej? bo najlepiej jakby zechciał zostać już do końca w ten pozycji :P

aaaa jeszcze co do prania i prasowania to ja też mam plan żeby to podzielić na raty, bo w jednym rzucie by mi plecy odpadły...i tak jak mamaAdasia wypiorę dopóki mi się nie skończy dzidziuś a potem już persil czy E

NO I JESZCZE GRATULUJE NOWYCH TYGODNI...:)

kasss, SunSun, Niunia86, Madzik82, gosiaczek31, bella82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss dzięki za info! Trochę mnie to zmartwiło ale spróbuję jeszcze raz uzyskać info od producenta gdzie można obejrzeć :-/

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun no szkoda też chciałam go zobaczyć i dziwi mnie ze w Krakowie go nie ma przecież to jest duże miasto

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ