Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej ja się nadrukowałam i miałam Wam wysyłaś wiadomość a tu jep i prądu nie ma... brrr
Ale tak gratulowałam pięknych brzuszków i wizyt, ja po mojej wczorajszej wizycie jestem zadowolona. Miałam to trzecie USG. Z Oskarkiem wszystko dobrze, serduszko pięknie bije 142 uderzenia na min., łożysko dobrze ilość wód płodowych ok, dziecko ułożone główkowo ale już tak jest od końca 5 mca. jedyne co to Oskarek waży 1800g i przewidywana waga podczas porodu to ok 4 kg- i tym faktem jestem przerażona. mam mniej tłusto jeść i mniej słodyczy to może dziecko być trochę mniejsze. ja słodyczy od jakiegoś czasu nie jem w ogóle ale okazało się ze moje ukochane soki typu Kubuś mają duuużo cukru w sobie a ja to piłam litrami... Oskarek pięknie dał się mierzyć główka brzuszek, pokazał sie z profilu a nawet jajuszka pokazał między nogami, ale jak przyszło do pokazania buzi w 3d to co go lekarka złapała to on się zaraz odwracał, ale nawet w pewnym momencie noga przy jego buźce wylądowała
Zycze udanych wizyt- SunSun daj znać jak po wizycie z tym brzuchem.
SunSun, madziutek 23, kasss, Madzik82, Scarlett2014, jasmin, Dorka1979, Emrica, Niunia86, Emca, MamaAdasia, loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Ja właśnie czekam pod gabinetem jak na złość jest opóźnienie ale przynajmniej mam dostęp do forum to was nadrobilam
my zostaniemy w domu.Mamy kilka zaproszeń ale odpuscimy bo nie mam ani siły ani weny na takie długie siedzenie.Zreszta bycie jedyną trzeźwa też mi słabo na rękę
także sylwek przed tv-ale nie narzekam:-)
-
slodka100 wrote:Heyka
niestety nie zdazylam jeszcze was doczytac więc powoli to zrobie 
mam do was ważne pytanko: jaki najlepszy jest materacyk do łóżeczka??? bo chcialabym dzis zamowic na necie łóżeczko z wszystkim i nie mam pojecia jakie materac wybrac
pomożcie prosze kolezanki 
Ja mam pianka-kokos....
slodka100 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
hej my dziś zaczynamy równiutki 30tc;)
pocahontas świetnie wyglądasz ciąża ci służy;)
My wybieramy sie do znajomych ale mamy niedaleko w razie czego zawsze możemy wrócić wcześniej
Kaczamila duży synuś już
SunSun daj znać po wizycie;)
My materac kupimy raczej gryka z kokosem zawsze takie były polecane dopiero tu pierwsze słysze o lateksie z pianką
Niunia86, MamaAdasia, gosiaczek31, Pocahontas, kaczamila lubią tę wiadomość
[/url]

-
Slodka - nie mam pohecia o materacach niestety

Kaczmila gratuluje wizyty
najwaznieksze, ze maluch zdrowy
Sunsun czekamy z niecierpliwoscia na wiesci
Ja sie dzisiaj zwazylam i nie rozumiem. Przez swiateczny tydzien gdzie jadlam bez opamietania przytylam tylko 300gr. A wczesniejszy tydzien gdzie jadlam normalnie, raczej malo przytylam 900gr... Bezsensu ta waga w ciazy
MamaAdasia, loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Dzień dobry dziewczynki

Nie było mnie tu nigdy ale przyszłam się odmeldować, choć w sumie może i powinnam na kwietniówkach ale póki co mam termin na 31 marca
Mam nadzieję, że mimo iż z opóźnieniem przyjmiecie koleżankę
Madzik82, Dorka1979, kasss, madziutek 23, Emartea, Niunia86, Emca, MisiaMonisia, MamaAdasia, loszcz, Pocahontas, kaczamila, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Słodka jaki jest najlepszy materacyk tego chyba nie wie nikt
My ostatecznie zdecydowaliśmy się na lateks. Jest perforowany, więc teoretycznie przewiewny. Macałam w sklepach grykę i kokos - ja bym na nich nie chciała spać, ale może dla dziecka są dobre, nie wiem. W sklepach generalnie polecają to co mają na stanie, więc trzeba samemu wybrać. Warto też zwrócić uwagę na pokrowiec, by był przewiewny (bawełna) i można było go prać w 60 stopniach.
Madziutek pomiędzy gryką a kokosem najczęściej też jest pianka, więc pewnie przewiewność podobna.
Sylwestra spędzamy z B. przed telewizorem na maratonie filmowym, chociaż jeszcze rodzice nas namawiają żebyśmy do nich wpadli. Zobaczymy. -
Dziękuję u mojej Zośki póki co wszystko ok, też trochę leżałam bo otwierała mi się i skracała szyjka, nadal mam tryb oszczędzający, ale sytuacja opanowanaMadzik82 wrote:Hej Smoczyca!
napisz co u Twojego brzucha slychac
no i gdzie rodzisz? Bo widze, ze tez,z wlkp jestes
ja najbliżej mam do Słupcy <na trasie Poznań - Konin>. A ty skąd?
A to pomyłka chyba to nie ta Konwalia
loszcz lubi tę wiadomość
-
Witaj smoczyca..kojarze Cię z jakiegoś wątku ale nie mam pojęcia z jakiego
w każdym razie rozgosc się
Pocahontas..no pięknie...brak mi słów jak ty ładnie wyglądasz..no i jest uśmiech na zdjęciu
My ba sylwestra siedzimy sami w domku..no chyba że znajomi wpadną..
A noc miałam dzisiaj słabą..cały brzuch obolaly nie wiem czemu aż mi do pleców promieniowal..
Pocahontas lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyWitaj i rozgość sięSmoczyca1 wrote:Dzień dobry dziewczynki

Nie było mnie tu nigdy ale przyszłam się odmeldować, choć w sumie może i powinnam na kwietniówkach ale póki co mam termin na 31 marca
Mam nadzieję, że mimo iż z opóźnieniem przyjmiecie koleżankę
-
Trzymam się i staram się leżeć ile wlezieMadzik82 wrote:Kurcze... Moze to ja pomylilam dziewczyny... Za duzo nas tu i mi sie myli.
ja poznan...
smoczyca trzymaj sie z ta szyjka! Bam sie wszystkim skracanie sni po nocach
ale to faktycznie najlepszy sposób miesiąc leżenia i leki oczywiście i nawet wydłużyła się o 5 mm więc można choć leżeć całymi dniami to nic przyjemnego no może na początku