Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
To normalne ze posty bd sie powtarzac juz teraz, a nie kazdy ma czas, zeby wszystko wstecz przesledzic,co diewczyny pisaly.rudawa wrote:a może jeszcze te dziewczyny mają zamówić za ciebie bo nie wiesz jak to zrobić ?
śledzę wasze wpisy od dłuzszego czasu i było podawane jakie kosmetyki potrzebuje maluszek a jakie mama... wystarczyło gdybyś to sobie wszystko notowała i problem z głowy
Krysti, Madzik82, kasss, patryśka83, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie kupuję ani podgrzewacza ani sterylizatora ani laktatora. Wychodzę z założenia, że takie rzeczy będę kompletować w zależności od tego jak zakończą się moje próby z karmieniem.
Moje zamówienie na ten moment wygląda następująco:
1. OILATUM Baby, emulsja do kąpieli, 500ml
2. Tantum Rosa, 10 saszetek
3. LINOMAG BOBO, krem A+ E, 50ml
4. Sudocrem, krem, 60g
5. Alantan - Plus, maść, 30g
6. OCTENISEPT, Płyn, 50ml
7. CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
8. DISNEMAR, woda morska w aerozolu do nosa dla dzieci, 25ml
9. HIPP Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała 75ml
10. BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar M 2 sztuki
11. DZIDZIUŚ płyn do prania 750ml
12. PALMERS COCOA, balsam do ciała ujędrniający z koenzymem Q10, 315ml + 25%
13. BIAŁY JELEŃ Prebiotyczna Hipoalergiczna emulsja do higieny intymnej 300ml
14. CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
15. Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml
16. PregnaPLUS, 30 kapsułek
17. Asmag forte, 50 tabletek
mam jeszcze rzeczy nieciążowe ale to dla męża - magnez i potas, witaminy
W domu mam już:
1. Panda – podkłady do przewijania (1 opakowanie, 10 sztuk, 60x60)
2. Bella Mamma – podkłady higieniczne (2 opakowania, 20 sztuk)
3. Canpol – wkładki laktacyjne (1 opakowanie, 60 sztuk)
4. Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm (4 sztuki)
5. Podkłady higieniczne SENI SOFT 40cmx60cm (4 sztuk)
6. Mustella – balsam do brodawek piersiowych (1 opakowanie, 30 ml)
7. BabyOno – majtki wielorazowe siateczkowe (1 opakowanie, 2 sztuki)
8. Horizon – majtki higieniczne, poporodowe, siateczka, oddychające (1 opakowanie, 2 sztuki)
A jeśli widzicie niedobory albo zbytki na liście dajcie znać. W poniedziałek ostatecznie zamawiam bo sama już nic więcej nie wymyślę.
Co do wagi to ja już nawet się tak strasznie nie przejmuje. Bo co niby mam z tym zrobić. Ale naprawdę nie ogarniam tego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 09:34
Justyska89, Krysti, bella82, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Rudawa widze ze zaczynasz mocnym wejsciem przygode z naszym forum. pozwol ze pominiemy Twoj komentarz i chetnie pomozemy justysi.
a wiec ja zamawialam:
marimer, nosefrida, jalowe gaziki, tantumrosa, sol fizjologiczna,krem na brodawki medela, pilinig do biala dla siebie na teraz, pomadke ochronna do szpitala(podobno mocno wususzaja sie usta podczas porodu), nivea baby krem na kazda pogode, herbatka bocianek, podklady bella, podklady duze seni, wkladki laktacyjne, oslonki na brodawki, pojemni na mocz jalowy(w nim planuje przechowywac mleko), ceratka higieniczna, i krem na rozstepy:)
Ewelaa, Justyska89, bella82, madziutek 23 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrudawa wrote:a może jeszcze te dziewczyny mają zamówić za ciebie bo nie wiesz jak to zrobić ?
śledzę wasze wpisy od dłuzszego czasu i było podawane jakie kosmetyki potrzebuje maluszek a jakie mama... wystarczyło gdybyś to sobie wszystko notowała i problem z głowy
o co ci wogóle chodzi nie odzywasz się na forum wogóle a jak się odzywasz to jakiś problem masz. jak się nie podoba to ze zapytałam to nie czytaj i proste
Ewelaa lubi tę wiadomość
-
sun sun ja tez go mam:) to prawda konsystencja pozostawia wiele do zyczenia jest malo wydajny i mocno sie lepie, dlugo wchlania. jednak zmusza sie i smaruje bo jest bardzo skuteczny wedlug wielu opini. poki co nie mam ani jednego rozstepu. smaruje sie 2 3 razy dziennie i 3 razy w tygodniu robie piling skory piersi brzucha boczkow i bioder:)
-
Witam Was

Ja dzisiaj będę mieć zakładany pessar pod warunkiem, że zrobię kupkę. A że nic na mnie nie działa to będą mi robić lewatywe bo przez nie wyproznianie się mam stan zapalny. W pn wypisują mnie do domku
Malutka waży ponad 1400g i jest rozbrykana non stop. Nie mogę się juz doczekać poniedziałku
Miłego dnia
Krysti, Ewelaa, Justyska89, czekaja, SunSun, gosiaczek31, Emartea, bella82, Madzik82, kasss, slodka100, patryśka83, kaczamila, ewka1990, Emca, Emily83, loszcz, noa8, ines31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzięki dziewczyny zawsze można na was liczyć.
ja czytam zawsze co piszecie ale co wczoraj weszłam na gemini to zamroczenia dostawałam w koszyku ladowaly tylko majtki poporodowe pieluchy tetrowe i frida a później latałam po tych stronach jak błędna owca niewiedza co mi potrzebne -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNinia super, że perspektywa wyjścia bliska!

SunSuna - miałam już ten balsam. Dla mnie w miarę ok
chciałam spróbować tego o którym pisała Anastacia ale go nie ma w Gemini. Jak się pojawi przed zamówieniem to też go zamówię 
Czekaja jestem mistrzynią organizacji... w pracy. W domu dopada mnie chaos
ale czasami z nim wygrywam - jak np. w kwestii zamówienia z Gemini. Czasami ponoszę jednak dramatyczne porażki
czekaja, SunSun, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
Niunia super wiadomosci:) malutke bedzie malym okruszkiem ale widocznie taka jej uroda:) moja Ewcia w 30w4d wazyla 1570gram wiec dziewczynki chyba nadrabianie zostawiaja na pozniej:)
Krysi u mnie tez wieje a ja musze do rosmana, ale isc musze bo siedzenie mnie doprowadza do szalu:)
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co jak ja bym miała się cofać o pare dobrych stroni naszukać która co poleca i wogole to wole zapytać rownież ,bo wątek jest aktywny a kobietki te same więc co za problem wytyczne jakieś .Justyska 89 dobrze ze pytasz kto pyta nie błądzi
Justyska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez mam palmers zapach mi przypasowal i w sumie powiem wam ze nie mam ani jednego rozstępami jeszcze a dużo się nie smaruje bo raz dziennie i nie jest aż tak źle z wchlanianiem miałam gorzej lepiacy na początku ciąży to była masakra bo smarowałam się np wieczorem to jak budziłam się do toalety po 4 godz to dalej się lepilam
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW domu to zwariować idzie wiem Po sobie a spacerek nie zaszkodzi dotleniać się trzebaczekaja wrote:Niunia super wiadomosci:) malutke bedzie malym okruszkiem ale widocznie taka jej uroda:) moja Ewcia w 30w4d wazyla 1570gram wiec dziewczynki chyba nadrabianie zostawiaja na pozniej:)
Krysi u mnie tez wieje a ja musze do rosmana, ale isc musze bo siedzenie mnie doprowadza do szalu:)
i ociązale nogi po ruszać by się nie Zastaly
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

tzn na ile min do tej mikrofali ?