SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudawa wrote:
    a może jeszcze te dziewczyny mają zamówić za ciebie bo nie wiesz jak to zrobić ?
    śledzę wasze wpisy od dłuzszego czasu i było podawane jakie kosmetyki potrzebuje maluszek a jakie mama... wystarczyło gdybyś to sobie wszystko notowała i problem z głowy
    To normalne ze posty bd sie powtarzac juz teraz, a nie kazdy ma czas, zeby wszystko wstecz przesledzic,co diewczyny pisaly.

Krysti, Madzik82, kasss, patryśka83, Dorka1979 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Emily ja mam taki do mikrofalówki z tommee tippee
    Ja go dostałam i ekhm jest bez instrukcji ..jak go używać ?:-D tzn na ile min do tej mikrofali ?

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję ani podgrzewacza ani sterylizatora ani laktatora. Wychodzę z założenia, że takie rzeczy będę kompletować w zależności od tego jak zakończą się moje próby z karmieniem.

Moje zamówienie na ten moment wygląda następująco:
    1. OILATUM Baby, emulsja do kąpieli, 500ml
    2. Tantum Rosa, 10 saszetek
    3. LINOMAG BOBO, krem A+ E, 50ml
    4. Sudocrem, krem, 60g
    5. Alantan - Plus, maść, 30g
    6. OCTENISEPT, Płyn, 50ml
    7. CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
    8. DISNEMAR, woda morska w aerozolu do nosa dla dzieci, 25ml
    9. HIPP Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała 75ml
    10. BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar M 2 sztuki
    11. DZIDZIUŚ płyn do prania 750ml
    12. PALMERS COCOA, balsam do ciała ujędrniający z koenzymem Q10, 315ml + 25%
    13. BIAŁY JELEŃ Prebiotyczna Hipoalergiczna emulsja do higieny intymnej 300ml
    14. CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
    15. Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml
    16. PregnaPLUS, 30 kapsułek
    17. Asmag forte, 50 tabletek

mam jeszcze rzeczy nieciążowe ale to dla męża - magnez i potas, witaminy :)

W domu mam już:
    1. Panda – podkłady do przewijania (1 opakowanie, 10 sztuk, 60x60)
    2. Bella Mamma – podkłady higieniczne (2 opakowania, 20 sztuk)
    3. Canpol – wkładki laktacyjne (1 opakowanie, 60 sztuk)
    4. Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm (4 sztuki)
    5. Podkłady higieniczne SENI SOFT 40cmx60cm (4 sztuk)
    6. Mustella – balsam do brodawek piersiowych (1 opakowanie, 30 ml)
    7. BabyOno – majtki wielorazowe siateczkowe (1 opakowanie, 2 sztuki)
    8. Horizon – majtki higieniczne, poporodowe, siateczka, oddychające (1 opakowanie, 2 sztuki)

A jeśli widzicie niedobory albo zbytki na liście dajcie znać. W poniedziałek ostatecznie zamawiam bo sama już nic więcej nie wymyślę.

Co do wagi to ja już nawet się tak strasznie nie przejmuje. Bo co niby mam z tym zrobić. Ale naprawdę nie ogarniam tego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 09:34

Justyska89, Krysti, bella82, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudawa widze ze zaczynasz mocnym wejsciem przygode z naszym forum. pozwol ze pominiemy Twoj komentarz i chetnie pomozemy justysi.

a wiec ja zamawialam:

marimer, nosefrida, jalowe gaziki, tantumrosa, sol fizjologiczna,krem na brodawki medela, pilinig do biala dla siebie na teraz, pomadke ochronna do szpitala(podobno mocno wususzaja sie usta podczas porodu), nivea baby krem na kazda pogode, herbatka bocianek, podklady bella, podklady duze seni, wkladki laktacyjne, oslonki na brodawki, pojemni na mocz jalowy(w nim planuje przechowywac mleko), ceratka higieniczna, i krem na rozstepy:)

Ewelaa, Justyska89, bella82, madziutek 23 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oprocz tego jakis czas temu tez w gemini kupowalam: bepanthen mas i krem, platki dzidzius, termometr microlife, oilatum

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet Ty chyba jestes bardzo dokładną i poukładana osobą ??:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet mam ten palmers.Używalas już go ? Mi strasznie nie pasował
    ..

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudawa wrote:
    a może jeszcze te dziewczyny mają zamówić za ciebie bo nie wiesz jak to zrobić ?
    śledzę wasze wpisy od dłuzszego czasu i było podawane jakie kosmetyki potrzebuje maluszek a jakie mama... wystarczyło gdybyś to sobie wszystko notowała i problem z głowy

o co ci wogóle chodzi nie odzywasz się na forum wogóle a jak się odzywasz to jakiś problem masz. jak się nie podoba to ze zapytałam to nie czytaj i proste

Ewelaa lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sun sun ja tez go mam:) to prawda konsystencja pozostawia wiele do zyczenia jest malo wydajny i mocno sie lepie, dlugo wchlania. jednak zmusza sie i smaruje bo jest bardzo skuteczny wedlug wielu opini. poki co nie mam ani jednego rozstepu. smaruje sie 2 3 razy dziennie i 3 razy w tygodniu robie piling skory piersi brzucha boczkow i bioder:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was ;-)
    Ja dzisiaj będę mieć zakładany pessar pod warunkiem, że zrobię kupkę. A że nic na mnie nie działa to będą mi robić lewatywe bo przez nie wyproznianie się mam stan zapalny. W pn wypisują mnie do domku ;-)
    Malutka waży ponad 1400g i jest rozbrykana non stop. Nie mogę się juz doczekać poniedziałku ;-)
    Miłego dnia :-)

Krysti, Ewelaa, Justyska89, czekaja, SunSun, gosiaczek31, Emartea, bella82, Madzik82, kasss, slodka100, patryśka83, kaczamila, ewka1990, Emca, Emily83, loszcz, noa8, ines31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny zawsze można na was liczyć.
    ja czytam zawsze co piszecie ale co wczoraj weszłam na gemini to zamroczenia dostawałam w koszyku ladowaly tylko majtki poporodowe pieluchy tetrowe i frida a później latałam po tych stronach jak błędna owca niewiedza co mi potrzebne

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w nocy wiatr był u mnie ,jak by huragan jakiś teraz tez jest silny ze łeb urywa .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia super, że perspektywa wyjścia bliska!:)

SunSuna - miałam już ten balsam. Dla mnie w miarę ok :) chciałam spróbować tego o którym pisała Anastacia ale go nie ma w Gemini. Jak się pojawi przed zamówieniem to też go zamówię :)

Czekaja jestem mistrzynią organizacji... w pracy. W domu dopada mnie chaos :) ale czasami z nim wygrywam - jak np. w kwestii zamówienia z Gemini. Czasami ponoszę jednak dramatyczne porażki :)

czekaja, SunSun, Niunia86 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia super wiadomosci:) malutke bedzie malym okruszkiem ale widocznie taka jej uroda:) moja Ewcia w 30w4d wazyla 1570gram wiec dziewczynki chyba nadrabianie zostawiaja na pozniej:)

Krysi u mnie tez wieje a ja musze do rosmana, ale isc musze bo siedzenie mnie doprowadza do szalu:)

Niunia86 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jak ja bym miała się cofać o pare dobrych stroni naszukać która co poleca i wogole to wole zapytać rownież ,bo wątek jest aktywny a kobietki te same więc co za problem wytyczne jakieś .Justyska 89 dobrze ze pytasz kto pyta nie błądzi :)

Justyska89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam palmers zapach mi przypasowal i w sumie powiem wam ze nie mam ani jednego rozstępami jeszcze a dużo się nie smaruje bo raz dziennie i nie jest aż tak źle z wchlanianiem miałam gorzej lepiacy na początku ciąży to była masakra bo smarowałam się np wieczorem to jak budziłam się do toalety po 4 godz to dalej się lepilam

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Niunia super wiadomosci:) malutke bedzie malym okruszkiem ale widocznie taka jej uroda:) moja Ewcia w 30w4d wazyla 1570gram wiec dziewczynki chyba nadrabianie zostawiaja na pozniej:)

Krysi u mnie tez wieje a ja musze do rosmana, ale isc musze bo siedzenie mnie doprowadza do szalu:)
    W domu to zwariować idzie wiem Po sobie a spacerek nie zaszkodzi dotleniać się trzeba :) i ociązale nogi po ruszać by się nie Zastaly :)

• SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie rozsmarowanie tego cholerstwa to jakąś masakra.Używam teraz tego ns łydki bo tam sie wchłanąc tak nie musi.I jeszcze zapach mi okrutnie nie podszedł ale to indywidualna sprawa ;-)

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudawa a ty nie musisz byc odrazu tska złośliwa. ..my tu sobie pomagamy i doradzamy

Krysti, bella82, Madzik82 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia super ze u ciebie lepiej jak wrócisz do domu to tylko leżenie i nic więcej ma być :)

dzięki Kristi :)

Krysti, Niunia86 lubią tę wiadomość

‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ