SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko pytanie za co dopiec przecież staram się nikogo nie urazić. nieraz jak coś mnie denerwuje to nie mówię bo po co wole się nie odzywac niż powiedzieć coś co mogę później żałować. zawsze taka byłam i nie miałam problemu z ludźmi. nawet wiem ze mnie ludzie lubią bo zawsze wolałam pomoc innym niż sama sobą się zająć. i trochę mi przykro bo nie wiem przez co ktoś mógłby chcieć mi dopiec. ale cóż nie przejmuje się bo w wielu was mam duże wsparcie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz te co jeszcze mogą mnie znieść :) trzymać kciuki bo siedzę pod gabinetem i czekam na wizytę :)

Rubi, Ewelaa, Emrica, patryśka83, noa8, Krysti, gosiaczek31, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Niunia super wiesci! Trzymam kciuki za kupe chociaz teraz pewnie sie boisz kibelka...

Ktos pytal o opakowanie termiczne tomee tipee. Takie czarne, miekkie na zamek? Jest czadowe! Nie przyda sie od,razu ale ja tsraz nie wyobrazam sobie zycia bez tego opakowania. Bedziesz zadowolona. Nowe kosztuje 35zl...

ja pytalam :-) i wlasnie kurier przyniosl mi paczke :-) wyglada fajnie :-) i zaplacilam 20pare zl :-)

Madzik82, czekaja lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    a teraz te co jeszcze mogą mnie znieść :) trzymać kciuki bo siedzę pod gabinetem i czekam na wizytę :)
    trzymam kciuki :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Emartea Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka nie zajmuj sobie tym głowy. Trzymamy kciuki :-*

4e3f84b95f.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    a osłonki na brodawki jakie wybrać?
    nam położna mówiła żeby na początek nie kupować dopiero jak zajdzie taka potrzeba.Więc nie polecała żadnej firmy
    a wkładki laktacyjne mam próbke Johansona i najpierw je wypróbuję i póżniej ewentualnie kupie.

ex2btv738sn49jef.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Dziewczyny mam pytanie...Miałam umowę o prace na czas określony(na rok) do 1 października 2014 r. W momencie kiedy zaszłam w ciążę pracodawca przedłużył mi umowę "do dnia porodu" (tak mam napisane w nowej umowie).
    Wiem że kiedys było tak ze wystarczyło przepracować pół roku w ciągu roku żeby otrzymać 13-stkę.
    No i ja tyle przepracowałam w zeszłym roku.....czyli od 1 stycznia do 23 lipca.....24 lipca poszłam na L4.
    Dziś otrzymałam na konto pieniądze....połowę 13-stki (bo chyba to jest 13-stka......napisane mam w tytule "wynagrodzenie roczne za pracę").
    Czy nie nalezy mi sie cała 13-stka?

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na hormony polecam teściową w domu!:D Ja leżę ,jestem całkowicie zależna od niej i ...jezu znienawidziłam ją.Na dodatek mam wrażenie że ona rozwkitła.W końcu może robić wszystko po swojemu,opiekować się synusiem.Ponadto mam wrażenie ,że ona myśli że trochę leże bo mam taki kaprys.Np wczoraj pyta się mnie czy ugotuję makaron dla mnie i Marcina i odgrzeję mu zupe bo ona chce iść do sklepu.A jak powiedziałam że nie bo ledwo stoję(pękniecie spojenia mam) i jest mi niedobrze oraz boli mnie brzuch to stwierdziła że zostanie.No i znów się na nią wydarłam że przecież MARCIN KURWA MAĆ UMIE ODGRZAĆ SOBIE ZUPE I UGOTOWAĆ MAKARON!!!(bez tego kurwa mać :P:) poszła ale chyba biegła z tego sklepu(wyszła mu po szyneczke do pracy) AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!
    Sorry musiałam się wyżalić

Rubi, Krysti, Ewelaa, kaczamila, gosiaczek31, Tess, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię takie osłonki. Z tym karmieniem może być różnie. Jak na początku dziecko będzie źle chwytać i porani brodawki to wolę być przygotowana. To nie jest drogie więc warto zaryzykować. A wiem po przypadku koleżanki, że jak się przez ból zrazi do karmienia to później jest ciężko z tym.

SunSun lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    na hormony polecam teściową w domu!:D Ja leżę ,jestem całkowicie zależna od niej i ...jezu znienawidziłam ją.Na dodatek mam wrażenie że ona rozwkitła.W końcu może robić wszystko po swojemu,opiekować się synusiem.Ponadto mam wrażenie ,że ona myśli że trochę leże bo mam taki kaprys.Np wczoraj pyta się mnie czy ugotuję makaron dla mnie i Marcina i odgrzeję mu zupe bo ona chce iść do sklepu.A jak powiedziałam że nie bo ledwo stoję(pękniecie spojenia mam) i jest mi niedobrze oraz boli mnie brzuch to stwierdziła że zostanie.No i znów się na nią wydarłam że przecież MARCIN KURWA MAĆ UMIE ODGRZAĆ SOBIE ZUPE I UGOTOWAĆ MAKARON!!!(bez tego kurwa mać :P:) poszła ale chyba biegła z tego sklepu(wyszła mu po szyneczke do pracy) AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!
    Sorry musiałam się wyżalić

wspolczuje Kochana! ja w czerwcu bede sie Wam zalic :-) bede miala tesciowa na 3tyg!!!! masakra!!!!!!

SunSun lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkładki laktacyjne też mam johnsona..bo tu kiedyś dziewczyny polecały, że się nie przyklejają..aaaa ten maltan na brodawki to mnie zabił w ogóle swoją ceną i pojemnością..:P jak zobaczyłam że sprzedają 10ml to upadłam :P wzięłam 40ml co też mnie szokuje :P

Misia Monisia ja nie pomogę niestety...ale ktoś tu był taki obcykany w prawach pracownika...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMonisia hm ciężkie pytanie.Ja też dostałam połowę nagrody za rok 2014 i moja mama któa jest kadrową powiedziała żebym się z nimi nie szarpała(bo uważam że powinnam dostać całą skoro jestem normalnym pracownikiem co jest mi ciągle powtarzane jak dzownią do mnie świątek piątek)bo dział socjalny mógł ustalić wewnętrzy przepis typu "osobą przebywającym dłużej na l4 niż 4 miesiące dajemy połowe nagrody) i finito.Ale czy do 13 -stki też tak mogą?Hm podpytam mamy

ex2btv738sn49jef.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj SunSun to współczuję z całego serca! Wiem wiem ma Ci pomagać i dobrze, że to robi, ale z całym szacunkiem kurwa mać masz rację :) moja też ma wielkie fochy że rzadko ją odwiedzam, ale mam kłopoty z otwierającą się szyjką i też miałam nakaz leżenia a ona swoje :/
    Kochana naprawdę współczuję!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Emartea Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun nie masz lekko z tą babą, ale dobrze jej powiedziałaś :-)

MisiaMonisia, faktycznie przepracowałaś pół roku to za tyle miesięcy należy się trzynastka.

4e3f84b95f.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    wspolczuje Kochana! ja w czerwcu bede sie Wam zalic :-) bede miala tesciowa na 3tyg!!!! masakra!!!!!!
    o 2 tygodnie i 6 dni za długo :D hehe
    Ja kiedyś nawet ją lubiłam ,a teraz? Jezuniu nawet nie umiem nic normalnie do niej powiedzieć.

bella82 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ale żeście naprodukowały nie wiem czy dam rade was nadrobić

misiamonisia ja nie pomoge nigdy nie pracowałam w budżetówce a u prywaciarza nie było 13-tek

ja sie wziełam za pranie o matko ile tego jest wstawiłam dopiero 1 pralke z koszulami ciążowymi biustonoszami pieluchami i ochraniaczem do wózka

a jeszcze mam rożki ręczniki pościel a ciuchow od roz 56-68 normalnie pół łazienki niektórych wogule nie pamiętam to pewnie nawet nie założyłam i podejrzewam że teraz będzie podobnie bo sporo tych małych mam typowo letnich bo iga z lipca no i zastanawiam sie wogule nad kupnem pajaca na wyjście bo znalazłam kurtke roz 50-62 śliczna ale nie wiem skąd ją mam i czy jest sens kupować pajaca czy do tego ciepłe portki kocyk i wystarczy jak myślicie?

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    a osłonki na brodawki jakie wybrać?

ja kupuje na 100 % z aventu są rożne rozmiary to co przeszłam z igą nie będę teraz ryzykować

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca jakby jej nie było-bo oni od marca do listopada przebywają w domku w górach to mąż musiałby to robić i by jakoś było.Tyle że ona ma poglądy że mężczyzna IDZIE DO PRACY-A KOBIETA JEST OD USŁUGIWANIA.Ona nawet wynosi po nim talerz jak zje.

ex2btv738sn49jef.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    MysiaMonisia hm ciężkie pytanie.Ja też dostałam połowę nagrody za rok 2014 i moja mama któa jest kadrową powiedziała żebym się z nimi nie szarpała(bo uważam że powinnam dostać całą skoro jestem normalnym pracownikiem co jest mi ciągle powtarzane jak dzownią do mnie świątek piątek)bo dział socjalny mógł ustalić wewnętrzy przepis typu "osobą przebywającym dłużej na l4 niż 4 miesiące dajemy połowe nagrody) i finito.Ale czy do 13 -stki też tak mogą?Hm podpytam mamy
    No ale przecież w ciąży należy się 100% wynagrodzenia tak?
    Mi przez pierwsze 3 miesiace będac na zwolnieniu dawali cała wypłatę, później ucieli mi 10 zł i tak jest do dziś. ALe nie dzwoniłam w tej sprawie bo stwierdziłam że nie będę sie kłócić o głupie 10 zł.
    No ale z tą 13-stką to mnie wkurzyli :/
    Chyba zadzwonie do Zakładu Pracy zeby mi wytlumaczyli jak to naliczaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 13:41

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dostaje się 100% ale są jeszcze wewnętrzne przepisy firmy.Ja bym zadzwoniła na twoim miejscu bo jeśli chodzi o 13-stkę to kupe kasy jest a u mnie chodziło o 200 zł(choć to też sporo)

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ