SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja co miesiąc dostaje różną kwote.Czasami jest to róznica nawet 80 zł.I podobno to zalezy od ilości dni w miesiącu?

ex2btv738sn49jef.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    A ja co miesiąc dostaje różną kwote.Czasami jest to róznica nawet 80 zł.I podobno to zalezy od ilości dni w miesiącu?
    ja też dostaje z takimi różnicami...i chyba też chodzi coś o składki w zusie

SunSun lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jak to jest? ja tez co miesiac mam inna wyplate, co miesiac mi naliczaja z innej podstawy. z 13stka niestety nie pomoge.
    Scarlet z tego co pamietam to Ty jestes dobra w tych sprawach :-)

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) z tego co czytam to przynajmniej jedna z nas wstała "lewą nogą":)
    Zaczęłam prać ubranka synia. Juz trzecie pranie leci:)
    Oczywiście musialam pogodzić się z żelazkiem. Zapomniałam że prasowanie takich małych ubranek to czysta frajda i błyskawicznie się to robi.
    Nawet mój 11 letni syn chce prasować:))Dobrze mieć dzieciaka, który juz tak może pomóc przy małym maluchu:)

Emartea, SunSun, noa8, MamaAdasia, czekaja lubią tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Smoczyca jakby jej nie było-bo oni od marca do listopada przebywają w domku w górach to mąż musiałby to robić i by jakoś było.Tyle że ona ma poglądy że mężczyzna IDZIE DO PRACY-A KOBIETA JEST OD USŁUGIWANIA.Ona nawet wynosi po nim talerz jak zje.

o masakra!!!!! ale moj M tez byl rozpieszczony przez mamusie ale szybko Go nauczylam ;-)

SunSun lubi tę wiadomość

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:

Ta różnica zależy od ilości dni roboczych w danym m-cu. Im więcej świąt tym mniej na koncie:)

SunSun lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o tesciowa...hmm... Ja mojej przyszlej nie moge zdzierzyc !!! Z narzeczonym jestesmy juz prawie 8 lat razem i we wrzesniu bierzemy slub i nie wyobrazam sobie mowic do niej mamo! Nieeee!! Ogolnie nic mi takiego nie zrobila, ale wkurwiaja mnie jej gadki, typu Booze co wu robicie, dziecko sie jeszcze nie urodzilo a wy wszystko kupujecie, ze jestesmy noemornalni, ogolnie zawsze wszystko musi byc tak jak ona powie i koniec, to ona u siebie w domu rzadzi, maz duzo do gadania nie ma. Ma 3 wnuczkow juz, ale 2mieszka we Francji a wnuczka od corki niedaleko , to podobno nawet sie nia od malenkosci nie zajmowala, nigdy na plac zabaw nie zabrala ani nic, takze nie licze na to ze mi cokolwiek pomoze przy dziecku. Mam tylko nadzieje ze nie bd sie wtracala w wychowanie mojego dziecka bo przeklne normalnie;p moja mam zmarla jak ja mialam 16 lat, czyli 7 lat bd w maja juz nie zyje i jak ja porownuje do niej to niebo a ziemia, tyle ciepla co zawsze plynelo od mojej mamy, dzieci to ona uwiebiala ! Chyba wlasnie ze wzgledu na to ze jest totalnym przeciwienstwem mojej mamy tak bardzo jej nie lubie!!

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    a teraz te co jeszcze mogą mnie znieść :) trzymać kciuki bo siedzę pod gabinetem i czekam na wizytę :)

Powodzenia na wizycie:)

1usa3e5edaup0yxb.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Hej dziewczyny:) z tego co czytam to przynajmniej jedna z nas wstała "lewą nogą":)
    Zaczęłam prać ubranka synia. Juz trzecie pranie leci:)
    Oczywiście musialam pogodzić się z żelazkiem. Zapomniałam że prasowanie takich małych ubranek to czysta frajda i błyskawicznie się to robi.
    Nawet mój 11 letni syn chce prasować:))Dobrze mieć dzieciaka, który juz tak może pomóc przy małym maluchu:)

o widze że nie jestem sama dziś z praniem u mnie samych ubranek też będzie ze 3 pralki +2 moje koszule kocyki rożki pościel nie wiem czy ogarne dzisiaj i czy mi miejsca do suszenia starczy dobrze że suszarke kupiliśmy dodatkową to więcej miejsca do wieszania a o prasowaniu na razie nie myśle jeszcze he he niech wyschnie najpierw

patryśka83, MamaAdasia lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i zapisałam sobie posta scarlet z tą listą zakupów z apteki bo ja w tym temacie jeszcze nic nie mam to żeby i mi sie nie oberwało miałam zapytać na początku lutego he he

Emartea, MamaAdasia, czekaja lubią tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na l4 dostałam dopiero 2 wypłaty. Za listopad i grudzień i różnica była ok 700,00 zł, ale to dlatego, że w listopadzie miałam jeszcze premię za październik bo u mnie wypłacają premię za miesiąc wstecz. W grudniu, mimo że bez premii (bo w listopadzie już nie pracowałam), dostałam 40 zł więcej niż normalnie zarabiałam. I powiem wam, że jak patrzę na pasek to za cholerę nie mogę dojść kto za co i jak mi płaci. Kilka dni ZUS kilka pracodawca... Czarna magia. Ale jak narazie nie narzekam.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami. Dawno mnie tu nie było, starałam się Was nadrbić i widzę, że coraz więcej jest nas leżących. Odpoczywajcie dziewczyny. Niunia przeraziłam się Twoją wiadomością ale naprawde dobrze czytać że jest lepiej i wrócisz do domku. Teraz trzymamy kciuki za kupkę :)
    Loszcz cieszę się, że z dzieciątkiem ok wcale nie jest taki wieeelki :) dobrze, że byłaś na tym USG.
    SunSun boroku współczuje teściowej, wiem dobrze co przechodzisz, ja mam to samo... masakra jednym słowem!!

i2vtrl.jpg

Ewelaa, Emartea, SunSun, MisiaMonisia, loszcz, bella82, noa8, Niunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle jestem po wizycie u mojej gin, udało mi się do niej dzisiaj rano wcisnąć i powiem Wam że jest ok. Miałam jakieś takie głupie myśli ostatnio, że wyląduję w szpitalu ale nie. Mam leżeć dalej i odpoczywać, szyjka dalej krótka ale stwardniała, lekarka mówiła że może taka już jej "uroda". Jeżeli chodzi o twardnienie brzucha to mówiłam jej że twardnieje mi na górze nad pępkiem a nie na dole więc może to dziecko się wypychać. Walczę dalej z podwyższonym CRP jest w granicach 9,7 nie jest najgorzej ale muszę go obniżyć, morfologia idealna, mocz też chociaż mam coś tam przy górnej granicy normy i mam braać furagine i to CR moze być od tego podwyższone.

SunSun, Madzik82, kasss, Niunia86 lubią tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam w sumie dobrą teściową w sumie mam z nią lepszy kontakt niż ze swoją mamą ale jakos ostatnio mnie irytuje strasznie i to byle pierdoły nie wiem czy to mi tak hormony buzują czy jej sie na starosć coś z głowa robi

mi hormony tez dają sie we znaki ostatnio dzwonie do koleżanki a ta mówi że czeka na usg to ja ok daj znać jak wydziesz i koniec rozmowy a kol ta co zaczeła plamić w 6 tyg mija godzina nie pisze nie dzwoni napisałam smsa nie odpisuje za jakiś czas dzwonie nie odbiera za pół godz napisała "zadzwonie później" a ja już że pewnie sie coś stało że usg nie tak i sie spłakałam jak nie wiem co potem zadzwoniła a ja z płaczem odebrałam to sie śmiała i przepraszała że u mamy była i nie wiedziała że ja tak przeżywam ze wszystko ok i sie śmiali wszyscy ze mnie
    dobrze że nie widzieli jak dziewczynki z zapałkami nie mogłam dziecku przeczytać bo łzy mi same leciały dopiero by mieli ubaw

SunSun lubi tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak moja zacznie się wtrącać w wychowanie małej już mam kilka tekstów dla niej :P typu że niezbyt interesuje mnie zdanie/opinia osoby która niemowlakiem zajmowała się 30 i 40 lat temu.......chamsko ale zdrowo :D Tak samo jak mówi "ah po co tyle kupujecie -ZA MOICH CZASÓW NIC NIE BYŁO A JAKOŚ WYCHOWAŁAM DWÓJKĘ DZIECI" to zawsze odpowiadam "A za moich czasów są-więc kupuje" eh

Ewelaa, gosiaczek31, noa8, czekaja, MisiaMonisia, bella82 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kaczmila!Ja idę w srodę do szpitala -jeszcze nie wiem na ile ale będą mi podawać sterydy na płucka dla małej no i magnez w kroplówce.Oczywiście moja gino się przeraziła długością szyjki jak jej powiedziałam :/ Szkoda że dopiero teraz...

ex2btv738sn49jef.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte u gin we wtorek. Boje sie troche, bo cos w dole czesto mnie tak na chwile zakluje- mam nadzieje ze to zadna oznaka skracajacej szyjki macicy.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun a te sterydy to to jakieś "zabezpieczenie" gdybyś wcześniej miała urodzić. Ja dzisiaj pytałam mojej gin właśnie o płuca dziecka kiedy jest taka bezpieczna granica urodzenia i ona mówiła że w 35 tyg, tylko może być tak że jak mnie weźmie w 35 tyg to mogę dostać w szpitalu jeszcze te sterydy na płuca... ale co one tak szybko działają?? bo przecież jak mnie weźmie to kilka- kilkanaście godzin i rodzę to oni zdążą mi podać w ogóle te serydy.. tego trchę nie rozumie.
    Rozmawiałam ją na temat wagi mojego dzidzi że duże przy porodzie ale powiedziała, że zazwyczaj jest tak że lepiej rodzi się te większe dzieci a nie te maluteńkie, a mam sie nie przejmować bo ta waga może się różnić i może być tak, że Oskar będzie ważył 3500kg albo mniej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam kłucia w prawym jajniku i mówiłam jej o tym, ze czasem nie mogę stanąć na prawą nogę bo tak mnie boli, zbadała mnie i powiedziało że dziecko jest niżej i naciska na pęcherz i temu takie rzeczy się dzieją- nazwała to nerwobólem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4 w ciąży to jest płatne 100% ale wynagrodzenie za L4 ustalane jest na podstawie Waszych 12stu ostatnich wypłat (poza sytuacjami wyjątkowymi typu krótszy staż pracy, wcześniejsze L4 etc.) a nie ostatniego wynagrodzenia jakie otrzymywałyście chodząc do pracy. Liczba dni w miesiącu też wpływa na wysokość wypłaty czyli teoretycznie za dłuższy miesiąc powinnyśmy otrzymać większą kasę. CO do 13stki to zależy tzn. jeśli jest wpis w regulaminie, że otrzymują ją wszyscy i jest to nazwane 13stką to powinnyście ją dostać. Jeśli jednak jest to wypłacane w formie np. premii uznaniowej i nie ma mowy w regulaminie, że należna jest wszystkim pracownikom to nie ma takie przymusu, żeby wypłacać ją kobietą w ciąży. Ogółem tu sporo zależy od zapisów ww regulaminach wewnętrznych, nazewnictwa etc.

MamaAdasia, MisiaMonisia, bella82 lubią tę wiadomość

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ