Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezły maraton forumowy

Emily - fajnie, że wrzuciłaś listę, bo przeoczyłam majtki siatkowe... generalnie widzę, że zamówienia mamy bardzo podobne
Ja tylko nie kupowałam żadnych kosmetyków dla dziecka prócz Oilatum i Bapantenu (który podobno ma być i do pupy i sutków), bo wolę nie ryzykować, że na coś będzie uczulony. Nawet smoczek ten sam zamówiłam
(tylko w innym miejscu, bo mogłam wybrać takie superaśne wzory)
SunSun - rozbawiłaś mnie tą teściową. Moja do rany przyłóż, ale i tak dobrze, że mieszka daleko
My miałyśmy spięcie tylko na początku ciąży jak drażniły mnie wszystkie zapachy kuchenne, ona się wystała przy garach by mi dogodzić, a ja uciekałam z domu w porze obiadu, a jak już wywietrzało to wracałam i po cichu zjadałam swój bezzapachowy ryż z kiszoną kapustą 
Kasss - mnóstwo fajowych kombinezonów jest na allegro, wystarczy, że sobie ustawisz w opcjach po lewej stronie wiek i max cenę. Niektóre nawet bez licytacji można kupić i zmieścić się z wysyłką w 30zł. Szkoda, że nie jesteś z Krakowa, bo mam całą listę ogłoszeń z kombinezonami, które mi się spodobały
SunSun, Emily83, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Tes ja właśnie z Krakowa jestem;-)
jak możesz to prześlij mi link
niunia dobrze ze u Ciebie juZ lepiej i w poniedziałek będziesz w domu
Mamuśki a jak pierzecie nowe ciuszki w 30 stopniach ja bym niektóre ręcznie przeprala bo takie śliczne ze się boje ze coś zafarbuje
A kocyki minky pierzecie?
Ja tamtym rosa nigdy nie używałam nawet nie wiedziałam ze się rozrabia z wodaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:53
[/url]

-
ewka1990 wrote:MisiaMonisia ajak tam twój cukier ?
Dzieki że pytasz..ale beznadziejnie
Dzwoniłam w poniedziałek do mojej diabetolog bo cukry mam wysokie (dochodzi nawet do 200) i zmieniła mi podawanie insuliny. Teraz mam sobie wstrzykiwać tuż przed posiłkiem i godzine po posilku w razie wysokiego cukru znowu sobie wstrzyknąć.
Troszke lepsza metoda.
Ale wczoraj 3 godziny walczyłam zeby zbic cukier. Fakt..pozwoliłam sobie po kolacji zjeść 4 cistaeczka kruche własnego wypieku.......i cukier miałam 170.
Co godzine wstrzykiwałam insuline bo cukier nie chciał spać.....az w końcu po 3 godzinach spadł do 121. Ufff
Na szczescie teraz we wtorek mam wizyte u diabetolog. Moze jeszcze cos mi zmieni.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
Kasss - próbuję obczaić jak tu się wysyła wiadomości i chyba musisz zaakceptować ode mnie zaproszenie najpierw. Poprzesyłam Ci co mam, choć ja głównie szukałam ,,męskich" kombinezonów
Ja bym się w takim razie nie bawiła w ogóle w wysyłkę - chyba, że mało mobilna jesteś, albo jak koszt dojazdu jest nieopłacalny
Korzystam z portali ogłoszeniowych od dawna i w sumie połowę mieszkania dzięki temu umeblowałam 
SunSun - Ano jestem
Mam dwa typy - Żeromski i Rydygier, zapasowo - Siemiradzki
A na kiedy masz termin?
-
kass ja patrzyłam na metki...Niektóre prałam w 30 stopniach a niektóre w 40-stu.kasss wrote:Tes ja właśnie z Krakowa jestem;-)
jak możesz to prześlij mi link
niunia dobrze ze u Ciebie juZ lepiej i w poniedziałek będziesz w domu
Mamuśki a jak pierzecie nowe ciuszki w 30 stopniach ja bym niektóre ręcznie przeprala bo takie śliczne ze się boje ze coś zafarbuje
A kocyki minky pierzecie?
Ja tamtym rosa nigdy nie używałam nawet nie wiedziałam ze się rozrabia z woda
Kocyki prałam w 30 żeby nic siez nimi w praniu nie stało.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualnyMisiaMonisia to rzeczywiście nie ciekawie bo strasznie wysoki ten twój cukier mam nadzieję że teraz sie poprawi i bedzie na przyzwoitym poziomie .U mie obyło się bez insuliny mieszcze sie do 120 jak sobie na nic nie pozwole niedozwolonego a jak coś zjem zakazanego to odrazu skoczy nawet do 180 .Ale damy rade już bliżej niż dalej
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
Duzo Was jest z Krakowa
fajnie mozecie sobie meeting z maluszkami zrobic .. 
Ja piore w 30stopniach wszystko łacznie z kocykami.
Ja tez tantum rosy nigdy wczesniej nie uzywalam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:10
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
ewka1990 wrote:MisiaMonisia to rzeczywiście nie ciekawie bo strasznie wysoki ten twój cukier mam nadzieję że teraz sie poprawi i bedzie na przyzwoitym poziomie .U mie obyło się bez insuliny mieszcze sie do 120 jak sobie na nic nie pozwole niedozwolonego a jak coś zjem zakazanego to odrazu skoczy nawet do 180 .Ale damy rade już bliżej niż dalej
No to super masz
Ja trzymając sie diety mam właśnie takie wysokie cukry....Czyli moja trzustka słabo produkuje insuline
Mam nadzieję ze mimo wszystko po ciąży cukrzyca zniknie. Nie chciałabym byc na insulinie do końca życia.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Kasss mąż zamówił wózek wczoraj, a dziś rano już dzwonił kurier, że będzie między 13 a 15. Mam nadzieję, że w poniedziałek będzie nowa paczka. Póki co rozłożyliśmy stelaż i spacerówkę (bo to u nas zostaje) i jestem zachwycona.
A teraz kombinezony można w sieciówkach znaleźć nowe w takiej cenie. Ja kupiłam w tesco za 30 zł (z 99 zł). Wolałabym w innym kolorze, ale trudno za tę cenę przeżyję. Tym bardziej, że może się wcale nie przyda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:10
-
nick nieaktualny
-
O matko a ja mam 115 :onoa8 wrote:Zmierzyłam obwod brzucha i ostatnio bylo 101cm a dzisiaj wynosi 104cm, a wasze jak tam?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Ojj obyewka1990 wrote:MisiaMonisia jestem pewna że cukrzyca minie po porodzie i wszystko wróci do normy

Mam przeogromną nadzieję ze tak będzie
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualnyTest ja też jestem z Krakowa a dokładnie to mieszkam w Krakowie od kilkunastu lat
ja planuje rodzić na Ujastku tzn. chyba
termin to piątek 13stego - idealny dla właścicieli czarnego kota 
Koniecznie musimy kiedyś zorganizować spotkanie. Jeśli nie teraz to może na wiosnę z dzieciakami w jakimś parku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:31
gosiaczek31, SunSun, madziutek 23, kasss, Tess lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzytam Was na bierzaco ale nie odpisywalam z braku czasu. Tak duzo napisalyscie od wczoraj ze juz zapomnialam co komu napisac:-) zacmienie.
Ja po wczorajszym usg nieco zawiedziona. Ni bylo opcji 3/4 d nawet za doplata, pani doktor nie mogla na poczatku poradzic sobie z aparatem bo ponoc nowy wstawili, wolala w trakcie jakiegos faceta zeby jej ustawil. Badani bardzo ogolnikowe... Malo dokladne. Wlasciwie takie pobierzne obejrzenie maluszka i tyle. Bez szczegolowych pomiarow. Na wszystko co ogladala jedyne stwierdzenie to bylo: wyglada ze dobrze.
Mala wazy 1600gr wiec przecietnie ani duzo ani malo:-) ulozona glowkowo. I od polowkowego nic nie uroslo wiec napewno dziewczyna. To jedyne czego pani dr byla pewna.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt, niunia za ciebie nadal trzymam kciuki zebys bezpieczna juz wyszla do domku w poniedzialek. Limcia trzymaj sie dzielnie w szpitalu, dla dobra dzieciaczkow jakos sie tam przemeczysz a niedlugo maluchy beda z toba to wynagrodza:-)
Loszcz ciesze sie ze synus jednak mniejszy niz straszyli:-) tyle stresu mialas a jednak wszystko dobrze.
Justyska dogryzaniem kogos kto ma 2 posty sie nie przejmuj, nie wiem ale mam wrazenie tak jak dziewczyny ze nick specjanie zalozony zeby ci dokuczyc. Nie wiem w jakim celu i dlaczego ale to wredne.
Ja tantum rosy nie uzywalam i teraz tez nie bede. Lactacyd mi wystarczal.
Ja tez caly czas czytam wasze listy zamowien i porownuj czego mi brak wiec to sie przydaje.
Ach, madziutek wspolczuje sytuacji z mezem. Miejmy nadzieje z do rozwiazania bedzie sprawny:-) i z duma wezmie pocieche na rece po urodzeniu.
Kasss zgadzam sie reszta, 50 zl to sporo za uzywany kombizon teraz na przecenach mozna juz za tyle dostac nowe. Ja uzywany kupilam za 15 zl z mothercare. I wg mnie jest sliczny. Nowe w 5-10-15 widzialam za 35-40 zl chyba. W tesco pewnie podobnie teraz. Po swojej Oli na all sprzedalam gruby misiowy z next tez za 15 zl plus wysylka. Ale na rozm. 68. Wiec poszukaj bo pelno perelek mozna znalezc za fajne pieniadze. A tam pewniej.
Kurcze nie pamietam juz co mialam napisac:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:35
Madzik82, Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH