SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły maraton forumowy :)

Emily - fajnie, że wrzuciłaś listę, bo przeoczyłam majtki siatkowe... generalnie widzę, że zamówienia mamy bardzo podobne :) Ja tylko nie kupowałam żadnych kosmetyków dla dziecka prócz Oilatum i Bapantenu (który podobno ma być i do pupy i sutków), bo wolę nie ryzykować, że na coś będzie uczulony. Nawet smoczek ten sam zamówiłam :) (tylko w innym miejscu, bo mogłam wybrać takie superaśne wzory)

SunSun - rozbawiłaś mnie tą teściową. Moja do rany przyłóż, ale i tak dobrze, że mieszka daleko :) My miałyśmy spięcie tylko na początku ciąży jak drażniły mnie wszystkie zapachy kuchenne, ona się wystała przy garach by mi dogodzić, a ja uciekałam z domu w porze obiadu, a jak już wywietrzało to wracałam i po cichu zjadałam swój bezzapachowy ryż z kiszoną kapustą ;)

Kasss - mnóstwo fajowych kombinezonów jest na allegro, wystarczy, że sobie ustawisz w opcjach po lewej stronie wiek i max cenę. Niektóre nawet bez licytacji można kupić i zmieścić się z wysyłką w 30zł. Szkoda, że nie jesteś z Krakowa, bo mam całą listę ogłoszeń z kombinezonami, które mi się spodobały :D

SunSun, Emily83, MamaAdasia lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam kombinezon na allegro za 33zl z przesylka. Opcja "kup teraz" bez licytacji. Wyglada jak nowy z C&A. Da sie znalezc :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tes ja właśnie z Krakowa jestem;-)
    jak możesz to prześlij mi link
    niunia dobrze ze u Ciebie juZ lepiej i w poniedziałek będziesz w domu
    Mamuśki a jak pierzecie nowe ciuszki w 30 stopniach ja bym niektóre ręcznie przeprala bo takie śliczne ze się boje ze coś zafarbuje ;-)
    A kocyki minky pierzecie?
    Ja tamtym rosa nigdy nie używałam nawet nie wiedziałam ze się rozrabia z woda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:53

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    MisiaMonisia ajak tam twój cukier ?

Dzieki że pytasz..ale beznadziejnie :/
    Dzwoniłam w poniedziałek do mojej diabetolog bo cukry mam wysokie (dochodzi nawet do 200) i zmieniła mi podawanie insuliny. Teraz mam sobie wstrzykiwać tuż przed posiłkiem i godzine po posilku w razie wysokiego cukru znowu sobie wstrzyknąć.
    Troszke lepsza metoda.
    Ale wczoraj 3 godziny walczyłam zeby zbic cukier. Fakt..pozwoliłam sobie po kolacji zjeść 4 cistaeczka kruche własnego wypieku.......i cukier miałam 170.
    Co godzine wstrzykiwałam insuline bo cukier nie chciał spać.....az w końcu po 3 godzinach spadł do 121. Ufff
    Na szczescie teraz we wtorek mam wizyte u diabetolog. Moze jeszcze cos mi zmieni.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess a ty jesteś z Krakowa? gdzie będziesz rodzic :-D??

ex2btv738sn49jef.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss - próbuję obczaić jak tu się wysyła wiadomości i chyba musisz zaakceptować ode mnie zaproszenie najpierw. Poprzesyłam Ci co mam, choć ja głównie szukałam ,,męskich" kombinezonów :) Ja bym się w takim razie nie bawiła w ogóle w wysyłkę - chyba, że mało mobilna jesteś, albo jak koszt dojazdu jest nieopłacalny :) Korzystam z portali ogłoszeniowych od dawna i w sumie połowę mieszkania dzięki temu umeblowałam :)

SunSun - Ano jestem :) Mam dwa typy - Żeromski i Rydygier, zapasowo - Siemiradzki :) A na kiedy masz termin? :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Tes ja właśnie z Krakowa jestem;-)
    jak możesz to prześlij mi link
    niunia dobrze ze u Ciebie juZ lepiej i w poniedziałek będziesz w domu
    Mamuśki a jak pierzecie nowe ciuszki w 30 stopniach ja bym niektóre ręcznie przeprala bo takie śliczne ze się boje ze coś zafarbuje ;-)
    A kocyki minky pierzecie?
    Ja tamtym rosa nigdy nie używałam nawet nie wiedziałam ze się rozrabia z woda
    kass ja patrzyłam na metki...Niektóre prałam w 30 stopniach a niektóre w 40-stu.
    Kocyki prałam w 30 żeby nic siez nimi w praniu nie stało.

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia to rzeczywiście nie ciekawie bo strasznie wysoki ten twój cukier mam nadzieję że teraz sie poprawi i bedzie na przyzwoitym poziomie .U mie obyło się bez insuliny mieszcze sie do 120 jak sobie na nic nie pozwole niedozwolonego a jak coś zjem zakazanego to odrazu skoczy nawet do 180 .Ale damy rade już bliżej niż dalej

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo Was jest z Krakowa ;-) fajnie mozecie sobie meeting z maluszkami zrobic .. ;-)

Ja piore w 30stopniach wszystko łacznie z kocykami.
    Ja tez tantum rosy nigdy wczesniej nie uzywalam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:10

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    MisiaMonisia to rzeczywiście nie ciekawie bo strasznie wysoki ten twój cukier mam nadzieję że teraz sie poprawi i bedzie na przyzwoitym poziomie .U mie obyło się bez insuliny mieszcze sie do 120 jak sobie na nic nie pozwole niedozwolonego a jak coś zjem zakazanego to odrazu skoczy nawet do 180 .Ale damy rade już bliżej niż dalej

No to super masz :)
    Ja trzymając sie diety mam właśnie takie wysokie cukry....Czyli moja trzustka słabo produkuje insuline :/
    Mam nadzieję ze mimo wszystko po ciąży cukrzyca zniknie. Nie chciałabym byc na insulinie do końca życia.

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess ja Rydygier ;-) termin mam na 17 marca :-) ale teraz na pato ide na Ujastek.Do żeromskiego mam uraz i mają tam za duże parcie na poród naturalny.

Tess lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam obwod brzucha i ostatnio bylo 101cm a dzisiaj wynosi 104cm, a wasze jak tam?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss mąż zamówił wózek wczoraj, a dziś rano już dzwonił kurier, że będzie między 13 a 15. Mam nadzieję, że w poniedziałek będzie nowa paczka. Póki co rozłożyliśmy stelaż i spacerówkę (bo to u nas zostaje) i jestem zachwycona.

A teraz kombinezony można w sieciówkach znaleźć nowe w takiej cenie. Ja kupiłam w tesco za 30 zł (z 99 zł). Wolałabym w innym kolorze, ale trudno za tę cenę przeżyję. Tym bardziej, że może się wcale nie przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:10

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia jestem pewna że cukrzyca minie po porodzie i wszystko wróci do normy

noa ja właśnie zmierzyłam obwód mojego brzuszka i wynosi 110 cm :)

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Zmierzyłam obwod brzucha i ostatnio bylo 101cm a dzisiaj wynosi 104cm, a wasze jak tam?
    O matko a ja mam 115 :o

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    MisiaMonisia jestem pewna że cukrzyca minie po porodzie i wszystko wróci do normy

:)
    Ojj oby :) Mam przeogromną nadzieję ze tak będzie :)

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test ja też jestem z Krakowa a dokładnie to mieszkam w Krakowie od kilkunastu lat :) ja planuje rodzić na Ujastku tzn. chyba :) termin to piątek 13stego - idealny dla właścicieli czarnego kota :)

Koniecznie musimy kiedyś zorganizować spotkanie. Jeśli nie teraz to może na wiosnę z dzieciakami w jakimś parku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:31

gosiaczek31, SunSun, madziutek 23, kasss, Tess lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was na bierzaco ale nie odpisywalam z braku czasu. Tak duzo napisalyscie od wczoraj ze juz zapomnialam co komu napisac:-) zacmienie.
    Ja po wczorajszym usg nieco zawiedziona. Ni bylo opcji 3/4 d nawet za doplata, pani doktor nie mogla na poczatku poradzic sobie z aparatem bo ponoc nowy wstawili, wolala w trakcie jakiegos faceta zeby jej ustawil. Badani bardzo ogolnikowe... Malo dokladne. Wlasciwie takie pobierzne obejrzenie maluszka i tyle. Bez szczegolowych pomiarow. Na wszystko co ogladala jedyne stwierdzenie to bylo: wyglada ze dobrze.
    Mala wazy 1600gr wiec przecietnie ani duzo ani malo:-) ulozona glowkowo. I od polowkowego nic nie uroslo wiec napewno dziewczyna. To jedyne czego pani dr byla pewna.
    Gratuluje wszystkich udanych wizyt, niunia za ciebie nadal trzymam kciuki zebys bezpieczna juz wyszla do domku w poniedzialek. Limcia trzymaj sie dzielnie w szpitalu, dla dobra dzieciaczkow jakos sie tam przemeczysz a niedlugo maluchy beda z toba to wynagrodza:-)
    Loszcz ciesze sie ze synus jednak mniejszy niz straszyli:-) tyle stresu mialas a jednak wszystko dobrze.
    Justyska dogryzaniem kogos kto ma 2 posty sie nie przejmuj, nie wiem ale mam wrazenie tak jak dziewczyny ze nick specjanie zalozony zeby ci dokuczyc. Nie wiem w jakim celu i dlaczego ale to wredne.

Ja tantum rosy nie uzywalam i teraz tez nie bede. Lactacyd mi wystarczal.
    Ja tez caly czas czytam wasze listy zamowien i porownuj czego mi brak wiec to sie przydaje.:-)
    Ach, madziutek wspolczuje sytuacji z mezem. Miejmy nadzieje z do rozwiazania bedzie sprawny:-) i z duma wezmie pocieche na rece po urodzeniu.

Kasss zgadzam sie reszta, 50 zl to sporo za uzywany kombizon teraz na przecenach mozna juz za tyle dostac nowe. Ja uzywany kupilam za 15 zl z mothercare. I wg mnie jest sliczny. Nowe w 5-10-15 widzialam za 35-40 zl chyba. W tesco pewnie podobnie teraz. Po swojej Oli na all sprzedalam gruby misiowy z next tez za 15 zl plus wysylka. Ale na rozm. 68. Wiec poszukaj bo pelno perelek mozna znalezc za fajne pieniadze. A tam pewniej.

Kurcze nie pamietam juz co mialam napisac:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:35

Madzik82, Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Ja mam 110 cm w brzuszku

860isg18r6bpss11.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Noa u mnie 105:)

1usa3e5edaup0yxb.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ