Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka,
Ja już jestem po koledzie. Stwierdzam że nasz proboszcz jest bardzo w porządku. Mój mąż nie jest wierzący a mimo to ochrzcilismy córkę bez wiekszych problemów. U nas w parafii nie ma żadnych udziwnionych szkoleń przed chrztem. Wystarczy akt urodzenia dziecka i zaświadczenie od chrzestnych że są wierzący. Wszelkie formalnosci trzeba załatwić na 2 tyg przed uroczystością. My synka ochrzcimy jak bedzie miał pół roku czyli w sierpniu lub wrześniu. W ogóle planuję to połączyć z urodzinami Oli. Wtedy tylko lokal wchodzi w grę. Po ostatnich urodzinach nie uśmiecha mi się stać w kuchni.
Co do wyprawki ja mam już wszystko poprawne i uprasowane. Ubrania leżą w szafce a rzeczy do szpitala pochowane są w szufladzie w lozku małej. Wystarczy tylko zręcznie zapakować do torby:)
Ubranka pralam w temp. 45 stopni.
Dla wszystkich man leżących w szpitalu- myślę o was ciepło i 3mam kciukasy. Gdybym miała się znaleźć w waszej sytuacji teraz bym dla swojego spokoju i przede wszystkim zdrowia malucha czekała az do porodu:)
Co do higieny po porodzie- zakupilam szare mydełko i tantum rose w saszetkach. Przy pierwszym dziecku sprawdził się rewelacyjnie. Do tego octenisept na szwy. Ważne aby w miarę często przemywac krocze nawet po toalecie.
W następnym tyg pakuje torbę do szpitala- to będzie już 34 tydzień. Jejku jak ten czas leci:)
Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:No właśnie mi lekarz powiedział że wielkość wady wzroku nie ma znaczenia. Trzeba sprawdzić dno oka bo problem może być przy małej wadzie a wszystko może być super nawet przy sporej.
Też o tym słyszałam i miałam zamiar zrobić to badanie,bo mam wadę wzroku a teraz w ciąży pogorszyło mi się widzenie. Jednak u mnie w przychodni pani doktor zaraziła ostatnio kilka osób jakąś bakterią,podejrzewam,że gronkowcem,więc zrezygnowałam. Boję się. Może znajdę innego,prywatnego lekarza w mieście,gdzie jeżdżę do kliniki. Pomyślę. -
To ja mam najwięcej??? (115)
Wszystko poszło mi w brzuszek.
Dziewczyny jaki kupić rozek? Usztywniany czy zwykły miękki?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualny

a oto i moja ksiezniczka
MisiaMonisia, loszcz, kasss, bella82, gosiaczek31, Madzik82, jasmin, Emca, Scarlett2014, Emartea, Emrica, anet525, Tess, czekaja, Kasha, Niunia86, noa8, madziutek 23, Ewelaa, kaczamila, ines31, MamaAdasia, Dorka1979, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
Justyska.......sliczna dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:01
Justyska89 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualnyJa dzis bylam kupic prezent 2 latkowi bo mamy zaproszenie na niedziele na tort. Ale powiem wam ze straszny problem mialam z wyborem. Jakos dla dziewczynki chyba prosciej cos wybrac. Przy okazji kupilam sobie kapciuchy do szpitala, kosmetyczke, torbe na rzeczy dla dzidiusia bo postanowilam spakowac w dwie. Jedna dla mnie druga mniejsza dla dziecka. I jestem zadowolona z niej bo przyda sie i pozniej na jakies wyjazdy. I pajaca welurkowego na wyjscie. Byl tylko jeden ktory mi sie podobal i to w rozmiarze 56 wiec wzialam bez wachania. Teraz mam juz chyba wszystko tylko poprac i prasowac. Ale to jeszcze poczeka do lutego pewnie.
-
nick nieaktualny
-
Justyska prześliczna jaka szkoda że nie mam takiego zdjecia:(
Macie racje z tym kombinezonem muszę poszukać w sumie tylko tego brakuje mi dla malej;-)
Ja z miesiąc temu miałam 113 teraz nawet nie chce mierzyć
Mamuśki jak radzicie sobie z bólem pleców od swych dni mam taki ze nie mogę sobie z nim poradzić najgorzej jak lerze
Gosiaczek najważniejsze ze ze Corcia rosnie i wszystko dobrze;-)
Justyska89, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
[/url]

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisiamonisia ja mam najwiecej 120 ale ja duzy bebech mialam juz przed ciaza:-) teraz wydaje mi sie juz olbrzymi jak bym miala zaraz rodzic. Z Ola w ciazy mialam chyba mniejszy:-)
Co do rozka ja bym wziela miekki bez usztywnienia ale z takich grubszych. Bo ogladalam i sa rozne. Niektore bardzooo cieniuchne. Ale sa i takie grubsze ktore fajnie sie trzyma nawet bez usztywnienia. Ja poprzednio mialam z usztywnieniem mata kokosowa i polozna na porodowce wyciagnela ta mate i wsadzila dopiero mala. Wiec miekki do szpitala chyba lepszyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:15
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
Ja z bolem plecow radze sobie srednio. Jak leze to podkladam sobie pod plecy albo pod bok taka twardsza podluzna poduszke i jak sie dobrze poloze to jest troche lepidj.
Scarlett pytalas o klin. Ja mam bo przyslali gratis z materacem. Jest bardzo fajny i chyba bede uzywac, albo jako poduszke, albo pod materac jako podwyzszenie.
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
Kass ja właśnie wróciłam z Mothercare i widziałam śliczne kombinezony za 50 zł. A ceny prześlicznych ciuszków dla dziwci jak i dla mamusiek są tam teraz bardzo niskie. Pojechałam z zamiarem kupienia koszul do szpitala i staników do karmienia. Koszule były ładne za 30-50 zł(za dwie sztuki), a ceny biustonoszy do karmienia zaczynały się od 40 zł też za dwie sztuki. Niestety moich rozmiarów już nie było. Na pocieszenie znów Emilka dostała ubranka. Miałam już dla niej nic nie kupować, ale przy tak niskich cenach trudno się powstrzymać. I jeszcze nie dość, że przeceny to trzecia sztuka za grosz. I jak tu nie kupić?
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH