Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKass nie wygląda to na problem ciążowy ale to nie zmienia faktu że jeśli nadal będzie Cię bolało to idź do lekarza. Nie ma sensu się męczyć i udawać bohatera. Ból w ciąży nawet jeśli nie związany z dzieckiem i tak nam nie służy. Apap przynajmniej mi nic nie daje a Innych leków przeciw bólowych bez konsultacji z lekarzem boje się brać.
-
Jezu... To moja druga ciaza a ja nie wiem co to kopanie po zebrach! Mi dzieci wala w zebra glowa ale za to kopia mnie to tylku...

kass mysle, ze bedzie dobrze. Pierwsza chwika szok ale pewnie jest ok.
Faktycznie bedzie gorzej. Ja na koncu mialam uciski na nerw. Takie prady mnie nagle przechodzily od posladka az do stopy. Bolalo strasznie i kiedys sie wydarlam na srodku sklepu bo nagle ten bol przychodzil.
Kolezanke tak corka skopala po zoladku, ze zwymiotowala na ulicy hehe przy porodzie wazyla 4,5kg a teraz jest najwiekszym lobuzem w piaskownicy
Anastacia33, Tess, Scarlett2014, Kasha, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny - faktycznie prawie na drugi ,,krakowski" wątek by się nas uzbierało

Trzymam kciuki za wszystkie cierpiące mamusie - jeszcze tylko troszkę nam zostało, ale warto słuchać swojego ciała i wszelkie niepokoje rozwiewać u lekarza...
SunSun - to może się spotkamy, bo ja mam na 20 marca
Scarlett - o Ujastku słyszałam sporo dobrych opinii i parę umiarkowanych, więc myślę, że najwięcej zależy od naszego nastawienia i oczekiwań. Dobry termin
Kasss - daj tylko znaka, że wiadomość doszła, bo jeszcze nie wiem jak forum działa do końca.
Scarlett2014, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Paracetamol można brać
Też dupa. Na mnie działa chyba tylko Ibuprom i jemu podobne a to ponoć mniej bezpieczne. Ciesze się więc że ból pojawia się u mnie rzadko i daje radę bez leków. Dziś uratowała mnie mocniejsza kawa - ból głowy przeszedł mi po niej jak ręką odjąć.
Na zgage nieustannie polecam Malox. -
Kass nikt nie wie co i czy cie boli. sama wiesz co ci dolega i masz prawo wszystko sprawdzic u lekarza:) ale wierze ze to tylko chwilowa niedyspozyja:)
sarah odstaw mleko moze to rzeczywiscie to i przyniesie ci ulge mleczny detox:)
Scarlet przepisow zadnych konkretnych nie mam po rpostu proste dania na parze brukselka ziemniaki losos pulpeciki z indyka czy z szynki, kalafior wszystko to co nadaje sie na pare:) ale na szczescie odkad mała odwrocila sie glowka w dól z moim ukladem pokarmowym jest lepiej:)
co do pilinku nie mam zadnego konkretnego. teraz mam ziaja ale bardzo odpowiadal mi z rosmana cukrowy tuti fruti. pieknie pachnial dobrze ścierał i do tego miałam mega natłuszczona skorę po nim wiec smaiło moge polecic:)
ja poki co tez jak na 8 miesiac jestem w maire zwinna;) poruszam sie normalnie ale jak wstaje z kanapy to typowo jak ciezarna;) pewnie wiecie o czym mowie:)
w brzuchu mam 104:) ciekawe ile jeszcze nam dojdzie:)
ciasto buraczkowe do bani bleee;)
Madziki Twoj brzuszek malenstwo gdzie ty chowasz ten swoj skarb??
nie chce mi sie spac:(
tez tak macie ze marzycie o tym zeby zalozyc zwykle spodnie i zapiac je noramalnie tam gdzie zapina sie spodnie i widziec swoje stopy z gory??
Scarlett2014, SunSun, Madzik82, gosiaczek31, Ewelaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa marze żeby kupić sobie coś ładnego. Zwłaszcza jak widzę tyle pięknych, przecenionych rzeczy (oczywiście wydaje mi się że nigdy wcześniej nie było takiego wyboru
)
Chciałabym ubrać szpilki, napić się wina i zjeść deskę serów pleśniowych
i obiecuje sobie że w lipcu najpóźniej tzn. na moją 30stke zrealizuje wszystkie te plany. Choćby nie wiadomo co
jak będę karmić piersią (mam nadzieje! ) to i tak sobie zrobię przerwe
Tess, SunSun, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Sarah moja kumpela ma uczulenie na witamine c.I takto miała jakieś maści ale w ciazy nie mogła ich używać to z tego co opowiadała podobne objawy jak ty.W 3 trym sie jej tak nasiliły że płakała!
Czekaja TAAAAAAK !!! Normalne ,zgrabne spodnie (NIE GETRY!!!) Wysoki obcas ,bluzeczka nie opinajaca mojego mega brzucha!!! Takk marzy mi sie poczuć sexi!!!
loszcz, Kasha, Scarlett2014, noa8, gosiaczek31, Ewelaa, czekaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySunSun aleś się rozmarzyla ze aż mi się zachcialo heh. ja od jakiegoś czasu mam chęć pójść do sklepu kupić coś sexi nie workowe ale coś super bo juz mam dość tych legginsow i bluzek lub tunik w które mieszcze się. jak idę do sklepu coś kupić sobie to najpierw mi ślinka leci do tego w co się nie zmieszcze a pozniej kupuje coś co będę mogła założyć po porodzie czyli coś workowate. ale jak urodze to przysięgam sobie ze latem się odstrzele heh tylko żeby nie skutkowało to nast ciąża heh
.
a i ochotę mam na watrobke smarzona
loszcz, gosiaczek31, madziutek 23, Ewelaa, czekaja, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZarówno macierzyński jak i chorobowy jest obliczany tak samo, czyli średnia z ostatnich 12 miesięcy, o ile tyle przepracowałaś. Jeżeli przed macierzyńskim idziesz na l4 i będzie to ciągłość zwolnienia to podstawa wynagrodzenia będzie wyliczona już dla l4 i macierzyński będzie jej ciagłością tyle że w kwocie 80% podstawy o ile wybierzesz macierzyński równy przez wszystkie 52 tygodnie. A z tą wypłatą przez pracodawcę i ZUS to pracodawca płaci Ci przez pierwsze 33 dni w roku a od 34-ego dnia płaci Ci ZUS.Emartea wrote:Scarlet, a to nie macierzyński się oblicza na podstawie wynagrodzenia z iluś tam ostatnio przepracowanych miesięcy?? No bo jak L4? Już nic nie rozumiem.
Mialam taką syt. w grudniu: L4 miałam do 16 i zanim zdążyłam donieść kolejne naliczali wynagrodzenia (zawsze robią to później ale święta itd). I tak za 11 dni płacił ZUS a za 5 dni(!) pracodawca. Za resztę miesiąca też pracodawca ale to już proporcjonalnie obliczone było na podstawie mojego normalnego wynagrodzenia. O ile tą drugą część rozumiem tak (ale mogę się mylić), że zanim doniosłam zwolnienie nie wiedzieli czy je doniosę czy wrócę do pracy i dlatego nie mógł ZUS płacić (ale zwróci pracodawcy), tak tej części za te 16 dni L4 nie rozumiem ani trochę. Któraś zna się na tym bardziej???
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH