Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny powodzenia na wizytach! Trzymam kciuki!
Emartea na zdrowy rozum to nikt nie powinien mieć pretensji ale wiesz jacy potrafią być ludzie....
A propos spodni to ja przez całą ciążę chodzę głównie w legginsach. Tak mi najwygodniej. Kupiłam na początku ciąży 2 pary (zwykle bawełniane) czarnych plus te w pepitke. I o ile te w pepitke nadal są ok to czarne są w tragicznym stanie i jedne i drugie muszę wyrzucić. Były tanie ale z fatalnej jakości materiału. Wiem że do porodu już blisko ale może jesteście w stanie polecić mi jakieś kryjące, czarne legginys koniecznie z panelem? I nie ocieplane. Mam jedne ocieplane ale jest mi w nich za gorąco.
Emartea lubi tę wiadomość
-
Ja bym poszła w dzinsach lub getrach.Chodzi w końcu o ostatnie pożegnanie a nie będziesz kupować nowych..Emartea wrote:Rubi ja na pewno będę trzymać pod warunkiem, że sama akurat nie będę leżeć na fotelu. Też proszę o kciuki, żeby Emilka nie okazała się chłopcem.
Dziewczyny mam pytanie nie dot. forumowego tematu. We wtorek idę na pogrzeb bliskiej mi osoby, ale nie rodziny. Czy wypada żebym ubrała niebieskie dżinsy? Nie mam czarnych spodni, w które bym weszła. Na pogrzebie nie byłam od wielu, wielu lat (na szczęście) więc nie wiem jak ludzie mogą to odebrać.
-
To ja trzymam kciuki za Wasze wizyty a Wy trzymajcie za moją. Jednak muszę jutro nieładnie mówiąc wepchnac się na wizytę bo jednak plamienia które mam są niepokojące i musze jechać na kontrolę. A lepiej do gina prywatnie niż znowu do szpitala bo tam chcą mnie położyć na kolejne dni co nie uśmiecha mi się zbytnio.
Także jutro kciukamy dziewczynki.
Spokojnej nocki
Emartea, madziutek 23, Scarlett2014, Rubi, gosiaczek31, Ewelaa lubią tę wiadomość
-
Ja getrów nie noszę bo mam krzywe nogi i wyglądam w nich okropnie, więc nic nie polecę. Ok 6 miesiąca kupiłam dżinsy w H&M, rozmiar większe niż normalnie i bardzo je lubię. Niby są to rurki, ale w dżinsach nie widać tak krzywizny. Posłużą mi do końca ciąży i nie zamierzam wydawać już kasy na odzież ciążową. Ale fakt jest taki, że gdybym jeszcze pracowała to kupiłabym pewnie jeszcze jedną lub dwie pary.
SunSun lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestes dzis tak umeczona ze chce mi sie plakac:( powoli mam dosyc a jednak jeszcze troche czsu zostalo. pierwszy raz dppadl mnie taki kryzys:(
nadrobie Was jutro dziewczynki:)
Emerta jechli chodzi o pogrzeb to chodzi o Twoj zal w sercu a nie to co masz na sobie. oczywiscie nie pojdziesz w rozowej sukience i brokatowych szpilkach ale dżinsy moim zdaniem sa ok tym bardziej ze jestes w ciazy.
scarlet wiem ze w gatta maja super legionsy czarne ktyjace niedrogie bo za 25zł ale ich nie mialam. kupuje tam zawsze ciazowe rajstopy i sa super:) moze warto wyprobowac leginsy??
-
Czekaja a te getry z gatta nie mają takiego panelu jak rajtki ? Taki prawie przezroszysty a nogawki tylko kryjace? Bo mi pokazała je sprzedawczyni i tak to wyglądalo..chyba że jest jeszcze coś innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 21:35
-
A ja z kolei wyglądam w dzinsach jakos tak śmiesznie.Mam kilka par i nawet jedne ciazowe ale jakos nie czuje sieEmartea wrote:Ja getrów nie noszę bo mam krzywe nogi i wyglądam w nich okropnie, więc nic nie polecę. Ok 6 miesiąca kupiłam dżinsy w H&M, rozmiar większe niż normalnie i bardzo je lubię. Niby są to rurki, ale w dżinsach nie widać tak krzywizny. Posłużą mi do końca ciąży i nie zamierzam wydawać już kasy na odzież ciążową. Ale fakt jest taki, że gdybym jeszcze pracowała to kupiłabym pewnie jeszcze jedną lub dwie pary.
choć getrow mam serdecznie dość!! Lubię takie luźne materiałowe spodnie.Ale nadają sie bardziej na wiosnę/ lato
-
nick nieaktualnyJa też mam rurki z h&m ale jakoś wygodniej mi w legginsach. Te które miałam kupiłam koło 4 miesiąca i teraz są już prawie przezroczyste

Co do porodówki to przyznam się Wam że ja jakoś mocno analityczne to tematu nie podeszłam. Nie porównywałam szpitali, nie czytałam opinii. Jakoś tak od razu założyłam że urodzę w Ujastku. Sama nie wiem dlaczego. Może dlatego że ten szpital poleca mój lekarz a ja mu ufam. A ufam mało któremu lekarzowi
Dziś po rozmowie z przyjaciółkami zastanowiłam się nad czym mi zależy i tak. Po pierwsze dobry oddział noworodkowy. Zakładam że wszystko będzie ok ale gdyby cokolwiek się działo chcę mieć pewność że Junior będzie pod dobrą opieką. Po drugie jednoosobowe sale porodowe. Po porodzie mogę mieć towarzystwo ale w trakcie stawiam na intymność. Po trzecie chce spróbować urodzić naturalnie ale nie chcę się męczyć z tym 20 godzin. Jeśli okaże się że nie dam rady to nie chcę żeby ktoś zwlekał z decyzją o cesarce dobę. Po czwarte chcę mieć możliwość skorzystania ze znieczulenia. No i tak sobie myślę że w świetle mojej wiedzy ten Ujastek nie jest taki zły pod kątem moich oczekiwań. Zresztą podobno pierwszy wybór zawsze jest najlepszy
a ja wierzę mojej intuicji bo nie raz mi pomogła. Teraz muszę tylko wymyślić co zrobić żeby na Ujastku poczuć się pewnie
i chyba mam już nawet pomysł ale muszę to jeszcze przemyśleć 
Co do położnej to ja na początku byłam przekonana że zdecyduje się na wykupienie indywidualnej opieki. Potem zaczęłam się wahać i teraz pewnie jest za późno żeby znalazła kogoś sensownego. Gdyby to był koszt 300/500 zł pewnie nie wahałabym się ale kwota 800/1000 zł boli mnie już bardziej. Poza tym mam jakiś opór żeby płacić dodatkowo za coś co powinno być w standardzie. No i tak sobie myślę że od lat płacę duże składki na ubezpieczenie zdrowotne a nie skorzystałam z niego chyba nigdy. Od lat chodzę do lekarzy prywatnie a teraz mam jeszcze płacić za poród? No nie wiem.
Tess, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekają dzięki! Nie pomyślałam żeby tam poszukać legginsow a też kupuje tam rajstopy ciążowe. Tylko koniecznie muszę mieć panel na brzuchu. Jutro spróbuję podjechać do Galerii i zobaczę co i jak. Przy okazji pójdę do Hebe
mają ponoć krem Nivea dla maluszków w super cenie a przede wszystkim kupię sobie błyszczyk
ubrań prawie nie kupuje ale błyszczyki Kocham i tu na szczęście nie muszę się ograniczać 
Czekaja odpocznij. Ja dziś naładowałam baterie bawiąc się z synkiem przyjaciółki. Bo wiecie ja nie mam super podejścia do dzieci ale tego malucha Kocham i myślę sobie że to on obudził we mnie instynkt macierzyński. I zawsze jak on wskakuje mi na kolana i daje buziaka to wiem że dla mojego Juniora warto wiele znieść
Niunia za Ciebie również bardzo mocno trzymam kciuki jutro! -
A ja się muszę pochwalić kupiłam dzis dwa staniki do karmienia i mimo ze slono za nie zapłaciłam cieszę się ze w końcu udało mi się je kupić za to był to mój ostatni wypad do galeri czuje się jak słoń robi mi się słabo i nie mam siły chodzić po sklepach ale resztę zamieie przez internet;-)
Ja chodzę w ciążowych jeansach z h&m jestem zadowolona
Trzymam kciuki za wasze wizyty;-)
Wydaje mi się ze jeansy w ostatnich miesiącach ciąży jak najbardziej mogą być na pogrzeb;-)
Svarlet ja myślę dokładnie tak jak ty z położna 1000zl to jest dla mnie kosmiczna cena za coś co się zwyczajnie im nie należy w moim szpitalu jest tak ze położna nad która myślałam tam pracuje i można ja opłacić ale jeśli w tym dniu nie będzie jej na zmianie nie moze przyjechaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 22:04
Scarlett2014, Madzik82, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
[/url]

-
Emartea wrote:Ja getrów nie noszę bo mam krzywe nogi i wyglądam w nich okropnie, więc nic nie polecę. Ok 6 miesiąca kupiłam dżinsy w H&M, rozmiar większe niż normalnie i bardzo je lubię. Niby są to rurki, ale w dżinsach nie widać tak krzywizny. Posłużą mi do końca ciąży i nie zamierzam wydawać już kasy na odzież ciążową. Ale fakt jest taki, że gdybym jeszcze pracowała to kupiłabym pewnie jeszcze jedną lub dwie pary.
Ja kupiłam w H&M czarne spodnie z panelem......i w C&A dżinsy z panelem. Jestem mega zadowolona
&&&&&&&&&& za jutrzejsze wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 22:01
Rubi lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
Scarlet, z tym szpitalem masz rację. Ja przyjęłam podobne kryteria i też jestem zdecydowana na szpital pierwszy o którym pomyślałam. Warunki są podobne do tych, które opisujesz: jednoosobowe sale do porodu, dwu i trzy osobowe sale poporodowe, dostępność znieczulenia. Tylko nie wiem jak z cesarką w razie W. Zamierzam zwiedzić oddział żeby wiedzieć gdzie znajduje się izba przyjęć, jak dostać się na oddział i w ogóle oswoić się z nim chociaż troszkę. Położna proponowała żeby też zwrócić uwagę i zapamiętać czy dostępne są i gdzie wózki inwalidzkie, żeby partner czy osoba z którą przyjedziesz nie musiał później latać po szpitalu w poszukiwaniach. Jak na IP będzie kolejka to nie można liczyć, że ktoś ustąpi ci miejsca siedzącego! Poza tym ten szpital jest bardzo oblegany i też taki "taśmociąg". Bywało tam tak, że jak nie ma 7 cm rozwarcia to odsyłają do domu, bo łóżko "musi pracować". Dlatego warto wybrać szpital drugiej kolejności jako alternatywę, żeby szybko zdecydować w razie konieczności gdzie się udać.
Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Emartea wrote:Rubi ja na pewno będę trzymać pod warunkiem, że sama akurat nie będę leżeć na fotelu. Też proszę o kciuki, żeby Emilka nie okazała się chłopcem.
Dziewczyny mam pytanie nie dot. forumowego tematu. We wtorek idę na pogrzeb bliskiej mi osoby, ale nie rodziny. Czy wypada żebym ubrała niebieskie dżinsy? Nie mam czarnych spodni, w które bym weszła. Na pogrzebie nie byłam od wielu, wielu lat (na szczęście) więc nie wiem jak ludzie mogą to odebrać.
Zalóż dzinsy i ciemną kurtkę i bluzkę (jeśli wybierasz się na stypę). Tak jak pisałaś nie idziesz na pogrzeb do kogoś z rodziny.
A po drugie bez sensu by było gdybyś teraz na koniec ciąży miała kupić czarne spodnie.
Zresztą miałabym to gdzieś czy będą o mnie gadac..w co sie ubrałam.
Jestes w ciąży i zakładasz to w czym wygodnie się czujesz
gosiaczek31, czekaja lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualnyJeżeli chodzi o położną to moja gin mnie zapytała czy rodzę z mężem- tak. a czy mamy położną- nie i powiedziała ze bardzo dobrze, bo jej nie podoba się to że opłacone położne odkładają decyzję o cesarce na samiuśki koniec. Nastawiają sie na urodzenie naturalne bo przecież za to im płacimy i wiele wiele razy słyszała od pacjentek że dzieciątko traciło tętno a one odkładały decyzję o cesarce i nie wzywały lekarza bo bały się że nie dostaną kasy albo kasę się im zabierze. A położna w szpitalu tak czy siak jest tylko takiej nieopłaconej jeżeli tylko coś się będzie nie podobać to wezwie lekarza bo "nic nie traci". I gin powiedziała, ze np jeżeli położna okaże się bardzo pomocna albo zdecydujemy się na nią jednak w szpitalu to zawsze będzie przy mnie mąż który moze takie rzeczy załatwić na miejscu...
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
Emartea, Scarlett2014, SunSun, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Emartea wrote:Dzięki za rady. Pójdę w tych dżinsach. W sumie, to połowa ludzi którzy będą na pogrzebie wie, że jestem w ciąży a druga połowa zobaczy mnie po raz pierwszy i ostatni. Na stypę się nie wybieram.
No to tym bardziej możesz iść w dżinsach
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualny
-
Pochwale sie jaki wczoraj kupiliśmy wózek

Będziemy go mieli w domu w przeciągu 2 tygodni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 22:30
Madzik82, SunSun, kasss, gosiaczek31, Anastacia33, Dorka1979, loszcz, MartaM, Scarlett2014, Niunia86, madziutek 23, Ewelaa, kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard