SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Kass a gdzie kupiłaś biustonosze?
    w triumphie jestem bardzo zadowolona w końcu znalazłam idealny rozmuar i nic mi nie wychodzi i nawet super leży na co nawet nie liczyłam ;-)
    Monia fajny wozeczek;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 23:25

gosiaczek31, loszcz, Scarlett2014, czekaja lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja poloznej nie oplacalam i nie oplace tym razem. Duza szansa jest ze i tak trafimy na jakas ludzka ktora duzo pomoze. Jestem zdania ze jesli rodzaca nie jest upierdliwa, awanturna i stara sie byc mila to polozna to odwzajemni:-) takie idealistyczne myslenie. przynajmniej u mnie tak bylo przy 1 porodzie. Nie wiem jak trafie tym razem z poloznymi.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!

Ja dzis zmeczona bo bylam z mala na urodzinach u 2 latka. Niby fajnie posmialam sie pogadalam z ludzmi troche czego mi tu na wsi brakowalo bo znam tylko kilka osob. A oprocz mnie jeszcze 2 dziewczyny w ciazy wiec temat na topie:-) ale jednak kilka godzin i mialam dosc siedzenia. Za goraco mi bylo przede wszystkim, a ze wzgl na dzieci male okna pozamykane. Ja to najchetniej bym siedziala przy otwartym:-) mloda na mnie wisiala wiekszosc czasu wiec tym bardziej grzalo:-) ogolnie milo ale nie dla mnie siedzenie za stolem tyle czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 23:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Pochwale sie jaki wczoraj kupiliśmy wózek ;)
    Będziemy go mieli w domu w przeciągu 2 tygodni...

2gwg6jt.jpg
    Ile dałaś za niego?

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ja poloznej nie oplacalam i nie oplace tym razem. Duza szansa jest ze i tak trafimy na jakas ludzka ktora duzo pomoze. Jestem zdania ze jesli rodzaca nie jest upierdliwa, awanturna i stara sie byc mila to polozna to odwzajemni:-) takie idealistyczne myslenie. przynajmniej u mnie tak bylo przy 1 porodzie. Nie wiem jak trafie tym nrazem z poloznymi.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!

Ja dzis zmeczona bo bylam z mala na urodzinach u 2 latka. Niby fajnie posmialam sie pogadalam z ludzmi troche czego mi tu na wsi brakowalo bo znam tylko kilka osob. A oprocz mnie jeszcze 2 dziewczyny w ciazy wiec temat na topie:-) ale jednak kilka godzin i mialam dosc siedzenia. Za goraco mi bylo przede wszystkim, a ze wzgl na dzieci male okna pozamykane. Ja to najchetniej bym siedziala przy otwartym:-) mloda na mnie wisiala wiekszosc czasu wiec tym bardziej grzalo:-) ogolnie milo ale nie dla mnie siedzenie za stolem tyle czasu

Mam podobnie nie usiedze przy stole tyle czasu....s wogole nie lubie przebyeac w dusznych pomieszczeniach u mnie np w pracy caly dzien mam uchylone okno bez wzgledu na pore roku.a w domu wietrze 3 raxy dziennie

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=8e6yVMuQAeKxygPEpYLADA&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3DvJ6iOB_-tJU&ved=0CBwQtwIwAA&usg=AFQjCNE0d5pYlsv7g1PkrXxOUyTfB2QP4w

Calkiem fajny zestaw ćwiczeń dla ciężarówek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 00:03

noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam okropną zgagę, spać mi nie da:( id,ę chyba zrobić sobie czekoladę na mleku albo kakao, może coś to pomoże...ehh

coś dzisiaj mam kiepski nastrój, przez to cały dzień jakiś taki do dupy
    od rana mam spuchnięte nogi, a wy macie już opuchlizny?

Anett bardzo mi przykro, ale na razie odczekaj troche z odwiedzinami rodziców, zebyś nie nawdychała się czegoś czego nie powinnaś.

Ewa - pisałaś, że czujesz się samotna czasem, wcale ci się nie dziwię, ja mam męża, a i tak jak np nie ma go bo jest w pracy itp to też czuję jakąś pustkę, samotność... I bardzo współczuję wścibskich sąsiadów, ale na ich głupotę i chamskość nie jesteś w stanie nic poradzić.

już nie pamiętam o czym pisałyście...

a u mnie do porodu 58 dni zostało (wg OM) a co do brzuszka to już +115cm (kilka dni temu) a kiedyś było 70cm i to możliwe, że niecałe... a na wadze już +25kg, to połowa mojej wagi sprzed ciąży:P

chłopaki czasem tak się przeciągają, że mam wrażenie, że wyskoczą, mam we wtorek wizytę, ale bez usg:( a tak bardzo chciałabym, wiedzieć ile już ważą...

loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Ale mam okropną zgagę, spać mi nie da:( id,ę chyba zrobić sobie czekoladę na mleku albo kakao, może coś to pomoże...ehh

coś dzisiaj mam kiepski nastrój, przez to cały dzień jakiś taki do dupy
    od rana mam spuchnięte nogi, a wy macie już opuchlizny?

Anett bardzo mi przykro, ale na razie odczekaj troche z odwiedzinami rodziców, zebyś nie nawdychała się czegoś czego nie powinnaś.

Ewa - pisałaś, że czujesz się samotna czasem, wcale ci się nie dziwię, ja mam męża, a i tak jak np nie ma go bo jest w pracy itp to też czuję jakąś pustkę, samotność... I bardzo współczuję wścibskich sąsiadów, ale na ich głupotę i chamskość nie jesteś w stanie nic poradzić.

już nie pamiętam o czym pisałyście...

a u mnie do porodu 58 dni zostało (wg OM) a co do brzuszka to już +115cm (kilka dni temu) a kiedyś było 70cm i to możliwe, że niecałe... a na wadze już +25kg, to połowa mojej wagi sprzed ciąży:P

chłopaki czasem tak się przeciągają, że mam wrażenie, że wyskoczą, mam we wtorek wizytę, ale bez usg:( a tak bardzo chciałabym, wiedzieć ile już ważą...

Pocahontas mi odpukac nic nie spuchlo natomiast kumpela jest w 36 tyg i strasznie spuchla ale to od zatrzymanej wody w organizmie

860isg18r6bpss11.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anastacia -czasami w ciągu dnia mało mi kostki było widać:P i paluszki nadal takie tłuściutkie:) ale na zdjęciach jak patrze, to zbytnio nie widać, bo mam długie palce:)

a to nasz trójpak:)
    645ac3385fdcc0b3med.jpg

moja piłeczka - hmm ale żyły nie wyszły na zdjęciu, a są z boku nawet wyraźne, ale to może bardziej w dzień je widać...
    2b62d0625cece0eemed.jpg

Emartea, SunSun, Tess, Anastacia33, loszcz, Dorka1979, Scarlett2014, noa8, Niunia86, bella82, madziutek 23, gosiaczek31, kasss, Ewelaa, anet525, czekaja, MamaAdasia, Justyska89, Emca, Emrica lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja wlaśnie zobaczylam, że mi belly pokazuje do porodu 53 dni! Chyba zaczynam powoli panikować.
    Dziś jak się malowałam to położyłam sobie na brzuchu cień do powiek. Wygodnie mi tak było bo nie siedziałam przy stole. M stwierdził, że fajną mam półeczkę, na co ja mu powiedziałam, że będzie mi jej brakowało niedługo. On dlugo nie myśląc wypalił "nie martw się, zrobimy ci drugą". :-)

Dobrej nocki

Tess, loszcz, Pocahontas, bella82, gosiaczek31, kasss, Ewelaa, kaczamila lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas nie widać opuchlizny i jak na bliźniaki to nadal twierdze ze masz maly brzuch

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciekawe o ktorej dzisiaj zasne...pewnie standardowo kolo 3

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ty po prostu wyglądasz coraz piękniej w tej ciąży i wcale nie widać że masz 2 bobasków w brzuszku :-) .Pamiętam jak tu (na forum)zajzalam po raz pierwszy i przeczytałam o twoich zmartwieniach aby synkowie tylko dali rade jak najdłużej w brzuszku siedzieć a tu prosze tyle miesiecy później i wszystko się dobrze układa.Nic tylko się cieszyć i mieć nadzieję,że taka dobra passa was nie opóści :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 01:41

Pocahontas, czekaja lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 gdyby mi się udało zasnąć o 3 to bym się bardzo ucieszyła.W poprzednią noc było po 6 nad ranem kiedy zasnęłam :-(
    Jutro idę do pracy na 2-3 godzinki,może jak się zmęczę to lepiej będę spała.Jeszcze tylko kaszel mi po chorobie został ale nic wielkiego czyli wracam jutro do świata żywych :-) !!!
    Leżałam tylko przez tydzień w łóżku a już mam serdecznie dosyć.Współczuję wszystkim leżącym mamuśkom.Szacunek dla Was dziewczyny.

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się nad zakupem nawilżacza powietrza,jest wiele do wyboru do koloru.Mi osobiście do pokoju synka podoba się ten http://allegro.pl/ag206a-ultradzwiekowy-nawilzacz-powietrza-zaba-i4964946232.html
    Co wy sądzicie o takim wynalazku?Warto,nie warto?

201503231678.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz - rzeczywiście ciężko mi uwierzyć, że wytrwaliśmy już do 8 miesiąca:)

ja od kilku miesięcy mam taki:
    http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-care-life-jonizacja-higrometr-i4977420714.html

kupiłam jak byłam chora i ciężko mi się oddychało, szczególnie w nocy, teraz mniej używam, wtedy zamówiłam też inhalator, stwierdziłam, że potem może się też dla dzieci przydać:)
    http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-health-care-okazja-wyprzedaz-i4977421696.html

loszcz lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    anastacia -czasami w ciągu dnia mało mi kostki było widać:P i paluszki nadal takie tłuściutkie:) ale na zdjęciach jak patrze, to zbytnio nie widać, bo mam długie palce:)

a to nasz trójpak:)
    645ac3385fdcc0b3med.jpg

moja piłeczka - hmm ale żyły nie wyszły na zdjęciu, a są z boku nawet wyraźne, ale to może bardziej w dzień je widać...
    2b62d0625cece0eemed.jpg
    Jak Ty ślicznie wyglądasz, służy Ci ta ciążą

Pocahontas lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas a ten inhalator i nawilżacz powietrza to chyba w efkcie robią to samo co nie?Tylko,że tak powiem sposób "podania" jest inny.Jeśli jestem w błędzie to proszę mi wytłumacz co i jak bo zielona jestem w tym temacie a oglądałam wiele filmików na YT i właśnie mamusie polecają te nawilżacze na katar dla maluszków

201503231678.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Pocahontas nie widać opuchlizny i jak na bliźniaki to nadal twierdze ze masz maly brzuch
    na żywo chyba wydaje się większy, bo już o kilku tygodni perę razy słyszałam: jejku jaki brzuszek, ja takiego dużego nie miałam przed samym porodem, wow...

ja dziś nie śpię, bo położyłam się po obiedzie i tak się wtulałam w podusię, aż w końcu mi się usnęło,

moje postanowienie: nigdy więcej nie kłaść się do spania w ciągu dnia, - byłam bardzo zmęczona i wydawało mi się, że drzemka może mi wyjść tylko na zdrowie, oj jednak się bardzo pomyliłam... cóż...

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Pocahontas a ten inhalator i nawilżacz powietrza to chyba w efkcie robią to samo co nie?Tylko,że tak powiem sposób "podania" jest inny.Jeśli jestem w błędzie to proszę mi wytłumacz co i jak bo zielona jestem w tym temacie a oglądałam wiele filmików na YT i właśnie mamusie polecają te nawilżacze na katar dla maluszków

eeee w sumie to nie wiem.... ja sól fizjologiczną wdychałam przez inhalator, bo miałam śluzówkę tj wysuszoną, przez inhalator można różne lekarstwa używać - albo przez nos - albo przez gardło - zależy od końcówki. Przeczytałam kilka opinii i zamówiłam, teraz pamiętam tylko, że coś o astmie było, a ja mam, więc postanowiłam wypróbować.

koleżanka kiedyś mi mówiła, że dla niemowlaka miała przepisany lek do inhalatora za który miała zapłacić 1 grosz po refundacji, ale musiała na szybko inhalator kupić w tej aptece i ponad stówkę musiała dać... dzieciaka szkoda i chciała mu jak najszybciej złagodzić chorobę...

loszcz lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski,
    Pocahontas wygladasz slicznie :-)

Loszcz super, ze Ci przeszlo!

Ja dzis ide na mani i pedicure :-) a co tam ;-)

mi ostatnio troche stopy spuchly, i Brat mi powiedzial, ze na twarzy sie zmienilam.

spalam troche lepiej, chociaz mialam problem z zasnieciem :-/

milego dzionka!

gosiaczek31, Pocahontas, MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ