SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Dziś jak się malowałam to położyłam sobie na brzuchu cień do powiek. Wygodnie mi tak było bo nie siedziałam przy stole.

ja tez tak czesto robie :-)

na jaki wozek sie zdecydowaliscie?

i w jakim szpitalu bedziesz rodzic?

• Emartea Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Pocachontas wyglądasz kwitnąco.

Bella, wózek Bebetto Luca, jeszcze nie kupiliśmy. Szpital na Kamieńskiego ewentualnie Chałbińskiego. A ty wybrałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 08:49

Pocahontas lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas to prawda wyglądasz w ciąży super a brzuszek wg mnie nie jest bardzo duży tym bardziej na bliźnieta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 08:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajną stronkę z biustonoszami do karmienia, są chyba wszystkie rozmiary nawet 75L http://www.biustonoszedokarmienia.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 09:00

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Hej dziewczyny.
    Pocachontas wyglądasz kwitnąco.

Bella, wózek Bebetto Luca, jeszcze nie kupiliśmy. Szpital na Kamieńskiego ewentualnie Chałbińskiego. A ty wybrałaś?

wozek- bebetto holland, jedziemy zamowic na weekend. a szpital na Borowskiej.

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, apropo szpitali to się zastanawiam ostatnio poważnie nad Trzebnicą

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    cześć dziewczyny, apropo szpitali to się zastanawiam ostatnio poważnie nad Trzebnicą

duzo sie slyszy o Trzebnicy i Strzelinie ale tam nie maja odpowiedniego przetu jakby z Malenstwem sie cos dzialo i w takich przypadkach wioza i tak do Wro.

• anet525 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ciężko was nadrobić.
    Pocahontas masz naprawde śliczny brzuszek.
    Co do inhalatorow to fajna sprawa szkoda ze są takie glosne i trzeba się namęczyć by podać to dziecku. Widziałam jak moja kuzynka walczyla z mala by jej maskę przy buzi utrzymać.
    Co do wozkow ja wole wózki z tymi kolami skrecanymi. Te na dużych kolach są stabilne ale bardzo ciężkie ciężko się je prowadzii dużo miejsca w bagażniku zajmują. Sama taki dostałam jak zielony na zdjęciu bo dwóch miesiącach go sprzedałam i kupiłam lżejszy. Ale to rzecz gustu. Wiele osób z takich wózków jest zadowolona. Mi poprostu nie odpowiadał.
    Miłego dzionka mamusie

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie witam się z Wami,
    Widzę nocne marki tej nocy szaleją :)
    Loszcz cieszę się, że ci przechodzi choróbsko.
    Pokahontas wygladasz super :) brzuszek kochany :)
    Powiem Wam że wszystkie mamy śliczne te piłeczki, jedne większe drugie mniejsze ale śliczne :) co do puchnięcia to mi teraz się to zdarza coraz częściej. Najbardziej czuję to po rękach- palcach aż nie mogę dłoni w pięść złożyć...
    Zastanawiam się nad jakimiś inhalacjami choćby z soli fizjologicznej bo jak rano się budzę to mam zatkany nos, przez dzień później jest już ok.

Bella dzisiaj szalejesz :)

Udanych wizyt dziewczyny trzymam mocno kciuki.

Ja zmykam do sklepu bo naszła mnie ochota na sałatkę z tortelini :D

Pocahontas, bella82, loszcz lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, w szpitalach w pobliżu Wrocławia nie ma oddziałów ratunkowych dla noworodków w razie gdyby się coś działo. Wiozą w takich wypadkach do Wrocławia, a wiadomo - liczy się czas. Ja słyszałam, że w Środzie Śląskiej jest super oddział położniczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 09:30

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Znalazłam fajną stronkę z biustonoszami do karmienia, są chyba wszystkie rozmiary nawet 75L http://www.biustonoszedokarmienia.pl

Dorka fajna ta strona nawet są moje rozmiary, tylko kurczę boję się ze nie trafię, bo na razie nie miałam na sobie dobrego biustonosza a tym bardziej do karmienia

• kasss Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocachontas wygladasz świetnie naprawdę! w ogóle nie widac po tobie tych kilogramów ja mam 22kg i jedno maleństwo;)
    trzymam kciuki za wizyty;)
    Emartea mój mówi to samo na pierwsze go namawiałam a teraz juz o drugim wspomina ach ci faceci;)
    dziewczyny pokazujcie brzuszki za dwa miesiace nie będzie juz sie czym chwalić ;)

Pocahontas, loszcz lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) wyspalam sie i od razu lepiej:) mialam intensywny weekend i chyba dlatego bylam taka padnieta wszystko mnie bolalo i mialm doscyc. czasem trzeba sobie powiedziec ze to jednak juz naprawde zaawansowana ciaza i latwiej sie meczymy niz normalnie.

ja na manicure i pedicure i henne ide w czwartek:) potem mam nadzieje zdaze jeszcze przed porodem żeby zrobić hennę rzęs i jakos wygladac w szpitalu:)

co do leginsow nie wiem dokladnie jak wygladaja. chyba rzeczywiscie maja panel jak rajstopy ale to chyba nawet wygodne?? nie wiem bo nie chodze w leginsach:) nogawki sa kryjace ale o szczegoly pytajcie u sprzedawcy;)

jeśli chodzi o szpital mam kilka do wyboru. wybralam ten najblizej chociaz wiele osob go odradza. wychodze z zalozenia ze gdzies urodzic musze a jak ma byc latwy porod to taki bedzie wszedzie. jesli ma byc ciezko to tez bedzie wszedzie. nie spedza tam pol zycia wiec kilka dni nawe z wredna polozna jakos wytrzymam. jesli taka bedzie to ja na sile bede mila zeby robic jej na zlosc;) a jesli beda studenci to tez chetnie wyraze zgode na ich udzial w koncu gdzies musze sie nauczyc:)

fajnie nie musze gotowac obiadu zostal mi z wczoraj:)
    Anastacia dzieki za filmik chyba jednak sobie troche dzis pocwicze cos tak spokojnego. czuje sie bez cwiczen jak bez reki. naprawde moim zdaniem cwiczenia sa najlepszym lekim na bolacy kregoslup.polecam wszystkim spedzajacym duzo czasu przy komputerze. juz nawet nie teraz ale ogolnie:)

jak milo przestalo wiac bo tak wialo ze z soboty na niedziele musialam spac w drugim pokoju bo porywy nie dawaly spac.

pokoj naszej małej Ewci juz gotowy jeszcze tylko pare drobiazgow i ozdob i bedzie super:)

ciesze sie bo tak mi sie wlaczyl syndrom'wicia gniazda' ze oszalalabym jakbym jeszcze nie miala gotowego miejsca dla malej:)

milego dnia:)

Ewelaa, MamaAdasia, kaczamila, bella82 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie :-)
    Pocahontas wyglądasz rewelacyjnie :-)
    Ja jednak nie mam dzisiaj wizyty. Lekarz kazał się wstrzymać bo prawdopodobnie krążek gdzieś ociera i stąd podbarwiony śluz. Jak leżę to nic się nie Dzieje wiec wizyta za tydzień :-)
    Miłego poniedziałku ;-)

Pocahontas, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki ile wody pijecie?
    za nami juz 80% ciąży szybko zleciało zostało tylko 20%
    Czekaja super że pokoik gotowy pochwal się;)
    Niunia najważniejsze że nic złego się nie dzieje a plmienie od krążka odpoczywaj;)

czekaja, Niunia86, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur.... A mi gaz sie skonczyl:-) rosol na gazie i dupa. Dzis nie bedziemy z ola jadly obiadu. Maz wroci dopiero wieczorem i zmieni. Wczoraj pradu nie bylo przez wichury, dzis gazu brak. Ciekawe co jeszcze mnie czeka. Pewnie auto nie odali znow:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka dzieki za link zaaz zerkne czy znajde cos na swoj rozmiar:-)

Czekaja pochwal sie pokoikiem, wrzuc fotke:-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mamuśki ile wody pijecie?
    za nami juz 80% ciąży szybko zleciało zostało tylko 20%
    ja staram się chociaż 1,5 l (czasami samej wody, ale najczęściej wlicza się w to: woda, herbatki owocowe, napoje, soki, mleko itp)

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    zastanawiam się nad zakupem nawilżacza powietrza,jest wiele do wyboru do koloru.Mi osobiście do pokoju synka podoba się ten http://allegro.pl/ag206a-ultradzwiekowy-nawilzacz-powietrza-zaba-i4964946232.html
    Co wy sądzicie o takim wynalazku?Warto,nie warto?
    Mam identyczny nawilzacz...kupilam go przy coreczce i sprawdzil sie rewelacyjnie

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas - no pięknie wyglądasz, nie da się nie skomentować :) I też nie mam wrażenia jakbyś duży brzuch miała, mnie się wydaje, że mam niewiele mniejszy... choć cienia do powiek jeszcze nie mogę położyć ;)

Jeśli chodzi o płyny - to na każdej wizycie dostaję opieprz, że za mało piję (wychodzi w wynikach), ale nie przejmuję się tym za bardzo, bo przecież nie będę w siebie na siłę wlewać. Staram się pić więcej, ale bez forsowania się, ilość wód płodowych też jest bardzo dobra. Widocznie organizm nie potrzebuje aż tyle.

Słuchajcie - ponieważ jak czytam wpisy ,,rozpakowanych" mamuś to widzę, że pojawiają się problemy z karmieniem, a raczej brodawkami, że pękają - otóż, mnie wszystkie kobiety w rodzinie polecały stary babciny sposób na hartowanie brodawek. Wystarczy wkładać do stanika kawałek grubego lnianego płótna. Co o tym myślicie? Ja już parę razy tak zrobiłam i nie jest źle, ale to chyba trzeba codziennie nosić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 11:45

Emartea, Pocahontas lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ