SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass - mnie się podoba najbardziej ten drugi typ. Ech, ja też nie mogę na razie żadnej sensownej koszuli znaleźć... podobno z guzikami na dłuższą metę się nie chce bawić za każdym razem, dlatego fajne takie z ,,rozporkami", byle tylko nie wylatywało co nie trzeba :) No i ja zdecydowanie będę szukać jakiejś ,,ciapastej" z moim mlekotokiem. No i szlafrok do tego... masakra.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy te pampersy zielone newbaby 2-5kg mają to wycięcie na pępuszek? bo chcę zamówić paczkę do szpitala 42sztuki na allegro są po 23 zł ale muszę mieć pewność, że mają to wycięcie...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na sąłatkę z tortelini:

- tortelini z mięsem (lub szynką)
    - ogórek świeży,
    - kukurydza,
    - ser żółty,
    - szynka konserwowa lub mielonka
    - majonez,
    - trochę musztardy,
    Ogórka, ser, szynkę kroimy w kostkę, łączymy wszystkie składniki- gotowe :)

noa8, anet525, gosiaczek31, Niunia86, patryśka83 lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa, zdecydowanie wystarczyło mu kilka kropli,już zaraz po porodzie jak mi go na brzuchu położyli ssal, a za kilka dni było wiecej pokarmu.Często przystawiałam.

MM nie dawałam długo, nawet jak na uczelnię jechałam to mąż rozmrazał moje.

Rubi, ja mam newborny z biedry i mają one wyciecia na pępek , a zielone Pampersa niewiem.

Kasss, ta druga mi się podoba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:59

noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rubi pampersy sa bez wyciecia ale to nie jest jakis problem, ja pieluszke z przodu wywijalam na wysokci pepka i bylo ok. Slyszalam ze dziewczyny same nacinaja nozyczkami. Napewno bella happy maja wyciecia ale przy Oli zupelnie mi nie pasowaly. Chlonnosc maja duzo gorsza niz dady i pampers.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki...a myślicie że to dobra cena ?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z karmieniem zgadzam sie z MamaAdasia. Najwazniejsze to przeczekac kryzys i czesto przystawiac wtedy mleko sie pojawi. Ja tez pierwsze dni mialam problem, tez kropelki pojedncze tylko sie pojawialy. Ale sie nie poddalam i po tygodniu jak mi mleczarnia zaczela produkcje to lecialo strumieniami. Niestety czesto mamuski zrezygnowane odpuszczaja w tym kryzysie i laktacja zamiast sie napedzac, zanika. Ja przystawialam nawet z poranionymi sutkami choc bol byl okropny i ze lzami w oczach karmilam mala. Ale to szybko minelo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja za pampery newborny zaplacilam w hurtowni dzieciecj 19.90
    U tego sprzewcy rodzyneczki byly chyba za 21.90 wiec jak widac roznice sa spore:-) sprawdz cene w rossmanie tak chyba tez cos kolo 23 zl ale nie placisz za wysylke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:08

Rubi lubi tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi w Gemini są 43 sztuki po 22,89 zł więc dramatycznej różnicy nie ma :) No chyba, że wysyłka... w internetowym Rossmanie są po 21,99 zł...

Rubi lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki rozmiar kupujecie na wyprawkę do szpitala - 56 czy 62?

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tess ja mam 56 do szpitala kolezanka urodziła 58cm synka i ponad 4kg i mowi ze na krótko ale były dobre te ubranka
    W gemini byla fajna promocja bo chyba 66szt za 25 zl ale zanim zamowiłam pisalao ze juz nie ma na magazynie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore 56, dla coreczki tez takie mialam a i tak byly jej duze:-) urodzila sie 55 cm. Teraz mysle ze z druga bedzie podobnie.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess, ja urodziłam synka 3800, 56 cm i ubranka do szpitala miałam na 56 były akurat. Te 62 to na później zostaw sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:53

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz po wizycie gin mnie nie uspokoił, a wręcz przeciwnie. Ze mną ok, szyjka długa i powiedział że na pewno wytrzyma do terminu. Natomiast z maluchem... Niby też ok, ale jakieś mam dziwne myśli. W trakcie USG zapytał ile przytyłam od ostatniej wizyty. Jak mu powiedziałam, że 3 kilo(!), to zmarszczył czoło i powiedział, że ładnie przytyłam(!) i ładnie mi brzuch do góry poszedł, a dzidzia taka mała. Ale że nie może zmierzyć kości udowej bo ma jakoś tak podkurczoną. Jeździł po brzuchu tym swoim aparacikiem i w końcu zmierzył, no i powiedział, że jest wszystko ok. Waga dziecka prawidłowa. Dziwne to było i teraz nie wiem co myśleć. Następna wizyta za dwa tygodnie i chyba będziemy już podłączać KTG i monitorować skurcze. Chyba zaczyna do mnie powoli dochodzić, że to już naprawdę końcówka! A ja nie jestem jeszcze gotowa!
    No i znów mały uparciuch nie chciał rozchylić nóżek. Kurcze, mam nadzieję, że psikusa nam nie zrobi i nie urodzi się chłopcem.
    Na pocieszenie kupiłam i już pochłonęłam wielką, tłustą Napoleonkę!!! Też do mnie krzyczała zza lady :-)

4e3f84b95f.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea, nie martw się, mnie lekarz w ciązy z Adasiem nastraszył, że ma ,,dużą'' głowę, też się martwiłam, a okazało się być wszystko ok. Napewno z małą wszystko ok ;)

U mnie KTG robią w dniu terminu porodu, trzeba się stawić w szpitalu, jak nic się nie dzieje, wypuszczają do domu i tak co 2 dni.

czekaja, Emartea lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea na pewno wszystko jest dobrze nie martw sie juz loszcz nastraszyli a okazało sie że jest ok u Ciebie pewnie też tak będzie;)

MamaAdasia, czekaja, loszcz, Emartea lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerta jesli lekarz powiedzial ze jest ok to tego sie trzymaj i tak jest:) gdyby cos bylo nie tak napewnoby powiedzial taki ma obowiazek:)

Kass a ta koszule to myslisz do porodu czy juz do karmienia?? bo ja do porodu musze miec swoja tak wymaga moj szpital. kolezanka polecila zeby byla to koszulka rozpinana na klatce piersiowej po dlugosci zeby jak pozniej beda klasc dziecko skora do skory zeby nie podnosili calej kiecy do gory tylko rozpiac gzuiczki i polozyc mamie:) szukam czegos w tym stylu ale za rozsadna cene
    http://allegro.pl/rozpinana-koszula-nocna-do-karmienia-kelly-m-38-i4968056624.html

pochodze po sklepach moze uda mi sie dorwac jakas koszulke na ramiączkach z guziczkami zeby byla za tylek

a pozniej do karmeiania mysle taka: http://allegro.pl/modna-wygodna-koszulka-nocna-do-karmienia-l-40-i4905280353.html

Emartea lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kupilam dzis laktator medela mini electris. mam nadzieje ze bedzie fajnie działal:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie mam ubranka poukładane rozmiarami, mam kilka 44, 48, 50 (sporo), 52, 56-baardzo dużo, 62- też baaardzo dużo i kilka większych...
    nic nie pakuję, bo nie mam pojęcia jak te moje bąble rosną, jak zacznę rodzić, albo po porodzie (bo w szpitalu w którym chcę rodzić to na początku nie pozwalają mieć swoich ubranek z domu) to wyślę kogoś z rodzinki i mi przywiozą:) na wszystkim mam karteczki, więc nie powinni mieć problemu ze znalezieniem tego czego mi będzie trzeba:)

do torby spakuję na pewno pieluszki tetrowe, pampersy, rożki, i pewnie jeszcze kilka innych rzeczy, a ubranka i czapeczki mi dowiozą:)

czekaja, loszcz lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas super wyglądasz i brzusio też super :)

rubi spory już jest twój dzidziuś ja się tak zastanawiam ile moja mała waży teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:16

Pocahontas lubi tę wiadomość

‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ