WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety sytuacje z Paryża będą się powtarzać... nie będzie nic lepiej

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia, później Wam napiszę kilka rzeczy co zapamiętałam.
    Moja Hania z główkowego położenia zmieniła na pośladkowe, główkę ma koło mojego pępka jakoś. Szyjkę mam zamkniętą. To tyle co do mojej czwartkowej wizyty jeszcze :)

Kate84, A.Kasia lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aloha !

zapowiada się kolejny leniwy dzień ! na zewnątrz deszcz+ silny wiatr

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski. Znów sie Malo udzielam, ale w sumie czasu rroche brakuje a ostatnio i humor sie popsuł. Jak wiecie we wtorek miałam polowkowe i tam wszystko ok. Ale znów zaczelo mi mimo leków skakać ciśnienie i w czwartek moj gin zadecydował o tym, że mam jutro wieczorem położyć sie do szpitala na diagnostykę. Oprócz tego robiłam wczoraj glukozę i proszę Was teraz o pomoc. Mój wynik ma czczo to 105, po godzinie 235 a po dwóch 217. Nie jest chyba dobrze, ale powiedzcie. Bardzo kiepsko?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,zmierzyłam swój brzuch i nadal bez zmian 86 cm,ale po jedzeniu jak mi "napęcznieje " to chyba mam ze 100 !Takie mam wrażnie przynajmniej. Zmierze po obiedzie z ciekawości.

Magdalena to się tam dzieje u Ciebie!Mam nadzieję,że we wtorek założą Tobie passer i będziesz mogła wyjść do domku!

Dziewczyny czy myślicie ,że dziecko w nocy rusza sie przez sen?Bo jak nie to ta moja córka dziś całą noc nie spała razem z Mamą!?

I w ogóle płakać mi się dziś rano chciało, bo po naszych rozmowach zmotywowałam się i rano chciałam jakieś bara bara i nie wyszło... :( normalnie M powiedział,że jego brzuch krępuje, że się boi ,nie wie jak chwycić i nie może :( Próbowałam po tym zadowolić go w inny sposób,ale też nie poszło...no wtf?! Nigdy nie mieliśmy takich problemów co sie dzieje? Wiecie jak to ciężarna już myślę,że go nie kręcę przez ciążę itp :((((((((((

Renka daj znać jak było bo ciekawa jestem ,skoro my zrezygnowaliśmy ?

Arien ja się nie znam bo dopiero będę robić 1raz ale wydaje mi się ,że Twoje wyniki świadczą o cukrzycy ciążowej bo chyba norma jest do 140?Ale poczekaj na bardziej doświadczone Dziewczyny

A.Kasia i pozostałe Dziewczyny z pakietem luxmed ile się czeka na wyniki glukozy?Normalnie jak na każde badania krwi,że wieczorem będą? Wizytę mam we wtorek wieczorem i chciałam dopiero w poniedziałek robić tę glukoze? Aaa i czy do luxmed mogę zabrać cytrynę?I rozumiem,że nie musze kupwać glukozy tylko oni dają?
    Czy przy okazji mogę zrobić pozostałe badania: morfo, przeciwciała itp?

km5szbmhexpco9m1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczytałam o zamachach dziś rano. Ja to nawet nie jestem zaskoczona, z tym, że myślałam, że jeszcze jakoś przezimują i wiosną się zacznie... Zastanawiam się kiedy zwykli obywatele na zachodzi się obudzą, wyjdą na ulice i powiedzą DOŚĆ. Nie rozumiem jak rząd może doprowadzać do sytuacji, gdzie uczciwy obywatel (w niby wolnym i bezpiecznym państwie) będzie bał się wyjść do pubu na piwo czy do kina.

edyś lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wynik na czczo już chyba nie za dobre, nie napisałaś norm u Ciebie w lab, ale bodajże są do 90. No i po wypiciu powinny być poniżej 140 tak jak pisała Kate84.

A nie najadłaś się czegoś kalorycznego wieczorem? Jutro w szpitalu wszytko wypytasz, ale chyba czeka Cie dieta cukrzycowa :/

A jeszcze zapytam, u Ciebie w rodzinie ktoś miał problemy z cukrzycą, badałaś przed ciążą może cukier?

Kokaina ja mieszkam w Rzeszowie, niby mamy kupę tych galerii, ale raczej dominują w nich sieciówki typu Intimissimi :/ poszukam na googlach czy jest coś w Rzeszowie podobnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 11:07

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

I w ogóle płakać mi się dziś rano chciało, bo po naszych rozmowach zmotywowałam się i rano chciałam jakieś bara bara i nie wyszło... :( normalnie M powiedział,że jego brzuch krępuje, że się boi ,nie wie jak chwycić i nie może :( Próbowałam po tym zadowolić go w inny sposób,ale też nie poszło...no wtf?! Nigdy nie mieliśmy takich problemów co sie dzieje? Wiecie jak to ciężarna już myślę,że go nie kręcę przez ciążę itp :((((((((((

Łączę się z Tobą w bólu :( osttani raz u nas było coś z początku sierpnia.. Jak mu coś napominam to niby mówi, że on chcę tylko ja nie chcę.. i takie gadanie w kółko. A u mnie najgorsze jest to że sobie wszystko koloryzuję bo jak na logikę to każdy ma swoje potrzeby i jak można tylko miesięcy wytrzymac bez niczego. I prakytycznie codziennie rano się budzę z płaczem, bo mi się śni, że mnie zdradza :(

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Hej laski. Znów sie Malo udzielam, ale w sumie czasu rroche brakuje a ostatnio i humor sie popsuł. Jak wiecie we wtorek miałam polowkowe i tam wszystko ok. Ale znów zaczelo mi mimo leków skakać ciśnienie i w czwartek moj gin zadecydował o tym, że mam jutro wieczorem położyć sie do szpitala na diagnostykę. Oprócz tego robiłam wczoraj glukozę i proszę Was teraz o pomoc. Mój wynik ma czczo to 105, po godzinie 235 a po dwóch 217. Nie jest chyba dobrze, ale powiedzcie. Bardzo kiepsko?
    Prawdopodobnie masz cukrzycę ciążowa. Na pewno to powód do większej czujności.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w lab norma jest do 99...w rodzinie nikt nie miał cukrzycy a ja miałam badana pare razy glukozę i zawsze byla ok. I w ciąży na poczatku tez ok. Krzywej nie miałam nigdy a na kolacje zjadłam bulke pelnoziarnista z wedlina...boje się troche ze i ten cukier i ciśnienie maja jakiś związek ze sobą. Powoli zaczynam cieszyć się ze klade sie do tego szpitala i sie mną zajmą bo się po prostu denerwuje.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki.

Z ciekawości się zmierzyłam w pępku i mam 101cm!! Ale jestem po śniadaniu, kawie i kawałku ciasta marchewkowego :) Ale widzę wyraźnie, że brzuch z dnia na dzień robi się jak piłeczka. Ostatnio strasznie szybko rośnie!!

Arien - wyniki są o wiele za duże. Całkiem niedawno wyszły nowe normy (zostały one delikatnie obniżone), ale moim zdaniem to nie jest nawet stan przedcukrzycowy, tylko cukrzyca...:(

Kate84 - nie wiem jak jest w Luxmed, ale ja prowadzę ciążę w Medicover (podobne firmy). Na badanie przyszłam w glukozą kupioną w aptece i cytryną. Pielęgniarka mi to przygotowała i dała do wypicia.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, moja przyjaciółka miała cukrzycę ciążową i korzystała z tej stronki. Wynik na czczo masz do zaakceptowania, ale po godzinie i po dwóch już nie ;/

http://slodkiemamy.edu.pl/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 , wszystkie wyniki w luxmedzie (krzywą tez) robię rano a po 14. mam już do wydrukowania w internecie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien , chocbys zjadla pół tortu na kolację, to wyniki nie powinny tak wyglądac. Nastaw się na dietę cukrzycowa ale to nic strasznego, to w gruncie rzeczy fajna i zdrowa dieta.
    Trzymam kciuki, zeby cukier spadl. Ale uważaj na to co jesz i pijesz. Buzka!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, Życzę udanego weekendu.
    My jesteśmy teraz w Belgii, czyli blisko Paryża i pewnie będzie dużo się działo, ze względu na te zamachy. Chcieliśmy iść na bazar warzywny jutro, a tu jak wiadomo na rynku sprzedają sami Arabowie i mąż mi mówi,że nigdzie nie pójdziemy. Nawet nie bardzo chcę iść do kina dzisiaj.
    Nie wiem czy pamiętacie, ale latem na dworcu kolejowym w Belgii był obezwładniony człowiek z karabinem, a my akurat wtedy byliśmy po bilety na dworcu...

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny a ja na dniach myślałam czy nie wybrać się do Paryża bo z Londynu jest pociąg bezpośrednio...

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira baw się dobrze i uważaj tam na siebie. U mnie typowa angielska pogoda, szaro, buro, leje i jakiś arktyczny wiatr wieje brrr a ja w pracy popijać gorąca czekoladę miłego dnia

• Love_life Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent Ty lepiej to film ogladnij w domu

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life mąż mówi, że najwyżej do jakiegoś małego kina nie w Brukseli, możemy iść.

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:

Na pewno to cukrzyca. Pewnie zlecą powtórzenie badań, ja tak miałam, i później szkolenie na oddziale metabolicznych, glukometr, no chyba że przez tak wysoki wynik od razu włączą Ci insulinę. Nie denerwuj się, cukrzyca wcale nie jest taka zła, jaw pierwszej ciąży przez 2 pierwsze tygodnie tylko płakałam, ale później w zasadzie poza mierzeniem cukru i uważaniem na to co jem nie było problemu.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ