X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Mojej zgagi nie polecam nikomu ;-) Ja juz nie wiem co na te odbijanie poradzić, chciałabym polezec bo ostatnio bardziej mobilna jestem za pozwoleniem gina i myślałam dzisiaj odpocząć a tu nie idzie bo się odbija, jak znajdziesz złoty środek to napisz co ci pomogło

witaj w klubie kochana mam to samo, nic mi nie pomaga :(

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja dziś jak byłam na mieście to wracając złapał mnie straszny ból brzucha, aż jęczałam i szłam :( weszłam do domu, szybko no spa i się położyłam, potem jakby kopniaki były mniej intensywne, teraz przez cały odcinek M jak miłość mała kopnęła tylko raz :/ kurcze już jem czekoladę po której zawsze daje mi popalić, ale teraz cisza hmm.. panikuje może :(

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Kochane, ja dziś jak byłam na mieście to wracając złapał mnie straszny ból brzucha, aż jęczałam i szłam :( weszłam do domu, szybko no spa i się położyłam, potem jakby kopniaki były mniej intensywne, teraz przez cały odcinek M jak miłość mała kopnęła tylko raz :/ kurcze już jem czekoladę po której zawsze daje mi popalić, ale teraz cisza hmm.. panikuje może :(

Odpocznij kochana. :-* Mam nadzieję, że brzuszek już nie boli. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Malina81 Przykro mi bardzo :(. Ale najważniejsze, że jest jedno i zdrowe. Ja miałam na początku bardzo nieciekawą sytuacje spłakałam się po 1 wizycie u lekarza bo powiedział mi, że to ciąża pozamaciczna - nie wiem na jakiej podstawie to stwierdził. Po 2 czy 3 tygodniach dopiero (wg jego zaleceń miałam zgłosić się na kontrolę) ale poszłam do innego lekarza i okazało się, że bliźniaki.

Już się z tą sytuacją oswoiłam. Choć pamiętam swój szok, po diagnozie, aż się lekarz przestraszył czy ze mna wszystko ok. Cieszę się tym co będzie. Zdrówka dla maleństw życzę:)

Kasia24 lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    muminka od polecanego przez Ciebie właśnie idzie do mnie paczuszka :) 30zł. za 5 ciuszków :)

Podacie tego sprzedawcę jeszcze raz? Czy to ten? http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=33773944 lub ten: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17454731 bo mam je zapisane, jak ktoś gdzieś polecał :P

muminka83 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A koleżanka poleciła mi tą ścieżkę do słuchania https://www.youtube.com/watch?v=E2LM3ZlcDnk jakbyście chciały :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami wydaje mi się, że mój młody się rzuca w brzuchu ale to takiego poziomu to mu jeszcze troche brakuje :D

https://youtu.be/ImBEgjSwK1k

Kajola lubi tę wiadomość

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Kochane. Ja się dziś normalnie załamałam wchodząc na wagę znów ważę 2 kg dodatkowo a położna ważyła mnie 4 listopada i przez ten czas przytyłam 2 kg. Staram się racjonalnie odżywiać, ale ciągnie mnie do słodyczy i teraz przerzuciłam się na pomarańcze:) Startowałam z wagi 54 kg to po zrobieniu testu, obecnie ważę juz 62 kg i jestem przerażona co będzie dalej. Chodzę lekko bujajac się na boki i to mimowolnie:) I znów rwa kulszowa i ból w kości łonowej się odezwał.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Czasami wydaje mi się, że mój młody się rzuca w brzuchu ale to takiego poziomu to mu jeszcze troche brakuje :D

o matko! niesamowite! bałabym się, że mi rozwali ten brzuch i wyjdzie :D

nqtk8u69dwbc5hye.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:

haha, dobre :)

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Dobry wieczór Kochane. Ja się dziś normalnie załamałam wchodząc na wagę znów ważę 2 kg dodatkowo a położna ważyła mnie 4 listopada i przez ten czas przytyłam 2 kg. Staram się racjonalnie odżywiać, ale ciągnie mnie do słodyczy i teraz przerzuciłam się na pomarańcze:) Startowałam z wagi 54 kg to po zrobieniu testu, obecnie ważę juz 62 kg i jestem przerażona co będzie dalej. Chodzę lekko bujajac się na boki i to mimowolnie:) I znów rwa kulszowa i ból w kości łonowej się odezwał.

słoneczko uważam że nie masz się czym przejmować ja już mam +11kg, a słodyczy staram się unikać, jutro mam wizytę u położnej, więc poźniej napisze czy mnie opieprzyła....

Malina81 lubi tę wiadomość

• Andriel Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 - Fajnie macie, że w Malmo, niedaleko Ystad i prom prawie pod nosem, a my musimy przejechać norweskie góry zanim dojedziemy do Szwecji i a strach zimą jechać. W Norwegii opieka też do d*** :/ Na wizyty to tylko chodzę na pogaduszki.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

zdrówka życzę... i wypoczynku! :))

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Madzialena90 - Fajnie macie, że w Malmo, niedaleko Ystad i prom prawie pod nosem, a my musimy przejechać norweskie góry zanim dojedziemy do Szwecji i a strach zimą jechać. W Norwegii opieka też do d*** :/ Na wizyty to tylko chodzę na pogaduszki.

ile cała podróż samochodem + promem u was trwa?

jutro opiszę moją wizytę u położnej sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało bo do tej pory to tylko rozmowy i raz tylko miałam robione badanie krwi i moczu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:13

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    słoneczko uważam że nie masz się czym przejmować ja już mam +11kg, a słodyczy staram się unikać, jutro mam wizytę u położnej, więc poźniej napisze czy mnie opieprzyła....

Dzięki :) Obawiam się jak ja się bedę poruszać jak tak dalej pójdzie z tą wagą. Oby jak najdłużej był śnieg to bedę się turlać lub toczyć:))

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    witaj w klubie kochana mam to samo, nic mi nie pomaga :(

Podobno lody z McDonalda na zgagę są extra. Ja nie mam zgagi więc nie mam jak sprawdzić ale już od kilku osób słyszałam :)

relggu1r2zuga2rf.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 - Ok 32 godziny jazdy z promem. Wszystko zależy od pogody też, bo w styczniu wracaliśmy dwa dni bo w górach była porażka.

Hm, teraz to i ja się zastanawiam z tą wagą...też ważyłam 54 a teraz 60 kg...to dużo już przytyłam?

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Madzialena90 - Ok 32 godziny jazdy z promem. Wszystko zależy od pogody też, bo w styczniu wracaliśmy dwa dni bo w górach była porażka.

Hm, teraz to i ja się zastanawiam z tą wagą...też ważyłam 54 a teraz 60 kg...to dużo już przytyłam?

szczerze Cię podziwiam jak będziecie wracać ze świąt do domu 32 h . Wielki szacun, ja się boję jechać choć mamy tylko 12,13h podróży. Trzymam kciuki za was :)

a tak poza tym to Norwegia jest przepiękna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:29

• Andriel Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam samolotem tym razem bo już w aucie nie dam rady tyle wysiedzieć :) A ponieważ mój mąż sam będzie jechał autem to kupiliśmy prom z Bergen do Danii by ominął góry bo bałabym się go tak samego puścić.
    Ja bardzo lubię za to Szwecję bo bardziej przypomina Polskę bo jest płaska :P

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    . Chodzę lekko bujajac się na boki i to mimowolnie:).

Albo mam dzisiaj po prostu jakiś śmiechowy dzień albo nie wiem... ale rozbawiłaś mnie tym tekstem :D wyobraziłam sobie to :)

Malina81 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ