X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 dam na pewno znać czy się obyło bez problemów ;)
    Ja się witam po porannym ważenia i na chwilę obecną od początku ciąży mam 1.3kg na plusie eh waga czapla iść do góry a było tak pięknie :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie - czy, któraś z Was brała Actovaginal dowcipny? Mnie wczoraj lekarz zapisał - jedną kapsułkę tygodniowo. Ale zwykle to co wkładałam do pochwy miało kształt czopka a tutaj kapsułka jakby doustna. No ulotce pisało, że dopochwowa więc wsadziłam te kapsułkę tam gdzie pisali ale jakoś tak dziwnie - takie maleństwo to jest w porównaniu z globulkami, które miałam dotychczas i zwątpiłam.

Jeśli chodzi o Wasze brzuszki to zazdroszcze, że Wasze tak tańczą. Mój praktycznie wcale. Bardziej czuje jak mała się przesówa ale jakoś kopać nie ma szczególnie ochoty.
    Położna mi powiedziała, że to normalne, że kopniaków będę czuła już dużo mniej bo mała zaczyna mieć mniej miejsca na kopanie.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po lyknieciu glukozy, nie jest taka zła z cytryna, ale slodkaaaa, no nic.
    Teraz tylko mam nadzieję że wyniki będą poprawne i nie pokrecona próbek. Bo nie chciałabym znów być kluta.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dorka zapisałam się do szkoły aKuku na grochowie :) a wykupujesz położną? Bo ja chyba nie. Mam ten pakiet będę chodzić do dr Nitefor i do tej szkoły i mam nadzieje że wystarczy :)
    No cos Ty?! To sie widzimy 3 grudnia na zajęciach :-D poloznej nie bierzemy, podpytywalam Nitefor i ona jakos tez nie mówiła zeby koniecznie brać, a więc odpuszczamy. Poza tym wydaje mi sie ze pracuja tam dobre polozne i z opowieści znajomych raczej nikt nie narzeka na żadną...

Martita88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki świat jest mały. Jedne idą do tej samej szkoły rodzenia, inne chodzą do tego samego lekarza i mijają się w korytarzu - ale fajnie :-)

Dorka87, muminka83, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Gratuluję udanych wizyt i pozytywnych wiadomości.

Wczoraj wieczorem któraś tutaj wspomniała o wykupywaniu położnej przy porodzie. Napiszę jakie info uzyskałam w moim szpitalu, bo nie wiedziałam jak ten temat ugryźć. U mnie kosztuje ta "przyjemność" 700zł i są to duże pieniądze. W placówce gdzie będę rodzić jest taka możliwość, dlatego jak byłam tam na szkole rodzenia zapytałam o ten temat - jak to w praktyce wygląda i czy rzeczywiście jest to takie potrzebne. W moim szpitalu jest 7 sal do rodzenia, z czego na dyżur przypadają 3 położne. Jeżeli wszystkie sale są obłożone, to naturalne jest że położnej nie będziesz miała non stop przy sobie. Jak ja byłam na zwiedzaniu porodówki, to akurat rodziła tylko jedna kobietka i miała przy sobie aż 3 położne, bo były wolne. Tak więc to tak na prawdę zależy od sytuacji, w której się znajdziemy. Ja z tego zrezygnowałam.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu polozna kosztuje 2000 zł... A poza tym według mnie nie ma potrzeby zeby ona byla non stop z Toba, przychodzi raz na jakiś czas bo taki ma obowiązek, sprawdza co i jak, pomaga, mowi co robić i tyle. Według mnie ważniejszy jest mąż żeby byl i w razie co on reaguje i idzie po kogoś jak jest potrzeba ;-)

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira lactovaginal tak wygląda ;-) nie przejmuj sie jest ok :-)

Vira, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    W moim szpitalu polozna kosztuje 2000 zł... A poza tym według mnie nie ma potrzeby zeby ona byla non stop z Toba, przychodzi raz na jakiś czas bo taki ma obowiązek, sprawdza co i jak, pomaga, mowi co robić i tyle. Według mnie ważniejszy jest mąż żeby byl i w razie co on reaguje i idzie po kogoś jak jest potrzeba ;-)

Dorka, ja mam taką samą opinię w tej sprawie jak Ty. Wiadomo, że w fazie parcia potrzebna jest położna (i lekarz), ale wtedy to już musi po prostu być. Jeżeli będę rodzić np. 10godzin to myślę, że nie ma potrzeby aby non stop przy mnie siedziała. Duże nadzieje pokładam w mężu. Mam nadzieję, że się sprawdzi :)

Dorka87 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Vira lactovaginal tak wygląda ;-) nie przejmuj sie jest ok :-)

Dziękuję :-*

Dorka87 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Podacie tego sprzedawcę jeszcze raz? Czy to ten? http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=33773944 lub ten: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17454731 bo mam je zapisane, jak ktoś gdzieś polecał :P

O tak będziesz zadowolona. Ja od niego mam 3 zestawy aż :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fazy porodu miałam wczoraj omawiane na szkole rodzenia.
    I faza czyli te skurcze co kilka minut regularne i rozwieranie się szyjki macicy może trwać tak do 12godzin. Ale najgrosze co możemy zrobić to się wtedy położyć do łóżka i czekać bo wtedy na taki scenariusz kilkunastogodzinny pracujmey. Namawiali do porodu aktywnego czyli pozycje werykalne, piłki, prysznic etc. Wszystko byle w pozycji pionowej bo wtedy grawitacja pomaga i działa już na dzidzie. Rekordzistka z mojej szkoły rodzenia stosowała się do tych rad i rodziła łącznie 1 godzinę :-) Także możemy sobie pomóc - podobno to ile trwa I faza porodu zależy w 98% od nas samych.
    II faza porodu no to już inna sprawa bo to jest rozwarcie 10cm i rodzi się dzidziuś - trwa zwykle od 30 do 40 minut ( tak uśredniając ) ale może również do 2 godzin.

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Paulina, widzę w stopce, że spodziewacie się synka :) czy mogę wpisać imię na pierwszej stronie?

Pewnie;)

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira- jakiego lekarza w Gnieźnie?

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wpadłam na pomysł, aby rodzicom i teściom na święta zrobić samodzielnie prezent. Co o tym myślicie?
    cmd85.jpg

Vira, Mania1718, A.Kasia, Gośśś, Kajola, Paulina2344, edyś, Vincent, Mietka 30:), Falon, kateee, Malina81, RudyTygrysek, Karka, Love_life, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:07

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczynki, wpadłam na pomysł, aby rodzicom i teściom na święta zrobić samodzielnie prezent. Co o tym myślicie?
    cmd85.jpg

Bardzo najlepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Vira- jakiego lekarza w Gnieźnie?

Chodzę do Leszka Ernsta na ul.3maja

Paulina2344 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dziewczyny mam pytanie - czy, któraś z Was brała Actovaginal dowcipny? Mnie wczoraj lekarz zapisał - jedną kapsułkę tygodniowo. Ale zwykle to co wkładałam do pochwy miało kształt czopka a tutaj kapsułka jakby doustna. No ulotce pisało, że dopochwowa więc wsadziłam te kapsułkę tam gdzie pisali ale jakoś tak dziwnie - takie maleństwo to jest w porównaniu z globulkami, które miałam dotychczas i zwątpiłam.

ja biorę Lactovaginal na noc zawsze po basenie. faktycznie wygląda jak doustna, ale to dowcipny tabs :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:15

Vira lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    BBF pokazuje 60% ciazy za nami <3

Dzisiaj moja corcia konczy 12 lat :) Nie moge uwierzyc ze jeszcze niedawno byla moja malutka coreczka a tu juz pannica ;) Ogarne sie i ruszam na sklepy po prezent dla niej a przy okazji odwiedze ulubione uzywance, moze wpadnie cos fajnego dla babla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:18

Renka88, A.Kasia, Vincent, Mietka 30:), Izoleccc, She86, ryjkek, Hannia123, Karka, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ