X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    W moim szpitalu polozna kosztuje 2000 zł... A poza tym według mnie nie ma potrzeby zeby ona byla non stop z Toba, przychodzi raz na jakiś czas bo taki ma obowiązek, sprawdza co i jak, pomaga, mowi co robić i tyle. Według mnie ważniejszy jest mąż żeby byl i w razie co on reaguje i idzie po kogoś jak jest potrzeba ;-)

u mnie też kosztuje 2k, ale wykupiłam. za dużo osób mi to polecało, będę się czuła spokojniej, tym bardziej, że nie wiem czy mój narzeczony będzie przy porodzie. to tak duże, niełatwe i stresujące dla mnie wydarzenie, że mimo że drogie to się poświęcę :)

kasieńka 1985, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ale się dzisiaj wyspałam :) Tylko po takiej nocy 10 min siku robiłam :P

Zaraz przeprowadzam się na dół do rodziców, Mąż zaczyna malować pokoik :)

Powodzenia na wizytach i Miłego dnia :)

A.Kasia, Mania1718, Paulina2344, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Powodzenia wizytującym i tym na glokozowych drinkach ;)

Vira - tylko jak masz sucho w pochwie to lepiej sobie lubrykantem jakimś posmarować wejście do pochwy przy lactovaginalu. Bo on ma taką beznadziejną otoczkę, że się szybko rozpuszcza, mi się raz przylepiła przy aplikacji gdzieś na samym wejściu i trochę to bolało ;)

Karolina@ - super prezent! Sama bym chciała taki dostać :) Muszę się wybrać na początku grudnia na kiermasz ozdób świątecznych u mnie w miejscowości bo kobitki właśnie robią takie cuda. Co rok sobie coś kupuję a najbardziej lubię dziergane aniołki na choinkę :)

Z dobrych wiadomości - wyciągnęłam rano zimową kurtkę i powinnam swobodnie przechodzić w niej do lutego. Fajnie bo nie mam ani głowy ani ochoty na kupowanie czegoś ciążowego.

Z gorszych wieści - miałam taką z dupy noc, że hej :/ Nie dość, że byłam sama bo mąż pojechał gasić pożar, to jeszcze śniła mi się najpierw śmierć mojego taty (właściwie nie sama śmierć ale że siedzimy z siostrą i mamą na jego pogrzebie w kościele) a później, że moja siostra ze szwagrem zginęli w wypadku a ja pocieszałam mamę, która usiadła przed domem na jakimś drewnianym klocku i na nich czekała :/ Skąd się takie sny biorą :/

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, współczuję takich okropnych snów ;/ Ja borykałam się z tym problemem w I trymestrze. Uśmierciłam wtedy połowę rodziny, a mąż notorycznie mnie zdradzał. Teraz mam spokój.

Ja w tym roku postanowiłam takie prezenty zrobić sama. Mam wolny czas, a w przyszłości nie wiem czy to się powtórzy. Poza tym wymyśliłam, że zrobię kilka ozdób do kącika małego samodzielnie :) Nie wiem, skąd taka dusza artysty się we mnie obudziła. Chyba z nadmiaru wolnego czasu.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Chodzę do Leszka Ernsta na ul.3maja

Ja raz u niego byłam i trochę długo czeka się na wizytę. Ją chodzę do gliniewicza.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja też mam okropne sny i dzisiejszy nie należał do normalnych. Śniło mi się że byłam w kościele na ślubie znajomej I stałam goła jak mnie Bóg stworzył :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:37

Dorka87, A.Kasia, Renka88, Mietka 30:), Falon, muminka83, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też męczą przedziwne sny... Az czasami wstydzę sie opowiadać o nich mojemu M. ;-)

Mania1718, Love_life lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Powodzenia na wizytach :)
    Ja dzisiaj sie troche w koncu wyrwie z domu hehe :P jade odebrac wyniki z labolatorium, a przy okazji wejde do lumpka :P

Karolina sliczne to drzewko jest :) tez mialam w planach zrobic kilka ozdob dla malego, ale zdarzylam tylko kocyki uszyc :/ jak bede mogla wiecej sie ruszac to moze cos wymysle i porobie :) A masz juz jakies pomysly co bedziesz robic?

Kasiu ja w I trym tez mialam takie sny dziwne :/ teraz mam w miare spokoj, ale od czasu do czasu tez mi sie glupoty snia :/ ostatnio snilo mi sie ze stoje na srodku ulicy i nagle dwa samoloty sie rozbijaja :/ i wszystcy zaczeli panikowac, ze wojna sie szykuje :P :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Kochane :)

Kate84 położna najpierw pomierzyła wszystko: główkę, brzuszek, długość kości udowej nawet długość stupki a potem się zapytała czy chcemy wiedzieć ile może ważyć malutka, no więc my od razy że tak... więc nam powiedziała... Sama się zastanawiam jak to możliwe że już ns tym etapie może to mniej więcej potwierdzić....

ja dzisiaj lece do położnej ciekawa jestem jak ta wizyta będzie wyglądała do do tej pory to były tylko rozmowy dam wam znać co i jak po wizycie (na pewno będzie się strasznie róźnić od wizyt w Polsce)

miłego dnia mamuśki i powodzenia na wizytach oraz smacznych glukozowych drinków :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    No cos Ty?! To sie widzimy 3 grudnia na zajęciach :-D poloznej nie bierzemy, podpytywalam Nitefor i ona jakos tez nie mówiła zeby koniecznie brać, a więc odpuszczamy. Poza tym wydaje mi sie ze pracuja tam dobre polozne i z opowieści znajomych raczej nikt nie narzeka na żadną...

Serio? :D superowo! :) przynajmniej będzie raźniej :D

dqprwn15leplej5m.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Serio? :D superowo! :) przynajmniej będzie raźniej :D
    Świat jest jednak mały ;-) a mieszkasz gdzies tu na grochowie?

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Kate84 położna najpierw pomierzyła wszystko: główkę, brzuszek, długość kości udowej nawet długość stupki a potem się zapytała czy chcemy wiedzieć ile może ważyć malutka, no więc my od razy że tak... więc nam powiedziała... Sama się zastanawiam jak to możliwe że już ns tym etapie może to mniej więcej potwierdzić....

:)

mi na wizycie tydzień temu lekarz prowadzący patrząc na wyniki USG powiedział, żebym się nastawiła, że jeśli urodzę w terminie to 3800-3900 kg :)

Mania1718, Madzialena90, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    mi na wizycie tydzień temu lekarz prowadzący patrząc na wyniki USG powiedział, żebym się nastawiła, że jeśli urodzę w terminie to 3800-3900 kg :)
    Wow :) niezły klocek ;) Moje dzieci wagowe nie rodziły się duże wiec jak dobije do końca to myślę 3300 ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duży dzieciaczek :) domiii

domiii lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Wow :) niezły klocek ;) Moje dzieci wagowe nie rodziły się duże wiec jak dobije do końca to myślę 3300 ;)

niezły niezły, po Tacie duży chłopak będzie :)
    mam tylko nadzieję, że jego wielkość nie przeszkodzi mi w rodzeniu SN :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Świat jest jednak mały ;-) a mieszkasz gdzies tu na grochowie?

kupiliśmy mieszkanie w Ząbkach i na grochów chyba najbliżej :)

przy płowieckiej chodziłam do liceum :D

dqprwn15leplej5m.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ktorej sie sprawdzi ta waga dzieciaczkow :) Ja zbytnio sie tym nie sugeruje, bo jak dzien przed cesarka robili mi usg to Amelka wychodzila ze ma 638gram a faktycznie urodzila sie z waga 550gram :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    kupiliśmy mieszkanie w Ząbkach i na grochów chyba najbliżej :)

przy płowieckiej chodziłam do liceum :D
    Moja siostra mieszka w Ząbkach, my też za parę lat będziemy obstawiać tamte tereny, bo tez bedziemy kupować, poki co mieszkamy w mieszkaniu mojego dziadka ;-) no fajnie, że sie spotkamy :-)

Martita88 lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziewczyny u mnie też spory synuś się szykuje, ale zastanawia mnie po kim to, bo owszem mój mąż jest wysoki i potężny , ale jako noworodek w terminie urodził się z wagą 2300 a ja 3kg , więc tak nie za dużo :) Aczkolwiek moja babcia rodziła zawsze dzieci koło 4 kg, więc to chyba odziedziczyłam po niej.

Ja wpadłam w szał zakupowy , wczoraj już mówiłam co kupiłam w hurtowni ,a potem pojechałam do jeszcze jednej i kupiłam 3 pajace i kurtkę. Kurtkę chciałam kupić większą i już raczej cieńszą dla Antosia, ale dostaliśmy ostatnią sztukę w rozm. 62 , troszkę ocieplaną, granatową , z kapturem i futerkiem za uwaga... 30 zł ! Normalnie kosztowała 80 :) Szkoda było nam nie wziąć.

Mam jeszcze do Was pytanie, bo wczoraj zaczęło mnie to zastanawiać. Jak będziecie ubierać maluszki w domu , a jak do spania ? Ja do spania będę raczej zakładać pajac, ale co w dzień, kiedy będziemy w domu ? Body, półśpiochy ,czy kaftanik i śpiochy? Bo moja siostra cioteczna podpowiedziała,że tak to tylko do spania się dzieci ubiera a w dzień to normalnie w spodnie, bluzkę itp. Co o tym sądzicie? Osobiście myślę, że dziecku będzie najwygodniej w czymś lżejszym, typu półśpiochy itp. ?

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały kontrole z ZUS, jakie mogą być potwierdzenia wykonywania pracy poza listą obecności i mailami?

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ