Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
jestem nietomna ...
dzień dobry , nie wiem czy dobry...
całą noc nie spałamwierciłam się na lewo na prawo...
Emilka bedzie bokserem;) , całą noc prała mnie
jakby było mało męczy mnie zgaga
UMIERAM ! -
nick nieaktualnyniecierpliwaa wrote:Dziewczyny spokojnie, ja przedwczoraj i przed przed wczoraj miałam wrażenie, że Antoś sobie tam w brzuszku dyskotekę urządził, a wczoraj i dziś czuję Go baaaardzo słabo i rzadko. Też z początku zaczęłam panikować, ale pomyślałam, że najważniejsze, że się w ogóle rusza. Może po prostu nasze dzieci zmieniły pozycję na inną przez co je słabiej czujemy ?
Ja wczoraj rozmawiałam z położną, bo się trochę martwiłam, że każda z Was ma dyskotekę w brzuchu a u mnie jakoś słabo.
Powiedziała mi, że to jest JAK NAJBARDZIEJ NORMALNE bo dzidziuś ma coraz mniej miejsca na typowe kopniaki. Im dalej w ciąże tym bardziej będziemy czuć przesuwanie się dzidziusia niż walenie w powłoki brzuszne, i kopniaków nie będzie wcale lub będą słabsze. Nóżki dzidzi są podkurczone i nie ma już tyle miejsca by te stopkę rozpędzić i walnąć mamusie z całej siły. Także S P O K O J N I E -
Niecierpliwa, co do ubierania, to podobno przez pierwsze 2 tygodnie, dopóki nie odpadnie ten kikut, to najlepiej cały czas pajace i śpiochy, bo jak body, to ten pępuszek nie oddycha, a jak półśpiochy to mogą podrażniać w pasie. Zresztą i tak myślę, że na początku nam będzie po prostu wygodniej ubierać te pajace. Uważam też, że nie ma reguły, że tak to w nocy się ubiera, tak to w dzień, dziecku ma być po prostu wygodnie.
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
alinalii wrote:jestem nietomna ...
dzień dobry , nie wiem czy dobry...
całą noc nie spałamwierciłam się na lewo na prawo...
Emilka bedzie bokserem;) , całą noc prała mnie
jakby było mało męczy mnie zgaga
UMIERAM !
A ja dziś wyjątkowo spałam jak nigdytylko 2 razy obudziłam się do toalety.
Ale wiem co czujesz , bo ja mialam tak wczoraj... okropne to jestSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyProszę ładnie nie denerwować dzidziusiów żadnymi glukozami, sićnieniami czy szyjkami. Każda z nas jest pod opieką lekarza specjalisty, który prowadził nie jedną czy nie dwie ciąże. Wie dużo więcej niż my. Na prawdę kochane marcóweczki nie ma powodów do niepokoju
A co jeśli dzidziuś stwierdzi - "a tam nie pisałem się na takie stresujące warunki mieszkaniowe, wynoszę się stąd" i wyjdzie wcześniej bo się mamusia denerwowała. Mój gin mówi, że od 18 tygodnia kształtuje się charakter dziecka i nie wolno się denerwować bo się po porodzie w kapcie nie zmieszczę takie będę miała oryczane dziecko. Może coś w tym jest. Także kochane same pozytywne myśli wysyłamy w kosmos
Donosimy - wszystkie!
ksanka lubi tę wiadomość
-
u mnie w szkole też preferują chodzic od skonczonego 21 tyg ciązy. W sumie się cieszę bo chodzę od początku listopada i zakonczy sie pod koniec grudnia. W poźniejszej ciązy nie wiadomo jak bede się czuła i czy miała by siłę jeździc tam dwa razy w tygodniu. A w ramach naszej szkoły to od 37 tyg mamy przyjeżdżac na darmowe ktg.
Miewacie takie bóle menstruacjyne? Ja od trzech dni jak wstane rano to mnie tak boli a pozniej przechodzi. I nie wiem czy to przez to że może jak śpię to gdzieś ugniatam brzuch czy coś. Ja się bardzo wierce, i jak usnę w jednej pozycji to i tak budzę się całkiem inaczej
-
nick nieaktualnyedyś wrote:U mnie po prostu wolne miejsca byly dopiero na luty
ale to nawet lepiej, bede na biezaco
Druga strona medalu. I bardzo najlepiej - nie wywietrzeje Ci z głowy przynajmniej.
Ja wczoraj w szkole rodzenia miałam o nauce oddechu podczas skurczu i tak sobie pomyślałam, że przez te 3 miesiące i tak zapomnęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:16
-
nick nieaktualnyniecierpliwaa wrote:Vira jeżeli naprawdę od 18 tygodnia kształtuje się charakter dziecka, to mój syn będzie trochę nerwowy i raczej mało towarzyski
Nie chce kopać jak ktokolwiek dotknie brzuszka
A to moja też nie chce kopać jak kto inny dotyka niż mamusia -
Jusiakp liczy się od 28 tygodnia 10 ruchów przez 12 godzin. Moja Mery też w sobotę była leniwa, od 7 rano zaczęła się ruszać dopiero o 12. Za to później dała takiego czadu że ledwo chodziłam. Mam pytanie może głupie do dziewczyn które mają ciąże "kanapową "czyli nie całkiem leżącą. Co robicie w domu? Sprzatacie, gotujecie? Ja usłyszałam wczoraj to hasło właśnie i zglupialam.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Hej Dziewczyny. Szyjka dziś po badaniu 20mm.... Także 4mm mniej niż 5 dni temu. Dziś pessar będzie założony
Pani doktor mnie uprzedziła, że gwarancji nie ma, że to pomoże. Sterydy podadzą jeśli po kontrolnej wizycie będzie gorzej.
Będzie wszystko dobrze!!! Don't stres. Wszystkie tu trzymamy kciuki za Ciebie więc musi być dobrzeMagda lena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Jusiakp liczy się od 28 tygodnia 10 ruchów przez 12 godzin. Moja Mery też w sobotę była leniwa, od 7 rano zaczęła się ruszać dopiero o 12. Za to później dała takiego czadu że ledwo chodziłam. Mam pytanie może głupie do dziewczyn które mają ciąże "kanapową "czyli nie całkiem leżącą. Co robicie w domu? Sprzatacie, gotujecie? Ja usłyszałam wczoraj to hasło właśnie i zglupialam.
Co robię....hmmm - czytam forum -
nick nieaktualny
-
Teraz po ślubie ślubie musze conajmniej ugotować obiad
ale robie to pomału na siedząco . Mam nadzieję że przez te dwa tygodnie szyjka się nie skróci .Magdalena to dobrze że założą Ci pessar .Teraz do końca ciąży tylko lezysz i pachniesz
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja nadrabiam zaległości serialowe. Powiem Wam , że podoba mi się to!
Od wczoraj bardzo słabo czuję ruchy dziecka. Przez 3 godziny nic, a później nawala i znowu w szyyyyyjkę. No i dziś na usg pani doktor mówi, że ułożony jest miednicowo i skacze, prostuje nogi dlatego to niemiłe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:36
-
Teresa1992 wrote:u mnie w szkole też preferują chodzic od skonczonego 21 tyg ciązy. W sumie się cieszę bo chodzę od początku listopada i zakonczy sie pod koniec grudnia. W poźniejszej ciązy nie wiadomo jak bede się czuła i czy miała by siłę jeździc tam dwa razy w tygodniu. A w ramach naszej szkoły to od 37 tyg mamy przyjeżdżac na darmowe ktg.
Miewacie takie bóle menstruacjyne? Ja od trzech dni jak wstane rano to mnie tak boli a pozniej przechodzi. I nie wiem czy to przez to że może jak śpię to gdzieś ugniatam brzuch czy coś. Ja się bardzo wierce, i jak usnę w jednej pozycji to i tak budzę się całkiem inaczej
Teresa to tak jak u mnie, od 21 tc przyjmują i zajecia raz w tygodniu do 30 tc, a pozniej 2 razy w tyg i tez będzie darmowe ktg. A po porodzie położna przychodzi 6 razy, jak dobrze zapamiętałamMoja szkoła jest na NFZ. Bardzo się cieszę, bo do gina i badania robię prywatnie
Natalia27.03.2016