Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia.a wrote:u mnie właśnie była lista obecności, faktury, które podpisywałam, kopie paragonów wydawane przeze mnie, szkolenia bhp, szkolenia stanowiskowe które przeszłam, grafik.
U mnie szefowa sama wszystko dostarczyła do ZUS-u ponieważ dostałyśmy identyczne listy, i dzwoniłyśmy do osoby prowadzącej sprawę, która powiedziała, że nie ma sensu dublować dokumentów.
Kasy jeszcze nie ma - mają czas na wydanie decyzji do 8 grudnia, a jak będzie czas pokaże...
Ojej, do 8 grudnia to jeszcze dalekoa kiedy dostałaś to pismo i kiedy dostarczałyście dokumenty?
-
domiii wrote:Ojej, do 8 grudnia to jeszcze daleko
a kiedy dostałaś to pismo i kiedy dostarczałyście dokumenty?
-
Hannia123 wrote:Im wyższa ciąża tym błąd pomiaru jest +/- większy, bo dochodzi m.in. indywidualna masa tłuszczowa płodu i chyba w ostatnich tygodniach ten błąd może sięgać rzędu nawet 300- 500 g (nie pamiętam dokładnie). Różnice w wadze często wynikają też z niedokładności pomiarów tych parametrów.
Mój pierwszy synek miał urodzić się 3600, a "wyszedł" 2950:D
-
Witam sie ze szpitala
Nie bardzo mam jak pisac bo leze na korytarzu i zasieg to jedna kreska
Szyjka 35mm i pessar, lozysko przodujace nadal. Dzis mialam echo serca synka ale na szczescie wszystko ok
Edys cudne te getryi koszylka fajna, leze w podonej tylko w drobne biale kropeczki z Italian Fashion
Pozdrawiam wszystkie -
*Beacik* wrote:Z wypadaniem włosów to jest tak że może być masa różnych przyczyn z tym związanych. Wypadałoby robić gruntowne badania.
Mnie np. po dwóch operacjach pod narkozą strasznie włosy wypadały. Normalnie garściami. Już myślałam że łysa zostanę...
Od jakiegoś czasu stosuję tą maskę :
Jestem naprawdę zadowolona. Polecają ja nawet ludziom po chemioterapii.
Włosy są po jej użyciu super jak dla mnie. To jest oryginalna angielska odżywka i co najważniejsze nie droga. Są też polskie odpowiedniki i inne podróby ale szczerze nie polecam.
Dzięki własnie się zastanawiałam nad nią bo kiedyś po ściągnięciu koloru z włosów straciłam z 3/4 włosów i ta maska mnie uratowalatylko nie byłam pewna czy w ciąży można ją stosować
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Tunia.a wrote:Gdzieś koło 18 października dostałam pierwsze info, że wszczęte jest postępowanie i mają czas do 8 grudnia. Tydzień później kolejne pismo z wytycznymi jakie dokumenty należy dostarczyć i określonym czasem na to (tydz). Wszystko co potrzebne szefowa zawiozła do Zus-u dwa dni później i od tej pory cisza.
Dziewczyny czekające na pieniądze...załóżcie sobie profil w pue
( https://pue.zus.pl)
Trzeba go potwierdzić w Zusie, ale macie tam podgląd co się dzieje w Waszej sprawie, np. tu podgląd jak to wygląda:
Oczywiście numer sprawy i kwoty usunięte specjalnie.
Ja mam podzielone na 2 przelewy bo mam zwolnienie na przełomie miesiąca -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Lucky dlaczego przy szyjce 35 mm mialaś zakładany pessar?
Ja też się dołączam do pytania. Ja miałam 35mm i nic mi lekarz nie mówił - powiedział, że jest długa zamknięta i twarda. Na kolnej wizycie miałam 1mm więcej.Lucky lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja
No to z tym ZUSem to porażka. Ja pismo dostałam w piątek, szefowa dziś zawozi wszystko do ZUSu....wiec kasa w styczniu? Wrrr.
Domi zależy co w pracy robiłaś, u mnie wiele nie ma bo ochrona danych osobowych (karty pacjentow), więc tego nie mogą wymagać. Mam szkolenia w tym czasie, oświadczenia wszystkich pracownikow, harmonogramy z nfz, listy płac i obecności, zaświadczenia z pracy potrzebne do mojej szkoły.... i nie wiem co jeszcze, mam extra szefową i dość kreatywną więc pewnie zawiezie im całą "książke". -
Malina81 wrote:Już się z tą sytuacją oswoiłam. Choć pamiętam swój szok, po diagnozie, aż się lekarz przestraszył czy ze mna wszystko ok. Cieszę się tym co będzie. Zdrówka dla maleństw życzę
Malina tez miałam ciążę bliźniacza i jeden pęcherzyk się nie rozwinął[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Kochane zasiadłam właśnie do zamówienia w GEMINI - ceny jak na moje oko są świetne. Dzięki, że wspomniałyście o tej aptece bo w życiu bym nie wiedziała, że taka istnieje. Dla przykładu - od początku ciąży biorę PREGNE PLUS, ostatnio w aptece zapłaciłam za nią (!!!!!) 50zł (moja wina bo poszłam do apteki obok przychodni
- a na GEMINI 27,69zł - nawet płacąc za przesyłkę się opłaca. Nawet na allegro produkty wychodzą drożej.
I tak siedzę, przeglądam, wybieram i... zawiesiłam się na majciorach poporodowych. Które wziąć? akuku, canpol, baby ono? Wielorazowe? Jednorazowe?
Nooo i największy problem - jaki rozmiar? przed ciążą miałam 36 i wagę 53kg, zakładając, że skończę z wagą co najmniej 65kg to co kupić?
Kupujecie jakiś krem na brodawki? Ja mam zamiar smarować je jakiś czas przed porodem i moją uwagę zwrócił MALTAN? Wiecie coś na jego temat? Jakieś doświadczenia?
I rozkminiam kwestię podkładów poporodowych - ostatnio znajoma rodziła i jak jej mąż przyniósł podkłady to położna powiedziała, że te to sobie może na okres zostawić i dała jej ligninę chyba. Wolałabym chodzić z czymś bardziej "cywilizowanym" i myślałam i podkładach z canpola tych nocnych i tych standardowych z bella.
-
MeAmerie wrote:Dziewczyny czekające na pieniądze...załóżcie sobie profil w pue
( https://pue.zus.pl)
Trzeba go potwierdzić w Zusie, ale macie tam podgląd co się dzieje w Waszej sprawie, np. tu podgląd jak to wygląda:
Oczywiście numer sprawy i kwoty usunięte specjalnie.
Ja mam podzielone na 2 przelewy bo mam zwolnienie na przełomie miesiąca
Czy zakładając ten profil należy posiadać podpis elektroniczny?
-
Andriel wrote:Madzialena90 - Ok 32 godziny jazdy z promem. Wszystko zależy od pogody też, bo w styczniu wracaliśmy dwa dni bo w górach była porażka.
Hm, teraz to i ja się zastanawiam z tą wagą...też ważyłam 54 a teraz 60 kg...to dużo już przytyłam?
Wow podziwiam tyle godzin my zostajemy w Anglii bo nawet 17h chyba nie dałabym rady[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Paulina2344 wrote:Moja położna dopiero od stycznia kazała iść do szkoły rodzenia, niby teraz za wcześnie. A zgagę mam codziennie, kilka razy nawet. Czasem jak nic nie zjem rano też mam. Katastrofa...
Ja właśnie dziś byłam u położnej i tez mówiła mi o szkole rodzenia w styczniu.Paulina2344, Mania1718, Falon lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
nick nieaktualnyLucky wrote:Witam sie ze szpitala
Nie bardzo mam jak pisac bo leze na korytarzu i zasieg to jedna kreska
Szyjka 35mm i pessar, lozysko przodujace nadal. Dzis mialam echo serca synka ale na szczescie wszystko ok
Pozdrawiam wszystkie
Trzymaj się dzielnie i odzywaj się co i jak! Trzymamy kciuki za szybki powrót do domu
Tunia.a - najlepiej siateczkowe wielorazowe (nie z fizeliny bo te są straszne). Możesz sobie w rozmiarze 36-38 kupić, one i tak się rozciągająA podkłady sobie kup koniecznie. Lignine to niech sobie ta położna sama wsadzi. Szczególnie jak się ta lignina przyklei z krwią do pipy a przecież nie będziesz miała czasu biegać się podmywać z tego co godzinę. Ja miałam z belli i byłam zadowolona ale zasadniczo im większe dostaniesz tym lepsze.
Tunia.a, Lucky, Est lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny, ja byłam właśnie w przychodni u internistki, bo wcale mi nic nie przechodzi, wręcz mam większy kaszel, aż boli mnie w klatce piersiowej
Przepisała mi tabletki Sinupret, aerozol do nosa Euphorbium i takie same krople doustne. Używała któraś z Was lub słyszała o stosowaniu w ciąży? Mi powiedziała lekarka, że tylko to może dać, że to bezpieczne, w aptece mówiła babeczka, że każdy lek ma napisane, że do konsultacji z lekarzem w ciąży. Ehh chyba zacznę to brać, bo chcę być zdrowa!
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760