X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    u mnie właśnie była lista obecności, faktury, które podpisywałam, kopie paragonów wydawane przeze mnie, szkolenia bhp, szkolenia stanowiskowe które przeszłam, grafik.
    U mnie szefowa sama wszystko dostarczyła do ZUS-u ponieważ dostałyśmy identyczne listy, i dzwoniłyśmy do osoby prowadzącej sprawę, która powiedziała, że nie ma sensu dublować dokumentów.
    Kasy jeszcze nie ma - mają czas na wydanie decyzji do 8 grudnia, a jak będzie czas pokaże...

Ojej, do 8 grudnia to jeszcze daleko :( a kiedy dostałaś to pismo i kiedy dostarczałyście dokumenty?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena trzymam kciuki z Twoją szyjkę. Oby się już nie skracała. Dobrze, że Ci w końcu założyli ten pessar. Zawsze to bezpieczniej. Kiedy Cię wypuszczają ze szpitala?

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Ojej, do 8 grudnia to jeszcze daleko :( a kiedy dostałaś to pismo i kiedy dostarczałyście dokumenty?
    Gdzieś koło 18 października dostałam pierwsze info, że wszczęte jest postępowanie i mają czas do 8 grudnia. Tydzień później kolejne pismo z wytycznymi jakie dokumenty należy dostarczyć i określonym czasem na to (tydz). Wszystko co potrzebne szefowa zawiozła do Zus-u dwa dni później i od tej pory cisza.

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Im wyższa ciąża tym błąd pomiaru jest +/- większy, bo dochodzi m.in. indywidualna masa tłuszczowa płodu i chyba w ostatnich tygodniach ten błąd może sięgać rzędu nawet 300- 500 g (nie pamiętam dokładnie). Różnice w wadze często wynikają też z niedokładności pomiarów tych parametrów.

Mój pierwszy synek miał urodzić się 3600, a "wyszedł" 2950 :D:D

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ze szpitala
    Nie bardzo mam jak pisac bo leze na korytarzu i zasieg to jedna kreska
    Szyjka 35mm i pessar, lozysko przodujace nadal. Dzis mialam echo serca synka ale na szczescie wszystko ok

Edys cudne te getry :) i koszylka fajna, leze w podonej tylko w drobne biale kropeczki z Italian Fashion
    Pozdrawiam wszystkie

• Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    Z wypadaniem włosów to jest tak że może być masa różnych przyczyn z tym związanych. Wypadałoby robić gruntowne badania.
    Mnie np. po dwóch operacjach pod narkozą strasznie włosy wypadały. Normalnie garściami. Już myślałam że łysa zostanę...
    Od jakiegoś czasu stosuję tą maskę :
    pol_pm_Natural-Classic-Wax-Henna-Treatment-Odzywka-do-wlosow-2014_3.jpg
    Jestem naprawdę zadowolona. Polecają ja nawet ludziom po chemioterapii.
    Włosy są po jej użyciu super jak dla mnie. To jest oryginalna angielska odżywka i co najważniejsze nie droga. Są też polskie odpowiedniki i inne podróby ale szczerze nie polecam.

Dzięki własnie się zastanawiałam nad nią bo kiedyś po ściągnięciu koloru z włosów straciłam z 3/4 włosów i ta maska mnie uratowala :) tylko nie byłam pewna czy w ciąży można ją stosować

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky dlaczego przy szyjce 35 mm mialaś zakładany pessar?

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Gdzieś koło 18 października dostałam pierwsze info, że wszczęte jest postępowanie i mają czas do 8 grudnia. Tydzień później kolejne pismo z wytycznymi jakie dokumenty należy dostarczyć i określonym czasem na to (tydz). Wszystko co potrzebne szefowa zawiozła do Zus-u dwa dni później i od tej pory cisza.

Dziewczyny czekające na pieniądze...załóżcie sobie profil w pue
    ( https://pue.zus.pl)
    Trzeba go potwierdzić w Zusie, ale macie tam podgląd co się dzieje w Waszej sprawie, np. tu podgląd jak to wygląda:

e4702a82b662ad8cmed.png

Oczywiście numer sprawy i kwoty usunięte specjalnie.
    Ja mam podzielone na 2 przelewy bo mam zwolnienie na przełomie miesiąca

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Edyś według nowych norm wyniki krzywej masz w normie po 2 h jest teraz norma do 153

Super zdjecie profilowe :)

roletka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Lucky dlaczego przy szyjce 35 mm mialaś zakładany pessar?

Ja też się dołączam do pytania. Ja miałam 35mm i nic mi lekarz nie mówił - powiedział, że jest długa zamknięta i twarda. Na kolnej wizycie miałam 1mm więcej.

Lucky lubi tę wiadomość

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

No to z tym ZUSem to porażka. Ja pismo dostałam w piątek, szefowa dziś zawozi wszystko do ZUSu....wiec kasa w styczniu? Wrrr.
    Domi zależy co w pracy robiłaś, u mnie wiele nie ma bo ochrona danych osobowych (karty pacjentow), więc tego nie mogą wymagać. Mam szkolenia w tym czasie, oświadczenia wszystkich pracownikow, harmonogramy z nfz, listy płac i obecności, zaświadczenia z pracy potrzebne do mojej szkoły.... i nie wiem co jeszcze, mam extra szefową i dość kreatywną więc pewnie zawiezie im całą "książke".

relggu1r2zuga2rf.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Już się z tą sytuacją oswoiłam. Choć pamiętam swój szok, po diagnozie, aż się lekarz przestraszył czy ze mna wszystko ok. Cieszę się tym co będzie. Zdrówka dla maleństw życzę:)

Malina tez miałam ciążę bliźniacza i jeden pęcherzyk się nie rozwinął :(

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zasiadłam właśnie do zamówienia w GEMINI - ceny jak na moje oko są świetne. Dzięki, że wspomniałyście o tej aptece bo w życiu bym nie wiedziała, że taka istnieje. Dla przykładu - od początku ciąży biorę PREGNE PLUS, ostatnio w aptece zapłaciłam za nią (!!!!!) 50zł (moja wina bo poszłam do apteki obok przychodni :( - a na GEMINI 27,69zł - nawet płacąc za przesyłkę się opłaca. Nawet na allegro produkty wychodzą drożej.

I tak siedzę, przeglądam, wybieram i... zawiesiłam się na majciorach poporodowych. Które wziąć? akuku, canpol, baby ono? Wielorazowe? Jednorazowe?
    Nooo i największy problem - jaki rozmiar? przed ciążą miałam 36 i wagę 53kg, zakładając, że skończę z wagą co najmniej 65kg to co kupić?

Kupujecie jakiś krem na brodawki? Ja mam zamiar smarować je jakiś czas przed porodem i moją uwagę zwrócił MALTAN? Wiecie coś na jego temat? Jakieś doświadczenia?

I rozkminiam kwestię podkładów poporodowych - ostatnio znajoma rodziła i jak jej mąż przyniósł podkłady to położna powiedziała, że te to sobie może na okres zostawić i dała jej ligninę chyba. Wolałabym chodzić z czymś bardziej "cywilizowanym" i myślałam i podkładach z canpola tych nocnych i tych standardowych z bella.

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dziewczyny czekające na pieniądze...załóżcie sobie profil w pue
    ( https://pue.zus.pl)
    Trzeba go potwierdzić w Zusie, ale macie tam podgląd co się dzieje w Waszej sprawie, np. tu podgląd jak to wygląda:

e4702a82b662ad8cmed.png

Oczywiście numer sprawy i kwoty usunięte specjalnie.
    Ja mam podzielone na 2 przelewy bo mam zwolnienie na przełomie miesiąca

Czy zakładając ten profil należy posiadać podpis elektroniczny?

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Madzialena90 - Ok 32 godziny jazdy z promem. Wszystko zależy od pogody też, bo w styczniu wracaliśmy dwa dni bo w górach była porażka.

Hm, teraz to i ja się zastanawiam z tą wagą...też ważyłam 54 a teraz 60 kg...to dużo już przytyłam?

Wow podziwiam tyle godzin my zostajemy w Anglii bo nawet 17h chyba nie dałabym rady :(

• Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Moja położna dopiero od stycznia kazała iść do szkoły rodzenia, niby teraz za wcześnie. A zgagę mam codziennie, kilka razy nawet. Czasem jak nic nie zjem rano też mam. Katastrofa...

Ja właśnie dziś byłam u położnej i tez mówiła mi o szkole rodzenia w styczniu.

Paulina2344, Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Wow podziwiam tyle godzin my zostajemy w Anglii bo nawet 17h chyba nie dałabym rady :(

my też zostajemy w Szwecji na święta, chociaż w moim przypadku tylko 12-13h drogi

Love_life lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Witam sie ze szpitala
    Nie bardzo mam jak pisac bo leze na korytarzu i zasieg to jedna kreska
    Szyjka 35mm i pessar, lozysko przodujace nadal. Dzis mialam echo serca synka ale na szczescie wszystko ok
    Pozdrawiam wszystkie

Trzymaj się dzielnie i odzywaj się co i jak! Trzymamy kciuki za szybki powrót do domu :)

Tunia.a - najlepiej siateczkowe wielorazowe (nie z fizeliny bo te są straszne). Możesz sobie w rozmiarze 36-38 kupić, one i tak się rozciągają :) A podkłady sobie kup koniecznie. Lignine to niech sobie ta położna sama wsadzi. Szczególnie jak się ta lignina przyklei z krwią do pipy a przecież nie będziesz miała czasu biegać się podmywać z tego co godzinę. Ja miałam z belli i byłam zadowolona ale zasadniczo im większe dostaniesz tym lepsze.

Tunia.a, Lucky, Est lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky a czemu właściwie jesteś w szpitalu?

Lucky lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, ja byłam właśnie w przychodni u internistki, bo wcale mi nic nie przechodzi, wręcz mam większy kaszel, aż boli mnie w klatce piersiowej :/ Przepisała mi tabletki Sinupret, aerozol do nosa Euphorbium i takie same krople doustne. Używała któraś z Was lub słyszała o stosowaniu w ciąży? Mi powiedziała lekarka, że tylko to może dać, że to bezpieczne, w aptece mówiła babeczka, że każdy lek ma napisane, że do konsultacji z lekarzem w ciąży. Ehh chyba zacznę to brać, bo chcę być zdrowa!

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ