X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż kochane lece na spotkanie z położna, mam nadzieje że zrobi mi wyniki i chociaż posłucham serduszka :)
    odezwę się po wizycie i napiszę co i jak :)

miłego dnia Kochane :D :D

A.Kasia, Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a - majtki wielorazowe, na pewno nie te jednorazówki, bo tak jak pisała A.Kasia, są z fizeliny ;/
    Krem na brodawki ja kupuję Bepanthen, z tego względu, że można do stosować do pielęgnacji pupy noworodka i sutków. A chcę ograniczać ilość kosmetyków.
    Temat podkładów długo studiowałam i to tak na prawdę zależy od Ciebie, co się sprawdzi. Ja kupuję jedną paczkę Canpol i jedną Hartman. Zastanawiam się jeszcze nad Sini Lady - z tej firmy będę miała podkłady higieniczne na łóżko. Zobaczę co mi podpasuje i dokupię albo poproszę męża.

Tunia.a lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Wow :) niezły klocek ;) Moje dzieci wagowe nie rodziły się duże wiec jak dobije do końca to myślę 3300 ;)

Ja juz się boje ile moje będzie ważyć bo u nas dzieciaczki wszystkie ok. 4 kg a mój brat miał 71 cm! A moj maz i szwagier 190cm wzrostu i tez klocki byly...Aż mnie pipka boli jak sobie o tym pomyślę :/

Mania1718, M+M+?, Hannia123, Est lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka - Sinupret swobodnie możesz brać, przeczytałam kiedyś na jego temat cały internet i wypytałam kilku lekarzy bo to jedyne co mi na zatoki pomaga (prócz antybiotyków). Tego drugiego leku nie znam :/ Zdrówka życzę!

Karka lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Dziewczyny czekające na pieniądze...załóżcie sobie profil w pue
    ( https://pue.zus.pl)
    Trzeba go potwierdzić w Zusie, ale macie tam podgląd co się dzieje w Waszej sprawie, np. tu podgląd jak to wygląda:

e4702a82b662ad8cmed.png

Oczywiście numer sprawy i kwoty usunięte specjalnie.
    Ja mam podzielone na 2 przelewy bo mam zwolnienie na przełomie miesiąca

ja mam założony, ale nie widzę tam nic takiego :(
    gdzie trzeba wejść?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja juz się boje ile moje będzie ważyć bo u nas dzieciaczki wszystkie ok. 4 kg a mój brat miał 71 cm! A moj maz i szwagier 190cm wzrostu i tez klocki byly...Aż mnie pipka boli jak sobie o tym pomyślę :/

71cm w dniu narodzin?!? wow :D nie wiedziałam, że to możliwe :P

She86 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wrote:
    Witam sie i ja :)

No to z tym ZUSem to porażka. Ja pismo dostałam w piątek, szefowa dziś zawozi wszystko do ZUSu....wiec kasa w styczniu? Wrrr.
    Domi zależy co w pracy robiłaś, u mnie wiele nie ma bo ochrona danych osobowych (karty pacjentow), więc tego nie mogą wymagać. Mam szkolenia w tym czasie, oświadczenia wszystkich pracownikow, harmonogramy z nfz, listy płac i obecności, zaświadczenia z pracy potrzebne do mojej szkoły.... i nie wiem co jeszcze, mam extra szefową i dość kreatywną więc pewnie zawiezie im całą "książke".

no ja się wcześniej niż w przyszłym roku kasy nie spodziewam... :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Czy zakładając ten profil należy posiadać podpis elektroniczny?

można, ale jeśli nie masz to zakładasz konto i idziesz do dowolnego oddziału ZUS, dajesz dowód osobisty, oni potwierdzają Twoją tożsamość i od ręki aktywują Ci Twój profil :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis dekoracyjny :)

Pytałyście się o wykonanie tego drzewka. Będę bazować na przepisie:
    http://justine897.blogspot.com/2015/10/diy-drzewko-z-szyszek.html

Dodatkowo pisałam o samodzielnym robieniu dekoracji do kącika małego. Nie lubię pierdołów i zbieraczy kurzy, w związku z czym będzie minimalistycznie. Mam w planach kupienie kilku białych ramek formatu A4 nad komodę i będę do nich wykładała różne sentencje, obrazki, cytaty. Coś w tym stylu:
    http://swiatrodzica.blogspot.com/2014/10/obrazki-dekoracja-pokoju-dziecka-blog-o.html

Dodatkowo chcę zrobić pompony z tiulu i zawiesić je na karniszu. Tutaj ściąga:
    http://www.kasmatka.pl/pompony-z-tiulu

W lutym, jak nie zapomnę to pokażę Wam co mi wyszło :)

A.Kasia, Falon, Mietka 30:), Est, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Tunia.a - majtki wielorazowe, na pewno nie te jednorazówki, bo tak jak pisała A.Kasia, są z fizeliny ;/
    Krem na brodawki ja kupuję Bepanthen, z tego względu, że można do stosować do pielęgnacji pupy noworodka i sutków. A chcę ograniczać ilość kosmetyków.
    Temat podkładów długo studiowałam i to tak na prawdę zależy od Ciebie, co się sprawdzi. Ja kupuję jedną paczkę Canpol i jedną Hartman. Zastanawiam się jeszcze nad Sini Lady - z tej firmy będę miała podkłady higieniczne na łóżko. Zobaczę co mi podpasuje i dokupię albo poproszę męża.

też kupiłam Bepanthen, i z tego samego powodu w sumie.
    podkłady mam Bella, ale... jak przyszły to trochę się zdziwiłam, bo... może to głupie pytanie, ale czy one mają wyglądać po prostu jak duże i grube podpaski? :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Kochane zasiadłam właśnie do zamówienia w GEMINI - ceny jak na moje oko są świetne. Dzięki, że wspomniałyście o tej aptece bo w życiu bym nie wiedziała, że taka istnieje. Dla przykładu - od początku ciąży biorę PREGNE PLUS, ostatnio w aptece zapłaciłam za nią (!!!!!) 50zł (moja wina bo poszłam do apteki obok przychodni :( - a na GEMINI 27,69zł - nawet płacąc za przesyłkę się opłaca. Nawet na allegro produkty wychodzą drożej.

I tak siedzę, przeglądam, wybieram i... zawiesiłam się na majciorach poporodowych. Które wziąć? akuku, canpol, baby ono? Wielorazowe? Jednorazowe?
    Nooo i największy problem - jaki rozmiar? przed ciążą miałam 36 i wagę 53kg, zakładając, że skończę z wagą co najmniej 65kg to co kupić?

Kupujecie jakiś krem na brodawki? Ja mam zamiar smarować je jakiś czas przed porodem i moją uwagę zwrócił MALTAN? Wiecie coś na jego temat? Jakieś doświadczenia?

I rozkminiam kwestię podkładów poporodowych - ostatnio znajoma rodziła i jak jej mąż przyniósł podkłady to położna powiedziała, że te to sobie może na okres zostawić i dała jej ligninę chyba. Wolałabym chodzić z czymś bardziej "cywilizowanym" i myślałam i podkładach z canpola tych nocnych i tych standardowych z bella.

Tez mam z gaciami problem ale czytałam ze najlepiej wielorazowe siateczkowe ale co do producenta nie mam pojęcia.

• Karka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Sinupret swobodnie możesz brać, przeczytałam kiedyś na jego temat cały internet i wypytałam kilku lekarzy bo to jedyne co mi na zatoki pomaga (prócz antybiotyków). Tego drugiego leku nie znam :/ Zdrówka życzę!

Dziękuję Ci Kasiu za odpowiedź :) Właśnie sinupret na szybko w necie i na plus i na minus czytałam, a to drugie na plus. Ale odważyłam się i w międzyczasie zadzwoniłam do swojego ginekologa :P I powiedział, że oba spokojnie mogę brać ufff Bo ja ogólnie to nie lubię dzwonić i czasem się wstydzę, taką mam niby "fobię", ale dla zdrowia już nie tylko mojego się odważyłam :D

Idę ogarnąć chatkę i potem nadrobię Was.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    my też zostajemy w Szwecji na święta, chociaż w moim przypadku tylko 12-13h drogi

Trochę mi przykro ze zostajemy z mężem tutaj bo nie mamy tu żadnej rodziny a w Pl zawsze dużo ludzi, koledujemy i jest atmosfera a to nasze pierwsze święta poza domem ale cóż chyba będę musiała zadbać o klimat sama :)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to problem się rozwiązał - kupuję wielorazowe majciory :)

Profil założyłam, jutro pewnie podjadę go potwierdzić bo dzisiaj leń mnie ogarnął ;)

Jak już dzisiaj mam czas, żeby z Wami posiedzieć to wstawiam Wam mojego brzunia z wczoraj czyli 22t2d. W koszulce i bez :) 5kg na plusie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3eca65c2c2b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d52dc0b63fb5.jpg

Vincent, A.Kasia, d'nusia, Karolina@, Kajola, muminka83, jagood, Mania1718, Renka88, Kate84, Martita88, Falon, wiewiórka17, Kaarolina, RudyTygrysek, Mietka 30:), Hannia123, Est, baassiia, Izoleccc, Kasia24, Madzialena90, Karka, perła ziemi lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    no cóż kochane lece na spotkanie z położna, mam nadzieje że zrobi mi wyniki i chociaż posłucham serduszka :)
    odezwę się po wizycie i napiszę co i jak :)

miłego dnia Kochane :D :D

No mi zbadala mocz, ciśnienie i zmierzyla brzuch no chociaż te serduszko usłyszałam i wiem ze jest ok :)

• alinalii Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadajcie na kawe i muffina ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/313ca0089fb5.jpg

darra991, A.Kasia, Love_life, ryjkek, d'nusia, Dorka87, Karolina@, TaRRa, Kajola, Tunia.a, muminka83, Mania1718, Renka88, Kate84, ksanka, Martita88, Falon, wiewiórka17, olatychy, Magda lena, RudyTygrysek, Mietka 30:), Hannia123, Izoleccc, Karka, perła ziemi, krówka_muffka, Malina81 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Jejuuu ja sie dzisiaj czuje jakby ktos ze mnie powietrze spuscil.. niby spalam w nocy a najchetniej zasnelabym na stojaco:( wrr. I do tego czuje sie jakbym miala konkretnego kacora:) tak mnie suszy ze wypijam wszystko co mam pod reka;P
    ALINALII nie kuuś! :)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka tez mam taką fobie..

• Lucky Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Lucky dlaczego przy szyjce 35 mm mialaś zakładany pessar?

Jestem w szpitalu ze wzgledu na przeciwciala Ana ktore moga wplywac na przeplywy w sercu i po 20tc trzeba je sprawdzac co jakis czas
    Poza tym twardnialmi brzuch i mocno kłuł

A pessar mialam zalozony przy 35 mm bo caly czas mialam 45mm a w ciagu kilku dni zrobilo sie 1cm mniej i gin sie bala ze to taki zly trend. Mam stresujacy czas i to na pewno tez ma wplyw :( wiec mam go takochronnie bo nie moge tyle lezec ile powinnam. No moze teraz w szpitalu wyrabiam norme
    Szkoda tylko ze taki tlum i korytarz bez perspektyw na sale

Kasiu dzieki :*

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    wpadajcie na kawe i muffina ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/313ca0089fb5.jpg
    Oj kochana a Ty cały czas kusisz slodkosciami!:-) wyglądają pysznie!
    Ja "naciapałam" sałatkę jarzynową ;-)

‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ