X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    71cm w dniu narodzin?!? wow :D nie wiedziałam, że to możliwe :P

I masz rację Domii mój telefon nie współpracuje dziś 61 cm :)

domiii, Hannia123, kasieńka 1985, Lilou1984 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na porodówce żadne z tych rzeczy sie nie przydadzą bo zakaz chodzenia w gaciach i podklady maja być z ligniny ja po kryjomu swoje zakladalam i podklady dopiero w domu

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak już o tych podkładach rozmawiamy, to ile tego się zużywa i jak długo. Wiadomo, że to zależy od kobiety, bo jedne krwawią mniej, inne więcej, ale tak orientacyjnie, bo nie wiem w jaką ilość się zaopatrzyć. Do szpitala będę miała ok. 25 sztuk. Wystarczy? Po ilu dniach można przejść na podpaski?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy po ok 1 tygodniu możesz podpaski zacząć uzywac

Love_life, Karolina@ lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ myślę że spokojnie wystarczy. Ja następnego dnia po, zakładałam już zwykle podpaski.

Karolina@ lubi tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do koszyka w gemini włożyłam
    PODKŁADY HIGIENICZNE, POPORODOWE BELLA MAMMA, 10 SZTUK
    WKŁADKI UROLOGICZNE MOLIMED COMFORT MAXI 30 SZTUK ( ponoć bardzo dobre)
    więcej nie kupuje potem przejdę na normalne podpaski :D
    maść na sutki A-PECTUS, KREM DO PIELĘGNACJI BRODAWEK SUTKOWYCH
    dzisiaj wybieram się do supher pharm dla posiadaczy karty, i dołączenie do programu dla mam. Hipp-35% i wiele innych promocji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 14:34

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny, a jak już o tych podkładach rozmawiamy, to ile tego się zużywa i jak długo. Wiadomo, że to zależy od kobiety, bo jedne krwawią mniej, inne więcej, ale tak orientacyjnie, bo nie wiem w jaką ilość się zaopatrzyć. Do szpitala będę miała ok. 25 sztuk. Wystarczy? Po ilu dniach można przejść na podpaski?

Ciężko powiedzieć bo połóg trwa bardzo różnie i krwawienie też może być mniej lub bardziej intensywne. Ja po CC (gdzie z reguły krwawienie jest mniejsze i krótsze) przez pierwsze dwa-trzy dni krwawiłam dość mocno i pewnie ze 2 opakowania tych podkładów mi poszły, więc około 20 sztuk. Później przerzuciłam się na te najchłonniejsze podpaski z belli bo było mi wygodniej no i mają skrzydełka, więc się nie przesuwają na bieliźnie.

Co najlepsze pierwszy okres po porodzie miałam taki, że zakrwawiłam pół domu w drodze z łóżka do łazienki i musiałam znowu wrócić do podkładów poporodowych. MASAKRA to była, myślałam, że się wykrwawię.

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz, kasienka1985 ma inne doświadczenia. Pewnie ciężko wycelowac z obfitością i długością krwawienia:))

do czterech razy sztuka.
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    U nas na porodówce żadne z tych rzeczy sie nie przydadzą bo zakaz chodzenia w gaciach i podklady maja być z ligniny ja po kryjomu swoje zakladalam i podklady dopiero w domu
    yyy.... skoro zakaz w gaciorach... to jak ta lignina się trzyma? bo mi chyba brak wyobraźni :(

Mania1718, A.Kasia, Kate84, Kate84, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze się dziwiłam jak ktoś mówił, że do porodu i po porodzie lepiej zakładać jakieś stare łachy bo i tak wszystko zakrwawione będzie i do wywalenia, ale jak sobie wyobrażę, że latam bez gaci z ligniną między nogami to faktycznie może to tak wyglądać...

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi się jak kaczuszka przytrzymujesz wszystko nogami :p

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny wszystkie sobie swietnie poradzicie juz po jestem tego pewna :)
    Na swieta tez zostaje w UK ale tragedii nie ma bo mam tu rodzine ;)
    jestem juz po zakupach. Wiki napewno ucieszy sie z prezentow, poza tym trafilam na fajne spiochy. Uwielbiam takie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6719391b0ab.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f5d4505d917.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9674d382d6ee.jpg

d'nusia, A.Kasia, ryjkek, domiii, Kate84, edyś, Love_life, Tunia.a, Kajola, wiewiórka17, Vincent, Falon, 26Asia, Karolina@, RudyTygrysek, Mietka 30:), Est, kateee, Karka, perła ziemi lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas porodu chodziłam już z tymi podpaskami między nogami. Położna kazała mi zdjąć bieliznę bo i tak ciągle badali, i już w pierwszej fazie porodu krwawiłam, więc jak chciałam chodzić (bo lepiej mi było i szybciej główka schodziła) to mi to włożyły między nogi. Fakt był taki, że mąż chodził za mną i ciągle to z z podłogi ścierał co i tak spadło. W końcu zobaczyła to położna i powiedziała że one są od sprzątania, i potem już one za mną chodziły.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Ja kupuje jedna paczke. Poprzednio mialam chyba dwie to z jednej zuzylam kilka doslownie, bo w szpitalu korztlystalam z tamtejszych, ale nie z ligniny, jakies normalne mieli. A potem, w domu przeszlam juz na podpaski.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to w ogóle jestem ciemna w tych podkładach itp :D
    Zresztą szpital, w którym będę rodzić podkładów kazał nie kupować, a jak wspomniałam mamie, że do domu są potrzebne to ona mi "po co? mi podpaski wystarczyły" Także zgłupiałam. Może zaopatrzę się w jedne , ale zupełnie nie wiem co i jak..

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Zawsze się dziwiłam jak ktoś mówił, że do porodu i po porodzie lepiej zakładać jakieś stare łachy bo i tak wszystko zakrwawione będzie i do wywalenia, ale jak sobie wyobrażę, że latam bez gaci z ligniną między nogami to faktycznie może to tak wyglądać...

Przesadzaja troche. Tez sie na to szykowalam, a tu w koszuli w ktorej rodzilam sypialam do tej pory wlasciwie, choc po peknieciu szyjki mnistwo krwi ze mnie ulacialo. Ale i tak nie bylo tak zle z ubraniem. Po porodzie zarzucaja podklad miedzy nogi i tak sie lezy:-P U mnie nikt nie pilnowal, zeby bylo bez majtek, przynajmniej ie pamietam. Na wizyte sie zrzucalo wszystko dla niepoznaki, a potem to juz jak kto wolal.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira to jak widać na żadnej z nas Urbaniak nie zrobił najlepszego wrażenia :-P a faktycznie musiałyśmy się minąć :-) ps dobre są chociaż te darmowe badania! A i widzę, że on lubi vactovaginal chyba zapisywać ;-) Co do ruchów to wiesz ja dziś druga nocka bezsenna bo mała wojowała do 2!I ja też chodzę do Alma Matter :-D

Karolina fajnie, dziękuję. A co do wagi to co to jest 1,3 kg. Ja mam 3-3,5kg różnie to bywa :-P ale nieważne ile ważne żeby wszystko było dobrze a na pewno wszystkie zgubimy ładnie kg po porodzie :-)

My chcemy położną dlatego, żeby pilnowała pewnych kwestii, bardziej pewnie dla naszego spokoju. Sądzę, że ja głowy do tego mieć nie będę a M hmmm no różnie może być. Mam tu na myśli np. Nacięcie krocza, prysznic, lewatywa :-P, pozycja, krzesełko itp. No i jakoś będę spokojniejsza z tą jedną jedyną która wiem, że musi o wszystko zadbać. Tylko, że my od samego początku byliśmy na to nastawieni.

Karolina@ super skoro masz takie zdolności! Sama bym zrobiła gdybym umiała! :-)

A.Kasia współczuję takich snów naprawdę nic przyjemnego :-( co do kurtki to szczęściara ja od ciotki pożyczyłam bo nie chciałam kupować na 3 miesiące ale wyglądam.... M się śmieje że jak spod mostu bo rękawy dużo za krótkie. W swoje niby wchodzę, ale są tak dopasowane zawsze, że teraz już mnie mega opinają na brzuchu

Madzialena,Domii w sumie fajnie, też bym chciała żeby mi gin taką przewidywaną wagę podał :-)

Domii ja co prawda kontroli nie miałam, ale np jakieś podpisywane umowy,płatności, wypłaty z banków,fv jeśli podpisywałaś itp

Jagood w końcu się odezwałaś!! Cieszę się, że u Was wszystko w najlepszym porządku! A jak sytuacja w domu z partnerem?

Niecierpliwa ja w dzień w domu też mam zamiar w body i półśpiochy lub spodenki.

Jusiakp A może teraz po prostu więcej śpi i zbiera siły? Albo jest tak ułożone, że nie czujesz? Zawsze możesz skoczyć na wizytę jeśli będziesz się bardzo martwić :-*

Paola A zobacz to nie miałam pojęcia z tym pępuszkiem i bodziakami!

Magdalena to całe szczęście, że wreszcie się ogarneli i założą ten passer! Na pewno pomoże i będzie dobrze :-* niezły akrobata :-D

She u mnie tak samo teraz raz w tygodniu, później dwa i na koniec darmowe ktg. Też refundowane więc super to jest przy tych naszych wydatkach na lekarzy i wyprawkę.

Ksanka brawa dla recepcjonistki! Co za kobieta! Dobrze, że pielęgniarka zareagowała. Eh już się boję tej glukozy ja od głupiego ferweksu mam odruch wymiotny...

Tunia to mnie zmotywowałaś jak dojadę do Gdańska to jutro na spokojnie ustawie jakiś awatar :-D do pue zus nie trzeba podpisu elektronicznego tylko musisz w zus zrobić konto potwierdzone

Lucky kurcze trochę słabo, że na korytarzu miejsc nie mają? Trzymam kciuki za Was

Alinali mniam! Jakie pyszności a ja w pociągu głoduję

Tunia.a, A.Kasia, Vira, Lucky lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dziewczny wszystkie sobie swietnie poradzicie juz po jestem tego pewna :)
    Na swieta tez zostaje w UK ale tragedii nie ma bo mam tu rodzine ;)
    jestem juz po zakupach. Wiki napewno ucieszy sie z prezentow, poza tym trafilam na fajne spiochy. Uwielbiam takie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6719391b0ab.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f5d4505d917.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9674d382d6ee.jpg

Mania gdzie takie piękności zakupilas?

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja z całą pewnością, nie polecę do porodu w starych łachach, a po porodzie też nie mam zamiaru wyglądać jak cierpiętnica...Fakt- nie mam pojęcia jak to się wszystko potoczy, doświadczenie zerowe, ale wiem czego na dzień dzisiejszy nie chcę. Wyglądając względnie ładnie - czujemy się dobrze. Te wszystkie piękne koszuleczki, szlafroczki które zamawiamy są właśnie po to, żeby w tych ciężkich chwilach, mimo przeogromnego (jak się domyślam) bólu, czuć się nadal kobietami. Myślę, że w tych trudnych dniach warto myśleć o tym co da nam maximum poczucia hmmmm "atrakcyjności". Dla mnie z pewnością ładna koszulka, gaciory dzięki którym nie będę drobić jak gejsza żeby mi jakiś podkład nie wypadł (co raczej z raną po porodzie nie jest możliwe), dobre podkłady, ulubiony żel pod prysznic, nawet jakiś puderek na buźkę jak będą jakieś odwiedziny - to wszystko myślę, że może nie złagodzi bólu ale zagwarantuje nam jako taki komfort psychiczny :)
    A jaka będę mądra na porodówce to się okaże ;)

Falon, A.Kasia, Kate84, Karolina@, She86, domiii lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 Twoim znakiem rozpoznawczym są mega długie posty i Ciebie akurat doskonale kojarzę nawet bez awatarka, ale z nim będzie przyjemniej dla oka ;)

Kate84, Est lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ