Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Kasia za odpowiedz . Dziś robiłam obiad na siedząco i pomalutku ,zeszło mi co prawda półtorej godziny ale prawie wszystko robiłam na siedząco .Muszę to jeszcze dopracować bo przypalilam trochę jedną partie mielonych i musiałam się namęczyć żeby je zdjąć z patelni
resztę skrobania zostawiam mamie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 15:22
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Karka ten drugie to homeopatyczne są więc też możesz brać bez strachu, te krople przepisał mi pediatra dla Synka i powiedział żebym tez stosowała bo u mnie się chrobsko rozwija (wtedy tego nie czułam i nawet nie zdążyłam się zapytać czy mogę stosować bo mnie uprzedził i powiedział że w ciąży też Można brać
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 15:28
Karka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyKate84 wrote:Vira to jak widać na żadnej z nas Urbaniak nie zrobił najlepszego wrażenia
a faktycznie musiałyśmy się minąć
ps dobre są chociaż te darmowe badania! A i widzę, że on lubi vactovaginal chyba zapisywać
Co do ruchów to wiesz ja dziś druga nocka bezsenna bo mała wojowała do 2!I ja też chodzę do Alma Matter
Karolina fajnie, dziękuję. A co do wagi to co to jest 1,3 kg. Ja mam 3-3,5kg różnie to bywaale nieważne ile ważne żeby wszystko było dobrze a na pewno wszystkie zgubimy ładnie kg po porodzie
My chcemy położną dlatego, żeby pilnowała pewnych kwestii, bardziej pewnie dla naszego spokoju. Sądzę, że ja głowy do tego mieć nie będę a M hmmm no różnie może być. Mam tu na myśli np. Nacięcie krocza, prysznic, lewatywa, pozycja, krzesełko itp. No i jakoś będę spokojniejsza z tą jedną jedyną która wiem, że musi o wszystko zadbać. Tylko, że my od samego początku byliśmy na to nastawieni.
Karolina@ super skoro masz takie zdolności! Sama bym zrobiła gdybym umiała!
A.Kasia współczuję takich snów naprawdę nic przyjemnegoco do kurtki to szczęściara ja od ciotki pożyczyłam bo nie chciałam kupować na 3 miesiące ale wyglądam.... M się śmieje że jak spod mostu bo rękawy dużo za krótkie. W swoje niby wchodzę, ale są tak dopasowane zawsze, że teraz już mnie mega opinają na brzuchu
Madzialena,Domii w sumie fajnie, też bym chciała żeby mi gin taką przewidywaną wagę podał
Domii ja co prawda kontroli nie miałam, ale np jakieś podpisywane umowy,płatności, wypłaty z banków,fv jeśli podpisywałaś itp
Jagood w końcu się odezwałaś!! Cieszę się, że u Was wszystko w najlepszym porządku! A jak sytuacja w domu z partnerem?
Niecierpliwa ja w dzień w domu też mam zamiar w body i półśpiochy lub spodenki.
Jusiakp A może teraz po prostu więcej śpi i zbiera siły? Albo jest tak ułożone, że nie czujesz? Zawsze możesz skoczyć na wizytę jeśli będziesz się bardzo martwić :-*
Paola A zobacz to nie miałam pojęcia z tym pępuszkiem i bodziakami!
Magdalena to całe szczęście, że wreszcie się ogarneli i założą ten passer! Na pewno pomoże i będzie dobrze :-* niezły akrobata
She u mnie tak samo teraz raz w tygodniu, później dwa i na koniec darmowe ktg. Też refundowane więc super to jest przy tych naszych wydatkach na lekarzy i wyprawkę.
Ksanka brawa dla recepcjonistki! Co za kobieta! Dobrze, że pielęgniarka zareagowała. Eh już się boję tej glukozy ja od głupiego ferweksu mam odruch wymiotny...
Tunia to mnie zmotywowałaś jak dojadę do Gdańska to jutro na spokojnie ustawie jakiś awatardo pue zus nie trzeba podpisu elektronicznego tylko musisz w zus zrobić konto potwierdzone
Lucky kurcze trochę słabo, że na korytarzu miejsc nie mają? Trzymam kciuki za Was
Alinali mniam! Jakie pyszności a ja w pociągu głoduję
Coś Ty ? A kiedy masz zajęcia ? w poniedziałki ? Może się okaże, że chodzimy do też samej grupyhehe
Ja miałam wczoraj drugie zajęcia o godzinie 17.
Mam pytanie - czy podczas zapisywania się do szkoły proponowali Ci darmowy masaż prenatalny ? -
Renka88 wrote:Kate84 z tego co się orientowalam to na Polnej nie robią juz lewatywy.
Podobno robią na życzenie, koleżanki się pytali miesiąc temua ja dla swojego spokoju psychicznego chyba chcę...
Tunia Hehe dziękujęsuper podejście do porodówki, ja co prawda na co dzień się nie maluje ale chcę iść też zadbana, wydepilowana cała, paznokcie, no i ja mam kreski pernamentne i rzeski założone i mam zamiar nadal do samego końca to robić
o ile dam radę z tymi zabiegami to dlaczego nie!
Vira My z tych zajęć w parze to w weekend niestety będziemy robić żeby M mógł być. Ale ja chodzę na te dla mam i M będzie przyjeżdżał na edukację ojców
Co do masażu to tak później mam zapisane darmowe, ale dziś np byłam na płatnym przed wyjazdem bo już nie mogę na plecy więc zainwestowałamwczoraj byłam na psychoedukacji mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 15:36
A.Kasia, Tunia.a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTunia.a - No wiadomo, że tak
Tym bardziej kiedy się jest na sali otwartej, gdzie non stop przyłażą ludzie w odwiedziny do innych osób. Wyobraź sobie, że idziesz do łazienki jak gejsza coby Ci ta lignina nie wypadła a tu plask! Jacyś obcy ludzie na sali a Ty się zastanawiasz, czy podnosić tego krwawego śledzia z podłogi czy udawać, że nie Twój ;P
Kate84, d'nusia, Tunia.a, Dorka87, roletka, edyś, Martita88, Karolina@, Vincent, Mania1718, RudyTygrysek, Mietka 30:), Renka88, kateee, Falon, ksanka, darra991, skowroneczka87, Hannia123, Izoleccc, paola87, alinalii, Karka, Lilou1984, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
A.Kasia ja miałam taką sytuację po pionizacji.. przyszła do mnie koleżanka z sali na patologii a ja stanęłam i zaraz kałuży krwi na około, ja całą we krwi i wszystko i myślałam że się zapadnie pod ziemięhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
A.Kasia wrote:Tunia.a - No wiadomo, że tak
Tym bardziej kiedy się jest na sali otwartej, gdzie non stop przyłażą ludzie w odwiedziny do innych osób. Wyobraź sobie, że idziesz do łazienki jak gejsza coby Ci ta lignina nie wypadła a tu plask! Jacyś obcy ludzie na sali a Ty się zastanawiasz, czy podnosić tego krwawego śledzia z podłogi czy udawać, że nie Twój ;P
Boże...umarłamA.Kasia lubi tę wiadomość
-
Tak apropo lewatywy to ja byłam przeciw. Jakoś sobie tego nie wyobrażałam. Ale po rozmowie z położną przekonałam się. Po tym jak mi powiedziała, że kobiety bez lewatywy często robią kupkę w czasie parcia i potem główka bobasa czy inne jego części są w brązie. Wolę tą lewatywę zrobić, a nie fundować małemu takich atrakcji na dzień dobry
Mania1718, Est, Tunia.a, Tunia.a, A.Kasia, Kajola, Falon, Vira, Hannia123, Karka, 26Asia lubią tę wiadomość
-
A ja tak narzekałam na obojętnych lekarzy i położne a ku mojemu zdziwieniu zadzwoniła położna
zapytała czy wszystko ok u mnie jak się czuję i kiedy się widzimy bo to juz zaraz 10 tygodni od ostatniego spotkania
Tym razem zrobię listę pytań i będę się domagać badań moczu i krwi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 16:12
[/link]
-
A.Kasia wrote:Tunia.a - No wiadomo, że tak
Kasia pod warunkiem że jesteś w stanie się zgiąćja po porodzie już po 2 godzinach latałam po szpitalu, ale o zginaniu - zapomnij.
Kochane co do lewatywy...powiem tak....gorsze dla Was jest zrobienie lewatywy czy zrobienie kupy podczas parcia? Parcie jak sama nazwa wskazuje to parcie dziecka na WSZYSTKO, ja to czułam jakby mi sie właśnie kupę chciało, zresztą położna mnie uprzedziła że jak będe czuła chęć na kupę to zaczyna się ostatnia faza porodu. I wolałam wtedy nie myśleć czy przypadkiem zrobię bo nie ma możliwości nie zrobienia podczas parcia. Z tym, ze ja nie mogłam nic jeść podczas porodu, tylko ssać cukierki bez cukru.d'nusia lubi tę wiadomość
-
Uff, przeczytałam wszystko
Jagood, Tunia', pięknie wygladacie! Same laski tutaj!
Karolina , super pomysł na prezent, ja chyba też pomyślę o czymś takim, zwłaszcza, że mam teraz sporo czasu
Bylam dzisiaj u fryzjera, a po drodze zajechalam do Luxmedu, żeby się zważyc i.. kolejne 2 kg do przodu. W sumie od początku ciąży +7 kg.
Nastawiam się, że niedługo zobaczę 6-tkę z przodu. Jestem w szoku, że tak szybko tyję. Ale to ostatnio tak, przez I trymestr praktycznie nic nie przytyłam.Tunia.a, Karolina@, jagood, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
[/URL]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 16:31
Est, Tunia.a, Renka88, A.Kasia, d'nusia, Mania1718, Karolina@, edyś, RudyTygrysek, domiii, Vincent, Kate84, Kaarolina, Martita88, Kajola, Falon, She86, Hannia123, Izoleccc, Kasia24, wiewiórka17, Karka, perła ziemi, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
26Asia wrote:ja do koszyka w gemini włożyłam
PODKŁADY HIGIENICZNE, POPORODOWE BELLA MAMMA, 10 SZTUK
WKŁADKI UROLOGICZNE MOLIMED COMFORT MAXI 30 SZTUK ( ponoć bardzo dobre)
więcej nie kupuje potem przejdę na normalne podpaski
maść na sutki A-PECTUS, KREM DO PIELĘGNACJI BRODAWEK SUTKOWYCH
dzisiaj wybieram się do supher pharm dla posiadaczy karty, i dołączenie do programu dla mam. Hipp-35% i wiele innych promocji.
te wkładki urologiczne to po porodzie? bo z tego co czytam mają nieprzepuszczalną folię, a to chyba nie najlepsze rozwiązanie na gojącą się ranę? czy się mylę?
-
My ni ena temat, chwalimy sie jak rośniemy:)
Coś mi się nie chciało wstawić, sorry za rozmiar
A.Kasia 'krwawy śledź'