X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Ja wracam samolotem tym razem bo już w aucie nie dam rady tyle wysiedzieć :) A ponieważ mój mąż sam będzie jechał autem to kupiliśmy prom z Bergen do Danii by ominął góry bo bałabym się go tak samego puścić.
    Ja bardzo lubię za to Szwecję bo bardziej przypomina Polskę bo jest płaska :P

tylko sprawdź linie lotnicze którymi będziesz lecieć jakie mają regulaminy odnośnie kobiet ciężarnych, bo w większości bardzo się różnią ich przepisy, i mogą cię nie wpuścić na pokład, a w styczniu już będziesz wysoko w ciąży i brzuszek będzie bardzo widoczny...

• Andriel Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam i do 34 tc można latać :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel jakimi liniami lecisz? Ryanair wymaga zaswiadczenia od27 tyg juz

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do Was ponownie.

Będziemy mieli córeczkę! ;-) ;-) ;-)

Od początku ciąży dorobiłam się 3.80kg i również czeka mnie test obciążenia glukozą(75g.)

Co do zgagi to w zasadzie nie miałam nigdy z nią do czynienia ale moja przyjaciółka profilaktycznie poleciła mi płatki migdałowe, podobno są niezastąpione ;-)

Zauważyłam że już nie jedna z Was zalicza szkołę rodzenia? mój lekarz mi proponował aby zostawić to sobie na koniec stycznia bo jeszcze jest troszkę za wcześnie... czy ja wiem? hm...

Córeczka. Ale fajnie ;-)

domiii, Est, d'nusia, perła ziemi, Martita88, Kate84, Kaarolina, baassiia, Karolina@, Hannia123, muminka83, Renka88, Kajola, Madzialena90, krówka_muffka, paola87, Mietka 30:), Izoleccc, kateee, RudyTygrysek, Malina81, Karka, Love_life lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna dopiero od stycznia kazała iść do szkoły rodzenia, niby teraz za wcześnie. A zgagę mam codziennie, kilka razy nawet. Czasem jak nic nie zjem rano też mam. Katastrofa...

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie i jest wszystko ok z główka maluszka:)
    Spokojnej nocy dziewczynki :)

P.s. Ja do szkoły rodzenia też na Inflancką. Czy Wy wszystkie dziewczyny będziecie chciały mieć swojego lekarza prowadzącego przy porodzie ? Bo dla,mnie to chyba bez różnicy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 23:31

domiii, d'nusia, perła ziemi, Kaarolina, A.Kasia, Karolina@, Hannia123, Renka88, Madzialena90, Kajola, krówka_muffka, Mietka 30:), Izoleccc, kateee, RudyTygrysek, Malina81, Karka, Love_life lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, widzę w stopce, że spodziewacie się synka :) czy mogę wpisać imię na pierwszej stronie?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon , gratuluję córeczki :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Falon , gratuluję córeczki :-)

Dzięki,taka miła niespodzianka;-)

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    My też po wizycie i jest wszystko ok z główka maluszka:)
    Spokojnej nocy dziewczynki :)

P.s. Ja do szkoły rodzenia też na Inflancką. Czy Wy wszystkie dziewczyny będziecie chciały mieć swojego prowadzącego przy porodzie ? Bo dla,mnie to chyba bez różnicy...
    Ja będę z mężem prowadzącym ;)

Falon, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Ja będę z mężem prowadzącym ;)

Ok:)
    A co z lekarzem prowadzącym?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka zapisałam się do szkoły aKuku na grochowie :) a wykupujesz położną? Bo ja chyba nie. Mam ten pakiet będę chodzić do dr Nitefor i do tej szkoły i mam nadzieje że wystarczy :)

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to narazie nic nie wiem. Do szkoły idę na inflancką i moze tam rodzę ...:) albo na żelaznej....Lekarza zmieniam bo nie chce mi sie juz jeździć do tego co prowadzi od początku. Także tak to :D albo urodzę w domu jak któraś tam radziła :/

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia bez stresu :) ogarnij lekarza i już będzie z górki :) inflancka też ma bardzo dobre opinie :)

d'nusia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ja nie mam żadnych rozstępów więc nie pomogę.

Muminko My kupujemy monitor oddechu z niania Angel care. Mam nadzieję, że wreszcie choróbska Cie opuszczą i wrócisz do zdrówka :-*

Magdalena no naprawdę ja nie rozumiem tego szpitala, jesteś tam by sobie pobyć czy o co im chodzi!

Madzialena ale duża córeczka :-) a jak szacują tą wielkość do porodu? Ciekawi mnie to?

Domii eh współczuję, trochę z nas jednak te kontrole ma. Oby wyjaśnienie im wystarczyło i się odczepili. To tylko się cieszyć, że ja mam spokój jak narazie i oby tak zostało!

Edyś biedna, ja się boję że zniose ja tak ciężko jak Ty a za tydzień równo robię :-(

Karolina to ciekawa jestem czy Twój przypadek ich zainteresuje bo jak narazie mam plan, żeby po macierzyńskim od razu zajść w 2 ciążę :-P

Vira A właśnie ciekawa byłam Twojej opini.... Szczerze mówiąc ja nie do końca, ostatnie dwie wizyty nawet mnie wkurza. Jedno co to i prenatalne i połówkowe robi super, mega długo przykłada się. Ale dziś np wkurzył mnie znów bo ani dziecka nie widziałam, ani nie słyszałam, nie wiem ile waży tylko on sobie zrobił szybkie usg i powiedział że wszystko super! Ha jedyne co to skupił się na badaniu palpacyjnym i zmierzył mi szyjke bo powiedziałam, że się martwię. Na szczęście mimo moich intensywnych ćwiczeń i spacerów szyjka nic się nie skróciła ma ponad 35mm i twarda zamknięta to mi nawet na usg pokazał jak bym coś rozumiała! :-P no i macica ładna miękka,a te moje twardnienia mówi że problemy jelitowe. Na szczęście ja do niego chodzę tylko po to by mieć darmowe badania itp, mam swojego prowadzącego prywatnie i za tydzień mamy wizytę. Bez porównania! Tam zawsze na suficie mam monitor i oglądam sobie małą i widzę wszystko co lekarz tłumaczy, dostaje film. Gdybym chodziła tylko do Urbaniaka i on prowadził by mi ciążę tak naprawdę byłabym mega wściekła z takiej wizyty jak dziś...
    I w sumie też nie rozumiem po co chce Tobie znów prenatalne robić? Może myśli, że nie masz tego w pakiecie i zarobi :-P a teraz doczytałam, że sprawdził.

Love Life mi wypadały przez pierwsze 4 miesiące teraz za to są super :-)

Tak jak już pisałam z wizyty nie wiem nic poza szyjką heh ale choć to mnie uspokoiło bo trochę się bałam tyle ćwicząc mimo, że lekarz pozwolił, no i o macicy że ok i też mi pokazał dokąd już sięga
    Co do badań ja zawsze staram się robić przed wizytą żeby mieć na świeżo.

A no i w końcu miał dla mnie opis połówkowych i o łożysku mam tylko napisane, że na tylnej ścianie o stopniu dojrzałości nic...

Jusiakp mi gin zapisał że 75 glukoze mam robić. Jak bóle i ruchy już lepiej?

26Asia gratuluję :-)

A.Kasia dobrze, że wszystko jest ok na wizycie. Faktycznie to wszystko tyle kosztuje eh. Co do wagi to ja też raczej trzymam się tego co wychodzi rano w domu na czczo bo tak samo wieczorem na wizycie mam + 1-1,5kg!

Ryjkek gratuluję udanej wizyty i dobrych informacji. Dziewczyny już większość dobija do wagi bliskich 1 kg :-D

Falon gratuluję córci :-)
    Co do szkoły rodzenia to u mnie jest tyle zajęć że trwa to chyba z 2 miesiące więc ja zaczęłam od razu jak tylko mogłam, no a jest utrudnienie przez mieszkanie na dwa domy Gdańsk-Poznań, SR w Poznaniu. Staram się zawsze wykorzystać na maksa gdy jestem w Wlkp bo później np przez 2 tygodnie mnie nie ma...

Kokaina cieszę się, że wizyta udana

Ja lekarza prowadzącego nie biorę do porodu bo to cena, że hoho a i tak niewiadomo czy dojedzie. No ale będziemy brać położną...

Dziewczyny ostatnio wciąż mała ma takie pulsowanie regularne i wątpię czy to ruchy bo chyba by musiała sobie z brzucha klawiaturę robić taki to ciąg puknięć, ale z kolei na czkawke to chyba za często by było? Cholera nie wiem jak to opisać :-D czy możliwe, że dziecia czka się w krótszych odstępach niż nam?

Wykończona jestem cały dzień zalatana, wczoraj 4h w pociągu a jutro po 12 już wracam znów pociągiem do Gdańska. Dobrej nocy

Falon, Love_life lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle cały dzień mnie nie było i pół strony zapisałam :-P

Est, Vira lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Nie miałam siły pisać wczoraj bo poszłam od razu spać. Mam mieszane uczucia co do wczorajszej wizyty. Po pierwsze mój lekarz...wyglądał jakby wyszedł z najgorszego lumpeksu. Ja rozumiem że jeździ ze szpitala po nocce prosto do gabinetu no ale nawet mój tato który pracuje ze zwierzętami w stajni zawsze zwraca uwage w co się ubiera, mówi ze lekarz musi dobrze wyglądać :-D Po drugie zmierzył szyjke, powiedział okej długa 3,75. No więc mowie mu że 1 października miała 4,5 a 6 dni temu 4. A on :to Ty byłaś u mnie 6 dni temu? Zwiększył mi tylko luteine z 50 do 100, powiedział ze oprócz tego nospy i magnezu nie ma innych leków na to. Ogólnie skomentował ze szyjka może się wahać o pół cm.Za dwa tygodnie mam mu przypomnieć żeby zmierzył mi ją, wtedy zobaczymy czy się nie skraca. Na razie mam głównie leżeć, ale po domu też mogę chodzic. Mój mąż jest z tego powodu bardzo zadowolony bo będzie mógł sam wybrać płytki do kuchni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 06:54

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek, dzis moja kolej na glukoze ja też mam 75g. Mam nadzieję że nie będzie zwrotki, bo słodycze mnie ostatnio odrzucają.
    Miłego dnia Mamusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 06:55

Falon lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Melduję się w ostatnim dniu 24 tygodnia i kubkiem kawy z mlekiem w ręku :-) ( oraz małą sentencją na dziś )
    522b2029b7594169m.jpg

Est, RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Edyś ja nie mam żadnych rozstępów więc nie pomogę.

Muminko My kupujemy monitor oddechu z niania Angel care. Mam nadzieję, że wreszcie choróbska Cie opuszczą i wrócisz do zdrówka :-*

Magdalena no naprawdę ja nie rozumiem tego szpitala, jesteś tam by sobie pobyć czy o co im chodzi!

Madzialena ale duża córeczka :-) a jak szacują tą wielkość do porodu? Ciekawi mnie to?

Domii eh współczuję, trochę z nas jednak te kontrole ma. Oby wyjaśnienie im wystarczyło i się odczepili. To tylko się cieszyć, że ja mam spokój jak narazie i oby tak zostało!

Edyś biedna, ja się boję że zniose ja tak ciężko jak Ty a za tydzień równo robię :-(

Karolina to ciekawa jestem czy Twój przypadek ich zainteresuje bo jak narazie mam plan, żeby po macierzyńskim od razu zajść w 2 ciążę :-P

Vira A właśnie ciekawa byłam Twojej opini.... Szczerze mówiąc ja nie do końca, ostatnie dwie wizyty nawet mnie wkurza. Jedno co to i prenatalne i połówkowe robi super, mega długo przykłada się. Ale dziś np wkurzył mnie znów bo ani dziecka nie widziałam, ani nie słyszałam, nie wiem ile waży tylko on sobie zrobił szybkie usg i powiedział że wszystko super! Ha jedyne co to skupił się na badaniu palpacyjnym i zmierzył mi szyjke bo powiedziałam, że się martwię. Na szczęście mimo moich intensywnych ćwiczeń i spacerów szyjka nic się nie skróciła ma ponad 35mm i twarda zamknięta to mi nawet na usg pokazał jak bym coś rozumiała! :-P no i macica ładna miękka,a te moje twardnienia mówi że problemy jelitowe. Na szczęście ja do niego chodzę tylko po to by mieć darmowe badania itp, mam swojego prowadzącego prywatnie i za tydzień mamy wizytę. Bez porównania! Tam zawsze na suficie mam monitor i oglądam sobie małą i widzę wszystko co lekarz tłumaczy, dostaje film. Gdybym chodziła tylko do Urbaniaka i on prowadził by mi ciążę tak naprawdę byłabym mega wściekła z takiej wizyty jak dziś...
    I w sumie też nie rozumiem po co chce Tobie znów prenatalne robić? Może myśli, że nie masz tego w pakiecie i zarobi :-P a teraz doczytałam, że sprawdził.

Love Life mi wypadały przez pierwsze 4 miesiące teraz za to są super :-)

Tak jak już pisałam z wizyty nie wiem nic poza szyjką heh ale choć to mnie uspokoiło bo trochę się bałam tyle ćwicząc mimo, że lekarz pozwolił, no i o macicy że ok i też mi pokazał dokąd już sięga
    Co do badań ja zawsze staram się robić przed wizytą żeby mieć na świeżo.

A no i w końcu miał dla mnie opis połówkowych i o łożysku mam tylko napisane, że na tylnej ścianie o stopniu dojrzałości nic...

Jusiakp mi gin zapisał że 75 glukoze mam robić. Jak bóle i ruchy już lepiej?

26Asia gratuluję :-)

A.Kasia dobrze, że wszystko jest ok na wizycie. Faktycznie to wszystko tyle kosztuje eh. Co do wagi to ja też raczej trzymam się tego co wychodzi rano w domu na czczo bo tak samo wieczorem na wizycie mam + 1-1,5kg!

Ryjkek gratuluję udanej wizyty i dobrych informacji. Dziewczyny już większość dobija do wagi bliskich 1 kg :-D

Falon gratuluję córci :-)
    Co do szkoły rodzenia to u mnie jest tyle zajęć że trwa to chyba z 2 miesiące więc ja zaczęłam od razu jak tylko mogłam, no a jest utrudnienie przez mieszkanie na dwa domy Gdańsk-Poznań, SR w Poznaniu. Staram się zawsze wykorzystać na maksa gdy jestem w Wlkp bo później np przez 2 tygodnie mnie nie ma...

Kokaina cieszę się, że wizyta udana

Ja lekarza prowadzącego nie biorę do porodu bo to cena, że hoho a i tak niewiadomo czy dojedzie. No ale będziemy brać położną...

Dziewczyny ostatnio wciąż mała ma takie pulsowanie regularne i wątpię czy to ruchy bo chyba by musiała sobie z brzucha klawiaturę robić taki to ciąg puknięć, ale z kolei na czkawke to chyba za często by było? Cholera nie wiem jak to opisać :-D czy możliwe, że dziecia czka się w krótszych odstępach niż nam?

Wykończona jestem cały dzień zalatana, wczoraj 4h w pociągu a jutro po 12 już wracam znów pociągiem do Gdańska. Dobrej nocy

Kochana śmiać mi się chce. Czy my sobie wzajemnie czytamy w myślach :-)
    Ja też chodzę do luxmedu z uwagi na badania laboratoryjne w pakiecie i tylko dlatego. Mam również innego lekarza w Gnieźnie ( facet odbierał mnie na świat ) - ma sprzęcior nie daj się i też zawsze mogę moją małą obejrzeć na pięknym dużym plazmowym telewizorze w 3D.
    U mnie wczoraj było dokładnie to samo - też nie wiem ile mała waży tylko mi powiedział, że wszystko super i że leży sobie główkowo. Również powiedziałam mu że zastanawiam się nad szyjką bo mała tam koło niej ostatnio urzęduje. Powiedział, że szyjka wygląda dobrze ale jej nie zmierzył. Sprawdził wziernikiem jak tam wygląda w środku i tyle. Szybko i sprawnie - ale czy na temat.
    Jeśli wróci moja pani doktor Drews - Piasecka to Ci napiszę - możesz się do niej udać na wizytę próbną - jest bez porównania. Bardzo miła i sympatyczna, nie ma żądnych opóźnień, czyta zawsze po nazwisku na którą pacjentkę czeka. Jest na prawdę kochana.

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ