Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Andriel wrote:Ja wracam samolotem tym razem bo już w aucie nie dam rady tyle wysiedzieć
A ponieważ mój mąż sam będzie jechał autem to kupiliśmy prom z Bergen do Danii by ominął góry bo bałabym się go tak samego puścić.
Ja bardzo lubię za to Szwecję bo bardziej przypomina Polskę bo jest płaska
tylko sprawdź linie lotnicze którymi będziesz lecieć jakie mają regulaminy odnośnie kobiet ciężarnych, bo w większości bardzo się różnią ich przepisy, i mogą cię nie wpuścić na pokład, a w styczniu już będziesz wysoko w ciąży i brzuszek będzie bardzo widoczny... -
Wracam do Was ponownie.
Będziemy mieli córeczkę!
Od początku ciąży dorobiłam się 3.80kg i również czeka mnie test obciążenia glukozą(75g.)
Co do zgagi to w zasadzie nie miałam nigdy z nią do czynienia ale moja przyjaciółka profilaktycznie poleciła mi płatki migdałowe, podobno są niezastąpione
Zauważyłam że już nie jedna z Was zalicza szkołę rodzenia? mój lekarz mi proponował aby zostawić to sobie na koniec stycznia bo jeszcze jest troszkę za wcześnie... czy ja wiem? hm...
Córeczka. Ale fajniedomiii, Est, d'nusia, perła ziemi, Martita88, Kate84, Kaarolina, baassiia, Karolina@, Hannia123, muminka83, Renka88, Kajola, Madzialena90, krówka_muffka, paola87, Mietka 30:), Izoleccc, kateee, RudyTygrysek, Malina81, Karka, Love_life lubią tę wiadomość
-
My też po wizycie i jest wszystko ok z główka maluszka:)
Spokojnej nocy dziewczynki
P.s. Ja do szkoły rodzenia też na Inflancką. Czy Wy wszystkie dziewczyny będziecie chciały mieć swojego lekarza prowadzącego przy porodzie ? Bo dla,mnie to chyba bez różnicy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 23:31
domiii, d'nusia, perła ziemi, Kaarolina, A.Kasia, Karolina@, Hannia123, Renka88, Madzialena90, Kajola, krówka_muffka, Mietka 30:), Izoleccc, kateee, RudyTygrysek, Malina81, Karka, Love_life lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualnyKokaina wrote:My też po wizycie i jest wszystko ok z główka maluszka:)
Spokojnej nocy dziewczynki
P.s. Ja do szkoły rodzenia też na Inflancką. Czy Wy wszystkie dziewczyny będziecie chciały mieć swojego prowadzącego przy porodzie ? Bo dla,mnie to chyba bez różnicy...Falon, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Edyś ja nie mam żadnych rozstępów więc nie pomogę.
Muminko My kupujemy monitor oddechu z niania Angel care. Mam nadzieję, że wreszcie choróbska Cie opuszczą i wrócisz do zdrówka :-*
Magdalena no naprawdę ja nie rozumiem tego szpitala, jesteś tam by sobie pobyć czy o co im chodzi!
Madzialena ale duża córeczkaa jak szacują tą wielkość do porodu? Ciekawi mnie to?
Domii eh współczuję, trochę z nas jednak te kontrole ma. Oby wyjaśnienie im wystarczyło i się odczepili. To tylko się cieszyć, że ja mam spokój jak narazie i oby tak zostało!
Edyś biedna, ja się boję że zniose ja tak ciężko jak Ty a za tydzień równo robię
Karolina to ciekawa jestem czy Twój przypadek ich zainteresuje bo jak narazie mam plan, żeby po macierzyńskim od razu zajść w 2 ciążę
Vira A właśnie ciekawa byłam Twojej opini.... Szczerze mówiąc ja nie do końca, ostatnie dwie wizyty nawet mnie wkurza. Jedno co to i prenatalne i połówkowe robi super, mega długo przykłada się. Ale dziś np wkurzył mnie znów bo ani dziecka nie widziałam, ani nie słyszałam, nie wiem ile waży tylko on sobie zrobił szybkie usg i powiedział że wszystko super! Ha jedyne co to skupił się na badaniu palpacyjnym i zmierzył mi szyjke bo powiedziałam, że się martwię. Na szczęście mimo moich intensywnych ćwiczeń i spacerów szyjka nic się nie skróciła ma ponad 35mm i twarda zamknięta to mi nawet na usg pokazał jak bym coś rozumiała!no i macica ładna miękka,a te moje twardnienia mówi że problemy jelitowe. Na szczęście ja do niego chodzę tylko po to by mieć darmowe badania itp, mam swojego prowadzącego prywatnie i za tydzień mamy wizytę. Bez porównania! Tam zawsze na suficie mam monitor i oglądam sobie małą i widzę wszystko co lekarz tłumaczy, dostaje film. Gdybym chodziła tylko do Urbaniaka i on prowadził by mi ciążę tak naprawdę byłabym mega wściekła z takiej wizyty jak dziś...
I w sumie też nie rozumiem po co chce Tobie znów prenatalne robić? Może myśli, że nie masz tego w pakiecie i zarobia teraz doczytałam, że sprawdził.
Love Life mi wypadały przez pierwsze 4 miesiące teraz za to są super
Tak jak już pisałam z wizyty nie wiem nic poza szyjką heh ale choć to mnie uspokoiło bo trochę się bałam tyle ćwicząc mimo, że lekarz pozwolił, no i o macicy że ok i też mi pokazał dokąd już sięga
Co do badań ja zawsze staram się robić przed wizytą żeby mieć na świeżo.
A no i w końcu miał dla mnie opis połówkowych i o łożysku mam tylko napisane, że na tylnej ścianie o stopniu dojrzałości nic...
Jusiakp mi gin zapisał że 75 glukoze mam robić. Jak bóle i ruchy już lepiej?
26Asia gratuluję
A.Kasia dobrze, że wszystko jest ok na wizycie. Faktycznie to wszystko tyle kosztuje eh. Co do wagi to ja też raczej trzymam się tego co wychodzi rano w domu na czczo bo tak samo wieczorem na wizycie mam + 1-1,5kg!
Ryjkek gratuluję udanej wizyty i dobrych informacji. Dziewczyny już większość dobija do wagi bliskich 1 kg
Falon gratuluję córci
Co do szkoły rodzenia to u mnie jest tyle zajęć że trwa to chyba z 2 miesiące więc ja zaczęłam od razu jak tylko mogłam, no a jest utrudnienie przez mieszkanie na dwa domy Gdańsk-Poznań, SR w Poznaniu. Staram się zawsze wykorzystać na maksa gdy jestem w Wlkp bo później np przez 2 tygodnie mnie nie ma...
Kokaina cieszę się, że wizyta udana
Ja lekarza prowadzącego nie biorę do porodu bo to cena, że hoho a i tak niewiadomo czy dojedzie. No ale będziemy brać położną...
Dziewczyny ostatnio wciąż mała ma takie pulsowanie regularne i wątpię czy to ruchy bo chyba by musiała sobie z brzucha klawiaturę robić taki to ciąg puknięć, ale z kolei na czkawke to chyba za często by było? Cholera nie wiem jak to opisaćczy możliwe, że dziecia czka się w krótszych odstępach niż nam?
Wykończona jestem cały dzień zalatana, wczoraj 4h w pociągu a jutro po 12 już wracam znów pociągiem do Gdańska. Dobrej nocyFalon, Love_life lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Nie miałam siły pisać wczoraj bo poszłam od razu spać. Mam mieszane uczucia co do wczorajszej wizyty. Po pierwsze mój lekarz...wyglądał jakby wyszedł z najgorszego lumpeksu. Ja rozumiem że jeździ ze szpitala po nocce prosto do gabinetu no ale nawet mój tato który pracuje ze zwierzętami w stajni zawsze zwraca uwage w co się ubiera, mówi ze lekarz musi dobrze wyglądać
Po drugie zmierzył szyjke, powiedział okej długa 3,75. No więc mowie mu że 1 października miała 4,5 a 6 dni temu 4. A on :to Ty byłaś u mnie 6 dni temu? Zwiększył mi tylko luteine z 50 do 100, powiedział ze oprócz tego nospy i magnezu nie ma innych leków na to. Ogólnie skomentował ze szyjka może się wahać o pół cm.Za dwa tygodnie mam mu przypomnieć żeby zmierzył mi ją, wtedy zobaczymy czy się nie skraca. Na razie mam głównie leżeć, ale po domu też mogę chodzic. Mój mąż jest z tego powodu bardzo zadowolony bo będzie mógł sam wybrać płytki do kuchni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 06:54
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKate84 wrote:Edyś ja nie mam żadnych rozstępów więc nie pomogę.
Muminko My kupujemy monitor oddechu z niania Angel care. Mam nadzieję, że wreszcie choróbska Cie opuszczą i wrócisz do zdrówka :-*
Magdalena no naprawdę ja nie rozumiem tego szpitala, jesteś tam by sobie pobyć czy o co im chodzi!
Madzialena ale duża córeczkaa jak szacują tą wielkość do porodu? Ciekawi mnie to?
Domii eh współczuję, trochę z nas jednak te kontrole ma. Oby wyjaśnienie im wystarczyło i się odczepili. To tylko się cieszyć, że ja mam spokój jak narazie i oby tak zostało!
Edyś biedna, ja się boję że zniose ja tak ciężko jak Ty a za tydzień równo robię
Karolina to ciekawa jestem czy Twój przypadek ich zainteresuje bo jak narazie mam plan, żeby po macierzyńskim od razu zajść w 2 ciążę
Vira A właśnie ciekawa byłam Twojej opini.... Szczerze mówiąc ja nie do końca, ostatnie dwie wizyty nawet mnie wkurza. Jedno co to i prenatalne i połówkowe robi super, mega długo przykłada się. Ale dziś np wkurzył mnie znów bo ani dziecka nie widziałam, ani nie słyszałam, nie wiem ile waży tylko on sobie zrobił szybkie usg i powiedział że wszystko super! Ha jedyne co to skupił się na badaniu palpacyjnym i zmierzył mi szyjke bo powiedziałam, że się martwię. Na szczęście mimo moich intensywnych ćwiczeń i spacerów szyjka nic się nie skróciła ma ponad 35mm i twarda zamknięta to mi nawet na usg pokazał jak bym coś rozumiała!no i macica ładna miękka,a te moje twardnienia mówi że problemy jelitowe. Na szczęście ja do niego chodzę tylko po to by mieć darmowe badania itp, mam swojego prowadzącego prywatnie i za tydzień mamy wizytę. Bez porównania! Tam zawsze na suficie mam monitor i oglądam sobie małą i widzę wszystko co lekarz tłumaczy, dostaje film. Gdybym chodziła tylko do Urbaniaka i on prowadził by mi ciążę tak naprawdę byłabym mega wściekła z takiej wizyty jak dziś...
I w sumie też nie rozumiem po co chce Tobie znów prenatalne robić? Może myśli, że nie masz tego w pakiecie i zarobia teraz doczytałam, że sprawdził.
Love Life mi wypadały przez pierwsze 4 miesiące teraz za to są super
Tak jak już pisałam z wizyty nie wiem nic poza szyjką heh ale choć to mnie uspokoiło bo trochę się bałam tyle ćwicząc mimo, że lekarz pozwolił, no i o macicy że ok i też mi pokazał dokąd już sięga
Co do badań ja zawsze staram się robić przed wizytą żeby mieć na świeżo.
A no i w końcu miał dla mnie opis połówkowych i o łożysku mam tylko napisane, że na tylnej ścianie o stopniu dojrzałości nic...
Jusiakp mi gin zapisał że 75 glukoze mam robić. Jak bóle i ruchy już lepiej?
26Asia gratuluję
A.Kasia dobrze, że wszystko jest ok na wizycie. Faktycznie to wszystko tyle kosztuje eh. Co do wagi to ja też raczej trzymam się tego co wychodzi rano w domu na czczo bo tak samo wieczorem na wizycie mam + 1-1,5kg!
Ryjkek gratuluję udanej wizyty i dobrych informacji. Dziewczyny już większość dobija do wagi bliskich 1 kg
Falon gratuluję córci
Co do szkoły rodzenia to u mnie jest tyle zajęć że trwa to chyba z 2 miesiące więc ja zaczęłam od razu jak tylko mogłam, no a jest utrudnienie przez mieszkanie na dwa domy Gdańsk-Poznań, SR w Poznaniu. Staram się zawsze wykorzystać na maksa gdy jestem w Wlkp bo później np przez 2 tygodnie mnie nie ma...
Kokaina cieszę się, że wizyta udana
Ja lekarza prowadzącego nie biorę do porodu bo to cena, że hoho a i tak niewiadomo czy dojedzie. No ale będziemy brać położną...
Dziewczyny ostatnio wciąż mała ma takie pulsowanie regularne i wątpię czy to ruchy bo chyba by musiała sobie z brzucha klawiaturę robić taki to ciąg puknięć, ale z kolei na czkawke to chyba za często by było? Cholera nie wiem jak to opisaćczy możliwe, że dziecia czka się w krótszych odstępach niż nam?
Wykończona jestem cały dzień zalatana, wczoraj 4h w pociągu a jutro po 12 już wracam znów pociągiem do Gdańska. Dobrej nocy
Kochana śmiać mi się chce. Czy my sobie wzajemnie czytamy w myślach
Ja też chodzę do luxmedu z uwagi na badania laboratoryjne w pakiecie i tylko dlatego. Mam również innego lekarza w Gnieźnie ( facet odbierał mnie na świat ) - ma sprzęcior nie daj się i też zawsze mogę moją małą obejrzeć na pięknym dużym plazmowym telewizorze w 3D.
U mnie wczoraj było dokładnie to samo - też nie wiem ile mała waży tylko mi powiedział, że wszystko super i że leży sobie główkowo. Również powiedziałam mu że zastanawiam się nad szyjką bo mała tam koło niej ostatnio urzęduje. Powiedział, że szyjka wygląda dobrze ale jej nie zmierzył. Sprawdził wziernikiem jak tam wygląda w środku i tyle. Szybko i sprawnie - ale czy na temat.
Jeśli wróci moja pani doktor Drews - Piasecka to Ci napiszę - możesz się do niej udać na wizytę próbną - jest bez porównania. Bardzo miła i sympatyczna, nie ma żądnych opóźnień, czyta zawsze po nazwisku na którą pacjentkę czeka. Jest na prawdę kochana.