Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMuminko - niektórzy ludzie są nazbyt szczerzy. Uważają to są swoją zaletę choć to przekleństwo czasem - wiem bo ja do takich osób należę. Jednak nigdy nikomu nie powiedziałam, że głupie imię i że unieszcześliwi ktoś dziecko.
Kuzynka nazwała swojego synka Jeremiasz - imię dla mnie dziwaczne i wcale mi się nie podoba. Ale nie odezwałam się słowem, powiedziałam tylko ,że imię dość oryginalne.
Mnie kilka lat temu bardzo podobało się imię Marcjanna i tak chciałam nazwać swoją córkę - ludzie takiego imienia nie słyszeli i widziałam ich reakcję ale nikt mi nie powiedział, że brzydkie, że skrzywdzę dziecko.
Imię to bardzo delikatny temat.
Poza tym nie ładne to co ładne tylko to co się podoba! I tego się trzymaj.
Zadowolić wszystkich się nie da, za to wqrwić to już żaden problemmuminka83 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny:*
Miłego dzionka życzę
Pogoda znów na spanie,ja coś dzisiaj słabiej się czuję..Mój pojechał na mecz do Szczecina a mnie pozostaje tv
Muminka koleżanka conajmniej niepoważna! Imię ma się Wam rodzicom podobać a innym nic do tego i już.
Magdalena 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze i szybkiego powrotu do domku:)Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyMadlene.:) wrote:Gośśś wyprzedzasz mnie o tydzień, ja zaczynam 25, ciekawe która pierwsza urodzi
jusiakp mnie wczoraj żołądek dawał popalić, myślałam że nie zasnę, ale to moja wina bo zrobiłam niezłą mieszankę słodko-słono-kwaśna
Hehe - a mnie ciekawi bardziej to które z nas urodzą tego samego dniadomiii, edyś, ksanka, Est, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madlene a wedlug suwaczka jestes jeden dzien do przodu
My tu na forum mowimy wedlug rozpoczetych tygodni dla tego ja napisalam, ze witam sie w 26tyg, bo dzisiaj go wlasnie zaczynam, a Ty go zaczelas wczoraj
(wedlug suwaczka o ile Ci dobrze chodzi)
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:Vira - no właśnie gusta są różne
Mi się np Jeremiasz bardzo podoba a gdyby nie to, że męża kuzyn ma tak na imię to nazwałabym synka Mieszko
Moja znajoma nazwała tak swojego synka.
Ma Oliwię, Mieszka i Huga.
Mieszko mi się wtedy nie podobało absolutnie i podejrzewam, że wiele osób miało takie zdanie. Ale oni postawili na swoim i są zadowoleni - uważam, że to jest najistotniejsze! Żeby rodzice byli zadowoleni.
Poza tym gusta się zmieniają.
Kiedyś imię Piotr mi się strasznie nie podobało, wydawało mi się okropne bo źle mi się kojarzyło - a tak ma na imię mój mąż i najchętniej tak nazwałabym teraz synka ( choć moim zdaniem powtarzanie imienia po rodzicu jest błędem ). Teraz to imię dobrze mi się kojarzy i uważam, że nie ma piękniejszego -
nick nieaktualnyVira - mój mąż też Piotr i też mi się to imię nie podobało
Tylko ja nadal go nie znoszę i nic się w tej kwestii nie zmieniło
Za to mój mąż uwielbia swoje imię do tego stopnia, że już mi zapowiedział iż nazwiemy tak kolejnego synka
Dlatego teraz marzę o Mariannie bo mamy już tylko jeden strzał
-
Gośśś W sumie to chyba masz rację źle popatrzyłam
Powiem Wam że ja mam problem na razie z imieniem, żadne nie spasowało mi w 100 %. Myślałam nad Emilią, ale pewna jeszcze nie jestem, podoba mi się Sonia ale mojemu M. nie ;/ I myślę nad Klaudią, Karolinką, Martynką. Imię Judytka też mi się podoba, ale mam już małą w rodzinie.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:muminka83 - Imię ma do dziecka pasować a nie podobać się obcym ludziom. W naszym otoczeniu jest kilka Judyt i dla nas to imię jak każde inne, za to pewnie też się nasłuchamy gdy powiemy jak chcemy synka nazwać
Tu żadnego Tymona nie ma i pewnie znajdą się tacy, co będą kręcić nosem
W ogóle "założyciel rodu" mojego męża miał na imię Kacper i już od lat słucham, że mamy tak nazwać dziecko
Na szczęście mam to gdzieś i mój mąż tak samo
Powiem Ci też, że jak moja siostra ze szwagrem wybrali imię dla synka to chyba nikomu w rodzinie się nie podobałoA teraz to tylko Julek i Julek i nie wyobrażają sobie, że mógłby się nazywać inaczej
A mi się Tymon podoba. U nas na Śląsku jeszcze nie słyszałam tego imienia. Nam ogólnie podobają się imiona takie jak właśnie Julek, Tymonek, Miłoszek ( i tak miał się nazywać chłopczyk gdyby był ) Gniewosz to synek któremu daliśmy tak na imię w zeszłym rokoku ale chcieliśmy też dać Bożydar. :-*A.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlene.:) wrote:anitka19953 myślę że raczej, nawet lepiej bo będziesz wcześniej wiedziała czy masz cukier w porządku
No a ja gdzieś czytałam, że tego badania nie powinno się wykonywać wcześniej niż po skończonym 24 tygodniu.
anitka- nie możesz zadzwonić do lekarza i zapytać ? Tak by było najrozsądniej zamiast się domyślać. -
anitka19953 wrote:Dzięki dziewczyny, czasami mam ochotę jej coś powiedzieć,ale chyba za dobrze wychowana jestem i nie chce robić większego kwasu.. Niech sobie pogada,zdziwi się jak jej syn powie ze wyprowadza się.. Może wtedy się ona jakoś ogarnie. Ona jest osobą nierozumna.. Ona by chciała na swoim postawić...toć ja mam ślub z jej synem wziąć wtedy kiedy oboje tego będziemy chcieli a nie wtedy kiedy jej się ma to podobać. Wkurzające jest jej dogadywanie..nie wiem jak mam do tej kobity trafić żeby zrozumiała ze ślub bd w 2017/2018 i żeby się zamknęła a nie ze wstyd. Wstyd to kraść a nie żyć bez ślubu z dzieckiem...A poza tym ślub to też wydatek i to rzędu 20 paru tys..Ona ma 60 lat to miała czas odłożyć..syn jej ma 26 lat pracował tez odłożył..A ja mam 20 lat studiuje nie pracuje i moi rodzice są od niej prawie 20 lat młodsi i nie mieli tego czasu na odłożenie bo ciężko było w ostatnich latach..A to nie będzie zastaw się a postaw się. Dziś idę do niej na obiad. Jak zacznie gadać o ślubie to jej powiem ostatni raz,że będzie wtedy kiedy my będziemy chcieli i dziecko podrosnie.
Mi też się przykro zrobiło jak powiedziała ze dziwne imię... Miałam jej ochotę powiedzieć a Teresa Antonina to nie tylko dziwne?..
Muminka83 ładne imię i ja też bym tak go nie skojarzyła. Wkurzają mnie tacy ludzie co najwięcej gadaja i nie myślą że kogoś może to urazić albo sprawić przykrość
A.Kasia dlatego już powiedziałam ze ja z nią nie będę mieszkac...życia bym nir miała..by mnie obgadywala siostra i innym,że ja studiuje nie pracuje a ona z dzieckiem siedzi i ja nie robie nic...Moi rodzice powiedzieli ze siostrze przegrodza pokój bo mamy bardzo długa kuchnie, i jej tam pokój zrobią i damy rade, a w moim będę ją i Patryk. Moi rodzice się już na niej poznali jak przyszła do mnie i stwierdziła że moi rodzice to ręce używają od wszystkiego...Ona nie ma zahamowań i taktu
Podoba mi się Twoja postawa że nie jesteś za tym " zastaw się a postaw się"/ Podoba mi sie że patrzysz też na uczucia swoich rodziców i liczysz się z tym że ich może nie być w stanie stać na wydatek nawet połowy za wesele.
Jeśli mogę doradzić nie mieszkaj z teściową i dobrze ze nie chcesz. Mieszkanie takie jest trudne dla każdej z storn tym bardziej że Ty dopiero wkroczysz w bycie mamą i nowe obowiązki a ciągłe pouczanie nie jest dobre. :-*Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
edyś wrote:www.papilot.pl/dziecko/32340/Najrzadziej-nadawane-imiona-w-2015-roku-Dlaczego-rodzice-ich-nie-wybieraja.html
Tak mi sie przypomnialo, jak napisalas o tej Judytce. Dla mnie to rowniez normalne imie i w zyciu bym nie skojarzyla z Judaszem.
Bo jest to imię pochodzenia hebrajskiego wywodzące się od Judy - no ale cóż niektórzy nie wiedzą co to takt - wypłakałam połowę wieczoru. Mąż mnie pocieszał ... a wy dzisiaj jak balsam dla mojego serca. Dziękuję wam :-* Bo to bardzo miłe że choć wy macie odmienne zdanie :-* -
Uważam że każde imię jest piękne.
Fakt są imiona które nam się źle kojarzą: Mi się źle kojarzy np. Adam i Paweł oraz Ewelina. Jednak dlatego że nosiły je osoby z paskudnym charakterem.
Uważam jednak tak jak wy że to rodzice nadają imiona i te imię potem też kształtuje się przez całe życie człowieka.
Dlatego nasze dzieci noszą niepowtarzalne imionai tak jak klikacie : mają nam się podobać a nie innym.
Koleżanka ma bana u mnieMadlene.:), Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Bo jest to imię pochodzenia hebrajskiego wywodzące się od Judy - no ale cóż niektórzy nie wiedzą co to takt - wypłakałam połowę wieczoru. Mąż mnie pocieszał ... a wy dzisiaj jak balsam dla mojego serca. Dziękuję wam :-* Bo to bardzo miłe że choć wy macie odmienne zdanie :-*
No więc mała będzie miała wspaniałego patrona - Judę Tadeusza. Szkoda, że z nim się Twojej koleżance to imię nie kojarzy
Co do patronów to my jesteśmy z mężem mocno wierzący i podoba nam się jak dziecko ma swojego patronaMichaś ma Michała Archanioła i modlitwa do niego ma dla mnie bardzo duże znaczenie, zawsze się na niej wzruszam
muminka83, Madlene.:), Malina81, Kate84 lubią tę wiadomość
-
anitka19953 wrote:A właśnie mam do Was pytanie,bo mam wizytę 30.11 czyli za tydzień, i lekarz dal mi skierowanie na badania i tez na ta glukozę i musze zrobić to w tym tygodniu,i czy nie jest to za wcześnie?
Mój lekarz twierdzi że należy to badanie robić po skończonym 24 tygodniu. Wtedy już łożysko przejmuje wszystkie funkcje 'żywieniowe" naszych dzieci, a hormony zawarte i wydzielane przez łożysko są odpowiedzialne za cukrzycę ciężarnych. Ja pisałam już kilka razy że w poprzedniej ciąży zrobiłam badanie w 22 tc i wyszło ok, później zaczęły się dziwne rzeczy dziać w moczu i kolejne badanie w 26tc pokazało już bardzo dużą cukrzycę.
Ja jadę jutro, zżera mnie ciekawość jakie mi wyjdą wyniki....