Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydarra991 wrote:Czesc Kochane:* ja znow wiekszosc czasu podczytuje tylko a to przez to ze taka lipa z czasem i wogole ze wszystkim. Widze ze jest jeszcze kilka dziewczyn ktore jak ja maja ciezszy czas ostatnio i nastroj typowo jesienny
u mnie do tego jeszcze sie okazalo ze do 1stycznia musimy sie wyprowadzic i teraz szukam czegos w rozsadnej cenie i jakis w miare korzystnych warunkach. Ehh.. chcialabym zeby juz byl luty lub marzec i zeby wiekszosc tych moich wszystkich ostatnich problemow sie juz rozwiazala
nie wiem czy jakis pech sie do nas przypaletal czy jak ze nic nie idzie jak powinno..ehh.. a mnie od wczoraj tak boli glowa ze az mi niedobrze.. w nocy nie moglam przez to spac,wzielam apap ale nic nie dawal.. i dalej mnie ciupie tak z tylu ze dzis to w sumie tylko leze:/
znacie jakis sposob dobry na takie bole glowy? Oklady z recznikow zimnych tez nie pomagaja ;( a moja mala od 2 dni ledwo co kopie.. nie wiem juz sama czy cos moze byc nie tak? Jakies tam ruchy cz6je bardzo delikatne i sporadycznie ale.. nie tak jak wczesniej. Nerwowo sie wykoncze chybai dalej mam te bolesne twardnienia,jest ich mniej ale no spa w sumie nie pomaga.. w czwartek wizyta u gina...oby wszystko bylo ok..
Co do wyboru imion to kazdy ma prawo wybierac takie jakie mu sie podoba i jakie czuje ze pasuje do jego malenstwa. I nikt nie powinien sie wypowiadac na ten temat a swoje zdanie zachowac dla siebie,jednym sie podoba takie a drugim inne dlatego MUMINKO uszka do gory i nie stresuj sie kims kim nie warto i nie liczy sie z uczuciami i zdaniem osob z jego otoczenia. :*
wszystkim Malenstwom i wam Serduszka zdrowka zycze i duuuuzo spokoju:**
Ból głowy objawia się często przez niedotlenienie mózgu ( podobno aż 80% przypadków ) . Polecam spacer i z litr wody mineralnej wypij - powinno pomócWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 20:38
-
Hej Kasiu, dzieki za materiały mail wylądował mi w spamie.
Madlene u mnie ostatnio Zosia kopie w żołądek
Wcześniej dawała z obydwu boków tak trochę poniżej pępka.
Staram się by nie kopala mnie w szyjke ale czasem też jej się zdarza.
A dziś tak śmiesznie się rozciągania że poczułam i w żołądku i w pupie
A i po raz kolejny rytuał zadziałał, jak mocno się ruszala bajeczka i kołysanka ach śpij kochanie.
Mam nadzieję że jak się urodzi ta kołysanka będzie działała jak uspokajacz, a najlepsze ze M jak zaczęłam czytac usiadł obok i też słuchał jak mały chłopczyk.Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
Ja to różnie, jakieś 3 tygodnie temu czułam tylko na dole jakby przy pęcherzu majstrowała, a nawet przy szyjce, takie uczucie jakby mi zaraz chciała rączką przez pipkę pomachać, ostatnio to chyba macica mi się podniosła bo mała kopała centralnie w żebra a główkę miała na dole i tam też czułam lekkie łaskotanie, za to te kopy po żebrach były hardkorowe
a dziś dla odmiany znów czuję ją przy pęcherzu i szyjce przez co więcej chodzę siusiu
więc już wole te skopy w żebra
Madlene.:), ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość
jusiakp
-
nick nieaktualnyMadlene.:) wrote:Kobietki, gdzie Was najczęściej kopią dzieciaki? Bo ja najwięcej ruchów wyczuwam w dole brzucha, mam nadzieję że to normalne.
Hey. Moja mała chyba półtora tygodnia dawała tuż nad miejscem gdzie zaczynają się włosy łonowe więc mega nisko. Nigdzie indziej. Nawet się zastanawiałam jak to możliwe bo była ułożona główkowo - więc ewidentnie boksowała rączkami a nóżkami nic.
Od przedwczoraj jest ułożona chyba w poprzek bo czuję po bokach jak dajeMadlene.:) lubi tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:Kobietki, gdzie Was najczęściej kopią dzieciaki? Bo ja najwięcej ruchów wyczuwam w dole brzucha, mam nadzieję że to normalne.
Ja tez w dole brzucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 20:58
Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
Smykowe zakupy
https://www.smyk.com/motherhood-spiworek-3w1-kwiatki-kropki,p1063536679,swiat-niemowlaka-p
https://www.smyk.com/nuvita-zestaw-niezbednych-akcesoriow-do-pielegnacji-w-kosmetyczce,p1096454160,swiat-niemowlaka-p
https://www.smyk.com/pielucha-tetrowa-lux-10-szt,p1050323093,swiat-niemowlaka-p
https://www.smyk.com/cool-club-pajac-dziewczecy-rozmiar-62,p1110557992,ubranka-dla-dzieci-p
https://www.smyk.com/cool-club-polspiochy-dziewczece-2-pack-rozmiar-56,p1110555426,ubranka-dla-dzieci-p
https://www.smyk.com/amw-baby-line-rozek-z-mata-kokosowa-75x75-cm,p1062880096,swiat-niemowlaka-p
https://www.smyk.com/babymatex-okrycie-kapielowe-maxi-100x100-cm,p1100697495,swiat-niemowlaka-p
A.Kasia, Gośśś, Kate84 lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczynki! ale leniwa niedziela za mną... ostatnio doradzałam którejś z Was co zrobić z czasem na l4 a dzisiaj dopiero po 3 prawdziwie leniwych/samotnych dniach dostaję do głowy. muszę się zorganizować, bo jestem tak wypoczęta, że nawet spać mi się w nocy nie chce
A.Kasiu- też mam męża,który mnie pod podbudowuje jak prawi mi komplementyale u mnie to trochę kwestia tego,że w ciąży wyjątkowo często ubieram sukienki, co on uwielbia
kupiłam sobie kilka par rajtuz ciążowych, zamszowe kozaki za kolano i sama się ze sobą dobrze czuję- to chyba podstawa
Muminko- ale Judytka to przecudne imię! serio mi się baaardzo podoba, a skojarzenia każdy będzie miał swoje i z tym nic nie zrobimy. z ciekawostek mój kolega dał synkowi na imię Stefan i tak to pasuje to tego chłopca, że szokmi ostatnio lekarz powiedział, że będzie Grażynka, a maszyna losująca w sieci powiedziała mi, że pasuje do nas Czesława i tak się teraz podśmiechujemy z mężem...
zazdroszczę Wam takiego silnego przekonania co do imienia dla dzidziusia, sama miałam takie dla chłopca
dlatego u nas ciągle burza mózgów, rodzinka coś tam swojego przebąkuje, a mąż kręci nosem na moje propozycje. Póki co jestem za: Matyldą, Anielą, Anną.
AnnaK- Twoje posty są zawsze takie ciepłe
a co do glukozy, to ja też mam już skierowanie i położna kazała mi zrobić 2.12, czyli 23t2d i ja tak zrobię, chociaż też słyszałam,że robi się to trochę później.
we wtorek mam kolejne badanie usg, jeny tak bym chciała żeby te torbiele się już wchłonęły, a z kolei wiem, że mają czas do 30 tygodnia. niech znikną i już!
dużo zdrówka dla was i waszych maluszków -
Moje dziecko dzisiaj caly dzien bylo odwrocone tylkiem do swiata. Dopiero moje usilne prosby sprawily, ze zaczela walic (doslownie) w moj brzuch. A kreci sie jak w zegarku. Raz ja czuje nisko jak kopie po pecherzu, a raz wysoko nad pępkiem.
Madlene.:), ksanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, co myślicie o zrobieniu dla małej kocyka na drutach w stylu Royal Baby oraz takiego sweterka
http://www.makeitcoats.com/en-gb/images/Royal-Baby-Matinee-Coat_tcm71-175533.jpg
A.Kasia, perła ziemi, edyś, Gośśś, Kate84, Falon lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Dziewczyny, co myślicie o zrobieniu dla małej kocyka na drutach w stylu Royal Baby oraz takiego sweterka
http://www.makeitcoats.com/en-gb/images/Royal-Baby-Matinee-Coat_tcm71-175533.jpg
cuuuudny! ja zmierzam swojej córeczce uszyć kocyk z minky- coś łatwiejszego na początek -
perła ziemi wrote:cuuuudny! ja zmierzam swojej córeczce uszyć kocyk z minky- coś łatwiejszego na początek
Dziś kupiłam różne welenki więc coś wymysleWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:18
-
Kochane,
Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa pod moim adresem
Dooobrze mi tu z Wami.
I dziękuję też za słowa otuchy z kwestii Hashimoto. Powiem Wam, że tym się akurat mniej przejmuję. O wiele bardziej martwię się tą mutacją genu, która mi wyszła. To ona jest o zdecydowanie większą przeszkodą w drodze w celu pod hasłem "Bejbi". No ale cóż... Nie przestaję wierzyć, że i to mi się uda pokonać.
A jak już będę w ciąży i wpiszę się na jakiś forumowy wątek zgodny z nową datą porodu, to będę tam rządzić, bo będę najlepiej zorientowana, jako że wszystko już tu przechodzę razem z Wami
Miłego wieczoru!A.Kasia, Kate84, Martita88, perła ziemi, Est, wiewiórka17, Lilou1984, domiii, muminka83, alinalii, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
arien wrote:Hej dziewczyny.
Odzywam się rzadko, bo mam doła i nie mam na nic siły ani ochoty.
Me Amerie. Jak Ty radziłaś sobie w poprzedniej ciąży z cukrzycą? Ja jestem jeszcze przed wizytą u diebetologa, ale trzymam dietę. Jem dużo posiłków, ale sa jakieś takie beznadziejne, że prawie cały czas chodzę głodna. A i tak uważam, że przed tą cholerną cukrzycą nie obżerałam się niewiadomo jakCiągle łapią mnie kryzysy, szczególnie kiedy głód przyciśnie a ja muszę jeszcze godzinę czekać do następnego posiłku. Nie mam na nic siły przez to, nawet do sklepu wyjść. Na śniadanie np jem kromki chleba o niskim IG, plasterki cieniutko pokrojonej szynki, ogorka swiezego, trszkę pomidora i odrobinkę papryki a cukier ponad 160
Kompletnie nie radzę sobie z tym. Płaczę na samą myśl, że będę się głodzić przez następne 4 miesiące. Mam wyrzuty, że jestem głodna i Tomek pewnie też. A z drugiej strony wiem, że jak zjem tak, żeby sie najeść i poczuć dobrze to mój cukier będzie tak wysoki, że też może zrobić krzywdę.
Dodatkowo jestem załamana bo mam mega ochotę na nabiał, szczególnie mleko, a to też w mocno ograniczonych ilościach. Tak samo jak z owocami, które za mną chodzą i mogłabym jeść kilogramami
Oprócz tego okazało się, że mam anemię i dali mi żelazo po ktorym nie mogę się załatwić a naturalne środki nie wchodza w rachubę bo wszystko co na zaparcie pomaga jest słodkie.
Co do imion...Co to kogo do cholery obchodzi jak będzie miało na imię Wasze dziecko? Jak ludzie są tacy mądrzy to niech zajmą się sobą albo swoimi dziećmi. Jak mnie drażni krytykowanie takich kwestii - masakra.
Arien wejdź na strone slodkiemamy.edu.pl tam znajdziesz wiele ciekawych rzeczy o diecie cukrzycowej dla ciężarnych