X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Martita, jak tam wyniki u ciebie, mam nadzieję wszystko wyszło poprawnie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jaki słodki mały brzusio :)

Magdalena tak jak pisze Kasia za chwilę będziecie już w domku , jeszcze trochę :-*

Muminko no wiesz co, niezła koleżanka!I to jeszcze bliska!Cholera nie musi być w tym imieniu zakochana ,ale po co gada takie rzeczy!Lepiej niech się w ogóle nie odzywa!
    I masz racje ważne ,że Wam się podoba,olać ją tylko przykro ,że taką przykrość Tobie sprawiła...Ale bezczelna jest,że nadal obstaje przy swoim!

Alinalii widzę ,że jedziemy na tym samym wózku bezsennych nocek, ja się modlę ,żebym przy małej nauczyła się wykorzystywać jej drzemki bo inaczej zwariuje bez snu... :(

Co do Imion ,dziś widziałam się z moimi dziewczynami i 3 z nich mają styczność z Amelkami i każda mówi,ze to diabły wcielone hehe i ,żebym się zastanowiła jeszcze :D ale to było taka miła rozmowa ,a nie krytykowanie i takie to ja rozumiem :) M jest taki dumny ,że to imię wybrał i obojgu nam się podoba więc żadna zmiana i tak nie wchodzi w grę :)
    Spotkanie było u mnie i powiem Wam ,że się narobiłam choć mmamy zasadę ,że każda przynosi coś do jedzenia .No ale sprzątanie przed i po , siedzenie ,szykowanie ,stół itp i plecy bolą :) Dobrze ,że nasz wspólna wigilia w grudniu i moje BabyShower nie jest u mnie hehe :P a i dwie koleżanki miały okazję poczuć kopniaki Amelki i jak się przemieszcza były w szoku jak mocno :)

Arien bardzo mi przykro ,że tak się męczysz :( może dziewczyny z problemem cukrzycy Tobie jakoś podpowiedzą w kwestii diety i będzie trochę lepiej. Trzymam kciuki ,żebyś dała radę te ostatnie miesiące z dietą :-*

Darra ja cały 1 trymestr męczyłam się z takimi strasznymi bólami głowy ,że płakała w głos i szczerze mówiąc nic nie pomogło bo np na mnie apap w ogóle nie działa :(

Annak tak jak Muminka napisała jesteś bardzo pozytywną osobą , miło się czyta Twoje posty :)
    Co do hashimoto ja też mam, dowiedziałam się 2 latat temu i po unormowaniu bez problemu zaszłam w ciążę a o co dziennej tabletce na czczo to już nie muszę pamiętać bo jest to nawyk :)

Ja myślałam ,że na spokojnie Was nadrobię bo w niedziele naogół cisza a tu już od 2h próbuję odpisać :P CO do płaczu to ja dziś płakałam na Master Chefie hehe

Madlene Moja kopie czy nie wiem co tam robi w dwóch miejscach czasem równocześnie tj okolice żeber i podbrzusze sądzę ,że jedno to ręka a drugie noga , a tak w ogóle to ona wciąż rusza się wszędzie więc ciężko określić !Chyba naprawdę ma ADHD po Tatusiu a bezsenność po Mamusi :D

Jutro rano lecę na badania ogólne plus glukoza i A.Kasia podobnie jak Ty ostatnio martwię się jak zrobić z moczem bo biegam co chwilę siusiu więc za dużo tam tego nie ma hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:55

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka wyniki będę miała dopiero 30.11 bo wtedy mam wizytę :) ogólnie do przeżycia było. Jak wypiłam miksturę to po 15-20 min strasznie spać się chciało ale ogólnie ok ;) tylko zsstanawia mnie bo moja gin kazała zrobić teraz i w piątek byłam w 22t + 4dni więc strasznie wcześnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 22:03

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwni ci rolnicy co szukają żony :D Mąż stwierdził, że czuje się zażenowany oglądając to i poszedł grać w grę :D

d'nusia, Est lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak mnie boli. Znów nie zasnę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Jezu jak mnie boli. Znów nie zasnę.

Kurcze, jak mi Ciebie szkoda :/

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ksanka wyniki będę miała dopiero 30.11 bo wtedy mam wizytę :) ogólnie do przeżycia było. Jak wypiłam miksturę to po 15-20 min strasznie spać się chciało ale ogólnie ok ;) tylko zsstanawia mnie bo moja gin kazała zrobić teraz i w piątek byłam w 22t + 4dni więc strasznie wcześnie ;)

Ja mam jutro, ciekawa jestem jak na mnie wpłynie :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma położna poleciła żeby z rana próby wątrobowe zrobic ci by na 15 na wizytę mieć i na wszelki wypadek spakować się do szpitala.

muminka83 lubi tę wiadomość

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja miałam wcześnie glukozę, bo w 21 tygodniu.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Znajoma położna poleciła żeby z rana próby wątrobowe zrobic ci by na 15 na wizytę mieć i na wszelki wypadek spakować się do szpitala.

Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze i torba do szpitala się nie przyda. Szkoda, że nie masz ciśnieniomierza, jeśli tym bólom towarzyszy wysokie ciśnienie to faktycznie może to być niebezpieczne :/ Zrób sobie może mocny napar z melisy, może jak Cię trochę wyciszy to i ból złagodnieje?

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    A miałaś już takie bóle? daj znać co ci jutro wyjdzie, mnie też często boli brzuch ale nie aż tak, miałam robione badanie z krwi na wątrobę alat bodajże się nazywał,najpierw wynik trochę ponad normę potem ok. Teraz czasami boli ale jest lepiej, bóle zaczęły mi się w 17 tygodniu i trwały ciągle ponad miesiąc.

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie mam Ok. Raczej jestem niskocisnieniowcem. No cóż w dupę nóż. Dam zna jutro i rzeczywiście walnę sobie ziółka.

• darra991 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziubki dziekuje za rady:* sprobowalam wszystkiego i dupa. Boli dalej. Ale nic,musze chyba to przeczekac...padam na mordke wiec ide spac. Dobrych nocy kochane i kolorowych snow bez koszmarow;*

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 26 tygodniu, niestety ze szpitalnego lozka. Noc minela koszmarnie. Zasnelam moze kolo 5 rano. A od szostej ruch na oddziale wiec naraie jestem polprzytomna. Niewiem jak ja tu wyleze kilka dni pewnie. Powodzenia na badaniach i wizytach. I trzymajcie sie cieplo:-*

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka87- wytrwałości Kochana. Oby jak najkrócej:*

skowroneczka87, A.Kasia, muminka83, Hannia123, Falon lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U mnie noc fatalna, mąż cały czas chrapał , a młody po brzuchu się rzucał. Cudownie :) W dodatku rano miałam już ze strony M pobudkę 3 razy zanim wyszedł , więc już nie usnę.

Ja idę na glukozę dopiero w następnym tygodniu, jakoś pod koniec. Nie obawiałam się wyniku, ale teraz to się boję. Cukier zawsze miałam dobry. Na początku ciąży też, ale ponoć pierwszym objawem cukrzycy ciążowej jest podwyższone ciśnienie. U mnie na początku ciąży zawsze ok 110/70 , a od dwóch tygodniu około 125/80. Niby jest ok, ale się stresuję.

Mój M wczoraj zawiedziony, bo napalił się na małe co nieco, a Antek nie dał nam nawet chwili oddechu od swoich kopniaków i nic z tego nie wyszło :D śmieszna sytuacja.

Potem jadę dowiedzieć się o praktyki na uczelnię :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia jak minęła noc? jak się czujesz?

Gośśś jesteś w 26tyg!!! wspaniale, gratuluję. Teraz może być już tylko lepiej<3

muminka83, Gośśś lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze dziewczyny. Upadłam pod prysznicem pół godziny temu. Bardziej tak na bok pleców i rękę. Brzuszkiem chyba nawet nie dotknęłam niczego. Nic mnie nie boli poza ręką - czy coś się mogło stać maleństwu ? Normalnie łzy mi same napływają do oczu tak się boję.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Qrcze dziewczyny. Upadłam pod prysznicem pół godziny temu. Bardziej tak na bok pleców i rękę. Brzuszkiem chyba nawet nie dotknęłam niczego. Nic mnie nie boli poza ręką - czy coś się mogło stać maleństwu ? Normalnie łzy mi same napływają do oczu tak się boję.

Obserwuj sie i jak tylko cos to do lekarza. Ja tak upadlam w piatek. Tez nie uderzylam brzucha bo upadlam na lewe kolano i reke, ale wczoraj zaczal mnie bolec brzuch i dzis leze na oddziale. Niewiem czy ten upadek ma zwiazek bo brzuch mnie wczesniej tez pobolewal ale musisz sie pilnowac czy nic sie nie dzieje niepokojacego.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że mała mnie przed chwilą dość mocno kopnęła ze 3 razy

‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ