Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
witam się po weekendzie , właśnie nadrobiłam posty
cały weekend się nie odzywałam ,w sobotę rano pojechałam
z mężem do mamy montować nową kuchnie , mężowi zajeło to
cały dzień od 8 rano do 18 , a potem oczywiście wódeczka z teściem ;P
a wczoraj zrobiliśmy sobie dzień leniuszka , poszliśmy do sklepu po
różne słodkości i smakołyki , rozłożyliśmy koc i leżeliśmy , wcinaliśmy
i oglądaliśmy filmy na kompie
a no i pierwszy raz mój Ł musiał mi pomóc w ogoleniu pipki
bardzo się bał , ale jakoś mu to wyszło ;P
u nas też coś posypało , ale już świeci słonko więc zaraz wszystko zniknieA.Kasia, anitka19953, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyo 17 mam szkołę rodzenia ale do tego czasu będę leżeć.
Najadłam się czekolady i mała kopie jak szalona - tak jak wieczorami. Zwykle rano był jeden czy dwa kopniaki a tutaj istna dyskoteka. Wzmożona aktywność to chyba też nie dobrze....Jak nie urok to sraczka.
Ale mnie ta ręka boli na którą upadłam - na bank stłuczona. Mąż mi pomagał wstawać spod tego prysznica bo narobiłam oczywiście krzyku.
Muszę kupić jakąś matę antypoślizgową pod prysznic żeby temat się nie powtórzył.
Mała niby kopie, nic mnie nie boli, ale jest mi tak smutno. Bym mogła zwlec w kącie i ryczećTo chyba przez ten strach, którego się najadłam czy małej nic nie jest.
Słaby będzie ze mnie kompan na forum także może się na dziś zamknę -
niecierpliwaa wrote:Dziewczyny zawsze myślałam o komodzie dla dziecka nie tylko z samymi szufladkami i półkami. Ale teraz zgłupiałam bo każdy mi doradza same szufladki. Co o tym myślicie ?
-
nick nieaktualnyTrzymajcie się dziewczyny na tej glukozie, już niedużo Wam zostało
alinalii - haha, to mówisz, że nic Ci tam nie uciął? U mnie póki co golenie pipy jakoś w miarę idzie, z nogami gorzej bo ciężko mi się schylić a nie chcę jakiś akrobacji robić coby się nie poślizgnąćDobrze, że zima
Kaarolina - może i dobrze, że Cię ominęłaNic ciekawego
Przyszły prześcieradła i są całkiem fajneZaraz wstawię fotkę jednego bo założyłam na próbę, ale nie bardzo mogę coś więcej powiedzieć bo wypiorę je dopiero w styczniu. Ciekawe, czy się nie pospierają.
edyś, alinalii, muminka83, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
Vira,
Ja się oczywiście za bardzo na ciąży nie znam (poza tym, co wiem od Was), ale jak obejrzałam ten filmik, który wczoraj podesłał Rudy Tygrysek i zobaczyłam CO dzieci wyrabiają w brzuchach u mam... to mnie się wydaje, że taki upadek im nie straszny. Prędzej bym pomyślała, że dziecko trochę sobie pofruwało, albo mogło to potraktować jak jakieś wyjście do wesołego miasteczka i dlatego teraz tak daje Ci popalić.
Czasem a autobusie na jakiejś muldzie może tak podrzucić, że efekt będzie podobny. Głowa do góry!
Ale oczywiście gdybyś czuła się źle, lub czuła, że dziecko może czuć się źle, to - tak jak mówią dziewczyny - skonsultuj z lekarzem. Nawet dla własnego spokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 10:27
muminka83, Est, Martita88, darra991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Kurcze, muszę teraz zwykłą szarą jednolitą falbankę kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 10:43
muminka83, Dorka87, Karolina@, ksanka, Martita88, perła ziemi, Magda lena, Renka88, Hannia123, Gośśś, Kate84, edyś, 26Asia, Czarodziejka87, Mania1718, anitka19953, Karka, Falon, Kasia24, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
co do mojego weekendu - było suuuper, miejsce bardzo fajne, choć przyznam, że kilka innych nam się bardziej podobało. no i drogo w porównaniu z innymi fajnymi spaale to były bardzo przyjemne, choć bardzo zimne, 2 dni
wczoraj wieczorem jeszcze spontanicznie byliśmy w kinie na "Igrzyskach Śmierci" - nie wiem czy któraś z Was już była, ale tragedia... 2 godzinne ciągnące się gluty, zero akcji, męczące szczególnie dla nas ciężarówek
coś ostatnio nie mogę trafić na fajny film w kinie, choć liczę, że przełomem będzie "Most szpiegów" z Tomem Hanksem, który wchodzi w piątek
jeśli chodzi o ruchy Młodego to ja czuję w okolicach pępka, nad nim i po bokach (najbardziej bolesne kopniaki) - dodatkowo moje dziecko jest aktywne przez większość doby i rozkręca się głównie wieczorami, więc moje noce też są średnio przespane ostatnio
chyba mnie przygotowuje do najbliższych miesięcy...
ps. któraś kiedyś pisała o wypadniętym dysku - możesz się przypomnieć Kochana?mam pytanie
Mania1718, Magda lena, Hannia123, Falon lubią tę wiadomość
-
Hej, mnie wczoraj cały dzień bolał brzuch jak na okres. No spa i magnez tylko na chwilkę pomagały. Dzisiaj już jest ok i nie wiem od czego mogły być te bóle? Poprzedniego dnia byliśmy na wyjeździe u rodziny dość daleko, a tam wiadomo nie było możliwości żeby położyć się i odpocząć.jeszcze Mój się opil i ja musiałam prowadzić w nocy.
Może to od tego? Małego czuje dobrze cały czas.
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
a! i za 5 dni zaczynam III trymestr WOW!
Nataszka2200, muminka83, aleksandrazz, ksanka, A.Kasia, Renka88, baassiia, Est, alinalii, RudyTygrysek, Izoleccc, Mania1718, ryjkek, Hannia123, Kate84, Czarodziejka87, foxica, Karka, Falon, Kasia24, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Ja jak miałam takie bóle przez 15 minut to od razu dzwoniłam do gina, i chociaż od piątku rano to się nie powtórzyło ustaliliśmy że jutro idę na obserwacje. Lepiej iść do gina, albo chociaż zadzwoń jak masz możliwość.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
niecierpliwaa wrote:Mój M wczoraj zawiedziony, bo napalił się na małe co nieco, a Antek nie dał nam nawet chwili oddechu od swoich kopniaków i nic z tego nie wyszło
śmieszna sytuacja.
-
Kokaina wrote:Hej, mnie wczoraj cały dzień bolał brzuch jak na okres. No spa i magnez tylko na chwilkę pomagały. Dzisiaj już jest ok i nie wiem od czego mogły być te bóle? Poprzedniego dnia byliśmy na wyjeździe u rodziny dość daleko, a tam wiadomo nie było możliwości żeby położyć się i odpocząć.jeszcze Mój się opil i ja musiałam prowadzić w nocy.
Może to od tego? Małego czuje dobrze cały czas.
Ja takie bóle miałam cały zeszły tydzien, najgorzej w nocy, ale zazywam tylko magnez, nie biorę nospy. Narazie odpukac bóle przeszły, wizyte mam w srode zobaczymy co gin powie
-
Madlene.:) wrote:Witajcie marcoweczki,
kate ja tez wlasnie jestem na glukozie, okropny ten płyn był ale na razie nic mi się nie dzieje.Dziewczyny trzymajcie kciuki w tym tygodniu za mnie, moje ważne sprawy się rozwiążąciężki tydzień przed nami, byle do piątku.
vira- uważaj na siebie i obserwuj, jak tylko coś się zacznie dziać pedz do lekarza. miłego dniap.s. w Krakowie piękna pogoda od rana słonko świeci, smogu nie ma :p
Madlene jestes z Krakowa?
-
nick nieaktualnyWitam się przy mroźnym poniedziałku.
Rano jak jechałam do pracy to śnieg trochę popadał ale już wszystko stopniało.
Tak w ogóle to mój ostatni tydzień pracyod poniedziałku idę na zwolnienie
domiii, Est, Martita88, ksanka, baassiia, Kate84, Karolina@, Karka lubią tę wiadomość
-
Hej Piłeczki Ciężaróweczki.
U mnie nigdy nie ma spokoju. Dziś po badaniu szyjki 18 mm. Skróciła się 3 mm.
Pessar mam 6 dni. Możliwe, że teraz stanie w miejscu. I niech kurwa lepiej stanie!
No i ujście szyjki się powoli otwiera.... Pytam się czy jest to rozwarcie. Lekarz mówi, że nie. Ujście szyjki to ujście szyjki.
Tak czy siak. Sterydy wstrzyknięte. Staszkowi niech płucka rosnąbo pewnie i tak będzie wcześniaczkiem. Musi wytrzymać 7 tygodni!!!!! Będzie to skończony 34 tc. płuca już będą na etapie 38 tc. więc będzie dobrze.
Ahh...Dziewczyny. Tyle co ja łez wylałam w tej ciąży ;(
A mój mały wielkolud waży już .... 1kg i 20 gram i wcale nie jest dużo starszy. Tylko o tydzień. Nie wiem co mi ta baba ostatnio nagadała (była to jakaś pani doktor, ale bez specjalizacji....)
Jutro będę miała zapis ktg, jeśli nie będzie żadnych skurczy to do domu. Tu już mi nic pomogą. Tyle ile mogli to zrobili. Leżeć to ja mogę w domu i psychicznie będzie lepiej dla Nas.
Jak wrócę do domu to biorę za za zakupy online i za pakowanie torby na wszelki wypadek.
Miłego dnia Kobitki :*Est, Kasia24 lubią tę wiadomość