X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne jest też to, że macica mi nie twardnieje. Nic. Co drugi dzień 1 raz i to tak słabo. Nic mnie nie boli, czuję się idealnie. Miałam nadzieję, że ta szyjka się unormuje.... Może jeszcze stanie w miejscu.
    Pomimo łez i tak staram się uśmiechać ... żeby Staszek czuł, że się uśmiecham.

muminka83, A.Kasia, aleksandrazz, Madzialena90, ksanka, Est, Kate84, domiii, Mania1718, Karka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena - Madziula trzymaj się tam! Aby te kilka tygodni przetrzymać i będzie dobrze! Synek waży w normie, nie wiem o co chodzi z tą lekarką ale mój Michaś w dniu urodzin (26+5) miał 1070 g i też był o tydzień starszy. Bardzo dobrze, że rośnie, nie zaszkodzi mu to na pewno bo im większa waga urodzeniowa tym większe szanse dziecka przy ewentualnym wcześniejszym porodzie. A rozwiera się ujście zewnętrzne czy wewnętrzne szyjki? Jak wewnętrzne to leż z tyłkiem w górze, żeby ją odciążyć. Jeśli zewnętrzne to kij z tym, pessar powinien ją utrzymać. A Ty teraz musisz pić melise na litry bo stres niestety stymuluje skurcze :/ Trzymam kciuki za Was!

Paulina2344 - Sebastian to bardzo ładne imię :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, ujście zewnętrzne, więc jeszcze pół biedy.
    No wiem, że stres wzmaga skurcze, więc staram się oddychać i myśleć pozytywnie.
    Jak to kuźwa jest, że jedne kobiety nie mogę urodzić, a u innych tak ciężko donosić. :(
    Ile tu dziewczyn pomimo baloników, żelów i oksytocyny nie mogą urodzić. Nic na nie nie działa :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:02

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena! Trzymam za Was kciuki straaaaszliwie mocno! Będzie dobrze, musi być! Bądź dzielna a mały niech grzecznie siedzi w brzucholu!

Vira - tak jak piszą dziewczyny. Nie denerwuj się i obserwuj.

Kate - ja też myślałam, że haftnę po tej glukozie, mdłości trzymały mnie z 1,5 h i naprawdę wkładałam ogromny wysiłek w to, żeby nie zwrócić. Koniec końców udało się.

A ja znów mam załamkę...Kasiu, powyliczałam sobie WW i w końcu na śniadanko udało mi się najeść...a cukier po godzinie...207 ;( chyba za późno zjadłam bo dopiero o 9.30. To ma aż takie znaczenie? Jutro zjem to samo, ale zdecydowanie wcześniej a koło 3 nastawię budzić i zjem jogurt i zobaczymy jak się zachowa mój cukier. W każdym razie znowu płacz i rozpacz, że tak wysoko skoczyło i że mogę tym zrobić Tomkowi krzywdę :( Ale z drugiej strony uczucie najedzenia bezcenne... to była porcja 4,5 WW

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kasiu, ujście zewnętrzne, więc jeszcze pół biedy.
    No wiem, że stres wzmaga skurcze, więc staram się oddychać i myśleć pozytywnie.
    Jak to kuźwa jest, że jedne kobiety nie mogę urodzić, a u innych tak ciężko donosić. :(
    Ile tu dziewczyn pomimo baloników, żelów i oksytocyny nie mogą urodzić. Nic na nie nie działa :o

Madzia tu gdzieś na jednym z for belly była dziewczyna, która już od połowy ciąży niemal z rozwarciem chodziła ;) A jak w końcu dociągnęła do terminu (czego nikt jej nie wróżył) to się okazało, że żadnej akcji porodowej, szyjka nic nie reaguje nawet na kilka dawek oksytocyny i niemal siłą z niej to dziecko wyciągnęli. Może u nas też tak będzie ;)

Magda lena, ksanka lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wierzę, że wytrzymacie te kilka tygodni i będzie wszystko dobrze :) Podziwiam Cię, a Staszek czuje Twoje pozytywne nastawienie i na pewno mu tam dobrze, nie zrobi Ci żadnego psikusa ;)

Paulina, dawno nie słyszałam imienia Sebastian, bardzo ładne :)

Paulina2344 lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, to co piszesz to miód dla mojego serducha <3 Ja też tak donoszę i będę musieli oksytocynę litrami mi podawać na skurcze :P

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Madzia tu gdzieś na jednym z for belly była dziewczyna, która już od połowy ciąży niemal z rozwarciem chodziła ;) A jak w końcu dociągnęła do terminu (czego nikt jej nie wróżył) to się okazało, że żadnej akcji porodowej, szyjka nic nie reaguje nawet na kilka dawek oksytocyny i niemal siłą z niej to dziecko wyciągnęli. Może u nas też tak będzie ;)

Mojej bratowej też szyjka się skracała, też wcześniej leżała w szpitalu i miała podane sterydy na płucka, a pod koniec 8 miesiąca to już w ogóle szyjki nie miała i zwiastowali jej rychły poród. Po terminie położyli ją na wywołanie i nic :) Musieli cesarkę robić, bo mała nie chciała wyjść :) Także niekiedy natura tylko z pozoru płata nam figle, jak widać nie trzeba mieć książkowych wyników, pomiarów, żeby donosić :) Baa, przenosić nawet ;)

A tak swoją drogą jak to jest u Was w szpitalach? Bo w niektórych miastach słyszę, że kobiety przenoszą tydzień i dłużej i lekarz czeka nie wiem na co... U nas dzień, dwa po terminie jak nic się nie dzieje, to kładą do szpitala i wywołanie.

Magda lena lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, Madzia już kiedyś pisałam że moja mama dowiedziała się że ma 3 cm rozwarcia też gdzieś na początku 7 miesiąca, nie poszła do szpitala bi miała w domu małe dziecko, wszystko normalnie robiła, a jak przyjechała ze mną kilka dni po terminie to się cieszyli że 3 cm rozwarcia już ma...:-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to, co Kasia napisała to nie odosobniony przypadek :) moja szwagierka też miała od 7 miesiąca rozwarcie i ostatecznie przenosiła tę ciążę i tydzień po terminie urodziła w zeszłym roku zdrową córcię, trzymam za Ciebie kciuki, żebyś też zdążyła się znudzić chodzeniem w ciąży w 9 miesiącu :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:18

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dokladnie, Madzia już kiedyś pisałam że moja mama dowiedziała się że ma 3 cm rozwarcia też gdzieś na początku 7 miesiąca, nie poszła do szpitala bi miała w domu małe dziecko, wszystko normalnie robiła, a jak przyjechała ze mną kilka dni po terminie to się cieszyli że 3 cm rozwarcia już ma...:-D

U szwagierki też nie było leżenia, z takiego samego powodu :) 2-latek biegał po domu, mąż w pracy wyjazdowej, a babcie za daleko.

1usai09khne0c7t3.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 10 dni III TRYMESTR !!!

<3

A.Kasia, Madzialena90, Est, Kate84, Hannia123, Izoleccc, Renka88, Mania1718, Karka, Falon, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    za 10 dni III TRYMESTR !!!

<3
    Tak jak u mnie :D Też dziś liczyłam :P

alinalii, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś studniówka :D Aż sobie aplikację odliczającą dni na telefon ściągnęłam :P

Madzialena90, aleksandrazz, Est, Kate84, Hannia123, Mania1718, d'nusia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała 11 miesięcznego bobasa i nie było zmiłuj się :-D Magda będzie dobrze, Staszki są silne, pisałam że mój Staszek urodził się w 28 tygodniu :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu będzie dobrze, musisz być dobrej myśli :) twoje maleństwo już jest naprawdę duże :D

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się z ciekawości mamy zapytam jak wróci z pracy czy nasz Staszek dostał coś na rozwój płuc, bo z tego co pamiętam odeszły w nocy wody i dodam że w tej ciąży z nim wogole szyjki nie miała.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie...tak sobie pomyślałam. Magdalena boryka się z duuużo poważniejszymi kłopotami i ma takie pozytywne nastawienie a ja nie ogarniam głupiej diety i głupiego cukru :/
    Magda - podziwiam Cię kochana i szacunek.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien - godziny są ważne, trzeba się niestety trzymać schematu z zegarkiem w ręku :/ A co dokładnie jadłaś? Nie raz jest tak, że to co u jednych nie podnosi cukru drugim nie bardzo leży i na odwrót. Ale metodą prób i błędów niebawem sama ogarniesz których produktów unikać :) Dość wcześnie wykryli u Ciebie tą cukrzycę, więc masz nad nią przewagę! Pomyśl, że gdybyś miała to badanie tak jak niektóre dziewczyny w 26-28 tyg to wcale byś o tych wysokich cukrach nie wiedziała. Głowa do góry :)

• Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena trzymaj się :-)
    Mam nadzieję, że mój Stasiu też jak najdłużej posiedzi w moim brzuchu. Jutro mam wizytę, więc dowiem się ile waży.
    Tylko mój pewnie mniej, bo trochę młodszy.

A ja mam 11 dni do III trymestru :-)

Magda lena, Hannia123 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ