Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hannia123 wrote:Nie czytajcie o bólu porodowym, bo niepotrzebnie się nakręcacie... Ból jest odczuwany różnie przez różne kobiety, są sposoby by ten ból ogarnąć(farmakologiczne i niefarmakologiczne), do tego dochodzi cała gama hormonów(endomorfiny), które pozwalają ten ból przeżć. Porody też są różne, trzeba myśleć pozytywnie, bo dobre nastawienie to często połowa sukcesu. I piszę Wam to pomimo, że sama przeżyłam niełatwy pierwszy poród, a teraz szykuję się na trzeci:-)
Vira uwierz mi, że w 9 miesiącu będziesz BARDZO już czekała, by urodzić -
kofeinka wrote:Dziewczyny nie umiem się zebrać w sobie i zacząć kupować rzeczy dla dziecka... tzn. butelki, podgrzewacz, aspirator do noska i 5 pieluch tetrowych kolorowych mam i NIC więcej
sama nie wiem od czego zacząć
-
Kate84 wrote:ArienByłam już u prawnika i w USC i niestety nic nie da się zrobić mimo tych okoliczności dodatkowych, no jedynie poród w domu i zgłoszenie dziecka po upływie tych 300dni co np karalne nie jest, albo mała szansa,że Amelka urodzi się 41+3 albo szybki ślub a tego nie chce bo wiem jak M marzy o normalnym ślubie, weselu nie chce mu tego odbierać
-
Witam się po weekendzie
co tam u Was? Bo nadrobić to ciężko będzie
No i kolejny tydzień mi stuknąłcoraz bliżej niż dalej
ksanka, A.Kasia, Karolina@, perła ziemi, Hannia123 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Skowroneczka wytrwałości i oby jak najkrócej tam!
Vira musisz teraz się uważnie obserwować czy brzuch bardziej nie boli jak mała się zachowuje. Ja tydzień temu dostałam z drzwi prosto w brzuch od jakiejś idotki, jedyne co zdążyłam to trochę rękę wystawić i zamortyzować. Gdyby coś niepokojącego się działo to na IP
Kamka niestety nie przejdzie, próbowaliśmy ale od razu sprawdzają ile dni od rozwodu minęło, przepraszam od uprawomocnienia wyroku, gdyby od rozwodu byłoby po problemie
Jestem po glukozie i pierwsza połowa jakoś mi weszła, druga połowę kubka już męczyłam....coraz bardziej mnie mdli, a jeszcze 20 minut do pierwszego sprawdzenia.oby nie było gorzej. Małej chyba smakowało bo wciąż akrobacje robi
Na czczo miałam ładny wynik 69 a wczoraj po 22 jadłam słodyczeNataszka2200, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:http://allegro.pl/rozek-becik-z-wypelnieniem-kapturek-cieply-milutki-i4778957464.html
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2259320b8c1f.jpg
czy to nie jest słodkie?
znowu zaczynam....ktoś mi może odciąć internet??? -
Hej ale te tygodnie leca:) dzis sie witam w 24tc:) oby takdoporodu zleciało...co dopiero mialam test pozytywny:) dziewczyny tez cierpicie na bez sennosc?Jaa tej nocy to sie budziłam co 20 minut jakas masakra:(
Hannia123, anitka19953 lubią tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Ksanka wyniki będę miała dopiero 30.11 bo wtedy mam wizytę
ogólnie do przeżycia było. Jak wypiłam miksturę to po 15-20 min strasznie spać się chciało ale ogólnie ok
tylko zsstanawia mnie bo moja gin kazała zrobić teraz i w piątek byłam w 22t + 4dni więc strasznie wcześnie
Ja mam wizyte za tydzien w srode a mysle isc jutro na glukoze:) bo musze iscc zrobic tsh i ft4 to od razu glukoze bym zaliczyła:D choć nie powiem ze sie jej boje ze zwymiotuje:D lubie słodkie ale nie az tak:D -
nick nieaktualnyDzień dobry
skowroneczka - szybkiego powrotu do domu!
Vira - tak jak dziewczyny piszą - obserwuj się a jakby się coś działo to na IP.
Kate - dasz radęW ciągu jednej godziny możesz sobie małymi łyczkami wypić mały kubeczek zimnej wody, mi pomagało jak pojawiały się mdłości
Taka ładna pogoda u mnie, że aż żal w domu siedziećNa obiad umamiły mi się schabowe, więc trzeba zaliczyć krótki wypad do sklepu po mięcho a potem się kładę i czekam na piątek
Do wizyty i USG zostały 3 tygodnie, co ten czas tak wolno leci?
-
Dzień dobry. Dzisiaj wyjątkowy dzień dla mnie i męża. 10 lat temu oficjalnie zostaliśmy parą. A było to na dyskotece w gimnazjum. Takie dwa koty zaczęły chodzić za rączkę i chodzą do dzisiaj. Nawet wtedy mi przez myśl nie przeszło, że to będzie mój pierwszy i ostatni chłopak, z jakim będę miała bliższą styczność
Proszę o usprawiedliwienie mojej nieobecności w dniu wczorajszym, z powodu... niedzieliZ tymi lipcówkami to śmiech na sali. Jak to oglądałam, to nie wiedziałam, czy się śmiać czy płakać. Dobrze, że jestem na normalnym wątku, z zrównoważonymi psychicznie mamuśkami.
Muminko, myślę że na temat imienia dla Twojej córeczki zostało już tutaj wszystko powiedziane. Dlatego pozostaje mi podpisać się pod słowami dziewczyn i dodam, że mi Judytka zawsze się podobało. Tak samo jak Jowita (oba imiona na J). Opinię innych o wyborze imienia dla dziecka, wszyscy życzliwi powinni sobie wsadzić w cztery litery.
Wspaniałego tygodnia Kochane!
P.S. Udało mi się w weekend zobaczyć film "Wkręceni 2" i jak na polską komedię, to rewelacja. Uśmiałam się do łez
A.Kasia, perła ziemi, Kate84, ksanka, RudyTygrysek, Hannia123, anitka19953, Karka, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Karmelek211 wrote:Oooo właśnie zapomnialam tej nazwy aspargin:D Dziękuję:)Jakiej sklerozy dostałam w ciąży to głowa mała:DWciąż mi wyrazy z głowy uciekają, zapominam po co wstałam, co miałam zrobić, co kupić haha czasem nawet zapominam co miałam powiedzieć:DJakoś tak mi dziwnie, bo wcześniej pamięć miałam bardzo dobrą
A macie sposoby na wypadające włosy? Nosz cholerka, tak mi wychodzą, normalnie garściami! Przed ciążą narzekałam, ale teraz to wiem co znaczy prawdziwe wypadanie włosów:( -
Mam pytanie do Magdaleny bo chyba tylko ona zażywa dawkę luteiny 100 trzy razy dziennie. Jak się po niej czujesz? Bo ja mam po takiej dawce poranne mdłości i musiałam dziś się przywitać z porcelaną. Ja dostałam na weselu dość porządnie z łokcia, tak pomiędzy piersią a brzuchem, no ale nic mi nie było.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
perła ziemi wrote:cześć dziewczynki! ale leniwa niedziela za mną... ostatnio doradzałam którejś z Was co zrobić z czasem na l4 a dzisiaj dopiero po 3 prawdziwie leniwych/samotnych dniach dostaję do głowy. muszę się zorganizować, bo jestem tak wypoczęta, że nawet spać mi się w nocy nie chce
A.Kasiu- też mam męża,który mnie pod podbudowuje jak prawi mi komplementyale u mnie to trochę kwestia tego,że w ciąży wyjątkowo często ubieram sukienki, co on uwielbia
kupiłam sobie kilka par rajtuz ciążowych, zamszowe kozaki za kolano i sama się ze sobą dobrze czuję- to chyba podstawa
Muminko- ale Judytka to przecudne imię! serio mi się baaardzo podoba, a skojarzenia każdy będzie miał swoje i z tym nic nie zrobimy. z ciekawostek mój kolega dał synkowi na imię Stefan i tak to pasuje to tego chłopca, że szokmi ostatnio lekarz powiedział, że będzie Grażynka, a maszyna losująca w sieci powiedziała mi, że pasuje do nas Czesława i tak się teraz podśmiechujemy z mężem...
zazdroszczę Wam takiego silnego przekonania co do imienia dla dzidziusia, sama miałam takie dla chłopca
dlatego u nas ciągle burza mózgów, rodzinka coś tam swojego przebąkuje, a mąż kręci nosem na moje propozycje. Póki co jestem za: Matyldą, Anielą, Anną.
AnnaK- Twoje posty są zawsze takie ciepłe
a co do glukozy, to ja też mam już skierowanie i położna kazała mi zrobić 2.12, czyli 23t2d i ja tak zrobię, chociaż też słyszałam,że robi się to trochę później.
we wtorek mam kolejne badanie usg, jeny tak bym chciała żeby te torbiele się już wchłonęły, a z kolei wiem, że mają czas do 30 tygodnia. niech znikną i już!
dużo zdrówka dla was i waszych maluszków
a wiesz że ja mam na drugie imię Czesława i jestem z tego imienia bardzo dumna że w wszystkich dokumentach występuje -
nick nieaktualnymuminka83 wrote:a wiesz że ja mam na drugie imię Czesława i jestem z tego imienia bardzo dumna że w wszystkich dokumentach występuje
Ja mam takie długie imiona i nazwisko, że jak mi przychodzi podpisywać się w dokumentach tym wszystkim to mnie jasna cholera bierzearien lubi tę wiadomość
-
Nataszka ja praktycznie nie sypiam, budzę się co chwile i nie mogę zasnąć. Już od początku ciąży się zaczęło ale od miesiąca jest tragedia....
Dziewczyny za chwilę chyba się porycze, jest mi coraz gorzej tak bardzo chce mi się wymiotowaćale babki mówią żebym dała radę skoro godzinę już wytrzymałam bo inaczej będzie trzeba powtarzać
no nie mogę :'(
-
nick nieaktualny
-
Witajcie marcoweczki,
kate ja tez wlasnie jestem na glukozie, okropny ten płyn był ale na razie nic mi się nie dzieje.Dziewczyny trzymajcie kciuki w tym tygodniu za mnie, moje ważne sprawy się rozwiążąciężki tydzień przed nami, byle do piątku.
vira- uważaj na siebie i obserwuj, jak tylko coś się zacznie dziać pedz do lekarza. miłego dniap.s. w Krakowie piękna pogoda od rana słonko świeci, smogu nie ma :p