X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Pospalam znowu do 10.30 :P hehe cieszy mnie to, bo chociaz dni mi szybciej leca :D
    Poukladalam sobie rzeczy malego w komodzie :D i powiem wam, ze ta komoda to troche mala bedzie hehe :P Dobrze,ze w pokoju u malego mam meble to wiekszosc rzeczy tam bede trzymac, a w komodzie tylko te najpotrzebniejsze :)

Madziu kochana trzymam kciuki za was zebyscie jak najdluzej w dwupaku pochodzili :) Staszek to kawal chlopa juz :D Dacie rade! ja w to wierze :)

Magda lena, Falon lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam 3 kromeczki chleba graham (bez cukru, słodu, miodu, karmelu). Do tego dwa plastry gotowanego kurczaka i jeden wędzonego łososia (wczoraj też jadłam te produkty, ale z innym chlebem). Do tego miałam 200g sałatki z sałaty, połowy pomidora, kawałka świeżego ogórka, rzodkiewki i kawałeczka papryki. I gorzką herbatę. Może to kwestia chleba. Wcześniej jadłam taki dla diabetyków, ale on jest tak leciuteńki, że nie mogłam się kompletnie nim najeść. Więc albo chleb albo to, że zjadłam o 9.30. Czyli mówisz, że nie na darmo piszą wszędzie, że pierwsze śniadanie najpóźniej o 8.30? Ale tak mi się spało dobrze... :p

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien kiedy masz wizyte u diabetologa? Bo cukier ponad 200 to już chyba poważna sprawa. Uważaj na siebie!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje :* Naprawdę to co piszecie to taka radocha dla mnie <3
    Tu w szpitalu czekają 4 dni po terminie i zakładają tzw balonik, na rozwarcie. Jeśli nie działa, to kolejnego dnia kolejny balonik (cewnik nadmuchany solą fizjologiczną). Bardzo to niefajne.... Dziewczynom często pękają i ranią szyjkę, krwawią. A rozwarcia brak... Podobno na mało które dziewczyny działa. Później dają dopiero oksytocynę. Teraz tu w szpitalu nie dają okscytocyny, gdy nie ma chociażby 2 cm rozwarcia.
    Są jeszcze żele które wywołują skurcze, ale te żele są drogie, więc tylko dla niektórych pacjentek jest to przeznaczone :D hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:59

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira trzymaj się tam, nie smuć się za bardzo na pewno wszystko jest dobrze. Ty i Twoja córcia to twarde babki!

A.Kasia super to prześcieradło, bardzo mi się podoba! :-)

Magdalena trzymam mocno kciuki żeby ta szyjka jak piszesz już teraz się unormowała i dalej nie skracała :-* i tak samo mocno trzymam za Wasze wytrwanie do 34tc albo i dłużej. Dobrze, że twardnienia ustały! Piękna waga, nasz chyba pierwszy forumowy przekroczony kg! :-*

Arien Tak jak Kasia pisze wcześnie u Ciebie to wykryli i wierzę, że poradzisz sobie z tą dietą za chwilę i będzie dobrze :-* trzymaj się!

Jakoś dałam radę z tą glukozą, faktycznie im dalej tym mniej mdliło ale ogólnie czuje się po tym kiepsko a cały dzień latania i załatwiania spraw przede mną. Ale ważne, że dałam radę i mam z głowy!

Co do golenia pipki to jeszcze sama daje radę :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych żeli to mój gin się śmiał że każda kobieta powinna od 37 tyg mieć zielone światło na współżycie coby używać naturalnego żelu do rozpoczęcia akcji porodowej...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszej liscie z wyprawka jest gdzies napisane zeby poczytac o standardach okoloporodowych. Oksytocyna nie powoduje rozwarcia szyjki a skurcze macicy. Dobrze tez wiedziec o tych balonikach.
    Madziu chlon wiedze :) i wychodz szybko z dluga i zamknieta szyjka.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wywoływanie porodu chyba nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy. Najfajniejszy scenariusz to jak wody odchodzą w domu, pojawiają się skurcze, jest czas na prysznic, ogarnięcie bobra i spokojny dojazd do szpitala. A potem jak wszystko się samo ładnie i naturalnie rozwija. Ale mam wrażenie, że takie porody to chyba rzadkość...

Martka, wizytę mam w środę. Najdziwniejsze jest to, że ja w ogóle w samopoczuciu nie widzę kompletnie żadnej różnicy jak mam wysoki poziom cukru czy w normie. Czuję się tak samo. Czułam tylko po wypiciu glukozy bo myslałam, że zwymiotuje, albo zasnę w poczekalni

W ogóle jeśli po takim śniadanku mam taki cukier to jestem ciekawa jaki miałam po ostatniej wizycie moich koleżanek u mnie (to był dzień kiedy robiłam rano glukozę i nie miałam jeszcze wyników). Więc wyglądało to tak, że zjadłyśmy pizzę, popiłam ją Warką cytrynową 0%, później pojadłam czekolady a na koniec zagryzłam chipsami. Podobno cukier powyżej 250 jest bezpośrednim zagrożeniem życia. Porównując to co zjadłam dziś na śniadanie i wynik 207 to nie wyobrażam sobie jaki mogłam mieć wynik po tamtej kolacyjce :/ A czułam się normalnie, poza tym, że obżarta na maksa :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 13:09

edyś lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien bardzo Ci współczuję z tym jedzeniem :( Ale tak jak Kasia pisze, dobrze, że w miarę wcześnie wyktyro u Ciebie tę cukrzycę. No i staraj się mimo trudnej sytuacji szukać pozytywów, będziesz zgrabną mamuśką dzięki tej diecie ;) No i te 3 miesiące zlecą ;)

Est lubi tę wiadomość

• darra991 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Sloneczka!:* ladny dzien dzis ale straaaasznie zimny :/
    VIRA nie denerwuj sie,skoro upadajac brzuszek praktycznie nie ucierpial tylko Twoja reka raczej nic sie maluszkowi nie stalo.a dzis jak masz isc na ta szkole rodzenia to zapytaj tam,moze Cie uspokoja:)
    MAGDALENKA dziewczyny maja racje,wielki szacunek za Twoje pozytywne nastawienie i wielka sile ducha ,trzeba brac z Ciebie przyklad:) a pozatym na pewno bedzie u was wszystko dobrze:* wszystkie w to mocno wierzymy:)*
    Kurcze nie mialam kiedy wczesniej napisac ale znow mam problem..mianowkcie poszlam dzis rano na ta glukoze. I wchodze,Pani do mnie mowi ze ierwsza probe na czczo pobiora mi z palca a pozniej druga i trzecia juz z zyly. No i pobrala,patrzy na wynik i mowi ze nie wykonaja u mnie tego testu bo norma dla ciezarnej to wynik na czczo 110 a ja mialam 113 :/ i zglupialam teraz.. pytala sie mnie czy wczoraj jakos pozno cos jadlam itp ale mowie ze od 17 juz nic nie jadlam tylko pozniej herbate zielona wypilam a dzis rano nawet lyka wody nie wzielam. Wczoraj w ciagu dnia tez raczej malo zjadlam i dosc lekko bo nawet nie mialam apetytu przez ten bol glowy.. no i dzis mam sie przeglodzic jak to pani powiedziala i sprobowac przyjsc jutro raz jeszcze i wtedy zobaczymy.
    Jestem troche zdezorientowana bo tego sie nie spodziewalam. Miala ktoras z was tak? :( czy to moze znaczyc ze raczej mam cukrzyce?

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, lubie za "ogarniecie bobra" ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena Kochana moja, dużo ciepła i wsparcia wysyłam <3 hug

d69c2n0azl70dnw1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra, troche nie rozumiem tego glodzenia sie na sile.To tak jakbys na sile miala miec dobry wynik. Mi pierwsza krew pobierali z zyly a dopiero trzecia z palca.
    Arien, tak jak pisze Paola, moja kuzynka w ciazy na diecie cukrzycowej wygladala lepiej niz przed ciaza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 13:19

Est lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chcę kupić nowy odkurzacz, możecie mi jakiś polecić, mój aktualny ma z 10 lat :P i chyba już czas, jakiś cichy z filtrami kupić

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed szkołą rodzenia poproszę męża żeby pojechać na IP. Niech sprawdzą. Nic mnie nie boli, nie krwawię ale od tej rano mała ciągle kopie. Średnio co 10 czy 15 minut mam serie kopniaków. O 12 już myślałam, że zasnęła bo było chyba 45 minut spokoju ale znowu zaczęła nadawać. I to tak mocno dość kopie - cały brzuch mi faluje. Nigdy się tak nie zachowywała - chyba, że wieczorami.
    Zła jestem bo mąż mnie pewno znowu uzna za panikarę i się pokłócimy.
    Rozmawiałam z moim ginem i powiedział, że tak jak opisuję to raczej się nic nie stało, ale gwarancji nie da. Trudno mu doradzić cokolwiek przez telefon. Mam obserwować ale jeśli się niepokoje lepiej podjechać gdzieś na USG żeby sprawdzić czy łożysko jest całe.

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    czemu takie rzeczy pokazujesz jak ja mam szlaban na zakupy dla małej??
    nie martw się też nie zdążyłam jeszcze kupić tego słodkiego otulacza. więc łączę się w bólu i czekam na wypłatę ;)
    sprzeniewierzyłam $ na inne rzeczy i właśnie oglądam paczki od kuriera :P
    najbardziej się cieszę z bawełnianych prześcieredałek z gumką w różnych kolorach do łóżeczka/gondoli/kołyski i na przewijak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:51

26Asia, Est, muminka83, A.Kasia, Mania1718, Karolina@, edyś, Gośśś, Karka, Falon, domiii, Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nic nie moge teraz kupować dopiero jak remont oganiemy to powiedział że mi szlaban zdejmie...:(

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 super zakupy !! najbardziej cieszy układnie tego :D

Lilou1984 lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zakupów to ja zamówiłam
    podgrzewacz do butelek
    termometr elektroniczny
    i laktator elektroniczny

jak kurwier się pojawi to wstawie fotki :)

muminka83, Kasia24 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira jasne. jak ma Cię to uspokoić to jedz i sprawdz. Jestem pewna że nic sie nie stało, ale Twoje samopoczucie jest najważniejsze. Ty sie uspokoisz - mała tez przestanie odczuwac twoj stres i przestanie kopac tak intensywnie. trzymam kciuki!

A. Kasia b. ładne prześcieradelko

Magdalenka Sciskam pozytywnie, żeby wszystko sie dobrze skończyło, a Twój przypadek był taki jaki dziewczyny pozytywnie opisywały ;)

Arien podziwiam i ściskam ciepło...na każdą z nas mogło paść... życzę wytrwałości, samozaparcia i jak najmniej pokus...

Skowroneczka zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domku!

Kamka to Ty go teraz poganiaj z remontem! albo daj szlaban na obiady... do odwołania Twojego szlabanu :) a co! niech też się pomęczy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 13:37

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ