X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ad wywolywania porodu 2 dni po terminie, bez medycznych wskazan, to ja nie rozumiem. 2 dni to moze sie owulacja opoznic, a przeciez sa kobiety co maja tak cykle rozjechane, ze termin porodu jest po prostu szacowany.

Poza tym moja ciotka urodzila 5 dzieci, a przy jednym miala wywolywany, z powodow medycznych (mala ilosc ruchow) i mowila, ze koszmar... takze ja jesli nie bedzie zagrozenia, to na pewno nie pojde meczyc o oksytocyne:p ja sie z siostra po terminie rodzilam, bo juz taka mojej mamy "uroda" , wody byly ok, tylko ja grubcio:)

A no i bede oczywiscie naturalne metody wyprobowywac, czyli sex, schody, spacery:)
    U mojej bratowej jak małą wyciągali, to wody były już zielonkawe i stwierdzili, że dobrze że cięli, a nie było wcześniej żadnych niepokojących sygnałów.
    Kiedyś do 2 tygodni przetrzymywali kobiety u nas w szpitalu, ale praktyka się zmieniła, bo ponoć sporo powikłań potem mieli. Ja na szczęście dokładnie wiem kiedy miałam owulację, to ciekawe jak to u mnie będzie, ale ogólnie to już zaczynam się bać, coraz bliżej.

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazzz, Teresa, dajcie znać jak po wizytach odnośnie tych boli, co Wam lekarze powiedzieli. Ja nie mam możliwości dzwonienia di gina, nie daje telefonu nikomu ( lekarz z Luxmed).
    Ola, ty idziesz na tą obserwacje do szpitala?

Magdalena, trochę słabo że ta szyjka sieskrocila, najważniejsze dla Was to leżeć i czekać do lutego. Mam nadzieję, że wszystkojuz będzie ok i najgorsze macie już za sobą :***

Arien, brzunio <3

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Natasza z tego co wiem to alat i aspat wystarcza do zdjagnozowania cholestazy, ja w czwartek tez je bede robic, bo coraz czesciej mnie wszystko swedzi, a boje sie tego dziadostwa bo bardzo duzo lekow biore od poczatku ciazy i wiem ze one tez sie przyczyniaja do cholestazy :/
    Moj M. sie smieje ze sobie juz wkrecam, ale ja i tak wole sprawdzic...

No ja takczytam mowie kurde a dwa razy mi sie zdarzylo drapac;/ w nocy wiec wole spr jak sie denerwowac tym bardziej ze za tydz wsrode wizyta wiec zobaczy czy ok :) Zadz do męża i pow ze musze zrobic;D a on do mnie wkrecasz sobie znowu cos;/ ale pow idz :D ciekawe ile to kosztuje :D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak na szybko, wieczorem będę Was nadrabiać :-) jeśli poszukujecie jeszcze cotton Balls to są teraz w Leroy Merlin za 40 zł. Buźka :-)

domiii lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza lepiej sprawdzic niz sie pozniej martwic, a im wczesniej sie ja wykryje tym lepiej, bo daja leki i czesto do porodu sie wytrzymuje, niby dla nas nie jest ona szkodliwa, ale dla dziecka juz gorzej... Rozmawialam z kolezanka, ktora od 28tyg lezala w szpitalu wlasnie przez cholestaze i ona w sumie mi powiedziala,zebym zrobila sobie te badania, bo tez od poczatku ciazy brala caly czas leki takie jak ja i jej w szpitalu w prost powiedzieli ze to jest od tych lekow... Mnie od jakiegos tygodni swedza rozne czesci ciala i dla tego postanowilam zrobic te badania

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Natasza lepiej sprawdzic niz sie pozniej martwic, a im wczesniej sie ja wykryje tym lepiej, bo daja leki i czesto do porodu sie wytrzymuje, niby dla nas nie jest ona szkodliwa, ale dla dziecka juz gorzej... Rozmawialam z kolezanka, ktora od 28tyg lezala w szpitalu wlasnie przez cholestaze i ona w sumie mi powiedziala,zebym zrobila sobie te badania, bo tez od poczatku ciazy brala caly czas leki takie jak ja i jej w szpitalu w prost powiedzieli ze to jest od tych lekow... Mnie od jakiegos tygodni swedza rozne czesci ciala i dla tego postanowilam zrobic te badania

a Ja dzis tak skojarzyłam te swedzenia;/ pewnie lepiej sprawdzic:)jutro pojde;)

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Aleksandrazzz, Teresa, dajcie znać jak po wizytach odnośnie tych boli, co Wam lekarze powiedzieli. Ja nie mam możliwości dzwonienia di gina, nie daje telefonu nikomu ( lekarz z Luxmed).

Kokainko, w Luxmedzie dzwoniąc na infolinię, mozesz poprosić o połączenie z konsultantem medycznym.

Kokaina lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kokainko, w Luxmedzie dzwoniąc na infolinię, mozesz poprosić o połączenie z konsultantem medycznym.

Wiem Kochana, Kiedyś na początku ciąży jak plamiłam to rozmawiałam z takim konsultantem. Pani powiedziała żebym jechała na IP i nic więcej doradzić mi nie może. Podejrzewam że tutaj byłoby podobnie :/
    Od 2 miesięcy raz na jakiś czas mam takie bóle i nic się złego nie działo ( lekarz podejrzewał jelita).

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Madlene jestes z Krakowa? :)
    Tak, jestem z Krakowa :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina , w tamtym tygodniu brzuch mi sie spinal i puszczal przez jakies kilkanascie minut, do tego bóle podbrzusza i kręgosłupa , byłam na IP na drugi dzień , odesłali mnie do domu , gin zwiekszyl mi dawke luteiny z 50 na 100 , w sumie 250 ale tą 50 musialam odstawic bo wymiotowalam od nadmiaru lutki.W piatek nad ranem znowu to samo , tym razem brzuch nie chciał puścić. Od tamtego czasu mam twardnienia ale niebolesne , umówiłam się z moim lekarzem że mimo to daje mi jutro skierowanie na szpital , żeby to poobserwować.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Ola, to niefajnie :/ mam nadzieję że porządnie Cie tam pooglądaja. Ja w każdym razie trzymam kciuki mocno, dawaj znać na bieżąco co i jak.

aleksandrazz lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra a mialas moze robione posiewy z pochwy i moczu? Mi brzuch czesto twardnial i bolal wlasnie przy tych bakteriach ktore mialam... nawet nospa nie pomagala ani magnez... Dopiero jak wzielam macmirror i wyleczylam te bakterie to przestal mnie brzuch bolec i twardniec

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też brałam macmirror, mocz w porządku. Ogólnie to podobno od tego że jestem bardzo szczupła.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Wiem Kochana, Kiedyś na początku ciąży jak plamiłam to rozmawiałam z takim konsultantem. Pani powiedziała żebym jechała na IP i nic więcej doradzić mi nie może. Podejrzewam że tutaj byłoby podobnie :/
    Od 2 miesięcy raz na jakiś czas mam takie bóle i nic się złego nie działo ( lekarz podejrzewał jelita).

No tak, ciężko cos doradzic przez telefon w takiej sytuacji.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bóle jak na miesiączkę dwa razy przez kilkanaście minut, jakbym miała cały dzień to bym chyba osiwiała:-D No ale coś jest w słowach mojego lekarza że zazachowuje się jak 40 letnia baba która 10 lat starała się o inf :-D A do szpitala przyjmuje mnie chyba po to żebym mu dala spokój.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz - nie ma to jak dystans do samej siebie :) <3

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę do gina niby co 3 tygodnie a nigdy nie dotrwałam do tej wizyty;d

arien lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Chodzę do gina niby co 3 tygodnie a nigdy nie dotrwałam do tej wizyty;d

o kochana a ja chodze co 4tyg i dla mnie to wiecznosc;/ale jeszcze 9 dni i wizyta;D

iv09piqvr5fpkazd.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kotki dawno mnie nie było:*
    Żyjemy!;)

arien, kateee, edyś, A.Kasia, Est, RudyTygrysek, Karka, Martita88, Falon, Kate84, Kasia24, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,
    Odebrałam właśnie wyniki glukozy i o dziwo - piękne aż normalnie za piękne!!

Ale dziwne rzeczy pojawiły się w moczu....bardzo dużo szczawianu wapnia (pewnie za mało piję) i obecne liczne zanieczyszczenia w preparacie. Dzwoniłam do laboratorium i powiedzieli żebym za kilka dni skontrolowała ten mocz.
    No i oczywiście anemia jak ta lala, trzymajcie jutro kciuki bo wizytujemy się :)

A.Kasia, arien lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ