X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ad wywolywania porodu 2 dni po terminie, bez medycznych wskazan, to ja nie rozumiem. 2 dni to moze sie owulacja opoznic, a przeciez sa kobiety co maja tak cykle rozjechane, ze termin porodu jest po prostu szacowany.

Poza tym moja ciotka urodzila 5 dzieci, a przy jednym miala wywolywany, z powodow medycznych (mala ilosc ruchow) i mowila, ze koszmar... takze ja jesli nie bedzie zagrozenia, to na pewno nie pojde meczyc o oksytocyne:p ja sie z siostra po terminie rodzilam, bo juz taka mojej mamy "uroda" , wody byly ok, tylko ja grubcio:)

A no i bede oczywiscie naturalne metody wyprobowywac, czyli sex, schody, spacery:)
    U mojej bratowej jak małą wyciągali, to wody były już zielonkawe i stwierdzili, że dobrze że cięli, a nie było wcześniej żadnych niepokojących sygnałów.
    Kiedyś do 2 tygodni przetrzymywali kobiety u nas w szpitalu, ale praktyka się zmieniła, bo ponoć sporo powikłań potem mieli. Ja na szczęście dokładnie wiem kiedy miałam owulację, to ciekawe jak to u mnie będzie, ale ogólnie to już zaczynam się bać, coraz bliżej.

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazzz, Teresa, dajcie znać jak po wizytach odnośnie tych boli, co Wam lekarze powiedzieli. Ja nie mam możliwości dzwonienia di gina, nie daje telefonu nikomu ( lekarz z Luxmed).
    Ola, ty idziesz na tą obserwacje do szpitala?

Magdalena, trochę słabo że ta szyjka sieskrocila, najważniejsze dla Was to leżeć i czekać do lutego. Mam nadzieję, że wszystkojuz będzie ok i najgorsze macie już za sobą :***

Arien, brzunio <3

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Natasza z tego co wiem to alat i aspat wystarcza do zdjagnozowania cholestazy, ja w czwartek tez je bede robic, bo coraz czesciej mnie wszystko swedzi, a boje sie tego dziadostwa bo bardzo duzo lekow biore od poczatku ciazy i wiem ze one tez sie przyczyniaja do cholestazy :/
    Moj M. sie smieje ze sobie juz wkrecam, ale ja i tak wole sprawdzic...

No ja takczytam mowie kurde a dwa razy mi sie zdarzylo drapac;/ w nocy wiec wole spr jak sie denerwowac tym bardziej ze za tydz wsrode wizyta wiec zobaczy czy ok :) Zadz do męża i pow ze musze zrobic;D a on do mnie wkrecasz sobie znowu cos;/ ale pow idz :D ciekawe ile to kosztuje :D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak na szybko, wieczorem będę Was nadrabiać :-) jeśli poszukujecie jeszcze cotton Balls to są teraz w Leroy Merlin za 40 zł. Buźka :-)

domiii lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza lepiej sprawdzic niz sie pozniej martwic, a im wczesniej sie ja wykryje tym lepiej, bo daja leki i czesto do porodu sie wytrzymuje, niby dla nas nie jest ona szkodliwa, ale dla dziecka juz gorzej... Rozmawialam z kolezanka, ktora od 28tyg lezala w szpitalu wlasnie przez cholestaze i ona w sumie mi powiedziala,zebym zrobila sobie te badania, bo tez od poczatku ciazy brala caly czas leki takie jak ja i jej w szpitalu w prost powiedzieli ze to jest od tych lekow... Mnie od jakiegos tygodni swedza rozne czesci ciala i dla tego postanowilam zrobic te badania

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Natasza lepiej sprawdzic niz sie pozniej martwic, a im wczesniej sie ja wykryje tym lepiej, bo daja leki i czesto do porodu sie wytrzymuje, niby dla nas nie jest ona szkodliwa, ale dla dziecka juz gorzej... Rozmawialam z kolezanka, ktora od 28tyg lezala w szpitalu wlasnie przez cholestaze i ona w sumie mi powiedziala,zebym zrobila sobie te badania, bo tez od poczatku ciazy brala caly czas leki takie jak ja i jej w szpitalu w prost powiedzieli ze to jest od tych lekow... Mnie od jakiegos tygodni swedza rozne czesci ciala i dla tego postanowilam zrobic te badania

a Ja dzis tak skojarzyłam te swedzenia;/ pewnie lepiej sprawdzic:)jutro pojde;)

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Aleksandrazzz, Teresa, dajcie znać jak po wizytach odnośnie tych boli, co Wam lekarze powiedzieli. Ja nie mam możliwości dzwonienia di gina, nie daje telefonu nikomu ( lekarz z Luxmed).

Kokainko, w Luxmedzie dzwoniąc na infolinię, mozesz poprosić o połączenie z konsultantem medycznym.

Kokaina lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kokainko, w Luxmedzie dzwoniąc na infolinię, mozesz poprosić o połączenie z konsultantem medycznym.

Wiem Kochana, Kiedyś na początku ciąży jak plamiłam to rozmawiałam z takim konsultantem. Pani powiedziała żebym jechała na IP i nic więcej doradzić mi nie może. Podejrzewam że tutaj byłoby podobnie :/
    Od 2 miesięcy raz na jakiś czas mam takie bóle i nic się złego nie działo ( lekarz podejrzewał jelita).

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Madlene jestes z Krakowa? :)
    Tak, jestem z Krakowa :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina , w tamtym tygodniu brzuch mi sie spinal i puszczal przez jakies kilkanascie minut, do tego bóle podbrzusza i kręgosłupa , byłam na IP na drugi dzień , odesłali mnie do domu , gin zwiekszyl mi dawke luteiny z 50 na 100 , w sumie 250 ale tą 50 musialam odstawic bo wymiotowalam od nadmiaru lutki.W piatek nad ranem znowu to samo , tym razem brzuch nie chciał puścić. Od tamtego czasu mam twardnienia ale niebolesne , umówiłam się z moim lekarzem że mimo to daje mi jutro skierowanie na szpital , żeby to poobserwować.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Ola, to niefajnie :/ mam nadzieję że porządnie Cie tam pooglądaja. Ja w każdym razie trzymam kciuki mocno, dawaj znać na bieżąco co i jak.

aleksandrazz lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra a mialas moze robione posiewy z pochwy i moczu? Mi brzuch czesto twardnial i bolal wlasnie przy tych bakteriach ktore mialam... nawet nospa nie pomagala ani magnez... Dopiero jak wzielam macmirror i wyleczylam te bakterie to przestal mnie brzuch bolec i twardniec

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też brałam macmirror, mocz w porządku. Ogólnie to podobno od tego że jestem bardzo szczupła.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Wiem Kochana, Kiedyś na początku ciąży jak plamiłam to rozmawiałam z takim konsultantem. Pani powiedziała żebym jechała na IP i nic więcej doradzić mi nie może. Podejrzewam że tutaj byłoby podobnie :/
    Od 2 miesięcy raz na jakiś czas mam takie bóle i nic się złego nie działo ( lekarz podejrzewał jelita).

No tak, ciężko cos doradzic przez telefon w takiej sytuacji.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bóle jak na miesiączkę dwa razy przez kilkanaście minut, jakbym miała cały dzień to bym chyba osiwiała:-D No ale coś jest w słowach mojego lekarza że zazachowuje się jak 40 letnia baba która 10 lat starała się o inf :-D A do szpitala przyjmuje mnie chyba po to żebym mu dala spokój.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz - nie ma to jak dystans do samej siebie :) <3

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę do gina niby co 3 tygodnie a nigdy nie dotrwałam do tej wizyty;d

arien lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Chodzę do gina niby co 3 tygodnie a nigdy nie dotrwałam do tej wizyty;d

o kochana a ja chodze co 4tyg i dla mnie to wiecznosc;/ale jeszcze 9 dni i wizyta;D

iv09piqvr5fpkazd.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kotki dawno mnie nie było:*
    Żyjemy!;)

arien, kateee, edyś, A.Kasia, Est, RudyTygrysek, Karka, Martita88, Falon, Kate84, Kasia24, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,
    Odebrałam właśnie wyniki glukozy i o dziwo - piękne aż normalnie za piękne!!

Ale dziwne rzeczy pojawiły się w moczu....bardzo dużo szczawianu wapnia (pewnie za mało piję) i obecne liczne zanieczyszczenia w preparacie. Dzwoniłam do laboratorium i powiedzieli żebym za kilka dni skontrolowała ten mocz.
    No i oczywiście anemia jak ta lala, trzymajcie jutro kciuki bo wizytujemy się :)

A.Kasia, arien lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ