Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:Ad wywolywania porodu 2 dni po terminie, bez medycznych wskazan, to ja nie rozumiem. 2 dni to moze sie owulacja opoznic, a przeciez sa kobiety co maja tak cykle rozjechane, ze termin porodu jest po prostu szacowany.
Poza tym moja ciotka urodzila 5 dzieci, a przy jednym miala wywolywany, z powodow medycznych (mala ilosc ruchow) i mowila, ze koszmar... takze ja jesli nie bedzie zagrozenia, to na pewno nie pojde meczyc o oksytocyne:p ja sie z siostra po terminie rodzilam, bo juz taka mojej mamy "uroda" , wody byly ok, tylko ja grubcio:)
A no i bede oczywiscie naturalne metody wyprobowywac, czyli sex, schody, spacery:)
Kiedyś do 2 tygodni przetrzymywali kobiety u nas w szpitalu, ale praktyka się zmieniła, bo ponoć sporo powikłań potem mieli. Ja na szczęście dokładnie wiem kiedy miałam owulację, to ciekawe jak to u mnie będzie, ale ogólnie to już zaczynam się bać, coraz bliżej. -
Aleksandrazzz, Teresa, dajcie znać jak po wizytach odnośnie tych boli, co Wam lekarze powiedzieli. Ja nie mam możliwości dzwonienia di gina, nie daje telefonu nikomu ( lekarz z Luxmed).
Ola, ty idziesz na tą obserwacje do szpitala?
Magdalena, trochę słabo że ta szyjka sieskrocila, najważniejsze dla Was to leżeć i czekać do lutego. Mam nadzieję, że wszystkojuz będzie ok i najgorsze macie już za sobą :***
Arien, brzunio
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Gośśś wrote:Natasza z tego co wiem to alat i aspat wystarcza do zdjagnozowania cholestazy, ja w czwartek tez je bede robic, bo coraz czesciej mnie wszystko swedzi, a boje sie tego dziadostwa bo bardzo duzo lekow biore od poczatku ciazy i wiem ze one tez sie przyczyniaja do cholestazy
Moj M. sie smieje ze sobie juz wkrecam, ale ja i tak wole sprawdzic...
No ja takczytam mowie kurde a dwa razy mi sie zdarzylo drapac;/ w nocy wiec wole spr jak sie denerwowac tym bardziej ze za tydz wsrode wizyta wiec zobaczy czy okZadz do męża i pow ze musze zrobic;D a on do mnie wkrecasz sobie znowu cos;/ ale pow idz
ciekawe ile to kosztuje
-
Natasza lepiej sprawdzic niz sie pozniej martwic, a im wczesniej sie ja wykryje tym lepiej, bo daja leki i czesto do porodu sie wytrzymuje, niby dla nas nie jest ona szkodliwa, ale dla dziecka juz gorzej... Rozmawialam z kolezanka, ktora od 28tyg lezala w szpitalu wlasnie przez cholestaze i ona w sumie mi powiedziala,zebym zrobila sobie te badania, bo tez od poczatku ciazy brala caly czas leki takie jak ja i jej w szpitalu w prost powiedzieli ze to jest od tych lekow... Mnie od jakiegos tygodni swedza rozne czesci ciala i dla tego postanowilam zrobic te badania
Nataszka2200 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:Natasza lepiej sprawdzic niz sie pozniej martwic, a im wczesniej sie ja wykryje tym lepiej, bo daja leki i czesto do porodu sie wytrzymuje, niby dla nas nie jest ona szkodliwa, ale dla dziecka juz gorzej... Rozmawialam z kolezanka, ktora od 28tyg lezala w szpitalu wlasnie przez cholestaze i ona w sumie mi powiedziala,zebym zrobila sobie te badania, bo tez od poczatku ciazy brala caly czas leki takie jak ja i jej w szpitalu w prost powiedzieli ze to jest od tych lekow... Mnie od jakiegos tygodni swedza rozne czesci ciala i dla tego postanowilam zrobic te badania
a Ja dzis tak skojarzyłam te swedzenia;/ pewnie lepiej sprawdzic:)jutro pojde;) -
Kokaina wrote:Aleksandrazzz, Teresa, dajcie znać jak po wizytach odnośnie tych boli, co Wam lekarze powiedzieli. Ja nie mam możliwości dzwonienia di gina, nie daje telefonu nikomu ( lekarz z Luxmed).
Kokainko, w Luxmedzie dzwoniąc na infolinię, mozesz poprosić o połączenie z konsultantem medycznym.Kokaina lubi tę wiadomość
-
Est wrote:Kokainko, w Luxmedzie dzwoniąc na infolinię, mozesz poprosić o połączenie z konsultantem medycznym.
Wiem Kochana, Kiedyś na początku ciąży jak plamiłam to rozmawiałam z takim konsultantem. Pani powiedziała żebym jechała na IP i nic więcej doradzić mi nie może. Podejrzewam że tutaj byłoby podobnie
Od 2 miesięcy raz na jakiś czas mam takie bóle i nic się złego nie działo ( lekarz podejrzewał jelita).Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina , w tamtym tygodniu brzuch mi sie spinal i puszczal przez jakies kilkanascie minut, do tego bóle podbrzusza i kręgosłupa , byłam na IP na drugi dzień , odesłali mnie do domu , gin zwiekszyl mi dawke luteiny z 50 na 100 , w sumie 250 ale tą 50 musialam odstawic bo wymiotowalam od nadmiaru lutki.W piatek nad ranem znowu to samo , tym razem brzuch nie chciał puścić. Od tamtego czasu mam twardnienia ale niebolesne , umówiłam się z moim lekarzem że mimo to daje mi jutro skierowanie na szpital , żeby to poobserwować.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Aleksandra a mialas moze robione posiewy z pochwy i moczu? Mi brzuch czesto twardnial i bolal wlasnie przy tych bakteriach ktore mialam... nawet nospa nie pomagala ani magnez... Dopiero jak wzielam macmirror i wyleczylam te bakterie to przestal mnie brzuch bolec i twardniecAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kokaina wrote:Wiem Kochana, Kiedyś na początku ciąży jak plamiłam to rozmawiałam z takim konsultantem. Pani powiedziała żebym jechała na IP i nic więcej doradzić mi nie może. Podejrzewam że tutaj byłoby podobnie
Od 2 miesięcy raz na jakiś czas mam takie bóle i nic się złego nie działo ( lekarz podejrzewał jelita).
No tak, ciężko cos doradzic przez telefon w takiej sytuacji.
-
Ja miałam bóle jak na miesiączkę dwa razy przez kilkanaście minut, jakbym miała cały dzień to bym chyba osiwiała:-D No ale coś jest w słowach mojego lekarza że zazachowuje się jak 40 letnia baba która 10 lat starała się o inf
A do szpitala przyjmuje mnie chyba po to żebym mu dala spokój.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
aleksandrazz wrote:Chodzę do gina niby co 3 tygodnie a nigdy nie dotrwałam do tej wizyty;d
o kochana a ja chodze co 4tyg i dla mnie to wiecznosc;/ale jeszcze 9 dni i wizyta;D -
Witajcie kochane,
Odebrałam właśnie wyniki glukozy i o dziwo - piękne aż normalnie za piękne!!
Ale dziwne rzeczy pojawiły się w moczu....bardzo dużo szczawianu wapnia (pewnie za mało piję) i obecne liczne zanieczyszczenia w preparacie. Dzwoniłam do laboratorium i powiedzieli żebym za kilka dni skontrolowała ten mocz.
No i oczywiście anemia jak ta lala, trzymajcie jutro kciuki bo wizytujemy sięA.Kasia, arien lubią tę wiadomość